Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΖΕΦΡΙ,ΠΟΛΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΠΑΥ...

XATZEFRIPOLNTO

Ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανεξάρτητους βουλευτές για την συμπλήρωση των 30 υπογραφών που απαιτούνται για την πρόταση για σύσταση επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου...
Αξιότιμοι κύριοι,
Η μνημονιακή...

συγκυβέρνηση προτείνει την σύσταση επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης για τις ποινικές ευθύνες του τ. υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για ένα σκάνδαλο που όζει. Κατά την εκτίμησή μας πρόθεση της συγκυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί την περίπτωση ενός πολιτικά τελειωμένου πρώην υπουργού, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως αυτές προκύπτουν ακόμα και από την ανάγνωση των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής, αλλά και του επίσης υπευθύνου και έχοντος όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την ποινική ευθύνη πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου. Με δεδομένη την αντιμετώπιση του όλου ζητήματος από την μνημονιακή συγκυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να στηριχθεί η άθλια πολιτική της συμμαχία και κατ΄ επέκταση το παλαιοκομματικό κατεστημένο,  ο «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» αναλαμβάνει πρωτοβουλία και προτείνει  με τις ισχύουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες την σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα αφορά τους: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γεώργιο Παπανδρέου. Σας καλούμε να συνυπογράψετε την επισυναπτόμενη πρόταση προς το Προεδρείο της Βουλής, σύμφωνα με τα οριζόμενα  από τον Κανονισμό της Βουλής.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Όπως γνωρίζετε το 2010 το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στον τότε υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου ψηφιακό δίσκο με 2062 ηλεκτρονικά αρχεία, με ονόματα Ελλήνων καταθετών και τις κινήσεις λογαριασμών τους για μια χρονική περίοδο στην τράπεζα ΗSBC του Χόνγκ-Κόνγκ, σε υποκατάστημα που αυτή διατηρούσε στην Ελβετία. Ο κος Παπακωνσταντίνου το παρέδωσε στο γραφείο του για εμπιστευτική φύλαξη, και από εκείνη την στιγμή και μετά κανείς δεν γνώριζε που αυτό βρισκόταν. Τον Ιούνιο του 2011, υποτίθεται ότι ο κος Παπακωνσταντίνου παρέδωσε στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τα ονόματα που υποτίθεται ότι υπήρχαν στην λίστα που είχε δοθεί. Τον δε Αύγουστο του 2011, ενημερώνεται και ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε γίνει υπουργός Οικονομικών. Φτάνοντας στο 2012, και με την γνωστή διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον νυν υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα, οι Γάλλοι μας παραδίδουν ψηφιακό δίσκο ( CD)  με 2062 αρχεία, ενώ ο αντίστοιχος  του κου Παπακωνσταντίνου είχε 2059 αρχεία.
Έτσι προκύπτει ξεκάθαρα πως ο κος Παπακωνσταντίνου, προέβη σε αλλοίωση του ψηφιακού δίσκου, της λεγόμενης και «λίστας Λαγκάρντ», συγκεκριμένα δε φαίνεται ότι διέγραψε τρία ονόματα τα οποία ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα.
Επειδή σύμφωνα με το Ν. 3126/2003 «Πλημμελήματα ή κακουργήματα που τελούνται από Υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του εκδικάζονται από το κατ΄ άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμα και αν ο υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή»

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 153 του ΚτΒ «Η Βουλή έχει τη αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή Υφυπουργοί, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και το Νόμο περί ευθύνης των υπουργών»
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 154 παρ. 1 του ΚτΒ , «Για την άσκηση δίωξης κατά το προηγούμενο άρθρο εναντίον προσώπου που είναι η διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης η Υφυπουργός απαιτείται πρόταση κατηγορίας και απόφαση της Βουλής που δέχεται την πρόταση αυτή»
Επειδή ο κος Παπακωνσταντίνου, αλλοίωσε την λίστα Λαγκάρντ, ο δε κος Βενιζέλος ήταν γνώστης της όλης καταστάσεως και παρείχε κάλυψη στον κο Πακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να παρέχουν στην ουσία κάλυψη στους όποιους παραβάτες, στερώντας παράλληλα από την ελληνική πολιτεία εκατοντάδες εκατομμύρια, ή ακόμα και δισεκατομμύρια ευρώ ως έσοδα εκ φορολογίας.
Επειδή ο κος Γεώργιος Παπανδρέου, ως πολιτικός προϊστάμενος των ως άνω και πρωθυπουργός, αυτός παρείχε και αυτός κάλυψη στις ενέργειες τους.
Επειδή προκύπτει ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) , της νόθευσης εγγράφου (242 παρ. 2 και 3 Π.Κ) καθώς και της υπόθαλψης εγκληματία , κατ΄άρθρο 231 ΠΚ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΣ  ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Την κατά Νόμο άσκηση ποινικής διώξεως κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου (242 ΠΚ), της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ), την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ) καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για το αδίκημα της  υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ)   και την συζήτηση της ως άνω πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής κατ΄ άρθρο 155 του Κανονισμού της Βουλής, με σκοπό την λήψη αποφάσεως για την συγκρότηση της αρμόδιας ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, πρoς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ως άνω περιγραφόμενες παράνομες πράξεις.
                                                                                       
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΡΕΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP