Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Βόμβες: Η επέλαση του φασισμού

ΛΟΓΙΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ 
Χοντραίνουν το παιχνίδι οι παρακρατικοί. Φοβούνται υποθέτω, φοβούνται την οργή του κόσμου που θα τους πνίξει. Έτσι απαντούν με ακόμα μεγαλύτερη βία για να φοβίσουν τον κόσμο.


Κλασικό παράδειγμα τρομοκράτησης του κόσμου για να μην συμμετέχει σε πορείες και διαδηλώσεις... ήταν το κάψιμο της Μαρφίν. Έκαψαν τρεις ανθρώπους για να σκορπίσουν φόβο και τρόμο, ήταν οι πρώτες ημέρες του ΔΝΤ και των μνημονίων.

Πέρασε πολύς καιρός για να διαμαρτυρηθεί κόσμος ειρηνικά και με τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Μετά έκαναν πρόβες με γκαζάκια και στην συνέχεια ήρθαν τα καλάσνικοφ και οι βόμβες.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση περισσότερο είναι η απαίτηση όλου του πολιτικού κόσμου να καταδικαστεί η βία. Στόχος είναι η Δημοκρατία λένε.

Εννοούν ότι αυτό που ζούμε -οι άνεργοι-άστεγοι-εξαθλιωμένοι- είναι Δημοκρατία!

Επίσης Δημοκρατία είναι να δίνεις τα χρήματα με αδιαφανείς όρους στους τοκογλύφους και να ξεπουλάς ολόκληρο το κράτος με τις εταιρείες του δημοσίου, ορυκτό πλούτο, δημόσια κτήρια, γη, ΔΕΚΟ.

Αυτό που δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει όμως, τι είναι για αυτούς βία; Επίσης ποιά είναι τα όρια της βίας και ποια της τρομοκρατίας; Αυτό ακόμα δεν το έχουν ξεκαθαρίσει και σκοπίμως το αφήνουν να αιωρείται γενικά και αόριστα. Πρέπει πρώτα να δουλέψει η προπαγάνδα, να πειστούμε απο τα κανάλια ότι κινδυνεύουμε όλοι απο την βια-τρομοκρατία και μετά θα πάρουν τα μέτρα τους.

Τα βαφτίσια της βίας θα τα κάνουν σε λίγες ημέρες όταν θα δουν ότι μεγαλώνει η οργή του κόσμου.

Έτσι όσοι αντιδρούμε στους Δημοκράτες, όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή, άστεγοι-άνεργοι και λοιποί εξαθλιωμένοι, αν κατέβουμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε θα θεωρηθεί ότι είμαστε τρομοκράτες.

Φοράς μάσκα για να μην εισπνέεις τα δηλητήρια της αστυνομίας; Είσαι τρομοκράτης.

Αντιδράς και διαμαρτύρεσαι με ειρηνικό τρόπο στο ξεπούλημα και την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, του δάσους, του λιμανιού, της παραλίας που στο όνομα της ανάπτυξης θα καταστραφεί προς χάριν του ιδιώτη; Είσαι τρομοκράτης.

'Εχει απομυθοποιηθεί στην Ελληνική κοινωνία ο τίτλος του τρομοκράτη. Ξέρουμε ότι όλα αυτά εξυπηρετούν το σύστημα που θα εκμεταλλευτεί την λεγόμενη τρομοκρατία για να φτιάξει νόμους που είναι ενάντια στην ελευθερία του ανθρώπου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7211
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 - 10:27 μ.μ.  

Μα δεν είναι ...φασίστες ρε παιδιά.

ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είναι !

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 - 11:07 μ.μ.  

κλασσική απάντηση δεξιού που δηλώνει Εθνικιστής. "Αναρχοκομμουνιστές" το μακρύ χέρι του κράτους , οι μυστικές υπηρεσίες . Κλασσική διατύπωση που οδηγεί σε διάσπαση την Ελληνική κοινωνία σε Δεξιούς-αριστερούς-Διεθνιστές-Εθνικιστές - κτλ και το καλό και άγιο κέντρο τρίβει τα χέρια του απο όσους υπερασπίζονται τον...φασισμό. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί πολλοί νέοι γίνονται...αντιρατσιστές για να μην γίνουν ...φασίστες.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 - 11:37 μ.μ.  

Όσο ''αναρχοκομουνιστές'' είναι αυτοί άλλοι τόσο κι εγώ είμαι αστροναύτης. Αντε παπάρα που τους δίνεις και ιδεολογικό περιτύλιγμα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP