Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΦΙΟΖΟΙ ! Παγίδες σε 18χρονα παιδιά, ανέργους και συνταξιούχους στήνει η Εφορία

Τρεις νέες φοροπαγίδες
Παγίδες σε 18χρονα παιδιά, ανέργους και συνταξιούχους στήνει η Εφορία προκειμένου να τους «τσιμπήσει» με τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές δηλώσεις και να τους αναγκάσει να
πληρώσουν τσουχτερούς φόρους και πρόστιμα, ακόμα κι αν δεν έχουν έσοδα.

Από φέτος οι νέοι άνω των 18 ετών που δεν εμφανίζονται ως...

 προστατευόμενα τέκνα υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση ακόμα και εάν δεν είχαν εισόδημα το 2012, κάτι που σημαίνει ότι θα φορολογηθούν βάσει τεκμαρτού εισοδήματος που θα προσδιορίσει η Εφορία. Επίσης η Εφορία θα καλέσει χιλιάδες ανέργους, που δεν λαμβάνουν καν επίδομα ανεργίας, να δηλώσουν εισοδήματα (!) και να υποβάλουν αποδείξεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους φορολογήσει ανάλογα με τα περιουσιακά τους στοιχεία ή με ένα εισόδημα τεκμαρτό που θα το προσδιορίζει από μόνη της.

Στους συνταξιούχους η Εφορία στήνει ηλεκτρονική παγίδα και επιβαρύνσεις μέσω του TAXISnet. Tους υποχρεώνει να υποβάλουν ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, η οποία μάλιστα θα είναι και προσυμπληρωμένη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων με τα στοιχεία που διαθέτει για τις συντάξεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι πολίτες χωρίς δουλειά, που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για ηλεκτρικό ρεύμα ούτε για τηλέφωνο ούτε για νερό ούτε για ενοίκια ή στεγαστικά δάνεια ούτε για άλλες υποχρεώσεις τους, θα φορολογηθούν επειδή έχουν ένα ακίνητο ή ένα αυτοκίνητο στην ιδιοκτησία τους. Θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξει και να εμφανίσουν και δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, ώστε να γλιτώσουν από την επιβολή προστίμου 22%! Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι........ τα τεκμήρια είναι μαχητά, όμως στην πράξη οι διαπραγματεύσεις με την Εφορία συνήθως καταλήγουν εις βάρος του φορολογουμένου.

Περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι και μισθωτοί, που πέρυσι υπέβαλαν χειρόγραφα τη φορολογική δήλωση στην Εφορία, θα πρέπει φέτος να προμηθευτούν κωδικούς για το TAXISnet, καθώς φέτος υποχρεούνται να την υποβάλουν ηλεκτρονικά. Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκάσει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που συνήθως δεν έχουν γνώσεις πληροφορικής, να καταφύγουν υποχρεωτικά σε λογιστές και να τους πληρώσουν υπέρογκα πόσα για να τους υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση. Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα επιφυλάσσει και άλλη μία έκπληξη στους συνταξιούχους. Θα βρουν τη δήλωσή τους προσυμπληρωμένη με το ποσό των συντάξεων, όπως αυτό προέκυψε από τις διασταυρώσεις που έκανε η ΓΓΠΣ με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι νέοι ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση των γονιών τους ως προστατευόμενα τέκνα, υποχρεούνται από φέτος να κάνουν φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εισόδημα να δηλώσουν. Εως πέρυσι υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση είχε κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο εισόδημά του υπερέβαινε τα 3.000 ευρώ. Φέτος η δήλωση είναι υποχρεωτική για όποιον βρίσκεται στο 18 έτος της ηλικίας του, κάτι που σημαίνει ότι, εάν δεν δηλωθεί εισόδημα, τότε η Εφορία θα προσδιορίσει τεκμαρτά τον φόρο βάσει ακινήτων ή αυτοκινήτου ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, η Εφορία θα καταλογίσει τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, άρα ακόμα και ο νέος των 18 ετών θα φορολογηθεί από το πρώτο ευρώ, εάν δεν μαζέψει αποδείξεις 750 ευρώ ώστε να διεκδικήσει αφορολόγητο όριο. Η ρύθμιση αυτή στοχεύει και στο να καταγραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα των φορολογουμένων που περνούν οι γονείς στα παιδιά τους.

Στέλιος Κράλογλου
το είδαμε εδώ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP