Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης

Η ραγδαία ανάπτυξη του Ισλάμ
στην Ευρώπη αποτελεί έναν κίνδυνο
για τις κατακτήσεις της ευρωπαϊκής
εργατικής τάξης
  το είδαμε εδώ
Μετά την από δεκαετίες «πολυπολιτισμική» πολιτική της ευρωπαϊκής αστικής τάξης, η οποία ενθάρρυνε την ακατάπαυστη είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών (νόμιμα και παράνομα) στην Ευρώπη, και αφού τους ενθάρρυνε να δημιουργήσουν παράλληλες κοινωνίες (αρνούμενοι ταυτόχρονα και οι ίδιοι να ενσωματωθούν στις χώρες υποδοχής) στο όνομα «της πολιτικής και θρησκευτικής ορθότητας» και «του σεβασμού της διαφορετικότητας», δημιουργήθηκαν μια...
σειρά από προβλήματα που αιωρούνται σαν απειλή στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Αυτά αφορούν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. θέση της γυναίκας στην κοινωνία) αλλά και την απειλή περιθωριοποίησης της εργατικής τάξης και των ταξικών διεκδικήσεών της, καθώς υπάρχει πλέον μια εφεδρική εργατική τάξη, η οποία είναι πολύ πίσω πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά, με σχεδόν ανύπαρκτη εργατική συνείδηση.
 
Η ευκολία με την οποία γίνεται συχνά λόγος για «βλασφημία» και «ρατσισμό» εις βάρος του Μωάμεθ και των οπαδών του, η ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ευρώπη (20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν ήδη στην Ευρώπη), σε συνδυασμό με το ρόλο του αχόρταγου κεφαλαίου, που τρίβει τα χέρια του στη θέα του φθηνού εργατικού δυναμικού, οδηγούν με γρήγορους ρυθμούς στον εξισλαμισμό της Δύσης και στην απειλή μιας γενικευμένης σύγκρουσης, πολιτισμικής και όχι μόνο, μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
Οι βίαιες αντιδράσεις του ισλαμικού κόσμου με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο φιλμ 14 λεπτών στο διαδίκτυο για τον Μωάμεθ, η πρόσφατη αντιπαράθεση με μουσουλμάνους στις Βρυξέλλες και η εναντίωση των μουσουλμάνων στη Δανία για την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δέντρου αποδεικνύουν ότι ο ισλαμισμός, ως θρησκευτικό και πολιτικό δόγμα, στοχεύει στην εφαρμογή των αρχών του Ισλάμ στην πολιτική και τις κοινωνικές σχέσεις συνολικά.
Γνωρίζοντας ότι η μεταναστεύση είναι καπιταλιστική στρατηγική για τη διαιώνιση της σκλαβιάς προτείνουμε:
  • Ούτε ένας Ευρωπαίος εργάτης άνεργος.
  • Επαναπατρισμός σε όσους αρνούνται να ενσωματωθούν στην Ευρώπη (υπεράσπιση του νόμου της σαρίας, της μπούργκα) ή όσους δεν μπορεί να ενσωματώσει η Ευρώπη.
  • Καταδικάζουμε τη λογική των «ανοιχτών συνόρων».
  • Κάθε χώρα να ενσωματώνει οργανικά όσα ξένα εργατικά χέρια μπορεί, με πάλη μέσα από τα σωματεία για την εξίσωση των συνθηκών δουλειάς ντόπιων και ξένων, τη μόρφωση και την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και στα σωματεία.
  • Ποινικοποίηση των ντόπιων εργοδοτών και δουλεμπόρων που θησαυρίζουν από τη λαθρομετανάστευση.
Όλγα Στεφανίδου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP