Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Τ. Κουίκ για τα τούρκικα δάνεια στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα


Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση σε δύο εξαιρετικά ευαίσθητες εθνικές περιοχές της Ελλάδας, στη Θράκη πρωτίστως, αλλά και τα Δωδεκάνησα, μέσω της παροχής δανείων από τουρκική τράπεζα, επισημαίνει...
με Ερώτηση-κόλαφο προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εξωτερικών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, «η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας» σύμφωνα με το οποίο, «η τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, -χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που δραστηριοποιείται σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές όπως η Ξάνθη, η Κομοτηνή και τα Δωδεκάνησα- θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν επενδύσεις».

Και μάλιστα, το σχέδιο παραδόθηκε από τη Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα προς εξέταση στις ελληνικές αρχές, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι θετικές!

«Έτσι η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί την κρίση στη χώρα μας για να ενισχύσει οικονομικά τους μουσουλμάνους της Θράκης και να «τυλίξει» σε μερικές κόλες συμβολαίων Έλληνες χριστιανούς, που δεν βλέπουν φως από τις ελληνικές τράπεζες», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ολόκληρη τη σχετική αλληλογραφία μεταξύ της Ziraat Bank και των ελληνικών αρχών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΤΥΧΑΙΑ;

Κύριοι Υπουργοί,

Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Hürriyet.

«Eιδικό τουρκικό δάνειο στον Γιώργο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας η οποία αποκαλύπτει πως η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας.

Και μάλιστα, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα ON ALERT το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο, θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια ευρώ δάνεια σε σχέδια επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.

Μόνο που σύμφωνα με το δημοσίευμα η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη Δυτική Θράκη, που αν και σύμφωνα με την Hürriyet τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων η Ελλήνων» , είναι ένα παράδειγμα πώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία την κρίση στη χώρα μας, για να ενισχύσει οικονομικά τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Αλλά προσωπικά θα προσέθετα, κύριοι Υπουργοί, ότι θα «τυλίξει» σε μερικές κόλες συμβολαίων και Έλληνες χριστιανούς, που δεν βλέπουν φως από τις ελληνικές τράπεζες.

Η Ηürriyet γράφει πως το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας παραδόθηκε προς εξέταση στις ελληνικές αρχές και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές»!

Με την επισήμανση οτι η Ερώτηση τυπικά απευθύνεται στον Υπουργό Εξωτερικών, για να πληροφορηθεί τα διεισδυτικά κόλπα της Άγκυρας στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα, χωρίς να περιμένω από αυτόν απάντηση (που δεν θα μου την έδινε έτσι κι αλλιώς)...

...ερωτώ τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης:

1.Πότε κατατέθηκε, από ποιον και σε ποιον προσωπικά κατατέθηκε και τι ακριβώς περιλαμβάνει το σχέδιο που σας ενεχείρησε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για το εν Ελλάδι πρόγραμμα χρηματοδότησης που σχεδιάζει η Άγκυρα μέσω της «Ζiraat Bank»; Τί απαντάτε; ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

2.Τι σχεδιάζει να κανει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε ελληνικές τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πάλι με δεκαδες δισεκατομύρια, να αρχίσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις ή ακόμα και φυσικά πρόσωπα στις ευαίσθητες εθνικές περιοχές όπως η Θράκη και τα Δωδεκάνησα;

3. Για πόσο καιρό ακόμα σκοπεύετε να παρακολουθείτε βουβοί και άπραγοι θεατές τις στοχευμένες κινήσεις της Τουρκίας στη Θράκη και εσχάτως με μεγαλύτερη ένταση στα Δωδεκάνησα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP