Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

13 ώρες πριν από το τέλος του κόσμου...


Χρόνια το ακούγαμε, το συζητούσαμε, το είχαμε δει στην κινηματογραφική ταινία "2012".  Σχεδόν 13 ώρες μας χωρίζουν από το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια. Σας υπενθυμίζουμε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 13:11 ώρα Ελλάδας στις 21 - 12 - 2012.
Σας το αναφέρουμε για να δρομολογήσετε τις δουλειές σας!
Τα μεγαλύτερα μνημεία του κόσμου θα καταστραφούν, αστεροειδείς.......
θα χτυπήσουν τη γη, οι δρόμοι θα ανοίξουν και θα καταπιούν αυτοκίνητα και ανθρώπους, η θάλασσα θα "πνίξει" τα βουνά!
Οι απόγονοι των Μάγια, που πιστεύουν τους προγόνους τους, έχουν από καιρό αρχίσει να προετοιμάζονται με διάφορες τελετές. Οι Αμερικανοί, φυσικά οι πλούσιοι, έχουν δώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να αποκτήσουν πεντάστερα καταφύγια με όλες τις ανέσεις, όπως τζακούζι, τζάκι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Γιατί, τι σημαίνει να ζήσεις, αν δεν μπορείς να έχεις τα πάντα, ακόμα και στην καταστροφή του κόσμου; Γι΄αυτό δούλευαν τόσα χρόνια οι άνθρωποι!
Πολλοί πήραν τα όρη και τα βουνά και πήγαν στο μικρό γαλλικό χωριό Bugarah, το οποίο, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια, είναι το μόνο που θα σωθεί! Το μόνο που θα σας πούμε είναι ότι οι δαιμόνιοι έμποροι έχουν κάνει χρυσές δουλειές.

Οι Έλληνες πάλι, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, έχουν συνηθίσει στις δύσκολες συνθήκες. Εν αναμονή του μεγάλου γεγονότος της καταστροφής, πήγαν στις εργασίες τους, όσοι έχουν ακόμα. Οι υπόλοιποι κάθονται στο σπίτι τους, φτιάχνουν χριστουγεννιάτικά γλυκά - γιατί σκέφτονται ότι μπορεί να γλιτώσουν από την καταστροφή - ή γράφουν στο twitter τι θα ήθελαν να κάνουν πριν καταστραφεί ο κόσμος.  Εσείς που μας διαβάζετε, μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε αρκεί να βάλετε το hashtag #Β4_Mayas που σημαίνει Before Mayas. Εκεί, λοιπόν, καταγράφεται η τελευταία επιθυμία του καθενός!
Τελικά, έχουν δίκιο οι Μάγια; Όταν έγραψαν για την καταστροφή του κόσμου, αυτό εννούσαν; Μπορεί οι περισσότεροι να κάνουν πλάκα με όλη αυτή την καταστροφολογία, αλλά υπήρξαν κι εκείνοι που πήραν πολύ σοβαρά το θέμα και έφτασαν ακόμα και στην αυτοκτονία. Η NASA αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν θα καταστραφεί.
Και δεν είναι μόνο αυτό! Θα προχωρήσουμε στην μεγάλη αποκάλυψη: Δύο Γερμανοί ερευνητές βρήκαν μια πλάκα, που ισχυρίζονται ότι είναι η τελευταία των Μάγια. Εκεί γράφεται η ημερομηνία καταστροφής, η  οποία τελικά θα έρθει το 2116.
Οπότε χαλαρώστε! Το τέλος του κόσμου θα έρθει, αλλά όχι ακόμα!
Για καλό και για κακό, στις 13:11 να βρίσκεστε στα σπίτια σας! Αν έρθει το τέλος να είμαστε με τις οικογένειές μας!
Η NASA στέλνει το μήνυμά της. Δείτε το βίντεο

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP