Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Το Game of thrones πρώτο στις προτιμήσεις των «πειρατών» για το 2012


Τις 10 πιο δημοφιλείς στους «πειρατές» του Διαδικτύου τηλεοπτικές σειρές παρουσίασε η ιστοσελίδα «Torrentfreak», στο πλαίσιο της ετήσιας μελέτης της πάνω στους τίτλους του χώρου της ψυχαγωγίας που προσελκύουν το «παράνομο» μεν, τεράστιο, δε, ενδιαφέρον των απανταχού «πειρατών».

Καθώς το 2012 φτάνει στο φινάλε του, η σειρά που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης είναι το «Game of Thrones». Οι...
περιπέτειες και οι μηχανορραφίες των ευγενών οίκων του φανταστικού κόσμου του Westeros «νίκησαν» το περσινό νούμερο 1 της κατάταξης, «Dexter» - σειρά που ασχολείται με τη ζωή ενός κατά συρροήν δολοφόνου που εργάζεται για την αστυνομία και επιλέγει τα θύματά του βάσει ενός ιδιότυπου «κώδικα».

Οι υπόλοιπες σειρές που βρίσκονται επίσης μέσα στη δεκάδα είναι το κατασκοπευτικό θρίλερ «Homeland», η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Fringe», το post - apocalyptic «Revolution» (διαδραματίζεται σε έναν κόσμο από τον οποίο έχει χαθεί ο ηλεκτρισμός, με κεντρική πρωταγωνίστρια την Ελληνοκαναδή Tracy Spiridakos), το βασισμένο σε κόμικ σχετικά με τους επιζώντες μίας επιδημίας ζόμπι «The Walking Dead», τα κωμικά «The Bing Bang Theory» και «How I met your Mother», οι ιατρικοί γρίφοι του ιδιοφυούς μεν, κυνικού μισάνθρωπου, δε, «House» και το «Breaking Bad», που περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες ενός χημικού να κατασκευάσει το πιο δημοφιλές ναρκωτικό στις ΗΠΑ.

Το «Game of Thrones» αποτέλεσε την πιο «στοχευμένη» από πειρατές τηλεοπτική σειρά του 2012, καθώς άγγιξε τα 4.280.000 downloads για ένα επεισόδιο, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι «κανονικοί» τηλεθεατές ήταν 4.200.000.

Όπως αναφέρεται από το Torrentfreak, τα τελευταία χρόνια τα downloads τηλεοπτικών σειρών είχαν δείξει μία σταθεροποιητική τάση ή ακόμη και μία ανεπαίσθητη μείωση, αλλά φέτος σημειώθηκε αύξηση, μάλλον λόγω της πληθώρας των ποιοτικών επιλογών στις τηλεοπτικές παραγωγές, παρά τις ενέργειες κατά πειρατικών ιστοσελίδων.

Ο κύριος όγκος της πειρατικής δραστηριότητας εντοπίζεται εκτός των ΗΠΑ, καθώς είναι πολλοί παγκοσμίως αυτοί οι οποίοι θέλουν να βλέπουν τις σειρές, αλλά είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν είτε δεν προτίθενται να περιμένουν να πάρει τα δικαιώματα κάποιο τοπικό κανάλι για να τις προβάλλει - οπότε και στρέφονται στα torrents και το πειρατικό download.

Στην περίπτωση του «Game of Thrones», δύο από τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στην κορυφή της λίστας ήταν καθυστερήσεις στην προβολή των επεισοδίων εκτός των ΗΠΑ αλλά και οι επιλογές στρατηγικής της εταιρείας παραγωγής, ΗΒΟ, που δεν κατέστησε τα επεισόδια διαθέσιμα online σε υπηρεσίες όπως το Netflix, το Hulu, το Amazon Prime κ.ά. Για παράδειγμα, η εν λόγω σειρά είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αυστραλία, ωστόσο εκεί οι φίλοι της πρέπει να περιμένουν μία εβδομάδα για να δουν ένα επεισόδιο το οποίο έχει παίξει ήδη στις ΗΠΑ. Επίσης, είναι πάρα πολλοί αυτοί εντός των ΗΠΑ που θέλουν να παρακολουθούν το «Game of Thrones», αλλά όχι άλλες παραγωγές της εταιρείας, οπότε και θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν μία «αποκλειστική» συνδρομή για τη σειρά. Εφόσον, όμως, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, στρέφονται στο Internet.

Το top 10 τηλεοπτικών σειρών σε downloads έχει ως εξής:

1. Game of Thrones
2. Dexter
3. The Big Bang Theory
4. How I met your Mother
5. Breaking Bad
6. The Walking Dead
7. Homeland
8. House
9. Fringe
10. Revolution.

Η τελευταία μεγάλης κλίμακας προσπάθεια κατά της πειρατείας είναι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας οι Αρχές των δύο χωρών και οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα συνεργαστούν εναντίον των «πειρατών», αναπτύσσοντας παράλληλα και σχετική νομοθεσία.

Παλαιότερες ενέργειες οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς μπλοκαρίστηκαν λόγω έντονων αντιδράσεων από τη διαδικτυακή κοινότητα, ήταν οι διάσημες πλέον Sopa (Stop Online Piracy Act), Pipa (Protect Intellectual Property Act) και Acta (Anti Counterfeiting Trade Agreement).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP