Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ! Συγκλονιστική, δεύτερη επιστολή στο γραφείο του ΥΕΘΑ από Αντιναύαρχο!

Το κύμα οργής και αγανάκτησης στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και αποστράτους μεγαλώνει, με τους δεύτερους να εκφράζουν πιο άνετα την ένταση που υπάρχει. Σε συνέχεια της “ευχής” του Αρχιπλοιάρχου προς το πρωθυπουργικό και υπουργικό γραφείο ένας Αντιναύαρχος ε.α δίνει συνέχεια προσπαθώντας να δώσει στους παραλήπτες της “ευχής” να καταλάβουν γιατί δεν πρέπει να
εκπλήσσονται.
Την επιστολή...
δημοσιοποίησε το Ον Αλέρτ
Ο Αντιναύαρχος Π.Ν Κωστής Γκορτζής γράφει:

“Στάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΕΘΑ:

Κύριοι διαχειριστές της υπουργικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης,
παρακαλώ διαβιβάστε στον κ.Υπουργό τα εξής:

Πρόσφατα απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν. διαμαρτυρήθηκε για την ταπείνωση και εξαθλίωση των απόστρατων με τρόπο που υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού των θεσμών με την προτροπή «να πάτε να γ…….»…

Μπορεί ο κ.Υπουργός να εξεπλάγη από την «απρέπεια», όπως εξεπλάγησαν φαντάζομαι πολλοί «καθώς πρέπει» θεσμικοί άρχοντες.

Θα ήταν και για εμάς έκπληξη, τους γνωρίζοντες τον συγκεκριμένο αξιωματικό για την ευπρέπεια, ακεραιότητα, φιλοτιμία και συμπεριφορά ευπατρίδη καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Αλλά δεν είναι.

Εμείς οι αξιωματικοί, μια ζωή μάθαμε να διατελούμε σε σχετική άνεση έως ευπρεπή στέρηση. Δεν μάθαμε στα πολλά και χλιδάτα, δεν ξέραμε τον όρο «υπερωρία», δεν είχαμε διανοηθεί να «απεργήσουμε», ή να «απέχουμε» όπως οι Δικαστικοί που βαφτίζουν το κρέας ψάρι για να διατηρήσουν τα παχυλά κεκτημένα.

Υπομείναμε τη μεταπολιτευτική υστερία εναντίον μας και τη συνεχή ηθική μας απαξίωση ως ο μόνος δήθεν κλάδος υπεύθυνος για τη Χούντα. Υστερία κατευθυνόμενη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου που και γνώστης των πραξικοπηματικών σχεδίων ήταν, και όλως τυχαίως επιβίωσε της χούντας…, και γνώστης της εμπλοκής στην χούντα παραγόντων από όλες τις θεσμικές λειτουργίες του κράτους.  Δικαστικοί, παπάδες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι…, αλλά μόνο εμείς οι στρατιωτικοί κουβαλάμε τον σταυρό της χούντας αν και οι διωχθέντες από αυτή στρατιωτικοί ήταν πολλοί περισσότεροι συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη θεσμική τάξη.

Υπομείναμε τα αρχικά Μνημόνια με την κατανόηση της ανάγκης της πατρίδας για οικονομία και συμμάζεμα των του οίκου της. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε εμείς οι κλέφτες. Ούτε τα φάγαμε μαζί. Ούτε τυφλοί και κουφοί είμαστε για να μη βλέπουμε την διαχρονική επιδρομή στα χρήματά μας από μεγαλοπαράγοντες και διαπλεκόμενους.  Τα πολλαπλά έξωθεν «βοηθήματα» τρισεκατομμυρίων στην μεταπολεμική Ελλάδα δεν σπαταλήθηκαν στους μισθούς των πολλών. Στις τσέπες λίγων κατέληξαν. Για να τους ξαναπληρώσουμε τώρα… στερούμενοι της σύνταξής μας και των μερισμάτων για τα οποία καταβάλαμε τις προβλεπόμενες ειφορές. Που ληστεύετε απροκάλυπτα.

Σήμερα, η «ευπρεπής στέρηση» φαντάζει πολυτέλεια. Και θα υπομέναμε σιωπηλοί και την εξουθενωτική και αναξιοπρεπή νέα κατάσταση αν βλέπαμε ότι αυτή αφορά στο σύνολο των λειτουργών του κράτους και των πολιτών. Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο εσείς πρώτα πρώτα οι πολιτικοί ηγέτες δεν «μορφώνετε με το παράδειγμα», είναι φανερό ότι μας θεωρείτε «κορόιδα» και, για να μη κρυβόμαστε πια πίσω από τη βολεύουσα εσάς ευπρέπεια,  μαλάκες. Μην εκπλήσσεστε λοιπόν από την απρέπεια των λόγων.
Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι δεν είμαστε. Και θα κάνουμε το παν, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλει/επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας για να το καταλάβετε.

Θα μπορούσατε ίσως να το καταλάβετε και μόνος σας αν προσπαθούσατε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που εσείς θέτετε σε μας απέναντι στο ληστρικό κράτος, (και μόνο αυτές, όχι και τις οικογενειακές) με την μηνιαία σύνταξη αντιστρόφως ανάλογη του βαρύγδουπου τίτλου του Αντιναυάρχου… Δεν σας προτείνω κάποιου άλλου βαθμού γιατί μπορεί να στρέψετε το άρτι επιδοθέν σε εσάς ξιφίδιο του Εύελπι στον εαυτό σας...

Δυστυχώς χωρίς εκτίμηση κι εγώ
Κωστής Γκορτζής
Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP