Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για την Μυρτώ! Η πραγματικότητα θα σας σοκάρει

Για ποιο λόγο μεταφέρθηκε από το «Υγεία» στον «Ευαγγελισμό»; Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγεία της; Ποιοι παίζουν με την 15χρονη με απώτερο στόχο το κέρδος;

Σοκαριστική είναι η πραγματικότητα για την υγεία της 15χρονης Μυρτώς. Τα χαρμόσυνα «νέα», ότι δηλαδή...
ανέκτησε τις αισθήσεις της και σιγά σιγά άρχισε να περπατάει, ανατράπηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Η αλήθεια είναι σκληρή. Η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα του άτυχου κοριτσιού που βι@στηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον Πακιστανό στην Πάρο, ξεσπάει στη «News»: «Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα γράφτηκαν για την υγεία του παιδιού μου. Κάποιοι παίζουν με τον πόνο μας!»

Δηλώσεις που αυτομάτως σε κάνουν να παγώνεις. Το ρεπορτάζ που κράτησε τρία 24ωρα απέδειξε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας της μικρής Μυρτώς.

Η αιφνίδια μεταφορά της μαθήτριας από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» στο δημόσιο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ξένισε ακόμα περισσότερο. Απάντηση επίσημη από το «Υγεία», και ενώ τη ζητήσαμε επίμονα από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του θεραπευτηρίου, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου δεν υπήρξε. Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον διευθυντή του Πρώτου Λυκείου Χαλκηδόνας.

Ο τελευταίος δηλώνει αποκλειστικά στην εφημερίδα μας ότι «δάσκαλοι και μαθητές στρέφονται αναγκαστικά σε έρανο, γιατί η οικογένεια έχει οικονομικό πρόβλημα και απαιτούνται πολλά χρήματα για τη νοσηλεία και την αποκατάσταση της Μυρτώς».

Στην επόμενη φάση, η «News» επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό». Οι πόρτες του δωματίου 1024, στο δέκατο όροφο της κλινικής όπου νοσηλεύεται η Μυρτώ, παραμένουν ερμητικά κλειστές για όλους! Οι θεράποντες ιατροί δεν λένε κουβέντα. Ομερτά!


Η εντολή που έχει δοθεί από την οικογένεια του κοριτσιού είναι σαφής. Αυτή τη φορά και η στάση της μητέρας της, τραγική φιγούρα όλο αυτό το διάστημα, έχει αλλάξει: «Κακώς ήρθατε!», μας λέει με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος!

Στον «Ευαγγελισμό»

Μια επίσκεψη στο θεραπευτήριο «Υγεία» ήταν αρκετή για να ανατρέψει την εικόνα που είχε σχηματιστεί τις προηγούμενες μέρες για την κατάσταση της υγείας της Μυρτώς.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που την ήθελε να έχει ανακάμψει, να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα, είχαν γεμίσει όλη την Ελλάδα με αισιοδοξία γι’ αυτό το κορίτσι που κακοποιήθηκε τόσο πολύ και τόσο άδικα στα χέρια του αδίστακτου Πακιστανού.

Η μοίρα έπαιξε στη Μυρτώ πολύ σκληρό παιχνίδι. Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι επιτέλους έφτασε η στιγμή να γελάσουν ξανά οι γονείς της και μαζί τους να νιώσουν ανακούφιση όλοι οι Έλληνες, ήρθε η πραγματικότητα για να διαλύσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάθε προσδοκία.

Φτάνοντας στο δωμάτιο της Μυρτώς στον «Ευαγγελισμό» τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Εκείνη την ώρα στο θάλαμο βρίσκονταν νοσοκόμες και γιατροί… Η πόρτα ήταν ανοιχτή. Νοσηλευτές προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στην τραγική φιγούρα αυτής της ιστορίας, τη μητέρα της 15χρονης –που ήταν καταβεβλημένη, σκέτο ράκος– λέγοντας ότι «όλα θα πάνε καλά». Της εύχονταν, μάλιστα, καλή πρόοδο στην υγεία της κόρης της. Απευθύνθηκαν, δε, και στη Μυρτώ, αλλά φυσικά δεν πήραν καμία απάντηση.


Πλησιάσαμε και συνομιλήσαμε με τη Μαίρη Κοτρώτσου. Με το «καλημέρα» διέψευσε το δημοσίευμα που ήθελε την υγεία της κόρης της να βελτιώνεται σταδιακά και όχι μόνο να ανακτά επαφή με το περιβάλλον αλλά να μπορεί σιγά σιγά να κάνει και τα πρώτα της βήματα…

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο... Μακάρι να υπήρχε και για εμάς και για όλο τον κόσμο που ρωτάει, αλλά δυστυχώς το παιδί δεν έχει δείξει κάποια πρόοδο! Είναι κάτι λεπτομέρειες, οι οποίες, όμως, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αξιόπιστο συμπέρασμα».

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό η Μυρτώ έχει ανοίξει τα μάτια της και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, ωστόσο οι φήμες που την ήθελαν να έχει καταφέρει να σηκωθεί –έστω και υποβασταζόμενη– είναι εντελώς αναληθείς.

«Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον»

Λίγο καιρό πριν, και ενώ μιλούσαμε με τη μητέρα της στην πόρτα του δωματίου στο «Υγεία» όπου νοσηλευόταν για περίπου 4 μήνες, το 15χρονο κορίτσι προσπαθούσε να μιλήσει, να επικοινωνήσει, βγάζοντας άναρθρες κραυγές οι οποίες βούιζαν στα αυτιά ανατριχιαστικά.

«Το παιδί μου είναι σχεδόν σε κατάσταση φυτού. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, ούτε καταλαβαίνει», μας λέει η κ. Κοτρώτσου θυμωμένη με τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν το αντίθετο. Και συμπληρώνει: «Χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκατασταθεί η υγεία της Μυρτώς, αν αυτό γίνει. Δεν μπορούν να λένε ότι πάει καλύτερα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Με παίρνει τηλέφωνο ο κόσμος να μου πει “μπράβο”, να μου δείξει τη χαρά του για τη δήθεν βελτίωση και δεν ξέρω τι να τους πω. Πώς να τους πω ότι δεν ισχύει τίποτα; Αισθάνομαι πολύ άσχημα»...

Συνεχίσαμε να μιλάμε με την τραγική μητέρα της 15χρονης, που έδειχνε να νιώθει κάπως άβολα. Τη ρωτάμε για το ρόλο της διευθύνουσας συμβούλου του «Υγεία» Αρετής Σουβατζόγλου. «Είναι μυθεύματα ότι τα έξοδα του νοσοκομείου καλύπτονται!», μας λέει.

Όπως επιβεβαιώνει στη «News» και ο Γιάννης Καλουδιώτης, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας, στο οποίο επρόκειτο να πάει η Μυρτώ φέτος για να παρακολουθήσει την Α΄ τάξη του Λυκείου και όπου φοιτούσε και η αδελφή της, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας Παπαδομιχελάκη είναι πολύ κακή, ωστόσο τα έξοδα για το «Υγεία» τα πλήρωναν οι ίδιοι.

«Μόνο το δωμάτιο πληρωνόταν από το θεραπευτήριο, μόνο αυτό παρείχαν δωρεάν. Τα υπόλοιπα, ειδικές εξετάσεις, μοσχεύματα και οτιδήποτε άλλο χρειάστηκε κατά την εκεί νοσηλεία της τα χρηματοδοτούσε αποκλειστικά η οικογένεια. Εξαιτίας των υπέρογκων ποσών, μάλιστα, που απαιτούνται για τη νοσηλεία της, η οικογένεια αντιμετωπίζει, πλέον, σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

«Απαγορεύεται η είσοδος εις πάντας»

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα είναι πιθανότατα και ο λόγος της μεταφοράς του κοριτσιού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, στο δημόσιο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και για την ακρίβεια στο Κτίριο ΑΧΕΠΑ. Άκρα μυστικότητα έχει τηρηθεί, αφού κανείς σχεδόν δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τη νοσηλεία του άτυχου κοριτσιού - εκτός φυσικά από το νοσηλευτικό προσωπικό του 10ου ορόφου και των γιατρών της. Μάλιστα, ακόμη και γιατροί του «Υγεία» δεν γνώριζαν τίποτα για τη μεταφορά.

Η μητέρα της δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό της. Δεν σταματάει να φροντίζει για το παραμικρό. Για ό,τι χρειάζεται το κορίτσι της. Μια τέτοια στιγμή τη ξανασυναντήσαμε και εμείς. Όταν άνοιξε η πόρτα του δωματίου 1024, στην οποία είναι κρεμασμένη η επιγραφή «Απαγορεύεται η είσοδος εις πάντας», η κ. Κοτρώτσου εμφανίστηκε με βλέμμα κουρασμένο από τα ξενύχτια, κατηφής και δεν χρειάστηκαν πολλά για να αντιληφθούμε την κακή ψυχολογική της κατάσταση. Το βλέμμα της πρόδιδε τα πάντα…

Κατευθύνθηκε στη γραμματεία για να παραλάβει ένα δέμα με άγνωστο περιεχόμενο. Αφού συνομίλησε με τον υπεύθυνο του νοσηλευτικού προσωπικού, επιχειρήσαμε να μιλήσουμε ξανά μαζί της, ώστε να μάθουμε τους ακριβείς λόγους της μεταφοράς της κόρης της από το «Υγεία» στον «Ευαγγελισμό». Και εκείνη τη στιγμή, καθόλου ψύχραιμη όπως ήταν στην πρώτη μας συνάντηση, ξέσπασε: «Κακώς ήρθατε! Δεν έχω να σας πω κάτι. Καλύτερα να φύγετε! Είναι τόσο κουραστικό!». Και αμέσως έδωσε ρητή εντολή στο προσωπικό να μη δώσει καμία πληροφορία για τίποτα που αφορά στη Μυρτώ της…
Ο συνδυασμός κακής οικονομικής αλλά και ψυχολογικής κατάστασης είναι που κάνει την καθημερινότητα της οικογένειας ανυπόφορη! Περίτρανη απόδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν είναι το bazaar που διοργανώθηκε στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων από το 1ο ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας, με πρωτοβουλία του ίδιου του διευθυντή.

Σκοπός του, όπως εξήγησε ο κ. Καλουδιώτης στην εφημερίδα μας, ήταν να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για την οικονομική στήριξη της οικογένειας της Μυρτώς: «Κάναμε αυτό το bazaar, ευαισθητοποιημένοι από την κατάσταση της Μυρτώς, προσπαθώντας να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να ενισχύσουμε την οικογένεια, να συνεισφέρουμε, δηλαδή, όσο μπορούμε στο ποσό που απαιτείται για τη νοσηλεία της. Ευτυχώς είχαμε την αμέριστη υποστήριξη τόσο των παιδιών του σχολείου και των γονιών τους όσο και ολόκληρης της γειτονιάς αλλά και της εκκλησίας και έτσι συγκεντρώθηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό».

mychannel.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP