Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος - "μπουμπούκι"! Έκανε ένοπλη ληστεία... στην κάβα που δούλευε!


Τόσο ο 20χρονος όμως, όσο και άλλοι τρεις -ηλικίας 19,22 και 27 χρονών- που συμμετείχαν στη ληστεία, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Όλοι είναι από την Αλβανία. Η ληστεία έγινε χθες το πρωί στην επιχείρηση εμπορίας ποτών, στο βαθύ Αυλίδας Ευβοίας
Μάλιστα, οι δράστες που κρατούσαν πιστόλια, δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν σε βάρος των ιδιοκτητών. Όταν έφευγαν, οι ιδιοκτήτης του μαγαζιού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον... έναν δράστη, μετά από πάλη.
Πρόκειται για τον μικρότερο της "παρέας", τον 19χρονος, στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν:

Ένα πιστόλι με γεμιστήρα.
Ένα σακίδιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.554 ευρώ, το οποίο οι δράστες είχαν λίγο νωρίτερα πάρει από την επιχείρηση και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες της.
Έναν μάλλινο σκούφο, τύπου full face και ένα ζεύγος μάλλινα γάντια.
Ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 7,65 mm .
Ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι χθες τα ξημερώματα ο 19χρονος μαζί με τον 27χρονο και 22χρονο, έφυγαν με ΙΧ από περιοχή της Αττικής με σκοπό να κάνουν ληστεία στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Μάλιστα, για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, είχαν ως συνεργό τους τον 20χρονο συμπατριώτη τους, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση και είχε φροντίσει να τους δώσει πληροφορίες.

Άμεσα ο 20χρονος, κάτοικος της περιοχής Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας, αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε μέσα στην επιχείρηση!
Ο δράστης ομολόγησε την συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα και συνελήφθη.

Μετά, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο, στον Ταύρο Αττικής.
Μέσα στα σπίτια τους βρέθηκαν:

Διαρρηκτικά εργαλεία.
Ένα δερμάτινο τσαντάκι μέσης απόκρυψης οπλισμού, το οποίο περιείχε ειδικό λάστιχο για συγκράτηση πιστολιού.
Ένας μάλλινος σκούφος, τύπου full face και δύο 2 ζεύγη γαντιών.
Ένας φακός χειρός και μία ξύλινη ράβδος, πρόσφορη για άμυνα και επίθεση.
Μία ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.
Βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ρούχα και άλλα μικροαντικείμενα των δραστών.

Προέκυψε επίσης, ότι ο 19χρονος ήταν παράνομα στη χώρα μας και ότι ο 27χρονος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011 για κλοπή μοτοσικλέτας και επίσης είχαν επιβληθεί σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν την Πέμπτη στον Ανακριτή Χαλκίδας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP