Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

ΦΩΛΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ "ΑΓΟΡΑΣ ΧΡΥΣΟΥ". ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

agora-xrisou

Συνελήφθησαν σήμερα (03.01.2013) το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 34χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης, που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού και ένας 56χρονος ημεδαπός υπεύθυνος υποκαταστήματος της παραπάνω επιχείρησης, για...
πλαστογραφία, φορολογικές παραβάσεις και παραβάσεις αναφορικά με τη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων.
Ειδικότερα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, σε ενεχυροδανειστήρια της ατομικής επιχείρησης του 34χρονου ημεδαπού σε Κυψέλη, Γαλάτσι και Χαλάνδρι, διαπιστώθηκαν πλήθος φορολογικών παραβάσεων, ενώ επιπλέον προέκυψε η πλαστογράφηση 15 Τιμολογίων Αγοράς. Τα πλαστά τιμολόγια τα είχαν καταρτίσει οι δύο συλληφθέντες, θέτοντας υπογραφές πελατών τους εν αγνοία τους, με σκοπό να παραπλανήσουν τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για φορολογικές παρατυπίες της επιχείρησης.
Όσον αφορά τις φορολογικές παραβάσεις της επιχείρησης ιδιοκτησίας του 34χρονου ημεδαπού διαπιστώθηκαν ότι :
Δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον έξι (6) παραστατικά αξίας 10.799,28 Ευρώ.
Δεν είχε εκδοθεί τουλάχιστον ένα (1) συνοδευτικού φορολογικού στοιχείου (Δελτίου Αποστολής) για τιμαλφή αξίας 29.440,24 Ευρώ.
Είχαν εκδοθεί επτά (7) εικονικά παραστατικά αξίας 1.186,80 Ευρώ.
Είχε υποβληθεί ανακριβής «Δήλωση Απόδοσης Τελών χαρτοσήμου τιμολογίων φορτωτικών κλπ.» για το Δ΄ τρίμηνο του 2011, ύψους 194,06 Ευρώ.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της Νομοθεσίας για τη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων και συγκεκριμένα:
Το κατάστημα της Κυψέλης λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη από την αρμόδια αρχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
Τα καταστήματα Κυψέλης και Χαλανδρίου στερούνταν του υποχρεωτικού προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
Στα καταστήματα Κυψέλης, Γαλατσίου, Χαλανδρίου τηρούνταν πλημμελώς το προβλεπόμενο ενιαίου βιβλίο.
Στα καταστήματα Κυψέλης, Γαλατσίου, Χαλανδρίου δεν φυλάσσονταν τα αγορασθέντα αντικείμενα εντός των καταστημάτων για τουλάχιστον ένα (1) μήνα από την ημερομηνία αγοράς τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, διαπιστώθηκαν πέρα από τις ποινικές παραβάσεις και διοικητικές παραβάσεις που θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Δ.Ο.Υ), για τον καταλογισμό των προβλεπόμενων διοικητικών ποινών.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, ως σημείο υποδοχής καταγγελιών.
Ειδικότερα, οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:
Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών 11012@ hellenicpolice.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP