Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Δάνεια ταπείνωσης, υποτέλειας, εξαθλίωσης και ανέχειας

 
Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Χαρές, πανηγύρια και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Κάπως έτσι πορεύεται απ’ τη μέρα της έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης η κυβέρνηση. Τα ΜΜΕ σχεδόν μας έχουν πείσει ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Οι μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων με μπροστάρηδες τους Σαμαρά, Βενιζέλο, και... Κουβέλη δεν έχουν τελειωμό.
Μεγάλες κουβέντες για την ανάπτυξη,


 για τις επενδύσεις που έρχονται, για τη ρευστότητα που ενισχύεται και για το χρήμα που θα πέσει στην αγορά. Το λαθρεμπόριο ελπίδας για νέες θέσεις εργασίας είναι πρωτόγνωρο. Απλά υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Η προπαγάνδα οργιάζει. Ακόμα και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις νέες επιβαρύνσεις σε φόρους τις παρουσιάζουν σχεδόν σαν να μην έχουν καμία σχέση με τα δανεικά για τα οποία πανηγυρίζουν. Γενικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Ποιος ξέρει; Μπορεί να θέλουν να φτιάξουν κλίμα Χριστουγέννων και παρουσιάζουν τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς σαν τους τρεις μάγους με τα δώρα.

Αυτό πάντως που επιμελώς κρύβουν είναι αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί. Ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Τα νέα μέτρα έτσι κι αλλιώς καραδοκούν με μαθηματική ακρίβεια. Εκείνο που επιμελώς και σκανδαλωδώς συγκαλύφτηκε απ’ τα Μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής είναι ότι αυτή τη δόση την πληρώσαμε «χρυσάφι».

Στην πραγματικότητα αυτή η δόση -η μεγάλη με την καλή έννοια πάντα- είναι η επισημοποίηση της παραδοχής ότι είμαστε προτεκτοράτο και πως οι δανειστές θα στήσουν χορό με τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Την δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της «κυβέρνησης» η τρόικα αποκτάει δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου χωρίς εξαίρεση!

Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδας και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητα παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας κάνουν και πλάκα. Για κάθε δόση θα πρέπει να προηγείται αίτημα χρηματοδότησης που θα συνοδεύεται με «πιστοποιητικό συμμόρφωσης»!

Κοινώς αυτό που γίνεται εδώ και τρία χρόνια θα συνεχίσει να γίνεται και μάλιστα θα γίνεται και «με τη βούλα».

Περιττό να προσθέσουμε ότι τιτλοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με βάση τα προβλεπόμενα της ΠΝΠ.

Για να είμαστε ειλικρινείς η κυβέρνηση με τη ρητορική περί ανάπτυξης και ιδιωτικοποιήσεων αμέσως μετά τη δόση δε λέει ακριβώς ψέματα. Περιγράφει με τη δική της γλώσσα το επερχόμενο πλιάτσικο των μεγαλοκαρχαριών στον πλούτο της χώρας και του ελληνικού λαού.

Τελικά το ευρώ και η ευρωζώνη δεν αποδεικνύεται απλά μια νομισματική φυλακή. Δεν πρόκειται μόνο για ένα «θεσμικό μνημόνιο» και εργασιακό-οικονομικό νταχάου που καταβαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Το ευρώ αποδεικνύεται περίτρανα ως νούμερο ένα κίνδυνος για την εθνική ανεξαρτησία και υπόσταση της ίδιας της χώρας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7126

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP