Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALTER: ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ

Θα μπορούσε να ονομαστεί μια ομηρεία δίχως τέλος… μια ταλαιπωρία  χωρίς λόγο…. το σίγουρο είναι ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Άλτερ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, ύστερα από 18 μήνες υποσχέσεων χωρίς...

αντίκρισμα και έχοντας οδηγηθεί οι περισσότεροι στην εξαθλίωση, αποφάσισαν, ύστερα  από μια μεγάλη περίοδο χάριτος, να οδηγήσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις.


Ας πάρουμε όμως από την αρχή αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Η Οδύσσεια των εργαζομένων ξεκινά από το Πάσχα του 2010, όταν η εργοδοσία καθυστέρησε για κάποιες ημέρες να καταβάλει το δώρο του Πάσχα και τον τρέχοντα μισθό .

Το σκηνικό καθυστέρησης των δεδουλευμένων επαναλήφθηκε και τους επόμενους μήνες, για να φτάσουμε στην πρώτη μεγάλη κορύφωση, πέρσι τέτοια εποχή, όταν χρωστούμενα 2 μηνών, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων καταβλήθηκαν τελικά λίγο προτού εκπνεύσει ο χρόνος.

Με λόγια ,υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα του διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Γιαννίκου ,που δεν τηρήθηκαν σχεδόν ποτέ, φτάνουμε λίγο πριν από το Πάσχα του 2011, όταν ήδη το προσωπικό είχε να δει το χρώμα του χρήματος για τέσσερις μήνες κι ενώ είχαν αρχίσει να διαδίδονται οι πρώτες φήμες για το ενδιαφέρον εξαγοράς από επιχειρηματικό fund.

Η πρώτη μεγάλη, σε χρονική διάρκεια ,επίσχεση εργασίας ξεκίνησε όταν οι δεσμεύσεις του διευθύνοντος συμβούλου, για πλήρη καταβολή των χρωστούμενων τριών μηνών δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Κάπου εκεί γίνονται γνωστά και τα υπέρογκα χρέη του Άλτερ, τα οποία ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ!

Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΚΑΙ ΤΟ ¨ΔΟΛΩΜΑ¨

Στα μέσα Μαίου ο σταθμός κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο πτωχευτικό άρθρο 99. Παράλληλα, εμφανίζεται για πρώτη φορά και ο μεγαλομέτοχος του σταθμού Γιώργος Κουρής , διαθέτοντας χρηματικό ποσό, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που κάλυπτε όμως κάποια από χρωστούμενα. Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν το-όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια - δόλωμά του και να επιστρέψουν, εμφανώς μουδιασμένοι, στις θέσεις τους.

Τα περιθώρια αντίδρασης ήταν περιορισμένα, αφού οι περισσότεροι ήταν ήδη εξαθλιωμένοι οικονομικά.. Όμως, η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει.

ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ,ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ 

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι, οι άνθρωποι του Άλτερ κατάφερναν ,παρά τα προβλήματα που διογκώνονταν μέρα με την μέρα ,να διατηρούν τον σταθμό σε υψηλές θέσεις θεαματικότητας, περικυκλωμένοι την ίδια στιγμή από υποσχέσεις για εξόφληση, αλλά και τις δεσμεύσεις για την είσοδο νέου επενδυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ¨δέλεαρ¨ που τους ωθούσε τότε να λειτουργήσουν το σταθμό ήταν οι διαφημίσεις και τα έσοδα από τα οποία θα καταβάλλονταν οι μισθοί, κάτι που πολύ σύντομα κατάλαβαν ότι αποτελούσε ένα καλοστημένο κόλπο χρόνων, από το οποίο είχαν ήδη θησαυρίσει άλλοι. Με αυτά φτάνουμε στο Σεπτέμβριο, όπου ήταν και ο μήνας που πληρώθηκαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι για τελευταία φορά.


Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ, ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Από τις αρχές Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας , αφού τα χρονοδιαγράμματα του διευθύνοντος συμβούλου δεν τηρήθηκαν για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Αύγουστο.

Ο έως τότε διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Γιαννίκος συλλαμβάνεται για χρέη προς το δημόσιο, αλλά αφήνεται τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο σταθμός απέχει από την κάλυψη των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, κάτι που προκαλεί αίσθηση μέχρι σήμερα στους εργαζομένους και όχι μόνο, αφού ήταν γνωστή η αντιπολιτευτική του γραμμή. Και αυτό στον απόηχο των δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου για την δανειοδότηση του Άλτερ.

Στα μέσα του ιδίου μήνα, η ροή του προγράμματος διακόπηκε από τους εργαζομένους, ύστερα από αθέτηση συμφωνίας με τον Κώστα Γιαννίκο και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα προβάλλονται κάρτες ,με σκοπό να μάθει ο κόσμος την κοροϊδία που υφίστανται οι εργαζόμενοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ περιφρουρούνται και οι εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή η Digea, υποβάθμισε για άγνωστο λόγο το σήμα του σταθμού, ενώ η Nova, παρά την όχληση του μεγαλομετόχου Γιώργου Κουρή να αποκοπεί από το τηλεοπτικό ¨μπουκέτο¨, αποφάσισε να διατηρήσει αναλλοίωτο το σήμα του Άλτερ. Να σημειωθεί επίσης ότι χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων του σταθμού, την τελευταία στιγμή δεν διακόπηκε το ρεύμα-οι απλήρωτοι λογαριασμοί αγγίζουν τα 300.000 ευρώ-, αλλά και η έξωση των εργαζομένων από το γραφείο της Θεσσαλονίκης.
giannikos

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κι ενώ ο Κώστας Γιαννίκος ανακοίνωσε την παραίτησή του, ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Κουρής ,όχι μόνο δεν κατέβαλλε το προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων , αλλά απέστειλε τελεσίγραφο με προθεσμία 48 ωρών προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς να τους καταβληθεί ούτε ένας μισθός, και προαναγγέλλοντας ,μεταξύ άλλων απολύσεις, χωρίς αποζημιώσεις, απειλώντας μάλιστα με κήρυξη πτώχευσης , σε περίπτωση που δεν γινόταν δεκτή η πρόταση .Φυσικά, ο στυγνός εκβιασμός δεν έγινε δεκτός.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Χάρη στην αγάπη του κόσμου, ο σταθμός έχει γεμίσει με τρόφιμα και οι περισσότεροι έστρωσαν το γιορτινό τραπέζι τους, ενώ με τη συμβολή και το μεράκι των εργαζομένων ,πραγματοποιήθηκε και γιορτή για τα παιδιά των υπαλλήλων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

alter_karta1Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Άλτερ δεν έχουμε πλέον τίποτα να χάσουμε εδώ που μας έφεραν οι εξελίξεις, παρά μόνο την αξιοπρέπειά μας, την οποία και δεν παζαρεύουμε. Απορούμε με την στάση των μεγάλων ονομάτων του σταθμού, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει θέση, αλλά δεν απορούμε καθόλου με τους όσους προσκείμενους , είτε στη μία είτε στην άλλη πλευρά ¨συναδέλφους¨ μας , προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Ενωμένοι, ζητάμε την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας ,που σε κάποιες περιπτώσεις συναδέλφων αγγίζουν και τους 10 μήνες, αλλά και την απονομή δικαιοσύνης σε όσους εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μας χρησιμοποιούν για να αποποιηθούν των εγκληματικών ευθυνών τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Τ/Σ ΑΛΤΕΡ
notianews.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP