Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Μέρκελ : “Δεν γίνεται σε κάθε ιδιωτικοποίηση να απεργούν οι Έλληνες”

Οι Έλληνες και θα απεργούν και θα κάνουν οτι γουστάρουν .

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή : «Δεν είναι δυνατόν να απεργούν για κάθε ιδιωτικοποίηση που πάει να γίνει στην Ελλάδα οι Έλληνες πολίτες.» Αυτή την απάντηση έδωσε σε ερώτηση ευρωβουλευτών για την ύφεση στην Ελληνική οικονομία και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.
Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ...
σημείωσε ότι η ευρωζώνη, η οποία έχει πληγεί από την κρίση, θα μπορούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, προχωρώντας με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και καταρτίζοντας έναν οδικό χάρτη για μεγαλύτερη ενότητα.

"Θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι θα συμφωνήσουμε το Δεκέμβριο σε έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη για την ανανέωση της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης", σημείωσε.

"Αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια", πρόσθεσε.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα Δεκεμβρίου για να συζητήσουν για τις αλλαγές στους κανόνες που διέπουν την ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου του στενότερου συντονισμού των οικονομικών πολιτικών.

Η Μέρκελ καθόρισε τέσσερα στοιχεία στην ομιλία της, στα οποία περιλαμβάνεται η εναρμόνιση του ρυθμιστικού πλαισίου των χρηματοοικονομικών αγορών, η στενότερη ολοκλήρωση της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής και βήματα για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμότητα για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ΕΕ ως σύνολο. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε στα μισά του δρόμου", σημείωσε. "Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, πρέπει να βρούμε τις δικές μας νέες λύσεις".

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι υποστηρίζει να δοθούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς νέα δικαιώματα για να επεμβαίνουν στους εθνικούς προϋπολογισμούς, όταν αυτοί παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ. Η Μέρκελ μίλησε επίσης για την ανάγκη στενότερου συντονισμού των πολιτικών για την απασχόληση και τη φορολογία, παρ' όλ' αυτά επέμεινε ότι η εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει επίσης να είναι "φιλόδοξοι και απαιτητικοί και να μην διστάζουν μπροστά σε μια αλλαγή", σημείωσε. Δεν μπορεί να αποκλειστεί η μεταβίβαση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, πρόσθεσε.

Παρά τις πιέσεις της για μια "βαθύτερη" ένωση, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι δεν θέλει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, στην οποία θα υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ των μελών της ευρωζώνης και των μελών της ΕΕ που δεν είναι στην ευρωζώνη.

Μετά τις Βρυξέλλες, η Μέρκελ αναμένεται να μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον εν μέσω των διαφορών που υπάρχουν για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ. Ο Κάμερον, ο οποίος δέχεται πιέσεις από τους ευρωσκεπτικιστές στο κόμμα του, αποσύρεται σταδιακά από την Ευρώπη προς ενόχληση των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η Βρετανία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, δήλωσε παράλληλα η Μέρκελ, μερικές ώρες πριν από την προβλεπόμενη συνάντησή της με τον Κάμερον.

"Θέλω μια ισχυρή Βρετανία εντός της ΕΕ", σημείωσε στην ομιλία της προς τους Ευρωβουλευτές, απορρίπτοντας τις προτάσεις των ευρωσκεπτικιστών ότι η χώρα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP