Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟΥ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΩΤΗ ΣΤΗΝ Μ. ΒΟΔΑ (ΦΩΤΟ)

photo-6
ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ 64ΧΡΟΝΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ  

Έναν εφιάλτη έζησε ένας 64χρονος άντρας όταν στο ψιλικατζίδικό του μπήκαν δύο λαθρομετανάστες και χωρίς καν να του ζητήσουν να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο ταμείο του, του επιτέθηκαν με μαχαίρι, προσπαθώντας να τον σκοτώσουν!
Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται το κομμωτήριο του Αργύρη. Ο Αργύρης, είναι...
ο άνθρωπος που ένα μήνα πριν, με πέντε μαχαιριές δίπλα στην καρδιά, γλίτωσε παρά τρίχα τον θάνατο από τους εγκληματικούς λαθρομετανάστες που θα τον σκότωναν για είκοσι ευρώ. Για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι του κέντρου συγκεντρωνόντουσαν καθημερινά στην Αγίου Μελετίου και Μιχαήλ Βόδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο και την βίαιη επίθεση στον Αργύρη. Λίγες μόνο ημέρες αφού σταμάτησαν οι συγκεντρώσεις, άλλο ένα εγκληματικό περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας.
photo-4
Στο ψιλικατζίδικο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Μιχαήλ Βόδα οι δράστες γύρω στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής υποδυόμενοι στην αρχή τους πελάτες μπήκαν στο μαγαζί του κ. Κοσμά. Ο ένας περίμενε στην πόρτα (φύλαγε τσίλιες προφανώς) και ο άλλος πήγε στο ψυγείο, πήρε μια μπύρα και την τοποθέτησε στον πάγκο δίπλα από την ταμιακή μηχανή. Φαίνεται πως ήθελε να βεβαιωθεί ότι στο πίσω μέρος του μαγαζιού δεν υπήρχε κανένας άλλος, πριν επιτεθεί. Αμέσως ο σκουρόχρωμος αλλοδαπός εισβάλλει πίσω από τον πάγκο και βγάζει ένα μαχαίρι από το μπουφάν του, σπρώχνοντας παράλληλα τον 64χρονο άντρα και απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει.
photo-5
Ο κ. Κοσμάς, προς έκπληξη προφανώς των αλλοδαπών, κατάφερε να αντισταθεί και να γλιτώσει την μαχαιριά. Κράταγε με όλη του την δύναμη το χέρι του αλλοδαπού που είχε το μαχαίρι! Φαίνεται πως ήταν τυχερός που οι λαθρομετανάστες ήταν μικρόσωμοι. Ο «τσιλιαδόρος» βλέποντας πως ο ιδιοκτήτης αντιστέκεται, αφήνει το πόστο του και επιτίθεται και αυτός στον 64χρονο, με κλωτσιές και μπουνιές και ευτυχώς χωρίς να κρατά κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή όπλο, όπως εξομολογήθηκε στο Μακελειό ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου. «Είναι σίγουρο πως αν κρατούσε μαχαίρι και ο δεύτερος θα με έσφαζε από πίσω» είπε στην συνέντευξή του.
Αφού τον χτύπησαν αλύπητα και αφού είδαν ότι δεν μπορούν να τον σφάξουν σαν το αρνί, άνοιξαν το ταμείο, πήραν ό,τι χρήματα υπήρχαν μέσα και εξαφανίστηκαν!
2
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Κοσμάς στο Μακελειό είναι ο πέμπτος Έλληνας ιδιοκτήτης της περιοχής που χτυπάνε μέσα σε διάστημα είκοσι ημερών. Ένας ιδιοκτήτης φούρνου, ένας υδραυλικός, ένας βενζινοπώλης (θύματα που φοβήθηκαν να μιλήσουν δημόσια), ο Αργύρης και τώρα ο ίδιος. «Ήξερα ότι θα έρθει η σειρά μου και είχα πει αν μπει ο κλέφτης μέσα να του δώσω αμέσως τα χρήματα χωρίς να αντισταθώ» είπε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε και συνέχισε: « δεν πρόλαβα όμως να αντιδράσω γιατί αυτοί οι «άνθρωποι» δεν ζήτησαν καν χρήματα! Ήρθαν κατευθείαν για να με σκοτώσουν! Είναι δολοφόνοι»! εξομολογήθηκε ακόμα σοκαρισμένος! Δείτε την συγκλονιστική συνέντευξή του και το πώς περιγράφει όλο το περιστατικό, το βράδυ στο Μακελειό 3!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΜΑΡΙΛΙΑ ΚΟΥΖΟΥ - makeleio.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP