Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: "Προσθέτουν τον πυροσβέστη στο μηχανισμό καταστολής..."

Για παρελκυστική τακτική και κρυφούς υπολογισμούς εγκαλεί την ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης και του Π.Σ. η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, αποδίδοντας σε αυτούς την πρόθεση να προσθέσουν το προσωπικό της Πυροσβεστικής στη δύναμη των κατασταλτικών υπηρεσιών- μηχανισμών που στέκονται απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις, για...
ν' αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις
μη προσλήψεις στην Αστυνομία και το κύμα φυγής των ένστολων.
"Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τις αντιδραστικές πολιτικές επιλογές της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, που επιτάσσουν την εμπλοκή των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε ενέργειες καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, με τη χρησιμοποίησή τους ως συνεπίκουρη δύναμη των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συμμετοχή των πυροσβεστών προς ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την κατάπνιξη της κινητοποίησης των κατοίκων και φορέων της περιοχής της Δεσκάτης Γρεβενών, που αντιδρούν στα σχέδια μεταφοράς της ομώνυμης Εφορίας. (βλέπε σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.)

Η συγκεκριμένη ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και την ισχύουσα νομοθεσία (νόμος 3511/2006 άρθρο 2 παράγραφος 1), οφείλεται στη συνεχή και εντεινόμενη στρατικοποίηση του, που στοχεύει σταδιακά στην έμμεση και συγκαλυμμένη αριθμητική ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής των αγώνων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που διεξάγονται ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή – ταξική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον οι πρακτικές αυτές, εκθέτουν ανεπανόρθωτα και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δίνουν αντίστοιχες εντολές εφαρμογής τους, που συνιστούν παράβαση καθήκοντος.

Ανάλογα φαινόμενα έλαβαν χώρα και το Φθινόπωρο του 2010, με τη συμβολή των πυροσβεστών στο κόψιμο των λουκέτων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως και στην περιοχή της Φλώρινας, προκειμένου να σπάσει η κατάληψη και να σταματήσει ο αγώνας  των μαθητών των Γενικών Λυκείων Φλώρινας, γεγονός που είχε καταγγελθεί από την παράταξή μας με αντίστοιχο Δελτίο Τύπου, στις 14 – 10 – 2010. (βλέπε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.)

Συνέχεια αυτών των ενεργειών αποτέλεσε και η εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στις 24 – 9 – 2012,  για την απόσπαση τριών οχημάτων από τη δύναμη των οχημάτων του Π.Σ. και την ένταξή τους στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, προς ενίσχυση της κατασταλτικής δραστηριότητας. 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή και αυτό το περιστατικό εμπλοκής πυροσβεστών σε κατασταλτικές ενέργειες καλεί:

•    Την Πανελλήνια Ομοσπονδία να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να μπει φραγμός στην καταχρηστική χρησιμοποίηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων, σε αντίθεση με τις αρμοδιότητες του Π.Σ. και τα καθήκοντα τους και την αναζήτηση ευθυνών όπου αυτές εντοπίζονται. 

•    Τους συναδέλφους σε συσπείρωση και δράση μέσα από τις γραμμές της, για την αποστρατικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και την εξαίρεσή του από τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να εκλείψουν οριστικά ανάλογα φαινόμενα, καθώς και για την πραγματική οργανωτική και θεσμική του αναβάθμιση, στη βάση της κοινωνικής του αποστολής, προς όφελος του λαού.

Η Ε.Α.Κ.Π. κόντρα στην τρομοκρατία που επιχειρεί να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζει τον αγώνα στη βάση των αρχών και των θέσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους αγώνες του Λαού μας και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος, να επιδείξουν την ανάλογη απαιτούμενη στάση.

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP