Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Καρκίνος» με πολιτικά κίνητρα!!

Ξέρουμε καλά την απάντηση των καθεστωτικών ''συνομοσιολογίες''...

20131111-090415.jpgΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ Επανεξετάζονται σειρά θανάτων -από δήθεν ασθένειες- για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ήταν δηλητηριασμοί λόγω αντιαμερικανικών αισθημάτων των θυμάτων

Του Μιχάλη Ψύλου
Λίγο μετά το...
στρατιωτικό πραξικόπημα του Πινοτσέτ στη Χιλή το 1973, βρέθηκε νεκρός ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής Πάμπλο Νερούδα. Αν και τότε διαγνώστηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε καρκίνο του προστάτη, Χιλιανός δικαστής διέταξε πρόσφατα την εκταφή της σορού του για να ερευνηθούν οι καταγγελίες ότι ο μεγάλος ποιητής τού «Κάντο Χενεράλ» είχε δηλητηριαστεί.
Τρία χρόνια αργότερα, το 1976, έχασαν τη ζωή τους δύο πρώην πρόεδροι της Βραζιλίας, ο Ζοάο Γκούλαρτ και ο Γιουσελίνο Κούμπιτσεκ. Σήμερα, η Δικαιοσύνη της Βραζιλίας ζητεί την εκταφή των σορών των δύο ηγετών γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι ο Γκούλαρτ δηλητηριάστηκε στα 58 του χρόνια από κατασκόπους ενώ ήταν εξόριστος στην Αργεντινή και ο Κούμπιτσεκ σκοτώθηκε μετά από τροχαίο που προκάλεσαν τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή.

Ο Γκούλαρτ, που είχε διαδεχθεί στην προεδρία τον επίσης προοδευτικό Κούμπιτσεκ, στη σύντομη θητεία του εφάρμοσε ένα αριστερό για την εποχή πρόγραμμα, με μεγάλες επενδύσεις στη δημόσια εκπαίδευση, αύξηση των φόρων στις ξένες εταιρείες και τους πλουσιότερους Βραζιλιάνους, επέκταση του δικαιώματος της ψήφου και μια τεράστια αγροτική μεταρρύθμιση που μοίρασε μεγάλες εκτάσεις σε ακτήμονες. Προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την οργή των πλουσίων αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς εξομάλυνε τις σχέσεις της Βραζιλίας με τις τότε σοσιαλιστικές χώρες. Για να ανατραπεί τελικά από τον στρατό το 1964.

Επιχείρηση «Κόνδωρ»

Ο γιος του Γκούλαρτ επιμένει σήμερα ότι ο πατέρας του δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή αλλά δηλητηριασμένος από πράκτορες της επιχείρησης «Κόνδωρ», μιας κοινής εκστρατείας Αμερικανών πρακτόρων και των στρατιωτικών δικτατοριών στη Λατινική Αμερική στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 με στόχο την απαγωγή και τη δολοφονία πολιτικών αντιφρονούντων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κόνδωρ» υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκαν στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 έως και 50.000 αντίπαλοι των δικτατοριών στη Λατινική Αμερική.

Το 2004 έγινε η εκταφή της σορού του Εδουάρδο Φρέι Μοντάλβα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Χιλής από το 1964 ώς το 1970 και απεβίωσε το 1982. Ενώ οι γιατροί είχαν πει αρχικά ότι ο Φρέι Μοντάλβα απεβίωσε λόγω επιπλοκών έπειτα από χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία μιας ασθένειας του στομάχου, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε δηλητηριαστεί με μικρές δόσεις αερίου μουστάρδας και θάλλιου.

«Οι νεκροί ήρωες συνεχίζουν να μιλούν»
Οπως γράφουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», «στη μια μετά την άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής διατάσσονται τώρα οι εκταφές των σορών πολιτικών ηγετών που απεβίωσαν υπό όχι και τόσο καθαρές συνθήκες».Ο Λίμαν Τζόνσον, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, που διερευνά το θέμα της εκταφής των σορών των ηγετών στη Λατινική Αμερική, είναι σαφής: «Εκεί που η Ιστορία δεν έχει διευθετηθεί, οι νεκροί ήρωες συνεχίζουν να μιλούν».

Το 2011 έγινε μάλιστα εκταφή της σορού του Χιλιανού προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, που ανετράπη από το πραξικόπημα του Πινοτσέτ, για να εξακριβωθεί αν όντως αυτοκτόνησε ή αν θανατώθηκε από τους πραξικοπηματίες. Η ιατροδικαστική έρευνα επιβεβαίωσε την επίσημη ιστορία ότι ο Αλιέντε αυτοκτόνησε με Καλάσνικοφ.

Η Λατινική Αμερική δεν είναι η μόνη περιοχή όπου γίνονται εκταφές για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου πολιτικών ηγετών. Το 2012 έγινε εκταφή της σορού του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ έπειτα από καταγγελίες και έρευνες που έδειχναν ότι ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων είχε δηλητηριαστεί με το ραδιενεργό πολώνιο. Σύμφωνα με το βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Lancet», Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν μη φυσιολογικά επίπεδα του θανατηφόρου πολώνιου-210 στο αίμα, τα ούρα και το σάλιο του Αραφάτ, γεγονός που δείχνει ότι ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων πέθανε δηλητηριασμένος και όχι από την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη στις 11 Νοεμβρίου 2004.

Στον σύγχρονο κόσμο της προηγμένης τεχνολογίας, τα μέσα εξόντωσης μη αρεστών πολιτικών ηγετών φαίνεται να προσαρμόζονται αναλόγως, όπως γράφει η γαλλική «L’ Humanite». Η γαλλική κομμουνιστική εφημερίδα κάνει λόγο «για εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA που δείχνουν ότι ο Φιντέλ Κάστρο αντιμετώπισε πάνω από 600 απόπειρες δολοφονίας. Είτε με πούρα που εκρήγνυνται είτε με δηλητηριασμένες στολές είτε και με πιο απλές μεθόδους.

Τώρα σκοτώνουν με καρκίνο;
Η εφημερίδα αναφέρει ότι στη Βενεζουέλα η κυρίαρχη άποψη είναι ότι ο Ούγο Τσάβες πέθανε από καρκίνο έπειτα από δηλητηρίαση με ραδιενεργούς ουσίες. Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, δηλώνει επίσης πεπεισμένος ότι ο Ούγο Τσάβες δηλητηριάστηκε. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί -γράφει η «L’ Humanite»- ότι το τελευταίο διάστημα αρκετοί αριστεροί ηγέτες της Νότιας Αμερικής εισήχθησαν με καρκίνο στο νοσοκομείο: η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ με καρκίνο του θυρεοειδούς, ο Φερνάντο Λούγκο της Παραγουάης με καρκίνο στους λεμφαδένες, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, με καρκίνο στον φάρυγγα, η σημερινή πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, με καρκίνο στους λεμφαδένες. Τυχαία όλα αυτά τα περιστατικά; Ισως. Μπορεί όμως έπειτα από χρόνια ένας νέος Εντουαρντ Σνόουντεν να έχει να μας πει περισσότερα…

Εφημερίδα των Συντακτών

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP