Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μαζί με του Σαμαρά, σώνεται και το λάδι στο καντήλι του Τσίπρα


tsiprasΧθες αναφερθήκαμε στο λαδάκι του καντηλιού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το οποίο σιγά σιγά σώνεται. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για τον επόμενο αναλώσιμο (αν τελικά γίνει) τιμονιέρη Αλέξη Τσίπρα.

του Στρατή Μαζίδη

Το δικό του λαδάκι άρχισε να σώνεται την επομένη της...
6ης Μαΐου όταν διαφάνηκε στον ορίζοντα η δυνατότητα να σαρώσει τους μνημονιακούς και να επικρατήσει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ως άλλος δεύτερος πιλότος της Φόρμουλα 1 ο κος Τσίπρας σήκωσε το πόδι από το γκάζι και απλά πορεύεται.

Ενώ θα μπορούσε να οικοδομήσει πάνω στη δυναμική της 6ης Μαΐου έκανε ότι μπορούσε για να μην κυβερνήσει αυτή τη χώρα.
Τι γύρευε ο απελπισμένος και παγιδευμένος ελληνικός λαός;
Ένα όραμα, ένα σχέδιο, μια πρόταση, μια αντίδραση. Κάτι τέλος πάντων. Έστω και ανέφικτο. Ο φυλακισμένος αναζητά ένα σχέδιο απόδρασης. Ο πνιγμένος μια σανίδα σωτηρίας. Αυτό θέλαμε και εξακολουθούμε να επιζητούμε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως νέος μπορούσε να εμπνεύσει, όμως άρχισε να μπερδεύει τα λόγια του. Τη μια κατήγγειλε το μνημόνιο και θα το ακύρωνε, αλλά μετά θα το κουβέντιαζε. Τη μια θα διέγραφε μέρος του χρέους, την άλλη το αναγνώριζε. Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα.
Ενώ πλέον δηλώνει ευθαρσώς πως το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα. Άρα όταν και αν έρθει απλά θα αναλάβει να αποτελειώσει όσους επέζησαν από τις σφαγές των προηγουμένων αυτοκρατόρων μιας και γνωρίζει πολύ καλά ότι ΚΑΙ ευρώ ΚΑΙ δανεικά ΚΑΙ αγύριστα ΚΑΙ διαγραφή ΔΕ γίνεται. Εκτός εάν σκοπεύει να επιτεθεί στο Βερολίνο.

Παράλληλα αρκετά στελέχη του φροντίζουν και κονταίνουν το ανάστημα του κόμματός του που κακά τα ψέμματα απλά ρούφηξε το παλιό ΠΑΣΟΚ. Π.χ. ο κος Τατσόπουλος δήλωνε δημόσια ότι γνωρίζει το μισό γυναικείο πληθυσμό της Αθήνας, η κα Γαϊτάνη έκανε φιλοσκοπιανές δηλώσεις, ο κος Κουράκης ζήτησε όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι να πληρώνουν φόρο στην Εκκλησία και φυσικά υπάρχει όλο αυτό το αγκάλιασμα των λαθρομεταναστών συμμετέχοντας σε πορείες και ομολογώντας πως είμαστε όλοι πακιστανοί.

Δε γνωρίζω αν είμαστε όλοι πακιστανοί, είμαι βέβαιος όμως πως όσοι ψήφισαν Τσίπρα δεν είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τον επέλεξαν γιατί πείσθηκαν από τις θέσεις του. Απλά καταδιωκόμενοι επέλεξαν το μόνο πιθανό δρόμο διαφυγής μιας και ο έτερος του ΚΚΕ είχε προειδοποιητική πινακίδα αδιεξόδου. Η πλειοψηφία των πασόκων που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνες αισθάνονται και Χριστιανοί δηλώνουν και στο ρητό του αγαπημένου τους ηγέτη που ήθελε την Ελλάδα στους Ελληνες πιστεύουν.

Με τον Αλέξη όμως απλά να παρακολουθεί τα φάλτσα των συνιστωσών του και να στρογγυλεύει το λόγο του προαλειφόμενος να κυβερνήσει τριγυρίζοντας όπως ο Γκιούλιβερ, το μόνο που χρειάζεται για να σβήσει το καντηλάκι του είναι ένα απλό σοβαρό αριστερό κόμμα που θα μιλήσει για έξοδο από το ευρώ, για εθνική κυριαρχία, για σεβασμό στις παραδόσεις και θα καταθέσει ένα συγκροτημένο σχέδιο – οδικό χάρτη.
Άλλωστε οι συσχετισμοί πλέον στη χώρα μας μεταβάλλονται πολύ γρήγορα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:03 π.μ.  

τσιπρας-σαμαρας,ιδιο νομισμα με διαφορετικες οψεις,,,,,,ο ενας με τις ΗΠΑ και ο αλλος με την ΕΕ. μεγαλυτερο κοροϊδιλικι οτι δηθεν βρισκεται σε ισχυ διαμαχη ΗΠΑ-ΕΕ(δλδ γερμανιας) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.....ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΛΟΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP