Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

MEΓΑΛΗ "ΚΑΨΟΥΡΑ" Η ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ...ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΔΙΩΤΗ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ!

al-salex

Με ένα απαράδεκτο άρθρο που θυμίζει λιβελογραφήματα και ύμνους αυλικών προς τους αυτοκράτορες της Βκτωριανής εποχής, η επανεμφανισθείσα κυρία Αφροδίτη Αλ Σαλέχ αναλαμβάνει- προφανώς αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς- την υπεράσπιση του χοντρο-Πόλντο για τη λίστα Λαγκάρντ. Είναι πράγματι απίστευτη η αγάπη...
αυτής της κοπέλας προς τον Βενιζέλο. Λες και τον έχει πνευματικός της πατέρα και τον υπερασπίζεται με τέτοιο θερμό και ιδιαίτερο τρόπο. Μέχρι παρεξήγησης. Το άρθρο αναρτήθηκε στο protagon και αποτελεί απάντηση στον Άρη Δαβαράκη που είχε "στολίσει" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ(θα το δημοσιεύσουμε και αυτό).
"Αφροδίτη Αλ Σάλεχ- της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ
Φίλε Άρη Δαβαράκη,
Το παιχνίδι «κάντο όπως ο Πουαρό ή ο Σέρλοκ Χόλμς» είναι κάτι που επίσης μου αρέσει να παίζω όταν δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το τι ακριβώς συμβαίνει.
Θα σε ακολουθήσω λοιπόν στο «κυνήγι του δολοφόνου» μέσα από τα μάτια του Πουαρό και του Σέρλοκ Χόλμς
Όπως θα έλεγε ο Σέρλοκ Χόλμς, «δεν υπάρχει τίποτα πιο απατηλό από το προφανές» (1) . Αλλά εσύ, μολονότι ακολουθείς το συλλογισμό του Σέρλοκ Χόλμς, στο κείμενο σου εστιάζεις μόνο σε «προφανείς εκτιμήσεις»: είναι προφανές ότι «ο Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να είναι τόσο βλάξ», γράφεις, και είναι προφανές ότι «ο Μπένυ έκανε τη δουλειά για να γλυτώσει από ένα κηπουρό που πολύ αντιπαθούσε και να τον «κάψει» μια για πάντα αφ' ενός - και να θάψει κάπου βαθειά την περιβόητη λίστα που μπορεί να περιλαμβάνει ισχυρούς πολιτικούς υποστηρικτές του» λες.
Ποτέ μην κάνεις προφανείς εκτιμήσεις, θα σε συμβούλευε ο Σέρλοκ Χόλμς. «Μου κάνει πάντα εντύπωση μια σαχλαμάρα τόσο προφανής» (2) θα συμπλήρωνε και θα σου έλεγε: «Βλέπεις, αλλά δεν παρατηρείς. Η διαφορά είναι προφανής»(3)
Ούτε ο Σέρλοκ ούτε ο Πουαρό θα ξεκίναγαν την υπόθεση από την ημέρα της αποκάλυψης των ονομάτων των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου. Κι αν τους την ανέθεταν τότε, να είσαι βέβαιος πως θα αναζητούσαν τα γεγονότα από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση.
Οι ντεντέκτιβ θα παρατηρούσαν ότι η αφετηρία της υπόθεσης εντοπίζεται κάπου στις αρχές Οκτώβρη, όταν γίνεται γνωστό ότι ο κ. Διώτης αποχώρησε από το ΣΔΟΕ χωρίς να αφήσει στην υπηρεσία του φάκελο με τη «λίστα Λαγκάρντ» που την είχε παραλάβει τον Ιούνιο του 2011.
Ο Σέρλοκ Χόλμς θα έβρισκε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν «αποκαλύπτεται» ότι την έχει, αλλά ο ίδιος δηλώνει δημόσια και αυτοβούλως ότι έχει ένα άτυπο αντίγραφο που είχε αφήσει στο γραφείο του ο κ. Διωτης όταν τον ενημέρωσε με δυο μήνες καθυστέρηση, τον Αύγουστο του 2011 για την ύπαρξη, την προέλευση και το περιεχόμενο της λίστας. Ένα άτυπο αντίγραφο, ούτε το μόνο αντίγραφο σε UBS, ούτε το αρχικό CD που, όπως δήλωσε πολλές μέρες αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου το κράτησε και το ...έχασε !
Στον Σέρλοκ Χόλμς θα κάνει εντύπωση ότι συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, το αντίπαλο, ξεκινά μια εκστρατεία για να καταδείξει ως τον μοναδικό υπεύθυνο αυτόν που αυτοκλήτως έδωσε τη λίστα στις Αρχές. Και θα αναρωτηθεί: μα πως είναι δυνατόν να θεωρείται τώρα πως ο Ευ. Βενιζέλος πήγε να παγιδέψει τον κ. Παπακωνσταντίνου όταν την ώρα που στέλνει το άτυπο αντίγραφο ούτε ξέρει ούτε μπορεί να φανταστεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πει ότι μετέφερε το περιεχόμενο από το CD σε USB, κράτησε το CD και έστειλε στο ΣΔΟΕ το USB (μα γιατί δεν έκανε το αντίστροφο;- θα αναρωτηθεί ο Σέρλοκ Χόλμς) και μετά έχασε το αυθεντικό CD!
Ο Σέρλοκ δεν θα άφηνε επίσης ανεξερεύνητο το γεγονός ότι η υπόθεση έρχεται στο φως μόνο όταν ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ παύεται από τη θέση του, όταν μάλιστα αυτός ο ειδικός γραμματέας είχε τη λίστα επί υπουργείας 5 υπουργών: Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Σαχινίδη, Ζανιά, Στουρνάρα!
Ο Πουαρό στρίβοντας το μουστάκι του θα έλεγε: «Είναι το μυαλό, αυτά τα μικρά γκρι κύτταρα, στο οποίο κανείς πρέπει να βασίζεται. Κάποιος πρέπει να αναζητά την αλήθεια μέσα σε αυτά κι όχι έξω από αυτά» (4)
Ούτε στον Πουαρό ούτε στον Σέρλοκ θα περνούσε απαρατήρητο το γεγονός ότι λίγες ημέρες αφού ο Ευ. Βενιζέλος έδωσε το άτυπο αντίγραφο στις Αρχές κάποιος άλλος (ποιος;) θα το διοχέτευε σε έναν δημοσιογράφο ο οποίος μάλιστα έχει άριστες σχέσεις με το κόμμα που επιτίθεται τον Ευ. Βενιζέλο. Και είναι βέβαιο ότι τη λίστα αυτή δεν την πήρε ο κ. Βαξεβάνης από τον κ. Βενιζέλο.!
Η λίστα αυτή, γνωστή ως «λίστα Βαξεβάνη», δεν συμπεριλαμβάνει τα ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου. Άρα η «λίστα» που έφυγε από τον κ. Παπακωνσταντίνου για το ΣΔΟΕ με καθυστέρηση εννέα μηνών τον Ιούνιο του 2011 δεν είχε τα ονόματα αυτά, θα συμπέραινε με ενδιαφέρον ο Σέρλοκ Χόλμς.
Επιπλέον, αυτό που θα σχολιαστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Σέρλοκ Χόλμς είναι ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν «μπαίνει στο κάδρο» από τα υπάρχοντα στοιχεία αλλά λόγω ενός αναπάντεχου γεγονότος: την εμφάνιση της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ, η οποία έρχεται στην Ελλάδα ύστερα από έγγραφο του εισαγγελέα προς τον υπουργό οικονομικών οικονομικών, κ. Στουρνάρα, και έγγραφο του υπουργείο στη Γαλλία .
Αν δεν ερχόταν αυτή η αυθεντική λίστα που είχε μεταγραφεί και «χάσει» ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα είχε πρόβλημα ο τελευταίος. Μπορούσε κανείς να προβλέψει ότι η Γαλλία θα έστελνε την αυθεντική λίστα; Όχι είναι η απάντηση. «Όταν εξαλείφεται το απίθανο, αυτό που παραμένει, όσο απίθανο και να είναι, δεν μπορεί παρά να είναι η αλήθεια» (5) θα σχολίαζε ο Σέρλοκ Χόλμς.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την αποκάλυψη της αυθεντικής λίστας και την αλλοίωση που υπέστη αυτή, συνεχίζει να κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ως τον βασικό και κύριο υπαίτιο.
«Η αλήθεια πονάει», θα συμπλήρωνε ο Πουαρό, «γιατί καταστρέφει τις ψευδαισθήσεις» (6)
Αν με ρωτήσεις, φίλε Άρη, ποιος είναι ο ένοχος φυσικά και θα σου πω ότι δεν ξέρω.
Αλλά θα ακολουθήσω τον συλλογισμό του Σέρλοκ Χόλμς:
- Επιθεωρητής Γκρέκορι: Υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο θέλεις να επικεντρωθώ;
- Σέρλοκ Χόλμς: Ναι, το περίεργο γεγονός του σκύλου μέσα στη νύχτα
- Επιθεωρητής Γκρέκορι: Ο σκύλος δεν έκανε τίποτα μέσα στη νύχτα
- Σέρλοκ Χόλμς: Αυτό είναι το περίεργο γεγονός
Θα χαρώ να συνεχίσουμε το παιχνίδι αυτό, φίλε Άρη, και ελπίζω να μην αναγκαστώ να καταφύγω στα λόγια του Πουαρό: «Ποτέ δεν συζητώ με φανατισμένους ανθρώπους. Δρω δίχως τους» (7)
Φιλικά,
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ
(1)"There is nothing more deceptive than an obvious fact" - The Bascombe Valley Mystery
(2)"It strikes me, my good Lestrade, as being just a trifle too obvious" – The return of Sherlock Holmes
(3)"You see, but you do not observe. The distinction is clear"- -A Scandal in Bohemia
(4) "It is the brain, the little gray cells on which one must rely. One must seek the truth within--not without"- Murder on the Orient Express
(5)"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth" - The Blanched Soldier
(6)"The truth hurts sometimes – and destroys one's illusions" - Cards on the Table
(7)"I do not argue with obstinate men. I act in spite of them" - The Mystery of the Blue Train
"Is there any point to which you would wish to draw my attention?"
"To the curious incident of the dog in the night-time."
"The dog did nothing in the night-time."
"That was the curious incident," remarked Sherlock Holmes.
The Memoirs of Sherlock Holmes"

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP