Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Γαλλία δυσκολεύει την διαδικασία για τους αλλοδαπούς που θέλουν να γίνουν Γάλλοι

Από τον Ιανουάριο, η Γαλλία κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για τους αλλοδαπούς που ζητούν τη γαλλική υπηκοότητα. Οι επικριτές λένε ότι οι νέες απαιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σκληρές δοκιμασίες γλώσσας και δεσμούς με...
τις "γαλλικές αξίες", είναι ένα εκλογικό τέχνασμα ικανοποίησης της άκρας δεξιάς.

Οι ξένοι που αναζητούν γαλλική υπηκοότητα από την 1η Ιανουαρίου θα αντιμετωπίζουν αυστηρότερες απαιτήσεις, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που συνέταξε ο υπουργός Εσωτερικών Claude Guéant.

Οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν στο γαλλικό πολιτισμό και την ιστορία, και θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι γλωσσικές τους ικανότητες στην γαλλική γλώσσα είναι ισοδύναμες με εκείνες ενός 15χρονου Γάλλου. Επίσης, θα πρέπει να υπογράψουν ένα νέο Χάρτη που προσδιορίζει τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους.

«Το να γίνεις Γάλλος δεν είναι μια απλή διοικητική διαδικασία. Είναι μια απόφαση που απαιτεί πολλή σκέψη», αναφέρει ο Χάρτης, ο οποίος συντάχθηκε από το Ύπατο Συμβούλιο της Γαλλίας για την Ενσωμάτωση (HCI). Σε ένα πιο σκοτεινό πέρασμα, ο χάρτης δείχνει ότι αναλαμβάνοντας τη γαλλική υπηκοότητα, "οι αιτούντες δεν θα είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσουν την υποταγή σε μια άλλη χώρα, ενώ βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος", αν και διπλή υπηκοότητα θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται.

Ο Guéant, ένα μέλος του κυβερνώντος κόμματος UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, περιέγραψε τη διαδικασία ως «μια επίσημη τελετή μεταξύ του έθνους υποδοχής και του αιτούντος», προσθέτοντας ότι οι μετανάστες πρέπει να ενσωματωθούν μέσω της γλώσσας και «της τήρησης των αρχών, των αξιών και των συμβόλων της δημοκρατίας μας». Τόνισε τη σημασία του κοσμικού κράτους και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών: μία φράση που απευθύνεται στους μουσουλμάνους αιτούντες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των 100.000 νέων Γάλλων πολιτών που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έχει καταστήσει σαφές ότι στους μετανάστες, οι οποίοι αρνούνται να «αφομοιωθούν» στη γαλλική κοινωνία, θα πρέπει να τους αρνείται η γαλλική υπηκοότητα.


Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Guéant παρενέβη προσωπικά για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δοθεί γαλλική υπηκοότητα σε ένα γεννημένο στην Αλγερία άνδρα που ζει στη Γαλλία, λόγω της «ταπεινωτικής συμπεριφοράς του» προς τη Γαλλίδα γυναίκα του.

Μετά από αυτό ακολούθησε μια ώθηση από τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης της Γαλλίας Eric Besson για την αναθεώρηση των υφιστάμενων νόμων, προκειμένου να αφαιρέσει από τους πολύγαμους την ιθαγένεια που είχαν αποκτήσει.

Στον Guéant ασκήθηκε κριτική ότι θέλει να κερδίσει τους ‘ακροδεξιούς’ ψηφοφόρους και να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία για τον Σαρκοζί το 2012, καθώς το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο συνεχώς διεισδύει και κερδίζει ψηφοφόρους του.

Η Marine Le Pen, η δημοφιλής ηγέτης του αντι-μεταναστευτικού Εθνικού Μετώπου, έχει αναλάβει σειρά δράσεων υπέρ της απαγόρευσης της διπλής υπηκοότητας στη Γαλλία, η οποία είναι υπεύθυνη για την ενθάρρυνση της μετανάστευσης και την αποδυνάμωση των γαλλικών αξιών. Παρόλο που πολλά μέλη του UMP έχουν υιοθετήσει τη στάση της, ο Guéant δεν υιοθέτησε τις εκκλήσεις για απαγόρευση της διπλής ιθαγένειας, κυρίως λόγω των νομικών δυσκολιών που μια τέτοια κίνηση θα είχε.

Αλλά ο υπουργός Εσωτερικών έχει πάρει μια σκληρή γραμμή σχετικά με τη μετανάστευση, ανακοινώνοντας σχέδια για τη μείωση του αριθμού των νόμιμων μεταναστών που έρχονται στη Γαλλία κάθε χρόνο από 200.000 σε 180.000 και έκανε έκκληση για όσους έχουν καταδικαστεί για κακούργημα να απελαθούν άμεσα από τη χώρα.

Ο François Hollande, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, χαρακτήρισε την στάση του Guéant ως «εκλογική στρατηγική της δεξιάς πτέρυγας που είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία», προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα αντιμετωπίσει όλους τους εγκληματίες το ίδιο "ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους".

Σύμφωνα με νέες προτάσεις που υπέβαλε το κυβερνών κόμματο UMP, τα παιδιά που δεν είναι Γάλλοι που θα έπρεπε κανονικά να πολιτογραφηθούν στην ηλικία των 18 ετών (όσοι γεννήθηκαν στη χώρα και έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας τους εκεί) αντ’ αυτού θα πρέπει να υποβάλουν επίσημη αίτηση στο κράτος.

Σε περίπτωση που ο Σαρκοζί και το κόμμα του εξασφαλίσουν μια δεύτερη θητεία το 2012, οι αναλυτές προβλέπουν μια επιστροφή σε μια στάση στο θέμα της μετανάστευσης που δεν έχει δει η Γαλλία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Τονίζουν μια περίπτωση déjà vu: το 1993 ο Charles Pasqua, τότε υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, επινόησε το σύνθημα «μηδενική μετανάστευση» και εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που καθιστούσε σχεδόν αδύνατο για τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Γαλλία από μη Γάλλους γονείς να πολιτογραφηθούν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP