Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Οι ΗΠΑ απέφυγαν τον δημοσιονομικό γκρεμό αλλά...

Οδεύουν ολοταχώς προς την δημοσιονομική άβυσσο! 
Οι Αμερικανοί πανηγυρίζουν, τα χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο σ' ολόκληρο τον κόσμο, και οι πάντες είναι ευχαριστημένοι. Οι ΗΠΑ απέφυγαν τον δημοσιονομικό γκρεμό κατά τον Ομπάμα. Αυτό στην πράξη ωστόσο σημαίνει ότι θα συνεχίσουν στην ίδια πορεία με την οποία έφτασαν το δημόσιο χρέος στο ύψος των 16 τρις 394 δις δολάρια!. Κάτι που με την σειρά του σημαίνει ότι...
συνεχίζοντας την ίδια πληθωριστική πολιτική απέφυγαν μεν (προσωρινά) τον δημοσιονομικό γκρεμό (έκτακτα μέτρα περικοπών ύψους 600δις) αλλά οδεύουν ολοταχώς προς την δημοσιονομική άβυσσο, δηλαδή την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Αυτό τους παράγγειλαν οι Κινέζοι οι οποίοι φυσικά δεν συμμερίζονται καθόλου τον ενθουσιασμό του Ομπάμα. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό να ανησυχούν οι Κινέζοι για την πορεία την Αμερικάνικης οικονομίας αφού συμβαίνει να έχουν αυτή την στιγμή συναλλαγματικά αποθέματα 3,3 τρις δολάρια, εκ των οποίων το 70% είναι επενδυμένο σε χρεόγραφα αποτιμημένα σε δολάρια, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικάνικων κρατικών ομολόγων..

Είναι φυσικά σωστές οι επισημάνσεις που κάνουν οι Κινέζοι, οι οποίοι ωστόσο αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν είναι ότι δεν φταίνε οι Αμερικάνοι που ακολουθούν μια "λαθεμένη πολιτική", αλλά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κατάρρευση του καπιταλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ότι οι πάντες που προσπαθούν να βρουν λύσεις μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού σήμερα, είναι σαν να προσπαθούν να τρέξουν πάνω σε κινούμενη άμμο....

Ο Μπογιόπουλος το λέει αλλιώς, αλλά εμείς εδώ το λέμε έτσι: ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΗΛΙΘΙΟΙ...

Μεταλληνός 

Μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων, Νέα Κίνα, το Πεκίνο σχολίασε τη συμβιβαστική συμφωνία στις ΗΠΑ. Το πρακτορείο αναφέρει σε σχόλιό του ότι η συμφωνία της τελευταίας στιγμής συνέβαλε στην αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», ωστόσο, τονίζει ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα του αμερικανικού δημοσιονομικού ελλείμματος.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι ΗΠΑ, αν και είναι η κυρίαρχη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, «απλά δεν μπορεί να ζει με δανεική ευημερία για πάντα».Οι Αμερικανοί πολιτικοί της είναι πάντα απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του δημοσίου χρέους των περίπου 16 τρισ. δολαρίων, πρόσθεσε το πρακτορείο.

«Σε μία δημοκρατία όπως οι ΗΠΑ, οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές δαπανών, η ακριβής δόση του φαρμάκου για τη θεραπεία της χρόνιας ασθένειας του δημοσίου χρέους, έχει αποδειχθεί εδώ και πολύ καιρό ότι δεν είναι δημοφιλής στις τάξεις των ψηφοφόρων» σημείωσε στο σχόλιό του το πρακτορείο.«Έτσι, οι πολιτικοί αποφεύγουν να δώσουν οριστικές λύσεις σε ένα πρόβλημα, αναβάλλοντας την επίλυσή του για αργότερα ξανά και ξανά. Αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι, το πρόβλημα δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Και κάποια στιγμή, μπορεί να σκοντάψεις πάνω του και να πέσεις στο έδαφος, ή στην περίπτωση των ΗΠΑ, σε μία άβυσσο από την οποία δεν μπορείς να βγεις ποτέ» προσθέτει το σχόλιο.

Αν και τέτοιου είδους σχόλια δεν αποτελούν την έκφραση επίσημων πολιτικών τοποθετήσεων, εκτιμάται ότι αποτελούν αντανάκλαση των σκέψεων κύκλων της κινεζικής κυβέρνησης.Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις και τις απειλές για μπλόκο μέχρι την τελευταία στιγμή, το Κογκρέσο ενέρκινε, τελικά, τη συμβιβαστική συμφωνία, η οποία γλιτώνει την αμερικανική οικονομία από το ξαφνικό «σοκ» φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών 600 δισ. ευρώ.

Μία υγιής αμερικανική οικονομία συμφέρει την Κίνα, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα στον κόσμο, με την αξία τους να υπολογίζεται σε 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.  Έως και το 70% του ποσού αυτού παραμένει επενδυμένο σε χρεόγραφα αποτιμημένα σε δολάρια, περιλαμβανομένων αμερικανικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με αναλυτές. Παράλληλα, οι ΗΠΑ αποτελούν για την Κίνα μία σημαντική αγορά για τις εξαγωγές της.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP