Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ. Και στην Ελλάδα οι Ελληνίδες κινδυνεύουν .

 μια σημαντικότατη είδηση που είδαμε εδώ
Ινδικό ακροδεξιό κόμμα μοίρασε χιλιάδες μαχαίρια, με λάμες μήκους 7 εκατοστών, σε γυναίκες που ζουν σε κρατίδιο της δυτικής Ινδίας για να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.
Το κόμμα Σιβ Σένα, γνωστό για τις ακραίες...

θέσεις του, άρχισε τη διανομή μαχαιριών χθες το βράδυ, ημέρα των γενεθλίων του ιδρυτή του Μπαλ Θάκερέι που πέθανε τον Νοέμβριο.
"Με τον ίδιο τρόπο που κόβετε λαχανικά, κόψτε και το χέρι...
αυτού που σας αγγίζει", τόνιζαν οι οπαδοί του κόμματος που μοίραζαν τα μαχαίρια, προσθέτοντας πως οι γυναίκες πρέπει να τα έχουν πάντα στις τσάντες τους.
Το Σιβ Σένα σκοπεύει να μοιράσει 21.000 μαχάιρια στο κρατίδιο Μαχαράστρα με πρωτεύουσα το Μουμπάι (Βομβάη).
Η πρωτοβουλία αυτή του ακροδεξιού κόμματος έρχεται μετά τον ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου. Η κοπέλα πέθανε 13 ημέρες αργότερα εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.
Χθες, η επιτροπή που όρισε η ινδική κυβέρνηση για την αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα πρότεινε να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές, αποκλείοντας την θανατική ποινή.
Στο μεταξύ, στο δικαστήριο ταχείας εκδίκασης που δικάζονται οι πέντε από τους έξι δράστες του ομαδικού βιασμού της 23χρονης θα παρουσιαστεί η επιχειρηματολογία της εισαγγελίας.
Οι δημόσιοι κατήγοροι θα παρουσιάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, βιασμού, απαγωγής, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και άλλων εναντίον των πέντες κατηγορούμενων.
"Μετά την διαδικασία αυτή οι δύο πλευρές θα αναφερθούν στις κατηγορίες που στοιχειοθέτησε η αστυνομία, αν αυτές είναι σωστές και αν οι κατηγορούμενοι μπορούν να δικαστούν", δήλωσε συνήγορος των κατηγορούμενων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι συνήγοροι των πέντε υποστηρίζουν πως δεν τους δόθηκαν αντίγραφα της νεκροψίας και σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ισχυριζόμενοι πως τα αίτια θανάτου της 23χρονης παραμένουν άγνωστα.
Οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν, ένοχοι είναι πιθανόν να καταδικαστούν σε θάνατο. Οι συνήγοροί τους έχουν τονίσει πως θα δηλώσουν αθώοι. Ο έκτος κατηγορούμενος, αφού είναι ανήλικος, θα δικαστεί σε άλλο δικαστήριο.
Το έγκλημα αυτό αναστάτωσε την χώρα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών.FIMOTRO

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP