Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Όπως το ψάρι κολυμπάει μέσα στη θάλασσα, έτσι και ο Πατριώτης πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό του

Μας ρωτάνε πολλοί πως γίνεται ενώ στην αρχή αποκαλύψαμε το παρασκήνιο πίσω από την κίνηση των ''Αγανακτισμένων'', τώρα φαίνεται να συμφωνούμε μαζί τους. Μέγα λάθος. Εμείς δεν είμαστε απλοί αγανακτισμένοι (με ή χωρίς εισαγωγικά). Είμαστε συνειδητοποιημένοι Έλληνες Πατριώτες. Και καθήκον μας είναι...
πέρα από το να βλέπουμε πίσω από τη σκηνή της πλατείας Συντάγματος και να είμαστε δικαίως καχύποπτοι για το τι κρύβεται από πίσω, να αφουγκραζόμαστε τον Ελληνικό Λαό. Είναι τεράστιο λάθος να βρισκόμαστε απέναντί του κουνώντας επιδεικτικά το δάκτυλο φανερώνοντας απλά τις αδυναμίες του.

Ο ίδιος λαός είναι που καθώς είναι φτιαγμένος από χρυσάφι και λύματα γεννάει Λεωνίδες και Εφιάλτες ταυτόχρονα. Ο ίδιος λαός που ανεβάζει τους προδότες στην εξουσία, ο ίδιος είναι που τους καταριέται την ίδια στιγμή. Ο ίδιος που αποθεώνει τους ηγέτες του, ο ίδιος είναι που τους στέλνει στο πυρ το εξώτερο. Αυτό είναι γνωστό εδώ και χιλιετίες, δεν είναι τωρινό και σαφέστατα δεν είναι γνώρισμα μόνο του ελληνικού λαού.

Αναρωτιούνται πολλοί συναγωνιστές μας γιατί ο λαός δεν ξεσηκώνεται για τα Εθνικά θέματα αλλά μόνο τώρα που αρχίζει και νιώθει να πεινάει το στομάχι του. Κι όχι μόνο αναρωτιούνται αλλά  αποστρέφονται εκείνους που ξεσηκώνονται γι αυτό το λόγο. Νόμος χιλιετιών. Τα κλαδιά κάθε ιδέας είναι στο κεφάλι. Η ρίζα κάθε ιδέας είναι στο στομάχι. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για χορτάτους. Απολύτως φυσιολογικό λοιπόν είναι ότι ο λαός αντιδρά μαζικότερα όταν κόβεται ο μισθός παρά όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν στη Θράκη και το Αιγαίο.

Άραγε οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες Πατριώτες άλλον λαό προσπαθούν να αφυπνίσουν όταν αγωνίζονται καθημερινά στους χώρους εργασίας, στο οικογενειακό τους περιβάλλον, στη καφετέρια, στο διαδίκτυο ή πραγματοποιώντας δράσεις και εκδηλώσεις είτε έξω στο πεζοδρόμιο είτε σε κλειστούς χώρους; Μα σαφέστατα με τον ίδιο λαό έχουν να κάνουν.

Καθήκον κάθε συνειδητοποιημένου Έλληνα Πατριώτη είναι να βρίσκεται δίπλα στο λαό του, δίπλα στα πλανεμένα αδέλφια του. Έτσι κι εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε στη πλατεία Συντάγματος κάθε μέρα κρατώντας ψηλά το σύμβολο του Έθνους. Εμείς που γνωρίζουμε γιατί και πως πρέπει να αντιδράσουμε θα περάσουμε το μήνυμα στους υπόλοιπους. Αν δεν είμαστε εκεί κανένας δεν θα το κάνει για εμάς.

egersis

4 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2011 στις 8:35 μ.μ.  

tin kalispera mou , ean sas aresei to anevazete .
a)
PRISON ΒΡΕΑΚ ΓΟΥΙΝΕΑ - ΕΛΛΑΔΑ σημειώσατε Strauss-Kahn
From HEIL GAP
Φωτογραφία Από Διαδίκτυο dsk_prison2-1024x768
http://jmz.pulp68.com/wp-content/uploads/2011/05/dsk_prison2-1024x768.jpg
Η αλήθεια είναι, ότι ο άρχοντας του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn (γνωστός και ως DSK) έχει κακοποιήσει τους Αφρικανούς για χρόνια.
H σκληρότητα του Γενικού Διευθυντή DSK, η αλαζονεία και η ατιμωρησία ΤΟΥ ως αρχιστράτηγου του ΔΝΤ κατά τις ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ προς τις αφρικανικές και άλλες χώρες είναι γνωστή στους φτωχούς της Αφρικής και αποκαλύπτεται σύμφωνα με την ιστορία της οικονόμου του ξενοδοχείου στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Αλήθεια φαίνετε ότι κανένας από τους συμπατριώτες μας δεν αναρωτήθηκε τι ζητά ένας πορνο-γέρος από μια καπέλα , δικαιολογώντας του ακόμα και την πορνεία που διέπραξε , λέξη που έχει μάθει να αποδίδει μόνο στην εκπορνευόμενη κοπελίτσα .

Ας εξετάσουμε όμως πώς η οικονόμος της Γουινέας κατέληξε στη Νέα Υόρκη.
Το 2002, στην ανύπαντρη μητέρα είχε χορηγηθεί άσυλο.
Αυτό που την οδήγησε εκεί;
( δηλαδή σε μια χωρά που τότε υπήρχε περίσσευμα εργασίας για όλους )
Ξεκίνησε με το βιασμό του ΔΝΤ εις βάρος της Γουινέας.

Το 2002, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διακόπτει όλες τις εισροές κεφαλαίων προς αυτό το Δυτικο-Αφρικανικό έθνος

Χωρίς την ευλογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Γουινέα, η οποία κατέχει το ήμισυ των πρώτων υλών στον κόσμο όσον αφορά το αλουμίνιο, καθώς και το ουράνιο, τα διαμάντια τον χρυσό και το πετρέλαιο δεν θα μπορούσε πλέον να δανειστεί ούτε μια δεκάρα για την αξιοποίηση των πόρων αυτών.

Θα σπεύσετε να μου υπενθυμίσετε ότι στην Ελλάδα το ρόλο αυτόν τον έπαιξαν οι τιτανικοί, θα βουλιάξουμε , οι διεφθαρμένοι - έλληνες και ότι στο κάτω-κάτω , η αληθινή κρίση στην χώρα μας , ξέσπασε το προ-περασμένο φθινόπωρο, αφότου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τα καθήκοντά του και «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ότι η χώρα βρισκόταν υπό πτώχευση , όποτε θεώρησε υποχρέωση του να το διαδώσει μέχρι και στον τελευταίο κάτοικο του πλανήτη γη , διασύροντας την χώρα διεθνώς , σαν την γριά κουτσομπόλα .

ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ Η ΤΙΜΙΟΤΗΣ .,,,, (?)
Αλλά μην βιάζεστε, υπάρχει και …….. παρακάτω στο κείμενο .

Το ΔΝΤ έφτασε στο έσχατο όριο και αυτό ήταν στην ουσία η άσκηση του δικαιώματος κατασχέσεων εξ υποθηκών , πράξη που επέφερε τον στραγγαλισμό και την λιμοκτονία ενός έθνους παρόλο τον εκπληκτικό ορυκτό του πλούτο.
Όπως και των ενυπόθηκων κατασχέσεων των πρώτων υλών που όπως βλέπουμε σήμερα, το ΔΝΤ είχε σπεύσει ώστε να προβεί ταχέως στη δήμευση όλων των περιουσιακών της Γουινέας.

ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,
ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ .
ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ , ΙΣΩΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΙΣΩΣ ΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΟΠΩΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ .

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΒΛΕΠΟΥΜΕ με τα μάτια μας » «και να μιλάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ»

Όμως, το ΔΝΤ δεν ΑΡΠΑΞΕ τον πλούτο αυτού του έθνους για τον εαυτό του.
Μάλλον, ανάγκασε την Γουινέα να πουλήσει τους πόρους της σε ξένες εταιρείες σε τιμές που μοιάζουν πολύ με την πώληση ρουχισμού από τρίτο χέρι .

Οι Γάλλοι, οι Αμερικανοί ΟΙ Καναδοί, οι κάτοικοι της Ελβετίας (και τον τελευταίο καιρό, οι Κινέζοι), ήρθαν με τα κουτάλια τους και τις πετσέτες τους δεμένες στο κάτω μέρος του πηγουνιού τους , έτοιμοι για την κατάποση του βωξίτη του έθνους της Γουϊνέας, του χρυσού και των πολλών άλλων δωρεάν εδεσμάτων .
Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ διέταξε τη άρση των τελωνειακών φραγμών και κάθε είδους τελών στο εμπόριο και ως εκ τούτου κατέστρεψε τους κατόχους των μικρών τοπικών επιχειρήσεων .

ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ ( την τύχη να μας φορτώσουν ) ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2011 στις 8:37 μ.μ.  

b)
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης του ΔΝΤ, όποιοι κάτοικοι της Γουινέας μπορούσαν, έφυγαν για την ελευθερία και για να επιζήσουν από τον λιμό .
Μόνο που κάποια από όλους αυτούς ο Πανάγαθος την προόρισε να εργαστεί ως οικονόμος στο ξενοδοχείο Sofitel Στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Φωτογραφία Από Διαδίκτυο dsk-prison-break
http://www.les-perles-du-net.fr/wp-content/uploads/2011/05/dsk-prison-break.jpg


Οι δικηγόροι του DSK ισχυρίζονται ότι η σχέση του με την οικονόμο ήταν "συναινετική".

Αλλά ο DSK λέει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ για όλες τις συμφωνίες του ΔΝΤ με τα έθνη επί των οποίων κατέχει εξουσίες ζωής και το θανάτου .

Είτε ήταν συμφωνημένος βιασμός στο σεξ ή βαναυσότητα , θα μπορούσε να έχει τελεσθεί «εν συναινέσει» με τον ίδιο τρόπο που ο λαός της Γουϊνέας και τώρα ο λαός της Ελλάδας , συναίνεσαν ώστε το ΔΝΤ να διατάξει την οικονομική λεηλασία των πατρίδων τους .

Ήταν ο DSK που, πέρυσι, προσωπικά, επέμεινε σε ωμούς όρους για το λεγόμενο ΜΝΗΜΟΝΙΟ του bail-out στην Ελλάδα.

"STRONG CONDITIONALITY" "ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ" ήταν ο όρος του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν δεν ζήτησε απλώς μια καταστρεπτική περικοπή των συντάξεων και μια σκόπιμη αύξηση της ανεργίας στο 14%, αλλά και το ξεπούλημα των 4.000 με 6.000 κρατικών υπηρεσιών.

Ο DSK με το ΔΝΤ σχέδιο επέτρεψε στους χρηματοδότες που άναψαν τις οικονομικές πυρκαγιές στην Ελλάδα , να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία του έθνους σε τιμές πώλησης “ σκέτη πυρκαγιά ” .

Τα αιτήματα Στρος-Καν δεν ήταν «μια ζόρικη αγάπη» για την Ελλάδα: Η αγάπη ήταν αποκλειστικά για τους γύπες τραπεζίτες που έλαβαν τα κεφάλαια του ΔΝΤ, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένοι σε αντάλλαγμα να δεχθούν να απολέσουν ούτε ένα ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη.

Ο DSK, παρά τις συμβουλές των πολλών, αρνήθηκε να ζητήσει από τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους τη μείωση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων , το επιτόκιο των οποίων ήταν και η ρίζα των δεινών στην Ελλάδα.

Η απαίτηση από την Ελλάδα να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, η πτώση των εμπορικών φραγμών, και ακόμα και να τερματιστεί ο κανόνας ότι τα ελληνικά πλοία πρέπει να χρησιμοποιούν Έλληνες ναυτικούς , δεν έχει καμία σχέση με την εξοικονόμηση πόρων στην πατρίδα μας , αλλά όπως πάντα έχει να κάνει με τη δέσμευση του DSK για την προστασία του ισολογισμού του κάθε τραπεζίτη από τις ανεπιθύμητες παραβιάσεις και τους ελέγχους .

Από την ανάληψη του ΔΝΤ το 2007, ο πάλαι ποτέ «σοσιαλιστής» Strauss-Kahn έχει επιδοθεί σε μια σκληρή προσπάθεια να διατηρηθεί η μανία χρηματοδότησης της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ , η οποία κατά κύριο λόγο κατέστρεψε τον πλανήτη.

Τώρα σχετικά με την ψήφιση του μνημονίου ένα (1) και το επερχόμενο μνημόνιο δυο (2) , ( αν και εδώ αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν ακόμα το εάν θα διενεργηθεί η όχι ψηφοφορία στην βουλή ) , η δικαστική οικονομολόγος και δημοσιογράφος Greg Palast, συγγραφέας του μπεστ σέλερ
«The Best Democracy Money Can Buy»,
«Και η καλύτερη δημοκρατία , Εξαγοράζεται »
μπορεί να σας λύσει αρκετές απορίες ,


Δεν έχει σημασία αν ο DSK ή οποιοσδήποτε άλλος από την ευρώ δύναμη ενδεχόμενες τεθεί ως επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η πρακτική του θα παραμείνει η ίδια.
Ασθενέστερες χώρες θα εκφοβιζονται οικονομικά με στόχο να επωφεληθούν οι ισχυρότερες μέσω bailouts γεμάτων με μέτρα ενάντια στους πολίτες , πλιατσικολόγημα της εθνικής περιουσίας και με ενισχύσεις για τις τράπεζες και τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2011 στις 8:39 μ.μ.  

Η σχετική απειλή που περιβάλλει τη συζήτηση του χρέους σήμερα;

Η χειρότερη κρίση θα συμβεί από τις υπερημερίες επί του χρέους που δημιουργήθηκε για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Όσο για την απασχόληση ... ναι, εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας επ 'αυτού , η διαφορετικά ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ .

Αλλα ας πάμε τώρα ολοι μαζί στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=-8Gp2OVlhlE&feature=related

Και ας ακούσουμε
Tis aminis ta paidia

Και μετά ας αφησουμε την Ελληνική σημαία στην είσοδο του σπιτιού μας , ώστε να την έχουμε πρόχειρη αύριο καθώς θα φεύγουμε για να πάμε μαζί με
1.000.000 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Φωτογραφία Από Διαδίκτυο
u69321-171098_image-85567-panov9free-vgfs_blogshow

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2011/05/18/u69321-171098_image-85567-panov9free-vgfs_blogshow.jpg

HEIL GAP (or mind the GAP )
Υ.Γ. Το παρόν αφιερώνεται σε όλες και όλους τους λάτρεις του DSK στην χώρα μας , και φυσικά σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο Ένα ( οι τελευταίοι ας δουν την κατάληξη τους στην παρακάτω φωτογραφία )
Φωτογραφία Από Διαδίκτυο dsk-prison-rikers-jails
http://www.cheztruman.fr/images-dsk/dsk-prison-rikers-jails.jpg

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2011 στις 8:40 μ.μ.  

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Β

b)
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης του ΔΝΤ, όποιοι κάτοικοι της Γουινέας μπορούσαν, έφυγαν για την ελευθερία και για να επιζήσουν από τον λιμό .
Μόνο που κάποια από όλους αυτούς ο Πανάγαθος την προόρισε να εργαστεί ως οικονόμος στο ξενοδοχείο Sofitel Στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Φωτογραφία Από Διαδίκτυο dsk-prison-break
http://www.les-perles-du-net.fr/wp-content/uploads/2011/05/dsk-prison-break.jpg


Οι δικηγόροι του DSK ισχυρίζονται ότι η σχέση του με την οικονόμο ήταν "συναινετική".

Αλλά ο DSK λέει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ για όλες τις συμφωνίες του ΔΝΤ με τα έθνη επί των οποίων κατέχει εξουσίες ζωής και το θανάτου .

Είτε ήταν συμφωνημένος βιασμός στο σεξ ή βαναυσότητα , θα μπορούσε να έχει τελεσθεί «εν συναινέσει» με τον ίδιο τρόπο που ο λαός της Γουϊνέας και τώρα ο λαός της Ελλάδας , συναίνεσαν ώστε το ΔΝΤ να διατάξει την οικονομική λεηλασία των πατρίδων τους .

Ήταν ο DSK που, πέρυσι, προσωπικά, επέμεινε σε ωμούς όρους για το λεγόμενο ΜΝΗΜΟΝΙΟ του bail-out στην Ελλάδα.

"STRONG CONDITIONALITY" "ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ" ήταν ο όρος του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν δεν ζήτησε απλώς μια καταστρεπτική περικοπή των συντάξεων και μια σκόπιμη αύξηση της ανεργίας στο 14%, αλλά και το ξεπούλημα των 4.000 με 6.000 κρατικών υπηρεσιών.

Ο DSK με το ΔΝΤ σχέδιο επέτρεψε στους χρηματοδότες που άναψαν τις οικονομικές πυρκαγιές στην Ελλάδα , να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία του έθνους σε τιμές πώλησης “ σκέτη πυρκαγιά ” .

Τα αιτήματα Στρος-Καν δεν ήταν «μια ζόρικη αγάπη» για την Ελλάδα: Η αγάπη ήταν αποκλειστικά για τους γύπες τραπεζίτες που έλαβαν τα κεφάλαια του ΔΝΤ, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένοι σε αντάλλαγμα να δεχθούν να απολέσουν ούτε ένα ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη.

Ο DSK, παρά τις συμβουλές των πολλών, αρνήθηκε να ζητήσει από τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους τη μείωση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων , το επιτόκιο των οποίων ήταν και η ρίζα των δεινών στην Ελλάδα.

Η απαίτηση από την Ελλάδα να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, η πτώση των εμπορικών φραγμών, και ακόμα και να τερματιστεί ο κανόνας ότι τα ελληνικά πλοία πρέπει να χρησιμοποιούν Έλληνες ναυτικούς , δεν έχει καμία σχέση με την εξοικονόμηση πόρων στην πατρίδα μας , αλλά όπως πάντα έχει να κάνει με τη δέσμευση του DSK για την προστασία του ισολογισμού του κάθε τραπεζίτη από τις ανεπιθύμητες παραβιάσεις και τους ελέγχους .

Από την ανάληψη του ΔΝΤ το 2007, ο πάλαι ποτέ «σοσιαλιστής» Strauss-Kahn έχει επιδοθεί σε μια σκληρή προσπάθεια να διατηρηθεί η μανία χρηματοδότησης της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ , η οποία κατά κύριο λόγο κατέστρεψε τον πλανήτη.

Τώρα σχετικά με την ψήφιση του μνημονίου ένα (1) και το επερχόμενο μνημόνιο δυο (2) , ( αν και εδώ αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν ακόμα το εάν θα διενεργηθεί η όχι ψηφοφορία στην βουλή ) , η δικαστική οικονομολόγος και δημοσιογράφος Greg Palast, συγγραφέας του μπεστ σέλερ
«The Best Democracy Money Can Buy»,
«Και η καλύτερη δημοκρατία , Εξαγοράζεται »
μπορεί να σας λύσει αρκετές απορίες ,


Δεν έχει σημασία αν ο DSK ή οποιοσδήποτε άλλος από την ευρώ δύναμη ενδεχόμενες τεθεί ως επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η πρακτική του θα παραμείνει η ίδια.
Ασθενέστερες χώρες θα εκφοβιζονται οικονομικά με στόχο να επωφεληθούν οι ισχυρότερες μέσω bailouts γεμάτων με μέτρα ενάντια στους πολίτες , πλιατσικολόγημα της εθνικής περιουσίας και με ενισχύσεις για τις τράπεζες και τις διεθνείς επιχειρήσεις.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP