Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ

ierapetra egklima


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Πακιστανός-κτήνος ο οποίος σκότωσε στην Ιεράπετρα 65χρονο για διαφορές που εξετάζει η αστυνομία. Η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν ο 26χρονος γιος του θύματος αναζήτησε τον πατέρα του στην εξοχική κατοικία της οικογένειας κοντά...
στο φράγμα των Μπραμιανών.
Ο άτυχος Γιώργος Ρουμελιωτάκης βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ ο δολοφόνος του είχε περάσει στο κεφάλι του θύματος μια νάιλον σακούλα και την είχε δέσει γύρω από το λαιμό του με ένα κορδόνι.
Επισήμως η Αστυνομία ανέφερε ότι έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές υπόπτων. Ανεπίσημα όμως υπήρχαν διαρροές που ανέφεραν ότι όλες οι υποψίες στρέφονταν σε δύο αλλοδαπούς που εργάζονταν παλιότερα στα θερμοκήπια του 65χρονου. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ένας νεαρός Πακιστανός, είχε λογομαχήσει νωρίτερα με το θύμα. Τελικά φονιάς ήταν ο Πακιστανός. Η αστυνομία χθες το απόγευμα εξέδοσε δελτίου τύπου για το συμβάν:
\Συνελήφθη χθες (16.11.2012) το βράδυ, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για την ανθρωποκτονία 65χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ιεράπετρας - θέση Πλακούρα (Σχετικό το από 16.11.2012 Δελτίο Τύπου μας).
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στη συγκεκριμένη αγροτική περιοχή, ο 26χρονος εισήλθε εντός της οικίας του 65χρονου (ο οποίος απουσίαζε) για την επίλυση μεταξύ τους διαφορών. Κατά την επιστροφή του 65χρονου στην οικία του, αρχικά ο 26χρονος τον χτύπησε, ενώ στη συνέχεια επέφερε το θάνατό του με ασφυκτικό τρόπο(του έβαλε σακούλα στο κεφάλι και τον έσκασε).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 65χρονου.
Ο 26χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Φριχτή δολοφονία στα Μπραμιανά για 3 μεροκάματα
Δύο ύποπτοι αλλοδαποί ανακρίνονται από την αστυνομία
Σε δύο αλλοδαπούς που εργάζονταν στα θερμοκήπια ενός 65χρονου από το Στόμιο Ιεράπετρας, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος χθες το μεσημέρι στην εξοχική του κατοικία κοντά στο φράγμα των Μπραμιανών, έστρεφε έως αργά χθες το βράδυ τις υποψίες της η ΕΛ.ΑΣ ως πιθανούς δράστες του στυγερού εγκλήματος.
Ο άτυχος Γιώργος Ρουμελιωτάκης εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένος μέσα σε μία λίμνη αίματος στην εξοχική του κατοικία από τον 26χρονο γιο του Αντώνη.
Στο θύμα της φρικτής δολοφονίας ο δράστης είχε τοποθετήσει στο κεφάλι μια νάιλον σακούλα, ενώ γύρω από το λαιμό του ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι τού είχαν δέσει ένα κορδόνι για να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί στη ζωή.
Αστυνομικές πήγες ανέφεραν στην «Π» ότι ο θάνατος του άτυχου Ιεραπετρίτη οφείλεται σε στραγγαλισμό. Το σκηνικό της δολοφονίας παρέπεμπε σε ένα πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα, λόγω κυρίως μερικών τραυμάτων από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί το θύμα στο κεφάλι και στο πρόσωπο πιθανότατα από ξύλο ή σίδερο. Η εικόνα του θύματος οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι βασανίστηκε από το δολοφόνο του πριν ξεψυχήσει, ενώ το άτομο που του στέρησε τη ζωή δε δίστασε να του βγάλει ακόμη και τα δόντια!
Ο Γιώργος Ρουμελιωτάκης βρέθηκε νεκρός γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε με τον άνθρωπο που του στέρησε τόσο βίαια τη ζωή, γεγονός που μαρτυρούν οι σταγόνες από το αίμα που βρέθηκαν και εξωτερικά της αγροικίας, αλλά και στο εσωτερικό αυτής.
Η μαρτυρία που οδήγησε στους δύο υπόπτους
Τα ευρήματα από την αυτοψία που διενήργησαν οι πρώτοι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο οδήγησαν εξ αρχής τις Αρχές προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, το ίδιο και μια πληροφορία που έδωσε αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς τον έντονο διαπληκτισμός του θύματος με έναν αλλοδαπό εργάτη που είχε στα θερμοκήπιά του, πριν την δολοφονία του 65χρονου.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κατοίκου της περιοχής, ο άτυχος Ρουμελιωτάκης πατέρας τριών παιδιών, αρκετή ώρα πριν βρεθεί νεκρός, ακούστηκε να λογομαχεί με έναν Πακιστανό. Ο τελευταίος χτυπούσε το καπό του οχήματος του θύματος με τα χέρια λέγοντάς του – σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ- να του δώσει τα χρήματά που του χρωστάει από τα τρία μεροκάματα που του έκανε στα θερμοκήπια. Η φασαρία διήρκεσε ορισμένα λεπτά και στη συνέχεια οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου φαίνεται πως αποχώρησαν από το σημείο, όπως περιγράφεται. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος είπε στον αλλοδαπό ότι θα τον ξοφλήσει αύριο (σήμερα)
Να σημειωθεί ότι τον 65χρονο τον είδαν κάτοικοι της περιοχής και μάλιστα φέρεται να συνομίλησε με φίλο του το σπίτι του οποίου βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος.
Αστυνομικοί από το Λασίθι προχώρησαν αμέσως σε εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις κυρίως σε στέκια όπου συχνάζουν αλλοδαποί. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν αρκετές προσαγωγές υπόπτων, περίπου 70, ενώ κατασχέθηκε κι ένα πουκάμισο που θα αποσταλεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό γενετικού υλικού του θύματος.
Αστυνομικοί από το Λασίθι ανέφεραν ότι η υπόθεση είναι πολύ κοντά στην εξιχνίαση, διαρρέοντας ότι όλες οι υποψίες στρέφονται στον ένα από τους δύο βασικούς υπόπτους, έναν 26χρονο από το Πακιστάν. Ο συγκεκριμένος οικονομικός μετανάστης μάλιστα είχε απασχολήσει και πριν λίγο καιρό για άλλη υπόθεση την αστυνομία.
Ο εντοπισμός του συγκεκριμένου αλλοδαπού έγινε από τους αστυνομικούς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες λίγο πριν μπει στο λεωφορείο για να φύγει από την περιοχή.
Γείτονες του θύματος ανέφεραν στην «Π» ότι ο 65χρονος ήταν ένας πολύ φιλήσυχος άνθρωπος, πολύ εργατικός και καλός οικογενειάρχης, ενώ δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για να σχολιαστεί.
Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το στυγερό έγκλημα συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή- όπως αναφέρουν κάτοικοι- τέσσερις με πέντε νεαροί που υποστηρίζουν τη «Χρυσή Αυγή» , γεγονός που σήμανε συναγερμό στην αστυνομία υπό το φόβο να σημειωθούν επεισόδια με στόχο τους αλλοδαπούς της περιοχής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP