Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τσίπρας ή Σαμαράς; ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διαμορφώνεται το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη πρώτη και τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 17ης Ιούνη. Αν και η γνώμη μας για τις δημοσκοπήσεις είναι πάγια και πάντα αποφεύγουμε να τις δημοσιοποιήσουμε καθώς τις θεωρούμε στημένο παιχνίδι ωστόσο θεωρούμε πως είναι ανάγκη να...

απαντήσουμε ξεκάθαρα στο ψευτοδίλημμα που τίθεται τις τελευταίες ημέρες και φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει μέχρι τις εκλογές. Το χαρακτηρίζουμε ψευτοδίλημμα γιατί θεωρούμε πως υπάρχουν και άλλες επιλογές που κατά την αντίληψή μας θεωρούμε καλύτερες. Αν όμως δεν είχαμε άλλες επιλογές ή αν υποθετικά το σύστημα στην Ελλάδα ήταν ανάλογο με αυτό των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η απάντηση στο τι θα ψηφίζαμε ανάμεσα στα δυο κόμματα και στους δύο πολιτικούς θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ. Τσίπρας και όχι Σαμαράς.

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ - Γιατί Τσίπρας και όχι Σαμαράς

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αναρωτιούνται. Πρέπει να αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση; Δεν πρέπει να το εμποδίσουμε; H απάντηση είναι επίσης ξεκάθαρη από μέρους μας. ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.Δεδομένο είναι βέβαια ότι μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα πρέπει να συνεργαστεί υπό ορισμένες προυποθέσεις με άλλα κόμματα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυταπάτες δεν έχουμε για κανέναν. Γνωστά τα έργα και οι ημέρες και των δύο κομμάτων και αντρών. Όμως υπάρχει μια βασικότατη διαφορά. Η μεν Ν.Δ ψήφισε το ξεπούλημα της Ελλάδας στους παγκόσμιους τοκογλύφους και οδήγησε τους Έλληνες στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως με τις ατυχέστατες δηλώσεις στελεχών του και του Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου, λέει ξεκάθαρα πως θα οδηγήσει άμεσα την Ελλάδα έξω από το μνημόνιο ενώ η ΝΔ λέει πως θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα το μνημόνιο. Βέβαια μετά το εκλογικό στραπάτσο της 7ης Μαίου το γύρισε και λέει για επαναδιαπραγμάτευση! Η ίδια που συμμετείχε στη κυβέρνηση Παπαδήμου που υποτίθεται ότι το διαπραγματεύτηκε!!

Εκτός από το μνημόνιο και την οικονομία βέβαια υπάρχουν μια σειρά θεμάτων όπως η λαθρομετανάστευση, η εξωτερική πολιτική κ.α. Γνωρίζουμε τις ανθελληνικές και αντεργατικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά. Όμως γνωρίζουμε καλά και τα κατορθώματα της Νέας Δημοκρατίας στα ίδια θέματα. Ο ''ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν τη πατρίδα μας'' Πάκης Παυλόπουλος, ο υπουργός δημόσιας τάξης των Δεκεμβριανών του 2007 και συντάκτης του νόμου περί ασυδοσίας βουλευτών και του εκλογικού νόμου - εκτρώματος παραμένει στη πρώτη γραμμή της Ν.Δ. Αυτός που θα είχε παραιτηθεί όταν έφυγε ο Καραμανλής. Τι καλύτερο πρεσβεύει ο Παυλόπουλος στα θέματα αυτά από τον Τσίπρα; Ή μήπως κυβερνούσε ο Τσίπρας όταν νομιμοποιήθηκαν χιλιάδες λαθρομετανάστες και ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές; Έργο Πασοκονεοδημοκρατίας δεν είναι ή ζούμε σε άλλη χώρα;

Αλλά ας αφήσουμε τα πρόσωπα και ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Θέλουμε να απαλλαγούμε από το τρισκατάρατο μνημόνιο που ψήφισαν χωρίς να ρωτήσουν τους Έλληνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Αν το θέλουμε τότε δεν έχουμε παρά να καταδικάσουμε αυτούς που το ψήφισαν και να τους ισοπεδώσουμε εκλογικά ακόμα μια φορά και ακόμα περισσότερο καθ ότι δεν έλαβαν κανένα μήνυμα κρίνοντας από τις δηλώσεις τους.

Να διαλυθεί το καρκίνωμα

Το καρκίνωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας πρέπει να διαλυθεί αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη μέρα για τη Πατρίδα μας. Ας μην έχουν αυταπάτες κάποιοι ότι μπορεί να θεραπευτεί. 38 χρόνια μας τυρρανάει και ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ οι προσκυνημένοι υπηρέτες της Νέας Τάξης να πάρουν οριστικά το δρόμο του πολιτικού καιάδα.

Η επόμενη μέρα

Πολλοί θα συμφωνήσουν στα παραπάνω ωστόσο μένει η αμφιβολία για το ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη μέρα. Ακούμε διάφορους περίεργους να λένε για εμφύλιο και άλλα τέτοια αστεία. Ότι πρέπει να εμποδιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση γιατί θα καταστρέψει την Ελλάδα. Μα η Πασοκονεοδημοκρατία δεν κατέστρεψε την Ελλάδα; Ή μήπως έχει κανείς αυταπάτες ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε ανθελληνικά και αντεργατικά μέτρα θα αντέξει για πολύ; O Ελληνικός Λαός θα είναι αυτός που θα στείλει αδιάβαστο και το ΣΥΡΙΖΑ όπως έστειλε τη Πασοκονεοδημοκρατία, και ευελπιστούμε ότι θα το πράξει ακόμα περισσότερο στις εκλογές που έρχονται. Και είναι βέβαιο ότι η κατάρρευση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που κυβερνήσει και αρχίσει τις κολωτούμπες θα έρθει όχι σε 38 χρόνια! Ούτε σε 38 ημέρες... Άλλωστε όποιος έχει στο ελάχιστο μελετήσει τη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια θα διαπιστώσει ότι το ενδεχόμενο διάσπασης και πολυκερματισμού είναι προδιαγεγραμμένο ιδιαίτερα αν σχηματίσει κυβέρνηση.

Από το Σύνταγμα στη Κουμουνδούρου!

Έχει σκεφτεί κανείς την εικόνα τα εκατομμύρια ελληνικού λαού που διαμαρτύρονταν στο Σύνταγμα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Πασοκονεοδημοκρατίας να μεταφερθούν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου σε περίπτωση που ο Τσίπρας κάνει κυβερνητικές κολωτούμπες εξαπατώντας τον Ελληνικό Λαό; Τι θα κάνουν σε αυτή τη περίπτωση οι ''Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι''; Σωστά μαντέψατε...Θα χτυπήσουν στο ψαχνό τους Έλληνες υπερασπιζόμενοι τη κυβέρνηση!!! Ζούμε και αναπνέουμε γι αυτή τη σκηνή...

egersis

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP