Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Γράφει ο ''Ιακωβίνος Εμπρηστής''
Δεν διαβάζουν οι πατριώτες. Δεν διαβάζουν καθόλου ή δεν διαβάζουν τίποτα ουσιώδες.

Κάνε μια βόλτα από τα πατριωτικά βιβλιοπωλεία , κάτσε σε μια γωνία και παρακολούθα τι αγοράζουν όσοι...

μπαίνουν μέσα.Βιβλία για την 21η Απριλίου , για τον Β παγκόσμιο πόλεμο κλπ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

Αυτά παραμένουν στα ράφια , σκονισμένα γιατί κανείς δεν τα θέλει...

Και αν κανένας κατά τύχη διαβάσει κάποιο θεωρητικό δεν το καταλαβαίνει ή δεν κάνει ούτε το ένα χιλιοστό από όσα λένε όσοι δημιούργησαν κινήματα.

Έτσι γίνεται όταν ψαρεύεις στα πολύ ρηχά νερά της δεξιάς. Το να περιμένεις να κάνουν την ανατροπή άνθρωποι που προέρχονται από δεξιά είναι σαν να περιμένεις να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ένας γέρος 80 ετών.

Γιατί γίνεται ψάρεμα στα ρηχά νερά της δεξιάς; Εύκολο . Τα ρηχά νερά δεν φοβίζουν κανέναν.
Όταν πατάς δεν θα πνιγείς ποτέ. Απλώς οι ψαριές σου θα είναι πολύ μικρές ως ανύπαρκτες. Αυτό κάνουν λοιπόν οι πατριώτες. Αντί να ανοιχτούν στον μεγάλο ωκεανό κάθονται εκεί που σκάει το κυματάκι και τα δίχτυα μένουν άδεια...

Ο ωκεανός φοβίζει...έχει σκούρο χρώμα , είναι απρόβλεπτος , συχνά κρύβει κύματα που φέρνουν την καταστροφή . Όμως εκεί που αφρίζουν τα κύματα υπάρχει το υλικό που θέλουμε. Ο ωκεανός είναι η τεράστια απολιτικ μάζα μαζί με τους αριστερούς που είτε μας αρέσει , είτε όχι ΜΟΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.

"Τι μας λες τώρα, τόσα κινήματα έχουμε κάνει"πετάγεται ο κλασσικός εθνικισταράς...μάλλον εννοεί τις χοντροκομμένες χούντες made in usa .

Για κίνημα λαϊκής βάσης ούτε λόγος.

Μόνο οι φτωχές προλεταριακές μάζες είναι έτοιμες να πολεμήσουν. Τα απειλητικά κύματα του ωκεανού είναι όλοι αυτοί οι αντίπαλοί μας, οι ακροαριστεροί και πόσοι ακόμη που μας μισούν χωρίς να πολυξέρουν τον λόγο.

Και είναι λογικό να μας μισούν γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι αν τους δείρουμε αυτοί ως δια μαγείας θα αλλάξουν ! Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ατόμων είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους τίποτα.


Αν έχεις λόγο και μετράς θα τους πάρεις μαζί σου. Αλλιώς κάτσε να μιλάς συνέχεια μπροστά στο ίδιο κοινό, στους ίδιους και τους ίδιους , τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου , τους θαυμαστές των μπάτσων , στους στρατόκαυλους κλπ.

Το κίνημα που θέλει να ξεχωρίσει μαθαίνει να μιλάει κυρίως στο ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΟΙΝΟ. Αυτό λοιπόν συμβαίνει με τους πατριώτες. Δεν πάνε να μιλήσουν στους αντιπάλους μας γιατί φοβούνται τα βαθιά νερά. Το κίνημα που θέλει να επικρατήσει αγκαλιάζει τα κοινωνικά ζητήματα και φωνάζει για δουλειά στους Έλληνες , δεν φωνάζει για το που θα ήθελε να ανάψει κεριά (αχ αυτή η Αγιά-Σοφία τι ψυχικά τραύματα έχει αφήσει σε πολύ κόσμο)

Ενημερώνουμε όλους αυτούς τους εθνικισταράδες της κολλημένης φρασεολογίας πως ο Μουσολίνι αποκαλούσε "προλεταριακή" την Ιταλία λόγω φτώχειας.

Έτσι μπόρεσε να διεγείρει τα πάθη και τα μίση των μαζών που πλέον έβλεπαν ως εχθρό και εκμεταλλευτή κάθε άλλη πλούσια χώρα.

Το πάντρεμα του επαναστατικού συνδικαλισμού του Σορέλ , η φλόγα των κοινωνικών ζητημάτων της Γαλλικής επανάστασης και το Εθνικό συναίσθημα δημιούργησαν ΚΙΝΗΜΑ .

Η ταξική πάλη έγινε Εθνική εναντίων των εκμεταλλευτών της Ιταλίας. Εμείς λοιπόν που τραβάμε τα ίδια από Μέρκελ και Γάλλους θα έπρεπε να δείξουμε στην μάζα τους εκμεταλλευτές μας.

Άλλωστε ο πρωην ΓΓ του ΚΚΕ ο Σταυρίδης επιβεβαιώνει πως τα εθνικιστικά κινήματα Ιταλίας και Γερμανίας όταν πέτυχαν στο κοινωνικό ζήτημα απογύμνωσαν από τα περισσότερα στελέχη τους τα αντίστοιχα κομμουνιστικά κόμματα και "αυτοί έγιναν οι πιο φανατικοί φασίστες και νάτσις"...

ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ...

Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μοιάζει με τον πυγμάχο που μαλακώνει και χάνει την σκληράδα του όταν βγάλει χρήματα. Χάνει από τον πιο τραχύ ,πεινασμένο πυγμάχο . Τα λεγόμενα πατριωτικά κόμματα όταν μαζικοποιούνται κινδυνεύουν να χάσουν τον πεζοδρομιακό τους χαρακτήρα .

Το πρώτο δείγμα είναι όταν για τα ίδια ζητήματα ,ενώ πρώτα έβγαιναν στο πεζοδρόμιο και αντιμετώπιζαν αριστερούς και μπάτσους , κάνουν εκδηλώσεις σε κλειστή αίθουσα.

Το κίνημα που θα αφήσει τον χαρακτήρα που είχε για να "πολιτικοποιηθεί", θα εκφυλιστεί , θα απομονωθεί. Πλάι στον λόγο πρέπει να υπάρχει και η γροθιά του κινήματος.

Ο κόσμος γουστάρει να ακούει πατριωτικές κορώνες όμως ακόμη περισσότερο θέλει να μας βλέπει στον δρόμο γιατί αυτό του δίνει σιγουριά και νιώθει ισχυρός. Νιώθει πως όποιος τον πειράξει θα έχει να κάνει με έναν στρατό και έτσι δίνεται ολοκληρωτικά στο κίνημα.

Μια εκδήλωση σε πλατεία και ειδικά σε εχθρική περιοχή μετράει όσο 100 συγκεντρώσεις σε κλειστό χώρο.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει αστικοποίηση ειδικά τώρα που οι συνθήκες μας πάνε πρίμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.

Ο Καπιταλισμός ξέρει καλά πότε κινδυνεύει και ποιους χρησιμοποιεί . Αν διαβάσει κανείς θεωρητικούς της άκρας αριστεράς (Πάνεκουκ, Ρόκερ, Μπαρώ) θα δει πως η άποψή τους είναι πως τα εθνικιστικά κινήματα του παρελθόντος ήταν ανάχωμα για να μην επικρατήσουν τα λεγόμενα κοινωνικά κινήματα.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει με την μορφή που το λένε αλλά μας ενδιαφέρει άμεσα γιατί η ιστορία κάνει κύκλους . Ο αναβρασμός των Ιουλιανών έφερε την επταετία , ο καπιταλισμός παρέδωσε σκυτάλη σε αυτούς που είχαν πατριωτική φορεσιά. Όταν δεν τους χρειαζόταν ανέλαβαν οι διεθνιστές. Τα σχέδια όμως δεν βγαίνουν.

Όποιος παρακολουθεί τον αστικό τύπο, τις ανακοινώσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , μικρών και μεγάλων βλέπει πανικό στα διεθνιστικά, αυτοπεποίθηση στα πατριωτικά . Έκαναν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με τεράστια κινητοποίηση και δεν το είχαν ανάρτηση ούτε καν τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία ως τώρα τους διαφήμιζαν . Δεν μαζικοποιούνται πλέον και ο καπιταλισμός δεν μπορεί να συνεχίσει μαζί τους.

Πλέον ο πατριωτισμός έρχεται εμπρός. Οι διεθνιστές θα παλέψουν αλλά πλέον είναι αργά για αυτούς .

Η κοινωνία δεν θέλει πια τα διεθνιστικά μοντέλα και κοιτάει που την συμφέρει να πάει. Βαρέθηκε τους μπαχαλάκηδες , τις φωτιές , την Υπατία,τους λαθρομετανάστες .

Η διεθνιστική αριστερά , πολυπλόκαμη δείχνει να έχει βραχυκυκλώσει και το ένα πλοκάμι πνίγει το άλλο.

Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα μην γίνουμε αστοί , μην αρχίσουμε εκδηλώσεις-ομιλίες σε αίθουσες .Πρέπει να είμαστε συνέχεια έξω να μας βλέπει ο κόσμος στα κοινωνικά ζητήματα.

Τα γεγονότα δεν μας αφήνουν επιλογές .Θα έρθει η άνοιξη έτσι κι αλλιώς.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Όποιος βλέπει τους αριστερούς σαν ενιαίο μέτωπο είναι πολιτικά τυφλός.Όταν κλείνουν οι πόρτες γίνεται σκοτωμός . Αναθεωρητές , μενσεβίκοι, μπολσεβίκοι, αναρχικοί , ανανεωτικοί συνθέτουν το παζλ και το μόνο που τους ενώνει είναι η απειλή .

Δεν είναι όμως αρκετό.

Τα κονδύλια που έδινε η μαμά ΕΣΣΔ έχουν τελειώσει χρόνια τώρα και το νέο 89 είναι προ των πυλών. Η διάσπαση αυτήν την φορά θα έρθει για λόγους επιβίωσης των στελεχών της αριστεράς .

Το πρόβλημα τους λέγεται λαθρομετανάστευση . Το άλλο μεγάλο τους πρόβλημα είναι η κρίση της ηγεσίας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΜΕΤΡΙΕΣ ΕΣΤΩ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.

Το κίνημα της αριστεράς έχει χτυπηθεί ακόμη σφοδρότερα από ότι το δικό μας ! Το κόκκινο κτίριο έχει ραγίσει για τα καλά και όσο τσιμέντο και να ρίχνουν ο σεισμός πάντα θα είναι ισχυρότερος.

Οι κρίσεις της αριστεράς είναι αυτές που πάντα δημιουργούσαν το νέο, το επαναστατικό. Η κοσμοθεωρία του Εθνικισμού από μόνη της δεν μπορεί να σαγηνεύσει τις μάζες αν δεν συνδυαστεί με ένα πολιτικό, οικονομικό σύστημα. Αυτό λοιπόν το σύστημα θα φέρουν οι ζυμώσεις που συμβαίνουν στον χώρο της αριστεράς .

Το νέο σύστημα θα βλαστήσει ταχύτατα όπως πρασινίζουν οι κοιλάδες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Κάποιοι θα ενοχληθούν , κάποιοι θα αδιαφορήσουν και κάποιοι θα γελάσουν.

Και αν για κάποιους φαίνονται ουτοπίες ακόμη καλύτερα. 
Εδώ και χρόνια βλέπουμε και ζούμε την ουτοπία μας και κάθε μέρα γινόμαστε πιο ισχυροί.

17 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:13 μ.μ.  

Δε σε βλέπω ρε "επαναστάτη" να προτείνεις κανένα βιβλίο για την ιδεολογικοποίηση του εθνικιστικού-πατριωτικού κινήματος..
Δε σε βλέπω να προτρέπεις κάποιους να βγουν στο δρόμο..Μάλλον ούτε εσύ τον αντέχεις!
Και το χειρότερο όλων αυτών που διάβασα;
Η "Γαλλική Επανάσταση" ως πρότυπο "λαϊκού κινήματος"...
Θέλεις να σε πάρουν και στα σοβαρά οι Εθνικιστές όταν έχεις για πρότυπο τους Ιακωβίνους, την προδρομική οργάνωση της Μασωνίας και τους ανθρώπους που έδιωξαν από το "κίνημα" τους συντηρητικούς-θρησκευόμενους-εθνικιστές γιατί φοβήθηκαν ότι θα εκλέξουν νέο Βασιλια..
Φοβερός Εθνικιστής είσαι..Θέλεις και να αφυπνίσεις τρομάρα σου

Εθνικιστής Ιωαννίνων

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:30 μ.μ.  

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!
Η ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΕΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ Η ΜΑΜΑ ΣΟΒΙΕΤΙΑ .
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΡΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ.
ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ...
ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ...

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:50 μ.μ.  

@ΙΑΚΩΒΙΝΟΣ-ΜΑΣΩΝΟΣ ΕΔΩ...
Κράτα βιβλία να γουστάρεις...Ο Αγών μου (Χιτλερ) , "ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ" και "κράτος και επανάσταση" (Λένιν) ,¨"τα χρόνια της συγκρότησης των μπολσεβίκων" (Τόνι Κλιφ) , "λογοι μάχης" (Χ.Α.Π.Ντε ριβερα) , "η προπαγάνδα" (Γεωργαλάς) , αυτά για αρχή. Αν παρακολουθούσες μικρέ μου φύρερ θα τα είχες δει αλλά δεν παρακολουθείς.
2) δεν διαβασες καλά. Σε όλο το κείμενο μιλάω για αγώνα έξω και τον κίνδυνο αστικοποίησης αλλά ήσουν τόσο συγχυσμένος που δεν το είδες. Όσο για το τι κάνω εγώ ακόμη γελάω γιατι 5 χρόνια ΄τωρα δεν έχω χάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ.
3) ΈΒαλα το "φάτσιο" των Γάλλων πρώτον για να μπω στο μάτι όλων των φανατισμένων θρησκόληπτων που βλέπουν παντού μασώνους . Με αυτόν τον τρόπο Γιαννιώτη μου κάνετε τρελή διαφήμιση. Σου θυμίζω Γιαννιώτικο SA oti o χιτλερ θεωρούσε τον εαυτό του πνευματικό παιδί του Ροβεσπιέρου. Το ίδιο και ο Μουσολίνι , άλλωστε η δέσμη κάτω απο τον σκούφο λέει πολλά. Η γαλλική επανάσταση είχε ιδιαίτερα πατριωτικό λόγο , κάνε τον κόπο να διαβάζεις Μαρά, Σεν ζυστ , Κουτόν και Ροβεσπιέρο να μάθεις.
Καλά έκαναν όλα τα πατριωτικά κινήματα και δεν ήθελαν βασιλιάδες . αν ήσουν γνώστης θα ήξερες και το τραγούδι της Ισπανικης Φάλλαγγας που λέει για "ηλίθιους βασιλιάδες".

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:56 μ.μ.  

Θέλεις και οικονομικά βιβλία ;
Η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ, και ευρώ η γιγάντωση της ανεργίας (Κόλμερ), "το κοινωνικό ζήτημα" Στεφανίδης, "η αγροτική πολιτική του εθνικοσοσιαλισμού" Πάνου, "Φασισμός και αι ιδεολογικαί του βάσεις" Παμπούκας.
Κιλελέρ , Καρανικόλας . έβαλα και μερικά για αγροτικό ζήτημα .
όποιος θέλει ασχολείται και βοηθάει

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:15 μ.μ.  

Άστο μη συνεχίζεις να μιλάς, χειρότερα τα έκανες...
Αν βάζεις "βιβλιογραφία" του Λένιν και του Κόλμερ αποδεικνύεις πόσο...'πατριώτης" είσαι..
Ήθελα να ήξερα...
Το egersis ένα τόσο σοβαρό μπλογκ πως σε αφήνει και αρθρογραφείς!
Λυπηρό..
Όσο για το ειρωνικό ύφος περί "φύρερ", τι σε ενόχλησε;
Αυτός τουλάχιστον ήταν Εθνικιστής..
Όσο για το κατά πόσο είχε το Ροβεσπίερο για παράδειγμα απέδειξες για άλλην μια φορά την ασχετοσύνη σου και τόσο αδαής είσαι..
Παράδειγμα του Χίτλερ ήταν ο Μπίσμαρκ "ιακωβίνε-άγνωστε" και για κακή σου τύχη από τη Γαλλία μόνο το Ναπολέωντα διάβαζε..
Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες ήταν.. π@π@ριές.
Και ο Μουσολίνι πανάσχετε "πατριώτη" είχε για πρότυπο τον Μάο στις αρχές της πολιτικής του σκέψης... Ευτυχώς μετά το γύρισε και στον εθνικισμό μέσω Οσβάλντ..
Οπότε πριν ανοίξεις το στοματάκι σου άνοιξε κανένα βιβλίο, που το παίζεις και σχετικός..

Unknown 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:39 μ.μ.  

Αρθρογραφεί ο οποιοσδήπωτε έχει να πει και να προτείνει κάτι σοβαρό. Και το κείμενο αυτό κρίθηκε κατάλληλο για να διεγείρει τη σκέψη κάθε πατριώτη. Όσο για τη βιβλιογραφία που αναφέρεις θα σου θυμίσω το Σουν Τζου ''Αν γνωρίζεις τον εχθρό και γνωρίζεις και τον εαυτό σου, υπάρχει λόγος να φοβάσαι το αποτέλεσμα χιλίων μαχών. Αν γνωρίζεις τον ευατό σου αλλά όχι τον εχθρό, για κάθε νίκη που κερδίζεις, θα υφίστασαι και μια ήττα. Αν δεν γνωρίζεις ούτε τον εχθρό, ούτε τον εαυτό σου, θα υποκύπτεις σε κάθε μάχη''. Το να κρίνει κάποιος τον πατριωτισμό του άλλου από τη βιβλιογραφία που διαβάζει δεν το θεωρώ σοβαρό.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:01 μ.μ.  

Φιλέ Egersis,
Θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με το ρητό του Σουν Τζου..
Υπάρχει όμως μια τεράστα λάθος προσέγγιση στο θέμα. Δεν χτίζεις ιδεολογικό προφίλ από το εχθρικό ληβελογράφημα. Το χρησιμοποιείς μόνο εναντίον του εχθρού.
Πόσο μάλλον που στην πείπτωση των μπολσεβίκων τυγχάνουν να έχει περάσει ένας αιώνας περίπου..
Τι άλλο να μάθουμε δηλαδή;
Τίποτα είναι η απάντηση..
Πιο φρόνημο θα ήταν να μπαίνουμε στη διαδικασία πάλης και αγώνα στο δρόμο, ή αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ας προτείνουμε κανένα βιβλίο του Όσβαλντ, του Νίτσε, του Ρούντολφ Χες, του Λέον Ντεγκρέλ, του Δραγούμη, του Πλουτάρχου, του...του...του...
Πρέπει να διαβάσει Λένιν ο Εθνικιστής για να μπει στη διαδικασία σκέψης;
Θα τρελαθούμε τελείως εδώ!
Το μόνο που προσφέρουν αυτοί είναι κάποιες τακτικές μαζοποίησης τίποτε άλλο..
Που και αυτές βέβαια έχουν εκφραστεί επιτυχώς από Εθνικιστές..
Και με συγχωρείς που το λέω, αλλά ΝΑΙ ΚΡΙΝΩ τον Πατριωτισμό που ρέπει προς τον Εθνικισμό...Γιατί ελοχεύει κίνδυνος αυτός να είναι δούρειος ίππος

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:26 μ.μ.  

Ο Σούπερ-ντούπερ της Ηπείρου ενοχλείται που απο την εποχή των μπολσεβίκων έχουν περάσει 90(και ) έτη αλλά δεν ενοχλείται που απο την εποχή της συγκρότησης του nsdap έχουν περάσει ...περίπου τα ίδια ! Αυτό πάει να πει σύγχηση !!!
Ο Λεόν ντεγκρέλ ο οποιος αναφέρεις ποιο κινηματικό βιβλίο θα έχει ;;;
Το καθαρά στρατιωτικο "εκστρατεία προς ανατολάς;;;"
Tι σχέση έχει ο Δραγούμης με τον Ες ; Για πες μας Γερμανολάγνε...
α και κάτι ακόμη " ο εθνικοσοσιαλισμός είναι φυτό του γερμανικού εδ΄φους και δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτούσιος σε άλλη χώρα" ΔΡ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.
Τα ίδια ακριβως έχουν γραφτεί και στην αντιγραφή του αγροοτικού προγράμματος επι Μεταξά και αναφέρεται ξεκάθαρα στο βιβλίο του Πάνου για τ αγροτικό ζήτημα.

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:31 μ.μ.  

ξεχειλίζεις απο γερμανολαγνεία ξεχνώντας πως ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΈΧΕΙ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ. Είναι τόσο φανερή (απο τον τρόπο που γράφεις) η οργή και το νεαρό της ηλικίας σου που δεν μου κάνει καμία απολύτως έκπληξη το γεγονός πως δεν λες κουβέντα για το συντεχνιακο, σωματειακό ζήτημα , απλά γιατί δεν έχεις περάσει ποτέ απο σωματείο...
και μετά το παίζετε και φασίστες.

Unknown 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:46 μ.μ.  

Θα παρακαλούσα χαρακτηρισμοί τύπου ''Σούπερ-ντούπερ της Ηπείρου'' να μην επαναληφθούν. Η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί με επιχειρήματα χωρίς προσλητικούς χαρακτηρισμούς.

Όσο για το τι έχουμε να μάθουμε η γνώμη μου είναι πολλά ακόμα από όλους. Και από επαναστατικά κινήματα της αριστεράς ανά τον κόσμο και από τα εθνικιστικά της Ευρώπης. Το δυστήχημα για την Ελλάδα της μη υπάρξης σοβαρού, μαζικού, εθνικιστικού κινήματος την Ελλάδα του 20ου αιώνα αλλά μόνο η εκδήλωση δικτατοριών δημιουργεί ένα τεράστιο κενό. Έτσι αντί οι Εθνικιστές εδώ και δεκαετίες να προετοιμάσουν τουλάχιστον το έδαφος για την ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος μπέρδεψαν ευατούς και γενιές με μπατσολαγνείς, στρατολαγνίες, προσωπολατρείες του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, δεξιές αρλουμπολογίες, ξενολαγνείες, κολλημένοι σε λέξεις και σύμβολα την ίδια ώρα που ο Μπολσεβικισμός έχυνε ανεμπόδιστος το δηλητήριό του στην Ελληνική κοινωνία χωρίς τη παραμικρή αντίσταση. Έχουμε λοιπόν να μάθουμε πάρα πολλά ακόμα.

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:29 π.μ.  

Αρχικά, ευχαριστώ τον Egersis που προσπάθησε να με προστατέψει..
Δεν κάμπτομαι όμως από τέτοιου τύπου χαρακτηρισμούς.
Απαντώντας τώρα ένα, ένα στα ερωτήματα...
Ο Ντεγκρέλ μπορεί να μην πέτυχε πολιτικά και καθιερώθηκε ως τιμημένος πολεμιστής, εντούτοις μέχρι το 1936 έδινε συνεχείς πολιτικούς αγώνες στο Βέλγιο καταφέρντας το κόμμα του "Rex" να παίρνει ποσοστά σε επαρχίες και άνω του 30%. Από το περιοδικό του δεν έγραφε για μάχες, αλλά για ιδεολογία και Εθνικισμό.Επειδή τυγχάνει να γνωρίζεις εσύ μόνο στρατιωτικά του εργα σημαίνει ότι δεν είχε άλλα;
Διάβασε το "Χίλια Χρόνια Χίτλερ" στην αγγλική έκδοση για να το διαπιστώσεις.
Το μεγαλύτερο ιδεολογικό του κατόρθωμα ήταν πως έπεισε έναν λαό πλήρως υπόδουλο στο Σιωνισμό, να τον ακολουθήσει στα SS και τελικά να αναγνωριστεί ως ίσο μέλος της Φυλής.
Αν αυτό δεν είναι ιδεολογική νίκη τότε τι είναι.
Ακούσα το εξής κωμικοτραγικό...Ο Ες δεν είχε σχέση με τον Ιών Δραγούμη.
Κατ'αρχήν και μόνο ότι και οι δύο έχουν σαν βάση της ιδεολογίας τους τη Φυλή, το Μιλιταρισμό και φυσικά τον "Κώδικα Τιμής"(έτσι τον λέει ο Ες, ο Ίων αναφέρεται σε Αξίες και Πιστεύω).Και φυσικά και οι δύο απαρνούνται τη Δημοκρατία και υπερασπίζονται την Αριστοκρατία(λιγότερο ο Ες, περισσότερο ο Δραγούμης).
Όσο για το τρομερό επιχείρημα της ηλικίας που πραγματικά άλλαξε το ρου της...αντιπαράθεσης, ποιός καθιστά αυθεντία τον ηλιακό προσδιορισμό;
Μόνο κάποιοι που υποσεινήδητα αναγνωρίζουν την τελματότητα των επιχειρημάτων τους και σπεύδουν να την καλύψουν με την επίκληση της εμπειρίας=ηλικίας.
Είμαι 28χρονών και έχω δράση από τα 17.(το γράφω μόνο εσωτερική κατανάλωση)
Δεν φοβάμαι να χαρακτηριστώ ως Γερμανολάγνος όταν αναφέρομαι στον Εθνικοσοσιαλισμό, ότι και αν έχει συμβεί.
Γιατί πιστεύω στην ιδεολογία και μόνο. Κατανοητό;
Είναι σαν το ερώτημα που μου θέτουν κάποιοι ΛΑΟΣιτες
"Καλά είναι δυνατόν να είσαι Εθνικιστής και να υποστηρίζεις τον Χίτλερ;Αυτός ήταν Εθνικιστής για το Έθνος τους.."
Δεν αξίζει ούτε σχολιασμό
Δηλαδή αν ο Χίτλερ δεν είχε κατακτήσει την Ελλάδα, με ότι ακολούθησε την Κατοχή, θα τον...τιμούσαμε;
Ρητορικό το ερώτημα...
Όσο για τα σωματεία και συντεχνίες...
Θεωρείς δηλαδή ότι η τριβή στα σωματεία και τις οργανώσεις προάγει την ιδεολογικοποίηση και την πάλη;
Για πες ένα παράδειγμα...
Και μη μου αναφέρεις την ΕΠΕΝ..
Για το σήμερα μιλάμε, εκτός αν είσαι τόσο μεγάλος και την πρόλαβες

Υ.Γ.
Egersis όταν το MediaΚο κατεστημένο έχει καταληφθεί από μαρξιστές και μπολσεβίκους, χάνεται το κυριότερο μέσο προπαγάνδας και ιδεολογικοποίησης του κινήματος.
Όπως αντίστοιχα και η Παιδεία.
Ο μόνος τρόπος παραμένει η σύγκρουση και ο δρόμος.

Εθνικιστής Ιωαννίνων

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:18 μ.μ.  

Η γνωστή τακτική για να αποφύγουμε το σβήσιμο σχολίο είναι το γλέιψιμο (απο εκεί και οι ευχαριστίες προς το έγερσις2)...
2) αυτοακυρώνεσαι με τον Ντεγκρέλ.
Πως μπορείς να προτείνεις κάποιον που όπως λες "Ντεγκρέλ μπορεί να μην πέτυχε πολιτικά"..., ποιος σήμερα γνωρίζει τους Ρεξιστές εκτός απο μια ελάχιστη μειοψηφία ;
Ως τι θα τον προτείνεις ; Σε ποιούς ; Σε μια μάζα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να επιβιώσει , εσύ θα μιλήσεις για σιωνισμό , που ούτε καν τον γνωρίζουν ;
"O EΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ" , το είπε ο γραμματέας του Γκέμπελς καλεσμένος της επταετίας στην Αθήνα.
Εσύ μιλάς για Ες την στιγμή που ο λαός ακούει Γερμανούς και βγάζει σπυριά μην μπορώντας να ξεχάσει το συναισθηματικό μίσος.
Ας μην αναφέρουμε καν πως έχεις ως όνομα μια ιδεολογία που έχει ηττηθεί στα πεδία του πολέμου και που είναι εσωτερικό προιόν της Γερμανίας και δεν γίνεται η μεταφύτευσή του σε άλλο περιβάλλον.
Τα σωματεία ασφαλώς και προάγουν πάλη και ιδεολογία , φτιάχνεις και δικά σου και ταυτόχρονα δουλευεις και στων άλλων εκτός αν μισείς τον συνδικαλισμό οπότε πλέον ανήκεις στην ακροδεξιά.
Το συντεχνιακό Ιταλικό κράτος αποδεικνύει πως οι απάτριδες συνδικαλιστές έγιναν φασιστές και το ίδιο και στα σωματεία του nsdap που έκαναν μαζικές απεργίες.
Το επιχείρημα των λαοσιτων δεν με απασχολεί , ποτέ δεν τους στήριξα.
Όταν επιτείθεσαι απο το πρώτο σου ποστ σε κάποιον που έγραψε κείμενο να περιμένεις και εσύ επίθεση , γιατί ΕΣΥ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΣ.
Για να τελειώνω σου λέω οτι επίτηδες διάλεξα κόκκινο χρώμα , φάτσιο και σκούφο για να προκαλέσω αντιδράσεις και να γίνει σούσουρο και σε ευχαριστώ που με βοήθησες.
Το κίνημα θα δημιουργηθεί και χωρίς εσένα και χωρίς εμένα .
Θα σου δώσω μια συμβουλή,άρχισε να διαβαζεις κάποιο οικονομικό βιβλίο γιατί η εποχή είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ σε μεγάλο βαθμό και δεν θα έχεις να προτείνεις τίποτα και θα σε κερδίζουν οι άλλοι.
Οργανώσου ή μπες σε ένα σωματείο σαν απλό μέλος να δεις τι γίνεται , τα εργασιακά θέματα είναι εθνικά θέματα.
αυτα.

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:03 μ.μ.  

http://www.youtube.com/watch?v=vAMYgZuaqks&feature=mfu_in_order&list=UL

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:13 μ.μ.  

ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.

Εθνικό αίσθημα που κρύβει μέσα του ατομικό συμφέρον δεν έχει καμιά
σχέση με αυτό . Με το να φωνάζεις μοναχά δεν κερδίζεις το δικαίωμα να
αποκαλείσαι πατριώτης, αν πίσω από τις λέξεις δεν υπάρχει αληθινή φροντίδα
για την ευημερία του Εθνους.Δεν δικαιούμεθα. Είναι απαράδεκτο να υπερηφανευόμαστε
για την Ελλάδα, παρά ΜΟΝΟ όταν δεν νοιώθουμε ΝΤΡΟΠΗ για τις συνθήκες ζωής
και του τελευταίου Έλληνα. Δεν μας αξίζει να υπερηφανευόμαστε για την πατρίδα,
όταν το Έθνος είναι όμηρος μιας δράκας τραπεζιτών.
Δεν μας αξίζει να υπερηφανευόμαστε για την πατρίδα, όταν πάνω από το μισό
των συμπατριωτών μας, αγγίζει την εξαθλίωση, καταρρακωμένο από τις έγνοιες,
τα μύρια προβλήματα, τσακισμένο από την αγωνία της επιβίωσης. Οχι.Για αυτό το
απογοητευτικό θέαμα,μόνο οργή νοιώθουμε για τους υπαίτιους. Μονό χρέος να
αγωνιστούμε για τον λαό μας.Εχοντας πλήρη επίγνωση του μεγαλείου του λαού
των Ελλήνων, λέμε ότι μόνο όταν ενώσουμε την πλέρια δικαιοσύνη με το υγιές
πατριωτικό φρόνημα θα φτάσει πιο κοντά η ευλογημένη μέρα που θα μπορούμε
θριαμβευτικά να πούμε κοιτώντας την ιστορία στα ματιά.
ΝΑΙ.
Η Ελλάδα ανήκει
στους Έλληνες!!

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:25 μ.μ.  

Γιατί να φοβηθώ μήπως μου σβήσουν το σχόλιο; Κάνει "τζιζζζζζ" κάποια λέξη όπως ο Εθνικοσοσιαλισμός και ο Χίλτερ..Δε νομίζω
Εξ'αρχής σου λέω ότι δεν φοβάμαι τη σύγκρουση..Μόνο μέσω αυτής θα νικηθεί ο εχθρός που έχει όλα τα μέσα μαζί του. Και δεν φοβάμαι επίσης γιατί αποκαλύπτω την ένδοιά του.
Επειδή το είπε ο γραμματέας του Γκαίμπελς θα πρέπει να το αποδεχθούμε..;
Σου απαντώ ευθέως..ΟΧΙ
Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι ΙΔΕΑ με αντοχές "Χίλια Χρόνια"
Καμμία αυτοακύρωση για τον Ήρωα Ντεγκρέλ. Κατάφερε να κάνει έναν λαό να τον ακολουθήσει ιδεολογικά πρώτα και να πεθάνει μαζί του για μια ιδέα.
Κάτι που εσύ δεν πρόκειται να πετύχεις ποτέ με τις οικονομικές φανφάρες σου.
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί όποια ιδεολογία έχει υλιστικό υπόβαθρο όπως αυτή που υπερασπίζεσαι είναι καταδικασμένη και πεπερασμένη. Όπως και τα υλικά αγαθά.
Θα πείσεις αρχικά μερικούς, αλλά κάποιος θα βρεθεί να υποσχεθεί περισσότερα και ποιοτικότερα.
Για αυτό είσαι καταδικασμένος.
Και αυτό διαφοροποιεί και τον Εθνικοσιαλισμό από όλες τια άλλες ιδεολογίες.
Είναι ΜΗ υλιστικός.Με ισχύ στην αιωνιότητα.
Τώρα οι γραφικότητες του στυλ τα σωματεία προάγουν την πάλη και την ιδεολογία είναι του στυλ "πατριωτική αριστερά-εθνικό προλεταριάτο".
Και μη μου αναφέρεις συνεχώς σαν παράδειγμα την Ιταλία του Μουσολίνι.
Ήμαρτον..Οι πρώτοι που έριξαν τον Μουσολίνι από την εξουσία ήταν οι συνδικαλιστές.
Έλεος..
Ανοίγουμε και κανένα βιβλίο Ιστορίας

Υ.Γ.1
Αν θερείς προσβολή το γεγονός ότι υποδεικνύω το λάθος σκεπτικό σου με "κακές" λέξεις τότε τι να σου πω..
Υ.Γ.2
απόφοιτος Οικονομικής Σχολής
Μαστερ σε "leadrship" με διατριβή την οικονομική γιγάντωση της Γερμανίας από το 36-39

(αυτά για Οικονομία)

Εθνικιστής Ιωαννίνων

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:36 μ.μ.  

ΌΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ ! ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΑΣ ΑΚΟΜΗ !!! Αλλά ξέχασα ο εθνικοσοσιαλιστής sa είσαι εσύ , όχι εκείνος...
ήρωας ο Ντεγκρέλ. Που αν το πεις στον λαό μας δεν θα τον ξέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ! Και μετά θέλεις να μας ακολουθήσει η μάζα που αρκεί να δει μια γερμανική στολή για να δυσανασχετήσει και δεν έχει κριτική σκέψη.
Και ναι, θεωρία που δεν καλύπτει κοινωνικό και υλικό και οικονομικό κομμάτι είναι περιθωριακή.
Αποδεικνύεις οτι δεν έχεις περάσει ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .
ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ.

Υγ πυρηνικός φυσικός, αστροναυτης , τεκτονας ιππότης 40ου βαθμού .

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:41 μ.μ.  

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ.

ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ.
ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP