Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εν' αρχί-δι είν' ο λόγος


Αν σε ενοχλεί η κακή χρήση της Ελληνικής γλώσσας μη διαβάζεις αυτό το κειμενάκι σε παρακαλώ. Επειδή βαρέθηκα να ακούω μαλακίες από τους σωτήρες χρόνια τώρα, έφθασε πια στην τρέλα ο εγκεφαλικός μου φλοιός από τις χοντρομαλακίες και των επίδοξων σωτήρων που ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να παίξουν τον ρόλο της βαλβίδας ασφαλείας για έναν λαό, που στην πλειοψηφία του, οδηγείται στην εξαθλίωση. Μέσα σε δυο μέρες ο λαοπρόβλητος και «αριστερός» Τσίπρας...

 μού πέταξε δυο τούβλα που δεν καταπίνονται.
 Το πρώτο τούβλο το πέταξε κάνοντας την αγωνιστική του γυμναστική μπροστά στις κάμερες, αφού μας έριξε την γνωστή καραμέλα για την Ευρώπη των λαών θέλησε να την διανθίσει με κάτι πιο πιασάρικο και συμπλήρωσε πως: «Η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί ένας ευρωπαϊκός λαός -ο ελληνικός λαός - σε πειραματόζωο της κρίσης και να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο». Θα το ακούσει κι αυτό ο μαλάκας και θα τον έχω στο τσεπάκι, κάπως έτσι θα σκέφτηκε. Το ερώτημα είναι σε ποια δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης αναφέρεται η «ελπίδα» του έθνους ο «αριστερός», το μπομπούκιον της «δημοκρατίας». Απ’ ό,τι γνωρίζουμε παράδοση είναι ό,τι διατηρείται προφορικά, γραπτά ή με άλλους τρόπους και χαρακτηρίζει έναν λαό, μια ομάδα ή ένα κοπάδι τέλος πάντων. Πού είδες την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης κυρ Alexis μου; Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο βασιλιάδες, φεουδάρχες, εξουσιαστές κάθε είδους φύτρωναν και φυτρώνουν μέχρι και σήμερα φορώντας τον μανδύα της «Δημοκρατίας». Ποιον θέλεις να πιάσουμε αναλυτικά «επαναστάτη» μου; Την Αυτοκρατορία; Την Γερμανία; Την Ολλανδία; Την Ισπανία; Την Ιταλία; Την Γαλλία;Τέλος πάντων, πού θες να πάμε; Στο Βορρά, στο Νότο ή στο κέντρο; Όπου και να πας θα βρεις μόνο καθεστώτα για τα οποία η δική σου «επαναστατική αριστερά» μάχεται (χα χα). Θα μου πεις για Λούξεμπουργκ και άλλα ωραία που έγιναν και κατέληξαν αφίσες σε παιδικά δωμάτια με τη βοήθεια «αριστερών» σαν και του λόγου σου. Άστα, ρε Alexis , δεν τραβάς στα ιστορικά διότι όσο δημοκρατική παράδοση έχει η Ευρώπη άλλο τόσο είσαι και συ αριστερός.
 Πάμε τώρα στο δεύτερο τούβλο. «Αγαπητέ σύντροφε Ούγκο, ο περήφανος λαός της Βολιβιανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας μίλησε». Αυτές τις ευχές έστειλε ο καπετάν ΤΣΕπρας στον Ούγκο, που απ’ ό,τι γνωρίζουμε έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση στους αλεξιπτωτιστές και μετά έκανε ό,τι έκανε για την πατρίδα του. Αυτές τις ευχές στέλνει ο καπετάν ΤΣΕπρας, που όπως μας είπε ο ίδιος σε συνέντευξη παλαιότερα, όταν τον κάλεσε η δική του πατρίδα να κάνει την δική του υποχρέωση και καθήκον φέρθηκε αδίσταχτα και τυχοδιωκτικά προκειμένου άλλοι μαλάκες (μελλοντικοί ψηφοφόροι του)  να κάνουν ό, τι το πριγκιπόπουλο απέφυγε. «Στο στρατό μάς «έφτιαξε» και τους δύο ο ίδιος πασόκος της εποχής», μας είπε ο καπετάν ΤΣΕπρας και κάνοντας διάφορες πουστιές, όπως ομολογεί ο ίδιος, την έβγαλε ζάχαρη. Εδώ δεν γεννάται το ερώτημα πώς ένας απατεωνίσκος που γεννήθηκε από χρυσά αρχίδια και έχει μόνο δικαιώματα φτάνει να είναι η «ελπίδα» του έθνους, διότι στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε.
Το ερώτημα που γεννάται είναι, πού βρίσκει τα αρχίδια να στέλνει τέτοιες ευχές σε άλλους που αποδεδειγμένα έκαναν και κάνουν το καθήκον προς την πατρίδα τους. Θα μου πεις μπουρδελοκατάσταση ζούμε χρόνια τώρα και τα αρχίδια είναι απαραίτητα. Ναι ρε αδερφέ μου, δε λέω αλλά πήξαμε στα αρχίδια που τελικά μας τρέλαναν. Τώρα γιατί ο «λαός» γουστάρει αυτά τα αρχίδια και όχι τα δικά του θα με ρωτήσεις και θα σου απαντήσω : Μα είναι απλό. Για να συμμετέχει στην δημιουργία της «δημοκρατικής παράδοσης» στην Ευρώπη των λαγών. Διότι για να δημιουργηθεί αυτή η «παράδοση» χρειάστηκαν πολλά εξουσιαστικά αρχίδια, που σημαίνει, πως για να συμμετάσχεις και συ στη δημιουργία και την επικράτησή της, πρέπει να είσαι μεγάλο αρχίδι ως σωτήρας αλλά ως οπαδός ευνούχος.

Του Ραδιολόγου

2 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:22 μ.μ.  

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΙΔΗΡΟΓΡΟΘΙΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ,(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΟΥΝ ΤΕΩΣ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ,ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ,ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥ)
ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΛΑΚΡΟΙ

ΠΛΗΡ. http://parakratos.com/

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:38 μ.μ.  

κάτι άλλο δεν έχεις ; γιατί την ουσία την αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP