Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα αιτήματα της ΠΝΟ - Για να γνωρίζουν όλοι γιατί απεργούν οι Ναυτεργάτες!!!

Το νομοσχέδιο Μoυσουρούλη αποτελεί ταφόπλακα για τους Έλληνες ναυτεργάτες

"Το σχέδιο νόμου με θέμα: 'Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις είναι οδοστρωτήρας για ό,τι έχει απομείνει στον Έλληνα ναυτεργάτη και παράλληλα
κατεδαφίζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα... ποντοπόρα φορτηγά πλοία", όπως έχει χαρακτηριστικά, τονίσει ο γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς.

- το σχέδιο νόμου αναιρεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο,
σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοΐα....
Και παράλληλα ανοίγει τον δρόμο στους εφοπλιστές για τη δρομολόγηση και την αποδρομολόγηση των πλοίων τους.

- καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και η ελεύθερη διαπραγμάτευση για όλες τις κατηγορίες πλοίων, αφού επιβάλλεται το καθεστώς της ατομικής σύμβασης εργασίας για τον κάθε εργαζόμενο.

-Αυτό το καθεστώς θα σημάνει την επ’ άπειρον αναβολή της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας.
Όλα αυτά τη στιγμή που, όπως τονίστηκε επανειλημμένα, ο κλάδος της ναυτιλίας αποτελεί το τελευταίο υγιές οχυρό για την ελληνική οικονομία).


Ανεργία ναυτεργατικού κλάδου

«Η πραγματική ανεργία για τους Έλληνες ναυτεργάτες φτάνει το 65%.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα οξύνει την κατάσταση και ταυτόχρονα θα γενικεύσει την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία», υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ και εξηγούν πως
«ο τριπλασιασμός της φορολογίας από 3% σε 10 % για τα πληρώματα
και από 6% σε 15% για τους αξιωματικούς
θα γονατίσει το σύνολο των ναυτεργατών».


Νομοσχέδιο προς όφελος των εφοπλιστών εντείνει το σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ ασκούν δριμεία κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «υπαλληλίσκους της τρόικας» και υποστηρίζοντας πως,
-το σαρωτικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας εντείνει τον σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και
το «ξεπούλημα» των νησιών.
Παράλληλα αποτελεί ένα νομοσχέδιο προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
«Είναι πρωτοφανές ότι ο υπουργός δεν ενσωμάτωσε κανένα αίτημα των εργαζομένων, ενώ, αντίθετα εξυπηρετεί πλήρως τα αιτήματα των εφοπλιστών» έχει τονίσει χαρακτηριστικά,
ο κ. Χαλάς.


Το κύρια αιτήματα της 48ωρης απεργίας αφορούν:

-την άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου,

-την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων,

-την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών,

- την αποκατάσταση της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας των ναυτεργατών

-και την επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου, ώστε να σταματήσει η ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Να σημειώσουμε για να γνωρίζουν οι πάντες-αγρότες στο Ηράκλειο Κρήτης ενημερωθείτε-πως
ΣΧΕΔΌΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΠΟΛΛΩΝ ΜΗΝΩΝ
ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΑ.

ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ: ANEK LINES, HSW,ΝEL LINES!

ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!
ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
peiratikoreportaz.blogspot.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP