Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Είναι τουλάχιστον κωμικό αυτό το καθεστώς να διαθέτει και Σώμα Δίωξης
Οικονομικού Εγκλήματος, όταν ολόκληρο είναι ένα οικονομικό έγκλημα
το είδαμε εδώ 
Το σύνολο των καπιταλιστών εξήγαγε συστηματικά επί δεκαετίες στην Ελβετία τον πλούτο της χώρας, που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε

Αν και με αργούς ρυθμούς, ορισμένα «άτακτα» μέσα ενημέρωσης που δεν ελέγχονται από τις γνωστές μεγαλοαστικές συμμορίες συνεχίζουν την αποκάλυψη διαφόρων λιστών με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, καθώς και άλλων σκανδάλων...
(Καρούζου-Ρέστη-Τσάκου-Μεϊμαράκη-Βουλγαράκη-Λιάπη κ.λπ.).
Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι Έλληνες μεγαλοκαπιταλιστές, με τη σύμπραξη των πολιτικών τους υπηρετών, επί ολόκληρες δεκαετίες εξήγαγαν στις ελβετικές τράπεζες τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που απομυζούσαν από το λαό μας.

Από τη δημοσιευθείσα λίστα, η οποία φέρεται να είναι μόνο τμήμα της «λίστας Λαγκάρντ», προκύπτει ότι δεκάδες εφοπλιστές (Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Καρράς, Καλλίτσης, Ποταμιάνος, Νομικός, Τσάκος, Τυπάλδος, Λυκιαρδόπουλος, Βεντούρης κ.λπ.), βιομήχανοι (Λαναράς, Κοπελούζος κ.λπ.) και λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες (Μπόμπολας, Λαυρεντιάδης, Μαρινόπουλος κ.λπ.) διατηρούσαν λογαριασμούς στην Ελβετία, αφήνεται δε να εννοηθεί από τους κατόχους της λίστας ότι τα ποσά είναι αστρονομικά.
Όπως αναγράφεται και στο ίδιο το έντυπο που τα δημοσίευσε, σε αυτό περιήλθαν μόνο τα 2.059 από τα 2.650 ονόματα που περιείχε η λίστα. Επομένως, από κάποιους αφαιρέθηκαν 591 ονόματα, εντός των οποίων εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι φιγουράρουν οι πλέον εξόφθαλμες και παράνομες περιπτώσεις: κυβερνητικά στελέχη, «εθνικοί εργολάβοι» κ.λπ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η λίστα αφορά καταθέσεις μέχρι το έτος 2007, δηλαδή προτού ξεσπάσει η κρίση, γεγονός που δείχνει ότι η αθρόα εξαγωγή κεφαλαίων ήταν μια συστηματική τακτική των Ελλήνων μεγαλοαστών.
Επίσης, είναι τελείως ψεύτικο το «επιχείρημα» της αστικής δημοσιογραφίας, σύμφωνα με το οποίο «αν κάποιος είχε νομίμως εξαγάγει τα χρήματά του στην Ελβετία, καλώς το είχε κάνει». Η αστική «νομιμότητα» μας είναι παντελώς αδιάφορη, όταν καταστρέφει ένα λαό, όπως π.χ. το «νόμιμα» θεσπισμένο αφορολόγητο των εφοπλιστών. Η ουσία για μας βρίσκεται στο ότι αυτές οι «νόμιμες» καταθέσεις δημιουργήθηκαν από την υπερεκμετάλλευση και τους χαμηλούς μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων και η εξαγωγή τους έφερε την αποβιομηχάνιση, την πτώχευση και την ανεργία.
Βεβαίως, θα αντιτείνει κάποιος: «Μα, αυτός είναι ο καπιταλισμός!». Οπότε και εμείς θα του απαντήσουμε: «Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό!».
Οι αποκαλύψεις αυτές, αν και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, έχουν πλήξει σοβαρά το κυβερνητικό σχήμα, και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, που είναι το πλέον εκτεθειμένο, λόγω της επί δύο έτη συγκάλυψης της λίστας, και οδεύει ταχύτατα προς διάλυση.
Ενδεικτικό του πανικού και της ενοχής των κρατούντων είναι ότι, αν και τα δημοσιευθέντα ονόματα δεν συνοδεύονταν από ποσά, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του δημοσιογράφου Βαξεβάνη, ασφαλώς κατόπιν άνωθεν εντολής (πολιτικής ή επιχειρηματικής).
Ο εργαζόμενος ελληνικός λαός θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθεί ότι ο βασικός υπεύθυνος για τη σημερινή του κατάσταση είναι οι λεγόμενοι «Έλληνες» καπιταλιστές, οι οποίοι από καμία πλευρά δεν είναι άξιοι να ονομάζονται «Έλληνες», αφού με τη μαζική εξαγωγή κεφαλαίων οδήγησαν και οδηγούν στην καταστροφή της χώρας. Επομένως, από όλους αυτούς θα πρέπει να αφαιρεθεί και επίσημα η ελληνική υπηκοότητα, με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται. Ακόμη περισσότερο: θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί του λαού μας.
Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά, πρώτον, για να πάρει πίσω τα δισεκατομμύρια ευρώ που του έκλεψαν όλοι αυτοί από τον ιδρώτα του. Και δεύτερον, για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά το ίδιο έγκλημα. Θα πρέπει, δηλαδή, να πολεμήσει ανελέητα τους καπιταλιστές και το κοινωνικό τους σύστημα.
Βασίλης Παπανικολάου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP