Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αναζητούν άλλους τέσσερις αστυνομικούς μέλη του καρτέλ διακίνησης των ναρκωτικών

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ρόλο των τεσσάρων ενστόλων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα Αλβανών ναρκεμπόρων, αλλά δεν έχουν συλληφθεί και απολογηθεί, περιλαμβάνουν οι ένορκες καταθέσεις ....

αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν στην έρευνα για την υπόθεση. Ενδεικτικά, ο 37χρονος αστυνομικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Κ.Τ., καταθέτει για τον επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και κατηγορούμενο ως συνεργό του κυκλώματος: «Τουλάχιστον σε μία περίπτωση ενεργοποίησε καταχρηστικά τη διάταξη του άρθρου 27 του νόμου περί ναρκωτικών (σ.σ. ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων παρέχουν πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ.), επ' ονόματι του Νικόλαου Μπ., ώστε να τύχει του προβλεπόμενου ευεργετήματος». Στα έγγραφα που συνέταξε η Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου, ο Νικόλαος Μπ. εμφανίζεται ψευδώς ως το άτομο που παρείχε πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη ατόμων για κατοχή ναρκωτικών στη Λάρισα. Από το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών, ωστόσο, προκύπτει ότι πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ένας εκ των Αλβανών «εγκεφάλων» του κυκλώματος, ο 29χρονος «Γιώργος», ο οποίος μάλιστα εισέπραξε 2.000 ευρώ από την «πώληση» του πιστοποιητικού συνεργασίας. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος διοικητής (της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου) μαζί με έναν ακόμα αστυνομικό του τμήματός του κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του δήθεν πληροφοριοδότη τους. «Η Δίωξη συνεργάστηκε τουλάχιστον τρεις φορές με την εγκληματική οργάνωση, μία στην Αθήνα, μία στη Θεσσαλονίκη και μία στη Λάρισα», αναφέρει ο αστυνομικός - «μάρτυρας». Στην περίπτωση της Λάρισας, μάλιστα, ο διοικητής είχε φυσική παρουσία στην επιχείρηση σύλληψης, στην οποία περιέργως συμμετείχαν και οι δύο Αλβανοί «εγκέφαλοι» της σπείρας! Για την περίπτωση 32χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, ο αστυνομικός της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναφέρει στην κατάθεσή του: «Συνήψε προφορική συμφωνία με τον συνδιευθύνοντα της οργάνωσης (τον Αλβανό "Γιάννη") και κατόπιν πληροφορίας που παρείχε ο τελευταίος, προέβη στη σύλληψη του υπηκόου Αλβανίας Μπ. Ντ.». Οπως αποκαλύπτεται, και σ' αυτήν την περίπτωση έγινε καταχρηστική ενεργοποίηση του άρθρου 27 για λογαριασμό γυναίκας Ρομά που είχε συλληφθεί για κατοχή ηρωίνης (εξαγόρασε το πιστοποιητικό αντί 20.000 ευρώ). Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας ακόμα αστυνομικός του Τ.Α. Πλ. Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης (32χρονος Β.Μ.) καθώς και ο συνήγορος της συλληφθείσας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης Γ.Κ. Επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας και για έναν ακόμα αστυνομικό, τον 45χρονο Χ.Ξ., που υπηρετεί στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Γιαννιτσών. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, «κατέθεσε ψευδή περιστατικά, με σκοπό την αθώωση συγγενικού προσώπου του Αλβανού "Γιώργου", κατηγορουμένου για υπόθεση ναρκωτικών, το οποίο εν τέλει αθωώθηκε»! Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται, μάλιστα, να εισέπραξε μεγάλο χρηματικό ποσό για τις «υπηρεσίες» του. Οι προαναφερθέντες αστυνομικοί αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Αντίθετα, οι τρεις συνάδελφοί τους που συγκαταλέγονται στους 29 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα προφυλακίστηκαν.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP