Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Οι οικονομικοί δολοφόνοι επιτίθενται ξανά στην Αργεντινή για να ανατρέψουν τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις.

20121110-075403.jpgΟμάδες Παρακρατικών με την καθοδήγηση των διεθνών δολοφόνων “διαμαρτύρονται” στους δρόμους για να ανατρέψουν την Εθνική πολιτική της προέδρου. Ήλθε η ώρα για τον λαό της Αργεντινής να αποδείξει αν θα κρατήσει την ελευθερία που κατέκτησε διώχνοντας τους τοκογλύφους ή εάν θα υποδουλωθεί πάλι στα...
κοράκια του ΔΝΤ και του Σόρος. Η “πορτοκαλί επανάσταση” ξεκίνησε.

Color Revolutions: Argentina Next?
By Tony Cartalucci
Global Research,November 09,2012
Land Destroyer

Η υποψία μεγαλώνει όσο η δυτική κριτική των Αργεντινών εθνικοποιήσεων και αντιστάσεων ενάντια στους ''κανόνες της διεθνούς οικονομίας΅ οξύνονται ταυτόχρονα με διαμαρτυρίες στους δρόμους.

Τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων αρχίσανε ενθουσιωδώς να καλύπτουνε διαδηλώσεις
στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουενος Άιρες.
CNN,AP και το BBC έχουνε όλοι μαζί καλύψει τις διαμαρτυρίες με ίδιους αφηρημένους όρους,παραλείποντας να αποκαλύψουν τους επικεφαλής και τις αντιπολιτευτικές ομάδες που βρίσκονται πίσω τους ενώ το BBC ειδικά ανακυκλώνει ρητορική ''Αραβικής άνοιξης'' βεβαιώνοντας ότι, ''οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν την κοινωνική δικτύωση για να κινητοποιήσουν την πορεία. η οποία όπως είπαν ήταν μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες της δεκαετιας΅.

Τα δυτικά μέσα βεβαιώνουν ότι οι διαδηλωτές είναι εξοργισμένοι για την  '' άνοδο του πληθωρισμού, υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας και υποθέσεις διαφθοράς υψηλοβαθμων΅, εντελώς ίδια αφηρημένα παράπονα που κατεβήκανε στους δρόμους της Βενεζουέλας από αντιπολιτευτικές ομάδες υποστηριζόμενες από τη Γουολ Στρητ.

Πίσω από αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς βρίσκεται το ΔΝΤ που απειλεί με κυρώσεις στοχεύοντας στην απομάκρυνση της Αργεντινής από το Αμερικανικό δολάριο και την κυριαρχούμενη από τη Γουολ Στρητ και Λονδίνο διεθνή οικονομική τάξη.

Και όπως στην Βενεζουέλα, μια ενορχηστρωμένη καμπάνια χωρίς όρια ενάντια στην Αργεντινή κυβέρνηση, με επικεφαλής την πρόεδρο Χριστίνα Φερναντές δε Κίρτσνερ,έχει αρχίσει στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η Chicago Tribune έχει ανοιχτό σε σχόλια τίτλο, ''μια λάθος στροφή στο Μπουένος Άιρες: οι λαϊκίστικες οικονομικές πολιτικές προσελκύουν καταστροφή '' δηλώνοντας:
Τι ντροπή να βλέπεις μια χώρα με τόσο μεγάλη οικονομική προοπτική να παρεκκλίνει και πάλι από το δρόμο της ευημερίας.
Το τελευταίο από μια ιστορία αβίαστων λαθών άρχισε το 2007 όπου οι εθνικές εκλογές φέρανε στην εξουσία την λαϊκίστικη πρόεδρο Χριστίνα Φερναντέζ που οδήγησε τη χώρα στην κόψη της καταστροφής αρνούμενη να παίξει με τους κανόνες της διεθνούς οικονομίας.
Περιόρισε το διεθνές εμπόριο, παραβίασε συμφωνίες και έδωσε ψευδή στοιχεία; για να καλύψει τον υψηλό πληθωρισμό που φέρανε οι πολιτικές της. Συνεχώς μάζευε φτηνούς πολιτικούς πόντους κτυπώντας τις πλούσιες χώρες του βορρά για τον υποτιθέμενο οικονομικό ιμπεριαλισμό τους.Η Αργεντινή έκανε ένα σοβαρό ολίσθημα τον Μάη όταν εθνικοποίησε την YPF,κύρια ενεργειακή εταιρία της. Αυτή η ανάληψη, που κατηγόρησε όλος ο κόσμος,εξανάγκασε σε φυγή το ισπανικό γκρουπ Repsol το οποίο κατείχε την πλειοψηφία των κεφαλαίων στην YPF.
Η Repsol παρείχε την τεχνική γνώση και οικονομική επένδυση για την ανάπτυξη των μεγάλων ενεργειακών αποθεμάτων της Αργεντινής που περιλαμβάνουν το τεράστιο εύρημα των κοιτασμάτων της Baca Muerta. Οι διαπραγματεύσεις για την αποζημίωση της Repsol από την αρπαγή του ενεργητικού εκ μέρους της Αργεντινής θα τελειώσουν άσχημα για την Αργεντινή.
Η ευρωπαϊκή ένωση είναι πιθανόν να επιβάλλει κυρώσεις,ενώ η Repsol ζητάει $10 δις και έστειλε μήνυμα στις ανταγωνίστριες ενεργειακές εταιρίες ότι δεν θα επιτρέψει σε άλλους να κερδίσουνε από τα κατασχεμένα της κεφάλαια.
Η Αργεντινή θα δυσκολευτεί να βρη συνεταίρους να τη βοηθήσουμε να αναπτύξει αυτό που θα έπρεπε να είναι μια πηγή κερδοφορίας.

Το οικονομικό πραξικόπημα ενάντια στην Repsol κέρδισε ισχυρή εθνική υποστήριξη.
Η αποδοχή της Φερναντεζ προσωρινά τινάχτηκε ψηλά ενώ ακόμη και κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν την κίνηση της. Κυβερνητικοί επίσημοι συζητούσαν για το πως επανέφεραν την αξιοπρέπεια της Αργεντινής αντιστεκόμενοι στην εκμετάλλευση των φυσικών τους αποθεμάτων από τους ξένους. Εν τω μεταξύ η Φερναντέζ κράτησε την οικονομία σε κίνηση εθνικοποιώντας τα ιδιωτικά ασφαλιστικά κεφάλαια, κατευθύνοντας το χρήμα σε στεγαστικά δάνεια και επεκτείνοντας προγράμματα κοινωνικής ευημερίας με διατάγματα και τώρα η Αργεντινή πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο''.

Αυτό που είναι πιθανόν να ακολούθηση θα είναι συντονισμένες επιθέσειςπεριλαμβάνοντας κυρώσεις, απομόνωση, πολιτικές επιθέσεις, νομισματικές επιθέσεις και, βεβαίως, USA σχεδιασμούς ταραχών στους δρόμους που μπορεί να κυμαίνονται από διαδηλωτές που άπλα θα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία έως και κλιμακούμενη βια ενεργοποιουμενη από τους τώρα περιβόητους ΅μυστηριωδεις οπλοφορους΅ που χρησιμοποιούνται στους ανορθόδοξους πολέμους της Αμερικής για να αποσταθεροποιήσουν,χωρίσουν και καταστρέψουν έθνη.

olympia.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP