Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΗΨΗ ΡΟΜΑ (ΦΩΤΟ)

ROMA5

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές καλωδίων χαλκού, μεταλλικών αντικειμένων και εργαλείων από Δημόσιους...
Οργανισμούς.
ROMA2
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν στον Αλίαρτο Βοιωτίας, μετά από καταδίωξη, τρεις ROMA, ηλικίας 45, 27 και 16 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο τουλάχιστον συνεργοί τους.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων και των δύο συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς επίσης σε βάρος του 45χρονου και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, έξι περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και φθορών, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, που διέπραξαν οι δράστες σε περιοχές του Αλίαρτου και Ορχομενού Βοιωτίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Βοιωτίας, για δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα των οποίων οι επιβαίνοντες ενεργούσαν εκείνη την στιγμή κλοπή από δύο μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε αγροτεμάχιο, κοντά στο χωριό Άγιος Αθανάσιος Βοιωτίας.
ROMA1
Μετά από άμεση κινητοποίηση, δύο οχήματα της Ο.Π.Κ.Ε. πραγματοποίησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Ορχομενού – Αλίαρτου.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, αγνόησαν τις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις για να σταθμεύσουν το όχημά τους και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 45χρονος δράστης και οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου δεν δίστασε να εμβολίσει το εμπρόσθιο μέρος ενός εκ των δύο περιπολικών οχημάτων της Ο.Π.Κ.Ε. με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του, το οποίο προσέκρουσε σε ανάχωμα και ακινητοποιήθηκε.
ROMA4
Από την σύγκρουση των οχημάτων δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες και κατάσχεσαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό τους. Τα μεταλλικά αντικείμενα που ήταν φορτωμένα στην καρότσα του οχήματος των δραστών, αναγνωρίστηκαν από υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και φυλάσσονται προκειμένου να αποδοθούν σε νόμιμο εκπρόσωπο της Επιχείρησης.
Από την μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, με σκοπό την διάπραξη κλοπών, είχαν συγκροτήσει το τελευταίο δεκάμηνο, μαζί με δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργούς τους, που αναζητούνται, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση.
Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας και της παράνομης δράσης τους, που εκτείνεται στις περιοχές του Αλίαρτου και Ορχομενού Βοιωτίας, ήταν η κλοπή καλωδίων χαλκού, μεταλλικών αντικειμένων και εργαλείων, αποκλειστικά από χώρους και εγκαταστάσεις Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων.
ROMA6
Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν επιπλέον πέντε (5) διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής που είχαν διαπράξει οι δράστες από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα:
• Το χρονικό διάστημα από 27-02-2012 έως και 07-03-2012, παραβίασαν την πόρτα υπόστεγου αγροκτήματος που ανήκει στο Σταθμό Γεωργικής Έρευνας Αλίαρτου και αφαίρεσαν 50 σωλήνες άρδευσης και μία πόρτα μηχανοστασίου.
• Το χρονικό διάστημα από 26-03-2012 έως και 02-04-2012, αφαίρεσαν από αντλιοστάσιο του Οργανισμού Κωπαίδας, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυάς Ορχομενού, καλώδια που περιείχαν χαλκό και προκάλεσαν φθορές στους πίνακες του Οργανισμού, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.
• Την 29/30-10-2012, παραβίασαν την πόρτα εισόδου εργοστασίου, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, στον Αλίαρτο Βοιωτίας και αφαίρεσαν 15 ηλεκτρικά μοτέρ, διάφορα εργαλεία και καλώδια χαλκού. Επίσης προκάλεσαν μεγάλες φθορές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του εργοστασίου.
• Την 10-11-2012, παραβίασαν την αποθήκη του Δασικού Φυτωρίου στον Αλίαρτο Βοιωτίας και αφαίρεσαν αντικείμενα κεφαλαιουχικού εξοπλισμού.
• Την 22-12-2012, από αγροτεμάχια διανομής της λίμνης Κωπαίδας στον Αλίαρτο Βοιωτίας, αφαίρεσαν (330) μέτρα αγωγού χαλκού και από έναν μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. χάλκινα περιβλήματα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
• Την 08/09-03-2012, παραβίασαν αποθήκη αγροκτήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αφού ερεύνησαν το εσωτερικό της, διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 45χρονου δράστη εκκρεμεί το από 01-06-2012 ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Λιβαδειάς για διακεκριμένες κλοπές, ενώ και οι τρεις συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP