Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Θεσ/νίκη 24/11


Ζητάμε ΄΄συγνώμη΄΄...

΄΄Συγνώμη΄΄ ... που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες...
(στις μέρες μας --αλλά και παλιότερα- είναι πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να μαζευτούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, εάν δεν υπάρχει κάποιο ΄΄χειροπιαστό΄΄ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)
http://sillent-footsteps.blogspot.gr
΄΄Συγνώμη΄΄ ... που δεν κάψαμε ούτε έναν κάδο απορριμμάτων ,
Θα παίρνατε ΄΄ωραία πλάνα΄΄ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...[1] (edit)

΄΄Συγνώμη΄΄...
που δεν κάναμε γυαλιά καρφιά ούτε... ένα μαγαζί,
Θα είχατε τότε ως δια μαγείας ανταποκρίσεις, από την μεγάλη μας πορεία, εκστομίζοντας υποκριτικά φράσεις κλισέ όπως ΄΄... αμαυρώθηκε από καταστροφές σε καταστήματα, η πορεία κατά των μεταλλείων΄΄, επικεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας (όπως σχεδόν πάντα) στις καταστροφές και όχι στην πορεία. Δεν σαν κάναμε όμως την χάρη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ...

΄΄Συγνώμη΄΄... που δεν ρίξαμε ούτε μια μολότοφ
΄΄Συγνώμη΄΄... που δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός.
΄΄Συγνώμη΄΄... που διαδηλώσαμε ειρηνικά ...

Έχοντας γυρίσει στην Χαλκιδική, επιστρέφοντας από την πραγματικά μεγαλειώδη πορεία στην Θεσσαλονίκη και ρίχνοντας μια ματιά, στην μέχρι τώρα σχετική ειδησεογραφία, μας έκανε εντύπωση ο τρόπος (μη) κάλυψής της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), όχι μόνο από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά γενικότερα.
Και αυτό, παρόλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Χαλκιδική δημοσιογράφους από την Le Monde, τους New York Times , το BBC , το Radio Canada και όχι από τα ΄΄έγκυρα΄΄ Ελληνικά ΜΜΕ.

Για το πόσοι πραγματικά είμαστε, μπορεί όποιος θέλει, να πάρει μια εικόνα, από τις πανοραμικές λήψεις, ιδιαίτερα κατά την είσοδο της ογκωδέστατης πορείας, στη λεωφόρο Νίκης.

Βέβαια, για τα μνημονιακά ΄΄έγκυρα΄΄ ΜΜΕ και τους διάφορους άλλους ΄΄ενημερωτικούς΄΄ σταθμούς είτε δεν υπήρξε ποτέ η πορεία σαν ειδησεογραφικό θέμα είτε ΄΄πνίγηκε΄΄ ανάμεσα στην ΄΄Τατσοπουλιάδα΄΄ και άλλα αναλόγου ύφους και ποιότητας δημοσιεύματα.

Φυσικά η ομοβροντία ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ τοποθετήσεων – γνωματεύσεων – πορισμάτων, στην προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς και την Θράκη, των επιστημόνων του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής, του ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων δεν είναι ΄΄άξια λόγου΄΄ μπροστά στους ογκόλιθους -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σκέψης και τεκμηρίωσης, της El Dorado και των αρΠΑΧΤικών που την συνδράμουν.

Ούτε οι αρνητικές γνώμες του συνόλου σχεδόν των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών, τουριστικών κτλ ενώσεων και φορέων, έχουν σημασία για τους δήθεν ΄΄δημοκράτες΄΄.

Ούτε η σχεδόν σύσσωμη αντίθεση των τοπικών πολιτικών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής τοποθέτησης τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Θράκη με την εξαίρεση του δημάρχου Αρναίας – El Dorado κ. Πάχτα και δυο τριών ακόμα ΄΄αστέρων΄΄ της πολιτικής, στην πολύπαθη Χαλκιδική μας.

Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά ΄΄αόρατη΄΄ από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:

Οι Καναδοί τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του ΄΄μεγάλου στοχαστή΄΄ ΓΑΠ,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.
Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.
Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθούν ή τα σιγοντάρουν, σπέρνοντας στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ...
------------
[1] Από παρατήρηση που μας έγινε από αγαπημένους φίλους διευκρινίζουμε ότι η έκφραση "ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ" αφορά εξ' ολοκλήρου την ιδιοκτησία των κυρίαρχων ΜΜΕ και των υποτακτικών τους δημοσιογράφων και όχι την μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων που συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα μας.

το είδαμε εδω

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP