Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Νέα συνέντευξη για γέλια απο τον Δένδια !

Συνέντευξη Δένδια στο ΒΗΜΑ FM - Απέναντι στη Χρυσή Αυγή η ΕΛ.ΑΣΣυνέντευξη "εφ'όλης της ύλης" παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ο Νίκος Δένδιας υπερτόνισε τις προσπάθειες τής κυβέρνησης να βρει συμμάχους στην Ε.Ε για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης
, παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα από τους αστυνομικούς, που επρόκειτο να εεπιστρέψουν από τη φύλαξη στόχων, έχουν...
επιστρέψει μόνο τα 2/3 από το επιθυμητό, ενώ τόνισε για ακόμα μία φορά πως η ΕΛ.ΑΣ και η Χρυσή Αυγή είναι "απολύτως απέναντι".


Για την πορεία του Πολυτεχνείου
Η ΕΛ.ΑΣ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο αντιμετώπισης. Έχει γίνει πολύ πιο αποτελεσματική, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό της υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ο καθένας είδε την εικόνα μιας πάρα πολύ αυστηρής περιφρούρησης αυτής της πορείας. Ένα κομμάτι, όμως, αυτού που θεωρώ επιτυχία  για την κοινωνία πρέπει να πιστωθεί στους φορείς που την οργάνωσαν, που δεν ήταν μόνο η Αστυνομία.
Ο Δένδιας παρουσιάζει την επίδειξη δύναμης και τον "τσαμπουκά" των ματατζήδων ως επιτυχία. Στην πραγματικότητα ήταν όλοι τους χεσμένοι , είχαν κλείσει μπροστά απο την βουλή φορώντας μάσκες απο τις τρεις το μεσημέρι . Τα ΜΑΤ έκαναν "μαγκιές" σε γιαγιάδες και μπαρμπάδες έξω απο την "Μεγάλη Βρετανια" . Όσο για το ήρεμο της πορείας να ευχαριστεί τους πουλημένους που ηγούνται στα μπλοκ αλλιώς η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική.


Για τα επεισόδια στα Πανεπιστήμια
Δεν θα μπω στη λογική του να αποδώσω ευθύνες. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να βλέπουμε παράνομες πράξεις μέσα στα Πανεπιστήμια και να κάθεται η Αστυνομία απ’ έξω κι απλώς να τους ανέχεται, να τους παρακολουθεί και να βλέπει να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, των Ελλήνων πολιτών και το μέλλον αυτών των παιδιών που με το υστέρημά της η ελληνική κοινωνία δίνει τα απαραίτητα για να σπουδάσουν. Αυτό έγινε στην Θεσσαλονίκη και θα γίνει κι όπου αλλού χρειαστεί. Το Πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών, όχι άσυλο ανομιών.
Για τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας
Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω ότι αύριο το πρωί θα σταματήσουν όλα αυτά. Αυτό που μπορεί να γίνει και γίνεται, είναι η καλύτερη αξιοποίηση με πολύ συγκεκριμένο και τεχνοκρατικό τρόπο, του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού και κάτω από το καθεστώς των περικοπών.
Για τις επιστροφές φρουρών πολιτικών και ιδιωτών στην ενεργό δράση
Το σχέδιο προχωράει πολύ καλά. Χωρίς κανέναν λαϊκισμό, χωρίς να κάνουμε ανακοινώσεις και να κοκορευόμαστε, με μεγάλη σοβαρότητα και με σημαντικά αποτελέσματα. Με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και ευρωπαϊκά πρότυπα, ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν μέσα στην εβδομάδα υπερβαίνει τους 600. Συνολικά σε στόχους (πρεσβείες, κτίρια κλπ) η ΕΛ.ΑΣ είχε 4.470 άτομα. Ο δικός μας στόχος ήταν η μείωση αυτού του αριθμού κατά 20-24%. Η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει ισχυρή και θα ενισχυθεί ως σύλληψη με 10 ομάδες λίγων ατόμων ειδικής εκπαίδευσης και βαρέως οπλισμού για να αντιμετωπίσουν την βαρειά εγκληματικότητα.
Για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Δεν μπορεί αρμόδια για τον χειρισμό του μετανάστη να είναι η πρώτη χώρα στην οποία αυτός μπήκε μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός. Αυτό μας επιβαρύνει στην Ελλάδα με το περίπου 90% των συνολικών παράνομων εισρροών στην Ευρώπη. Μέχρι τον Ιούνιο δεν είχαμε καταγράψει καν θεσμική διαφωνία προς το «Δουβλίνο 2». Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πολιτική βασισμένη σε άλλα κριτήρια. Κριτήρια όπως η έκταση της χώρας, ο πληθυσμός της, το ΑΕΠ της. Ψάχνουμε ευρωπαϊκές συμμαχίες στον ευρωπαϊκό νότο, καθώς δεν γίνεται να μας κατακρίνουν διαρκώς. Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών είναι ένας σχεδιασμός που αναθεωρούμε και βάζουμε ένα νέο action plan. Θα φτιαχτούν ακόμα 2 ή 3 τέτοια κέντρα. Δεν θα γίνει ένα ανα νομό. Θα είναι περίπου 10 σε όλη τη χώρα.
Δεν περιμένουμε τίποτα παραπάνω απο τα κλασσικά κολπάκια που ζούμε εδώ και χρόνια. Ο Δένδιας εκτελεί τις εντολές των αφεντικών του . Αν ήταν διαφορετικές θα φαινόταν μεταναστοφάγος . Η ΕΕ είναι η ρίζα του προβλήματος .

Για την Χρυσή Αυγή και τις κοινές επιχειρήσεις με την ΕΛ.ΑΣ
Αυτό για μένα είναι παντελώς απαράδεκτο και ως φράση. Η ΕΛ.ΑΣ εκφράζει τη νομιμότητα, ενώ η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που δρα την παρανομία. Η ΕΛ.ΑΣ και η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως απέναντι. Το κύριο εμπόδιο της Χ.Α. είναι η νόμιμη και επιτυχημένη και συνταγματικά ορθή δράση της ΕΛ.ΑΣ. Είναι συνταγματική υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ  να μην ανέχεται την αυτοδικία της Χ.Α. Κάτι τέτοιο, όπως συνεργασία ΕΛ.ΑΣ και Χ.Α., δεν μου έχει αποδειχθεί ποτέ με επαρκή τρόπο, ώστε να χρειαστεί να λάβω μέτρα. Υπάρχει απόλυτη αγρύπνια σε αυτό τον τομέα.
Πάνω σε αυτό δεν ε΄χουμε να πούμε κάτι, απλά ο Δένδιας βρήκε τον μπαμπούλα του για να αγιοποιηθεί-προτιμηθεί το καλό και άσπιλο "κέντρο" και να αφορίζουμε τα "άκρα".

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP