Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Όχι στην βια κατα μεταναστών αλλά τσιμουδιά για την βία κατά Ελλήνων ...

 Τσιμουδιά για την βία των λαθρομεταναστών κατά των Ελλήνων . όπως δεν είπαν τίποτα για την Μυρτώ , τον Μανώλη Καντάρη και το Ελληνόπουλο που έσφαξαν στην Πάτρα οι Αφγανοί.

 Διαβάστε τις ευαισθησίες τους (επιλεκτικές)...

Καταδίκη της βίας κατά των μεταναστών στην Ελλάδα από τον πρόεδρο του ΣΑΕ


Την αντίθεση όλου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού σε φαινόμενα βίας εναντίον μεταναστών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανος Ταμβάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας, που υποδέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρατσιστική αυτή...
πρακτική, γιατί το μόνο που κάνει είναι να οξύνει τις αντιθέσεις και να προκαλεί προβλήματα σε εμάς, τους ομογενείς, στις
χώρες που ζούμε», τόνισε ο πρόεδρος των απανταχού Ελλήνων και συνέχισε:
«Είμαστε κι εμείς μετανάστες και η υποδοχή στις χώρες που αναζητήσαμε τις τύχες μας δεν ήταν πάντα ρόδινες. Περάσαμε δύσκολα και κατανοούμε το πώς νοιώθουν οι μετανάστες σήμερα στην Ελλάδα, όταν δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις.
Εδώ συμβιώνουμε ειρηνικά και αδελφικά με τον αιγυπτιακό λαό, από το βάθος των αιώνων μέχρι και σήμερα. Μας αντιμετωπίζουν με πλήρη σεβασμό, και ειδικά το Πατριαρχείο μας τυγχάνει της προστασίας όλου του λαού της φιλόξενης αυτής χώρας. Ακόμα και στη διάρκεια της επανάστασης δεν υπήρξε η παραμικρή επίθεση εναντίον των εκκλησιών μας, των σωματείων μας και των ελληνικών κτιρίων.
Είναι αδιανόητο, εμείς που διδάξαμε τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στον υπόλοιπο κόσμο, να επιτρέπουμε σε κάποια ακραία φασιστικά στοιχεία να αμαυρώνουν την ιστορία μας και να δημιουργούν σε όλους εμάς προβλήματα από εκεί που δεν τα περιμέναμε.
Ειδικά σήμερα, που αντί να επιστρέφουμε στην πατρίδα, όπως ονειρευόμασταν μια ζωή, αναγκαζόμαστε να υποδεχτούμε τους Έλληνες νεομετανάστες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Ταμβάκης και απευθυνόμενος προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κατέληξε:
«Εν κατακλείδι, καταδικάζουμε τα εγκληματικά αυτά φαινόμενα και ζητούμε από εσάς να διαβιβάσετε μαζί με τις ευχές μας για κάθε επιτυχία προς όφελος του ελληνικού λαού, στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τις ανησυχίες μας αυτές και την ελπίδα μας να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και σύντομα το πρόβλημα αυτό».
Η δήλωση του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Κάιρο
Αντίστοιχη δήλωση, στην οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει γεγονότα βίας εναντίον των μεταναστών στην Ελλάδα, εξέδωσε και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Κάιρο Χριστόδουλος Λάζαρης.
Ο Έλληνας πρεσβευτής επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «όλο το ελληνικό έθνος συγκλονίστηκε από το περιστατικό, όπου ένας Αιγύπτιος πολίτης στην Ελλάδα χτυπήθηκε από τον Έλληνα εργοδότη του […] Τα κράτη μας και οι λαοί μας, δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές», και επανεπιβεβαίωσε «τη φιλία, τον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση ανάμεσα στους λαούς μας».
«Να είστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί», κατέληξε ο κ. Λάζαρης.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP