Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλο θέμα με τα νοθευμένα καύσιμα στις ΕΔ

Νέα στοιχεία στην υπόθεση νοθευμένων καυσίμων σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει στο φως έρευνα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη αναφέρει η εφημερίδα καθημερινή .
Έλεγχοι στελεχών της υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τις κατά καιρούς καταγγελίες για αποθήκευση νοθευμένων καυσίμων σε δεξαμενές στρατιωτικών μονάδων...
και μάλιστα από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι σε ποσοστό που αγγίζει το 20%, τα δείγματα καυσίμων του Στρατού ήταν «μη κανονικά», δηλαδή νοθευμένα.
Στέλεχος του ΣΔΟΕ αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι από τον Ιούλιο του 2012 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 139 δειγματοληψίες από δεξαμενές στρατοπέδων από τις οποίες 26 ήταν «Μη Κανονικές». Σε ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους τα νοθευμένα δείγματα βρέθηκαν να περιέχουν συγκεντρώσεις θείου πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε στρατόπεδα της Μαγνησίας και νομών της Βορείου Ελλάδας, σε Κατερίνη, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη κ.ά. Οι δειγματοληψίες γίνονται στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που διέταξε τον περασμένο Μάρτιο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Σούρλα για τη δράση κυκλωμάτων νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων στον Στρατό. Ο κ. Σούρλας κατέθεσε, αρχές Σεπτεμβρίου, ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Κ», παράλληλη έρευνα για την υπόθεση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Αθηνών, αντεισαγγελέας Δ. Δελής. Χαρακτηριστικά, έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΔΟΕ με αποδέκτες τους κ. Δελή και Πεπόνη με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου αναφέρει ενδεικτικά: «Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 25 στρατόπεδα και ελήφθησαν 24 δείγματα πετρελαίου κίνησης. Από αυτά, 6 δείγματα βρέθηκαν μη πληρούντα τις προδιαγραφές ΠΓΕΣ».
Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται για τα δείγματα νοθευμένου καυσίμου: «Στα μη κανονικά δείγματα πετρελαίου κίνησης έχει διαπιστωθεί ότι υφίσταται εκτροπή στην περιεκτικότητα του θείου, σε μία δε περίπτωση εκτροπή του δείγματος και λόγω περιεκτικότητας σε βιοντίζελ». Ελεγχος της Χημικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης σε δείγμα πετρελαίου κίνησης από δεξαμενές της «851 Αποθήκης Καυσίμων» στο Κολχικό Θεσσαλονίκης (16 Ιουλίου) εντόπισε «δείγμα πετρελαίου κίνησης μη σύμφωνο με την τεχνική προδιαγραφή, γιατί έχει θείο 20 mg/Kg αντί το πολύ 10mg/Kg».
Παρομοίως, νοθευμένο βρέθηκε δείγμα πετρελαίου κίνησης από τις δεξαμενές του «958 Λόχου Στρατονομίας» (ΛΣΝ) στη Βέροια, όπως αντίστοιχα προκύπτει από έκθεση του Γενικού Χημείου με ημερομηνία 20 Αυγούστου.
Από συγκεντρωτικό πίνακα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι έως την 8η Οκτωβρίου νοθευμένα δείγματα είχαν ακόμα εντοπιστεί σε δύο στρατόπεδα του νομού Μαγνησίας, το «194 ΜΠΕΠ» (στρατόπεδο «Ράμναλη») στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και το «308 ΠΕΒ» (στρατόπεδο «Παπακυριαζή») και αυτό στη Θεσσαλονίκη.
Τον σχετικό κατάλογο συμπληρώνουν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις: «315 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού» (ΣΠΤΧ) στη Βέροια, «693 ΠΑΠ» (Στρατόπεδο «Γ. Πούλου») στη Βέροια «856 Τάγμα Πεζικού» στα Γρεβενά, «4ο Τάγμα Εφοδιασμού» στον Eβρο και «557 Μ/Π» στη Σταυρούπολη Ξάνθης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», στο διάστημα που μεσολάβησε από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα νοθευμένα καύσιμα εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και στον Ναύσταθμο της Κρήτης, στο λιμάνι της Σούδας!
Όπως  δήλωσε αρμόδια δικαστική πηγή για καθεμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες που υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Eισαγγελίες Πλημμελειοδικών.
 Οι υπερβάσεις στις τιμές θείου που ανιχνεύονται στα δείγματα Πετρελαίου Κίνησης (F54) ερμηνεύονται ως εξής: «Οι δεξαμενές αποθήκευσης του πετρελαίου κίνησης (F54) είχαν προηγούμενα χρησιμοποιηθεί για την εναποθήκευση του F-76 (περιεκτικότητα σε θείο 1.000 ppm), ο δε καθαρισμός των μεταλλοδεξαμενών είναι οικονομικά ασύμφορος»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP