Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ υπερ των ματατζήδων.

Ετσι , να πέφτουν οι μάσκες...
Μετά το ΚΚΕ που έχει ξεσκιστεί στις επερωτήσεις στην βουλή για τα καημένα τα παιδιά των ΜΑΤ που κουράζονται , την σκυτάλη παίρνει η ΔΗΜΑΡ .
Βέβαια είναι απολύτως λογικό καθώς αν δεν υπήρχαν οι προδότες ματατζήδες οι κύριοι της ΔΗΜΑΡ θα έτρεχαν πανικόβλητοι για το πρώτο αεροπλάνο μπας και την γλιτωσουν.
Αντιγράφουμε την...
είδηση απο το bloko.gr


Ερώτηση στη Βουλή για το πετσόκομμα στα πενθήμερα- νυχτερινά και τις άσκοπες μετακινήσεις των ΜΑΤ


Σύμφωνα και με έγγραφη καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στις οικογένειες των Αστυνομικών πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου σας που ορίζει ότι με την επόμενη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε ορισμένους αστυνομικούς θα καταβληθούν μόνον 2 από τις συνολικά 4 οφειλόμενες αποζημιώσεις για την πέραν του πενθημέρου εργασία, ενώ σε άλλους θα καταβληθεί μόνο 1, για εργασία που παρείχαν τον μήνα Οκτώβριο του 2012.
 Ταυτόχρονα το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (αποζημίωση για νυχτερινή εργασία), η οποία με τον πρόσφατο Ν. 4093/2012 μειώθηκε

από 2,93 ευρώ για κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας σε 2,60 ευρώ αναδρομικά από 1/8/2012, δεν θα πληρωθεί στο σύνολό της, αλλά σε ποσοστό 59% για κάθε αστυνομικό.
 Στην ως άνω απόφαση, δεν παρέχεται καμία εξήγηση ούτε για τα κριτήρια με βάση τα οποία διαχωρίζονται οι αστυνομικοί σε κατηγορίες, ούτε για την καταβολή ποσοστού μόνο των νόμιμων δεδουλευμένων υπερωριών.
 Είναι σίγουρο ότι το γεγονός αυτό επιδρά αρνητικά στο ηθικό, το φρόνημα και την απόδοση των Αστυνομικών και δυσκολεύει περισσότερο την ζωή τους, έπειτα από τις νέες μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους.
 Ταυτόχρονα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει συνήθης τακτική η μετακίνηση διμοιριών από τη Διεύθυνση  Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, για τη λήψη μέτρων τάξης σε γήπεδα, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, αλλά και η μετακίνηση διμοιριών υποστήριξης από τις Αστυνομικές Δ/νσεις Νομών της Βόρειας Ελλάδας προς τη Θεσσαλονίκη, πρακτική που όπως έχει αποδειχθεί τις περισσότερες φορές ακολουθήθηκε λόγω υπερεκτίμησης του κινδύνου και του λεγόμενου υπηρεσιακού συμφέροντος, αφού σπάνια αυτές οι διμοιρίες χρειάστηκαν να επέμβουν και τα αναγκαία μέτρα τάξης μπορούσαν να ληφθούν από τις τοπικές Υπηρεσίες της ΕΛ.Α.Σ.
 Οι αναίτιες αυτές μετακινήσεις επιβαρύνουν σημαντικά το ελληνικό δημόσιο, αφού η αμοιβή για υπηρεσία εκτός έδρας ανέρχεται σε περίπου 74 ευρώ μεικτά ανά 24ωρο με διανυκτέρευση  και 30 ευρώ περίπου χωρίς διανυκτέρευση συν τα καύσιμα των υπηρεσιακών λεωφορείων, ενώ κάθε διμοιρία αποτελείται από 25 περίπου αστυνομικούς.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για το διήμερο 16 και 17  Νοεμβρίου 2012 διατάχθηκαν να μετακινηθούν 10 διμοιρίες στη Θεσσαλονίκη από άλλους Νομούς της Βόρειας Ελλάδας λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και την αμέσως επόμενη μέρα μετακινήθηκαν από τη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης 4 διμοιρίες στη Χαλκιδική και 2 διμοιρίες στη Βέροια για μέτρα τάξης σε συνάθροιση και γήπεδο αντίστοιχα. Μόνο αυτές οι μετακινήσεις κόστισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ, και ταυτόχρονα είναι σίγουρο ότι η πρακτική αυτή, κλονίζει την  απόδοση τους και κατά συνέπεια το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της εγκληματικότητας.
 Εύλογα αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να καταβάλλονται τμηματικά και με καθυστέρηση δεδουλευμένες αποδοχές και την ίδια στιγμή να γίνεται τέτοια σπατάλη με διαρκείς προληπτικές μετακινήσεις αστυνομικών, οι οποίες αποδεικνύονται άνευ αντικειμένου και πολλές φορές, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, τις χαρακτηρίζει η υπερβολή και η έλλειψη του υπηρεσιακού μέτρου. Εξάλλου, είναι σίγουρο ότι οι μετακινήσεις αυτές δημιουργούν και επιπλέον προβλήματα, στην σωστή λειτουργία, την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την απόδοση των Υπηρεσιών στην ασφάλεια των πολιτών.
 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 1) Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους διαχωρίζεται το αστυνομικό προσωπικό και αμείβεται με διαφορετικό αριθμό δεδουλευμένων πενθημέρων; Είναι νόμιμος ο διαχωρισμός αυτός;
 2) Για ποιους λόγους γίνεται μόνο μερική και καθυστερημένη καταβολή των αποζημιώσεων για την πέραν του πενθήμερου και για τη νυχτερινή εργασία;
 3) Από τις αρχές του έτους, πόσες μετακινήσεις διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης αλλά και των διμοιριών υποστήριξης των Αστυνομικών Διευθύνσεων των Νομών της Βορείου Ελλάδας έχουν πραγματοποιηθεί, για ποιους λόγους και πόσο στοίχισαν; Σε τι ποσοστό αποδείχθηκαν πράγματι αναγκαίες οι μετακινήσεις αυτές;
 4) Ενόψει της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία έχετε ήδη εξαγγείλει, σκοπεύετε να θέσετε όρια στην τακτική της διαρκούς μετακίνησης διμοιριών παρά μόνο αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι που να επιβάλουν τις μετακινήσεις αυτές και ποια τα κριτήρια;

Η ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνας Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Γιάννη Πανούση (Α’ Αθήνας) για τα προβλήματα οικονομικής διαχείρισης στην Ελληνική Αστυνομία

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP