Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζει η ονομαστική ψηφοφορία – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ


Με ένταση ξεκίνησε ξανά η συνεδρίαση της Βουλής, μετά την διακοπή μίας ώρας περίπου, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι βουλευτές για την ονομαστική ψηφοφορία επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε τελικά χωρίς...
την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.
Αναλυτικά, αμέσως μετά την επανέναρξη της συζήτησης έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από τη διακοπή της συνεδρίασης δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία εντός της αίθουσας, όταν δηλαδή οι βουλευτές σήκωσαν τα χέρια τους για να ψηφίσουν επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, και επομένως η ένσταση έπρεπε να έχει γίνει δεκτή χωρίς να χρειαστεί να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι δεν τηρεί τον κανονισμό και απέσυρε το αίτημα του κόμματός του για ονομαστική ψηφοφορία.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των συναδέλφων της πλειοψηφίας. Αν αγωνιάτε τόσο πολύ όμως, θα έπρεπε την ώρα που έγινε η ένσταση να είστε παρόντες και να ψηφίσετε και όχι να είστε σπίτια σας και να σας φέρνουν με ταξί. Αυτό δείχνει την αγωνία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που καταρρέει και πολύ σύντομα θα είναι μειοψηφία.. Όλα όσα ζούμε αποτελούν καταρράκωση του θεσμού της δημοκρατίας, έρχεται νομοσχέδιο που θα βυθίσει την χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση σε ένα μόνο άρθρο, με τη διαδικασία κατεπείγοντος. Αυτά δεν τιμούν το κοινοβούλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία στην αίθουσα προηγουμένως ήταν υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας. Αλλά η αγωνία σας έκανε να μετρήσετε διαφορετικά από ότι έβλεπαν τα μάτια σας εκείνη την ώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που κατηγόρησε το προεδρείο της Βουλής ότι παραβιάζει τον κανονισμό και παρασύρεται από συμβούλους. Από το ΚΚΕ, ο κ. Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «συνδικαλιστικά κόλπα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας συγχρόνως την κυβέρνηση για «καταδικαστέα τακτική που ακολούθησε φέρνοντας στη Βουλή ένα νόμο καρμανιόλα».

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Μειμαράκης έκανε λόγο για νομικά τερτίπια και προχώρησε κανονικά στην διαδικασία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλης Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ του προέδρου της Βουλής. «Τα δικαστήρια κρίνουν τα ζητήματα συνταγματικότητας. Υπάρχει κανονισμός, υπάρχει το Σύνταγμα και η κοινοβουλευτική παράδοση. Στις φανερές ψηφοφορίες τεκμαίρεται η αρχή της δεδηλωμένης που στηρίζει τη Βουλή.. Η απόφαση λαμβάνεται αποκλειστικά με έγερση των χειρών. Ως εκ του περισσού γίνεται η ονομαστική ψηφοφορία», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτή είναι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο που δεν θέλει να συζητάει την ουσία», είπε από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Μάκης Βορίδης Ο κ. Νίκος Τσούκαλης από την Δημοκρατική Αριστερά, στο ίδιο μήκος κύματος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «συνδικαλιστικά τερτίπια με τον πιο χυδαίο τρόπο. Από τη Χρυσή Αυγή ο κ. Χρήστος Παππάς κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τακτικισμούς.
real.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP