Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο μίσος απο τους χαφιέδες της ΕΥΠ για τους στρατιωτικούς !Γκρινιάζουν και γιατί δεν μπορούν να παντρευτούν αλλοδαπές!

«Σωστά εξαιρεθήκαμε από το μνημόνιο γιατί όταν σε αστυνομικούς, δικαστές και στρατιωτικούς έβρεχε λεφτά, εμείς κρατούσαμε ομπρέλα. Εξάλλου οι στρατιωτικοί πληρώνονται για να συμμετέχουν σε έναν πόλεμο σε 200 χρόνια. Ενώ σ΄ εμάς ο πόλεμος γίνεται κάθε μέρα»!

Αυτό ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σχολιάζοντας την
απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα...
οι περίπου 1.300 υπάλληλοι της υπηρεσίας, οι οποίοι δεν θα υποστούν καμία περικοπή στον μισθό τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο προηγούμενο μνημόνιο.

Η απόφαση για «ευνοϊκή μεταχείριση των πρακτόρων της ΕΥΠ», σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθη σε πρόσφατη συνάντηση των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η  απόφαση να μείνουν οικονομικά αλώβητοι οι πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει προκαλέσει ήδη τριβές στους κόλπους των σωμάτων ασφαλείας. Αξιωματικοί εκτιμούν ότι είναι «αναιτιολόγητη η εξαίρεση τους από το μνημόνιο». «Γιατί να εξαιρείται μία ομάδα υπαλλήλων που έχει πενιχρή προσφορά στο σύστημα ασφαλείας της χώρας;», αναρωτιούνται.

Το θέμα αυτό μάλιστα έφερε εκ νέου στο προσκήνιο και τα οικονομικά αλλά και ενδοϋπηρεσιακά σκάνδαλα που έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Από την άλλη πλευρά το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ σημειώνει: «Εμείς δεν είχαμε κανένα δικαίωμα απεργίας, ούτε αποχής. Η ζωή μας είναι δεσμευμένη από τους κανόνες των μυστικών υπηρεσιών. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε καμία πολιτική, πολιτιστική ή ακόμη κι αθλητική συγκέντρωση αν δεν πάρουμε ειδική άδεια από την υπηρεσία. Ενας γνωστός διεθνής διαιτητής είναι στέλεχος της ΕΥΠ και σε κάθε συμμετοχή του σε αγώνα χρειάζεται να ακολουθήσει μια ειδική σύνθετη διαδικασία για να πάρει σχετική άδεια. Ακόμη μας απαγορεύονται μια σειρά προσωπικών επιλογών, όπως φερ΄ ειπείν να παντρευόμαστε αλλοδαπή. Η προσφορά μας είναι μεγάλη αλλά άγνωστη. Έχουμε μεγάλη συμμετοχή στην εξάρθρωση μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων ή δικτύων κατασκοπείας, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιείται ο ρόλος μας... ».

Ο αντίλογος ωστόσο που υπάρχει από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ότι «οι περισσότεροι πράκτορες είναι υπάλληλοι γραφείων με μηδαμινή προσφορά. Η μοναδική ουσιαστική συνδρομή της ΕΥΠ είναι μόνο τεχνικού είδους, με την χρήση του συστήματος καταγραφής των συνομιλιών».

Οσον αφορά την μισθολογική σύγκριση με στρατιωτικούς και αστυνομικούς, το στέλεχος της ΕΥΠ σημειώνει: «Οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί έπαιρναν μέχρι προ διετίας, διαδοχικές αυξήσεις. Ενώ εμείς, η τελευταία φορά που πήραμε αύξηση ήταν με το επίδομα «υψηλής ευθύνης» που μας δόθηκε σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της υπηρεσίας μετά την σύλληψη του Οτσαλάν στην Κένυα, στις αρχές του 1999. Το 60% των υπαλλήλων της ΕΥΠ έχουν μισθό περίπου 1.000 ευρώ, και ο μέγιστος μισθός(υπαλλήλου με 37 χρόνια υπηρεσίας) φτάνει στα 1.500 ευρώ. Εμείς έχουμε μισθούς ίδιους με τους μισθολογικά υποβαθμισμένους υπαλλήλους μυστικών υπηρεσιών από την Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Το μνημόνιο, λοιπόν, σωστά δεν μας άγγιξε και άδικα υπάρχει αυτή η γκρίνια... ».

σχόλιο έγερσις2 : Για τους χαφιέδες δεν έχεις ποτέ να πεις και πολλά αλλά είναι τόσο μισέλληνες που δεν κρατούν ούτε το στόμα τους κλειστό. Σίγουρα δεν θα τους πειράξει κανείς στους μισθούς τους καθώς είναι υπεύθυνοι για το φακέλωμα και την παρακολούθηση κάθε αγωνιζόμενου πολίτη !  Όσο για την κλάψα τους που δεν μπορούν να πάρουν αλλοδαπή , αχ καημός κι αυτός! Έτσι κι αλλιώς αφου δεν νιώθουν Έλληνες ...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP