Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η Χ.Α ξεσκέπασε τους πράκτορες των Τούρκων

Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία οι ιεροδιδάσκαλοι - ιμάμηδες - θα διορίζονται πλέον από το ελληνικό κράτος, μετά από αξιολόγηση πενταμελούς επιτροπής και όχι...
από την κοινότητα των μουσουλμάνων και την «έγκριση» του Τουρκικού Προξενείου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν «πράκτορα» και επικαλέστηκε φωτογραφίες που τον δείχνουν να φωτογραφίζεται με την σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χατζηοσμάν παραδέχθηκε ότι «πριν από 5-6 μήνες είχα επισκεφτεί την Προύσα και το Σύλλογο Δυτικο- Θρακιωτών και είχε τον χάρτη της Θράκης. Αυτό σημαίνει ότι είμαι πράκτορας;». Α! μπα, απλά μέχρι τα μπούνια

«Η Βουλή δεν πρέπει να έχει ‘τούρκους’ Βουλευτές» ακούστηκε να φωνάζει ο κ. Χρήστος Παππάς (Χ.Α.) και επικράτησε πανδαιμόνιο στα άκρα αριστερά έδρανα. Θέση πήραν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με τον κ. Νότη Μαριά να υποστηρίζει πως «είναι δεδομένο ότι τόσο από την Άγκυρα όσο και από μνημονιακές δυνάμεις προωθούνται σχέδια για αυτονόμηση της Θράκης. Η Βουλή πρέπει να καταγγέλλει αυτές τις ενέργειες. Οφείλει ο συνάδελφος εφόσον φωτογραφήθηκε με ανθρώπους που θέλουν την κοσσοβοποίηση της Θράκης να τους καταγγείλει. Έπρεπε να προσέχει με ποιους μιλά. Να προσέχει που φωτογραφίζεται και να καταγγέλλει κύκλους που υπονομεύουν την χώρα».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρήων βρωμοπασόκος και τώρα (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε για ανιστόρητους και τόνισε ότι είναι βαριά κουβέντα να λες έναν βουλευτή πράκτορα. Ο κ. Βασίλης Οικονόμου νεοταξιτάκος από την ΔΗΜΑΡ απευθυνόμενος προς την Χρυσή Αυγή αποφεύγοντας την ταμπακιέρα, είπε «Μην πάτε την κουβέντα αλλού και εσάς σας έχουμε δει να σηκώνεται την ξεφτιλισμένη σημαία της 21ης Απριλίου» ενώ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ πέρα βρέχει) υποστήριξε πως «Ο αλυτρωτισμός αποτέλεσε τον καλύτερο σύμμαχο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια». Πάντως, η συγκεκριμένη τροπολογία που υπογράφεται από 12 βουλευτές της ΝΔ και 2 του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προκαλεί τριγμούς και στον κυβερνητικό συνασπισμό. Υπέρ της εμφανίζεται η ΚΟ της ΝΔ, κατά οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διχασμένο.

"Προκαλώ τον συνάδελφο να καταθέσει στοιχεία στη βουλή που να αποδεικνύουν ότι είμαι πράκτορας, όπως με κατηγόρησε. Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Όχι λόγια, στοιχεία. Και σας ζητώ να ανακαλέσετε", απάντησε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και ύστερα αναρωτιούνται τα αντιεθνικά καθάρματα γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά της ΧΑ.

Κώστας οικοδόμος

 
Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή κατά του Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίο χθες χαρακτήρισε "πρόξενο των Τούρκων". Αυτή τη φορά ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατέθεσε στη  βουλή φωτογραφίες τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όσο και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
"Πώς χαρακτηρίζει την εικόνα του ιδίου κάτω από τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, την παρουσία του με τον ψευδομουφτή της Θράκης, με τον κ. Νταβούτογλου. Πόσο Έλληνας αισθάνετι κανείς όταν κρατάει την ομπρέλα του Τούρκου πρόξενου . Αυτά σχετικά με τους χαρακτηρισμούς", είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καλώντας τον κ. Χατζηοσμάν να απαντήσει.
"Πρέπει να λάβουμε σοβάρα υπόψη τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, κατά πόσο και με ποιον τρόπο λειτουργεί ο ίδιος και αν είναι Έλληνας στη συνείδηση ή Τούρκος", είπε.
Τα όσα είπε ο κ. Ματθαιόπουλος προκάλεσαν και πάλι την αντίδραση του προεδρείου της βουλής που τον κάλεσε να μην χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.
"Δεν μπορείτε να αποκαλείτε Έλληνα βουλευτή Τούρκο", είπε ο Θανάσης Νάκος.
Ο κ. Ματθαιόπουλος στη συνέχεια έδειξε φωτογραφίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον μουφτή της Ξάνθης όπως ανέφερε, ενώ κατηγόρησε εκείνους που προσπάθησαν να δώσουν μαθήματα ιστορίας στην Χρυσή Αυγή. Αναφέρθηκε προσωπικά τόσο στην Σοφία Βούλτεψη όσο και στον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον τελευταίο.
"Εάν ο κ. Αρβανιτόπουλος για τον κ. Γλέζο είναι Αλβανός, δεν έχει το δικαίωμα να έχει πρόβλημα με τους Αλβανούς γιατί παρέστη στην κηδεία του Ενβέρ Χότζα".

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP