Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: Εθνικό μας νόμισμα το ευρώ

''Η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ''
Όλο και πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ ο Τσίπρας. Κατά τα άλλα αυτός είναι...αριστερός όπως θέλουν να μας πείσουν οι χρυσαυγίτες!!! Όλα τα κόμματα της γιάφκας της πλατείας Συντάγματος είναι υπέρ του Ευρώ. Κατά τα άλλα σύσωμη η αντιπολίτευση (που παραμένεί στη Γιάφκα δίνοντας δημοκρατικό άλλοθι στη κατοχική κυβέρνηση) κραυγάζει για την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας την ίδια ώρα που είναι υπέρ του ευρώ. Εθνική κυριαρχία με νόμισμα που μαγειρεύεται στη Φραγκφούρτη δεν υπάρχει άθλιοι υποκριτές κι ούτε μπορεί το νόμισμα αυτό να είναι εθνικό νόμισμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιστρέφει στην Αθήνα, εξέφρασε τη στήριξή του στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκοντας να απορρίψει όσους κατηγορούν το…

κόμμα του για αντιευρωπαϊκή πολιτική, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε. Μπορεί να γίνει κριτική στο πώς μπήκαμε στο ευρώ, τώρα είμαστε όμως στο 2013 και εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Και η λύση είναι να αλλάξει στρατηγική η Ευρώπη για να γίνει βιώσιμο το ευρώ».

74 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 2:04 π.μ.  

ελα ρε 'συ ζαλευκε!σοβαρα,ε; δλδ τι ειναι η παραταξη του τσιπρα ρε τσακαλε; δεξια;ή μηπως...ακροδεξια και χριστιαναραδικη; θα μας τρελανεις ρε προβοκατορισκε; η χρυση αυγη ειναι η μονη πηγη αληθειας εκει μεσα στο μπουρδελο τους μαλακες....παρτε το χαμπαρι και στηριξτε τον αγωνα που κανει.αλλα εσεις την ειδατε "μαυροι κρινοι" και θελετε να κανετε ζημια αλλα ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ....ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 5:53 π.μ.  

Για ποιό λόγο δηλ δεν είναι αριστερός; Αν δεν είναι αριστερός, τότε μήπως μόνο το ΚΚΕ που μιλάει για επιστροφή στη δραχμή είναι αριστερό; Εν πάση περιπτώσει, ο τύπος είναι αριστερός, γέννημα της αριστεράς την οποία έχει κατά 90% συσπειρώσει μαζί του. Το ότι όλοι πιστεύουμε πως θα εξελιχθεί στον νέο Ανδρέα, δεν σημαίναι ότι πρέπει να τον θεωρούμε κάτι άλλο.
Εκτός αυτού όμως, επειδή δεν διαβάζω μόνο μια σειρά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως μπορεί να σταθεί πολιτικός αγώνας άνευ εκλογών και αντιπροσώπευσης τόσο των αγωνιστών, όσο και του λαού που στηρίζει, στις θέσεις που έχουν στήσει οι κατοχικοί για να τα λένε μεταξύ τους; Αν ναι, τότε ας μου πει παρακαλώ, όταν κάνεις μια συγκέντρωση κι απευθύνεις αιτήματα, σε ποιόν τα απευθύνεις αν όχι (και) στους κατοχικούς ώστε να δουν την αντίδρασή σου; Το ίδιο είναι και οι εκλογές και η βουλή-γιάφκα (ωραίος παραλληλισμός), που παρεμπιπτόντως είναι και το κύριο μέσο του σημερινού νόμιμου πολιτικού πλαισίου. Αν κάποιος επιθυμεί παραπλήσιους δρόμους, δεν έχει παρά να δοκιμάσει. Ομοίως κι αν θέλει, την παρανομία. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να κατακρίνει κάτι. Από τη στιγμή που αφενός έχει αποδείξει πως "δουλεύει" όπως δουλεύει και για όσο το κάνει (δηλ όσο σε θέλουν νομιμο), αφετέρου, δεν το έχει δοκιμάσει ο κριτής, τότε ότι και να ισχυρίζεται είναι κενό γράμμα, για να κομπάζουν τα κοκοράκια κάθε πρωινό μέχρι να τα πάρει ο χασάπης.

Unknown 27 Ιανουαρίου 2013 στις 1:09 μ.μ.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φασιστικό νεοταξικό κόμμα με αριστερή προβιά. Είναι υπέρ του Ευρώ, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και της λαθρομετανάστευσης που ισωπεδώνει την εργατική τάξη. Είναι απόλυτα ευθυγραμισμένο με τους στόχους της πλανητικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης που θέλει την διάλυση των Εθνών. Η Χρυσή Αυγή αντί να το ξεσκεπάσει ως τέτοιο το αποκαλεί ''αριστερό'', ''κομμουνιστικό'', ''μπολσεβίκικο'', μιλάει για ''αριστερή τρομοκρατία'' και μας το παρουσιάζει, όπως και η κατοχική κυβέρνηση ως τον αριστερό μπαμπούλα που αν βγει θα καταστρέψει τα πάντα. Έτσι παίζει το παιχνίδι της κατοχικής κυβέρνησης και της Νέας Τάξης. Το ΚΚΕ πλέον δεν μιλάει για επιστροφή στη Δραχμή έχεις χάσει επισόδεια. Το ΚΚΕ λέει ότι η επιστροφή τώρα στη Δραχμή θα είναι καταστροφική. Επίσης το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από την Ε.Ε, δηλαδή για μια διαδικασία εξόδου που θα κρατήσει χρόνια...Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξης και του πλανητικού φασισμού άλλο τόσο τα εξυπηρετεί και το ΚΚΕ. Γιατί να μιλήσουμε; Για τις απολύσεις εργαζομένων στις κομματικές εταιρίες τους ή για το διασπαστικό ρόλο τους στις μαζικές συγκεντρώσεις του Ελληνικού Λαού; Επειδή λένε πως είναι αριστεροί έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά και τις επαναστατικές παραδόσεις της; ''Θα σας τσακίσουμε στη νομιμότητα'' είπε ο Τσιπράκος στο άνοιγμα της Βουλής μετά τις τελευταίες εκλογές. Όσο σοσιαλιστικό είναι το ΠΑΣΟΚ άλλο τόσο αριστεροί και κομμουνιστές είναι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Unknown 27 Ιανουαρίου 2013 στις 1:23 μ.μ.  

Όσο για τη Χ.Α είπαμε. Αντι να ξεσκεπάσει το ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό που πραγματικά είναι τον παρουσιάζει σαν τον ''αριστερό μπαμπούλα'' όπως και η κατοχική κυβέρνηση.

Γράφεις:
''Το ίδιο είναι και οι εκλογές και η βουλή-γιάφκα (ωραίος παραλληλισμός), που παρεμπιπτόντως είναι και το κύριο μέσο του σημερινού νόμιμου πολιτικού πλαισίου.''

Ενώ παραπάνω μιλάς για κατοχικούς εδώ μας αναφέρεις το ''νόμιμο πολιτικό πλαίσιο''. Υπάρχει καμιά νομιμότητα σήμερα; Είναι δημοκρατία,έστω και αστική, αυτό που ζούμε σήμερα; Γι αυτό προσπαθεί να μας πείσει η κατοχική κυβέρνηση. Ότι είναι μια νόμιμη δημοκρατική κυβέρνηση. Αυτό μας λες κι εσύ; Αλλά σημασία δεν έχει τι λες εσύ αλλά το τι κάνει η Χ.Α και όλη η αντιπολίτευση. Παραμένοντας μέσα στη γιάφκα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τη κατοχική κυβέρνηση. Της δίνει δημοκρατικό άλλοθι.

Προφανώς και δεν σχολίασες το άλλο που έγραψα για το ευρώ και την Εθνική Κυριαρχία γιατί και η Χ.Α όπως και τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν στην παραμονή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 7:48 μ.μ.  

Ζάλευκε, επειδή εμείς που συμμετείχαμε πριν από την μαζικοποίηση του Κινήματος, που κορυφώθηκε μόλις το τελευταίο έτος, γνωριζόμαστε λίγο πολύ, έκανα τον κόπο να διατάξω συγκεκριμένους προβληματισμούς μου σύμφωνα με όσα έγραψες. Και πιστεύω ότι αυτό το κατάλαβες κι ο ίδιος, γιατί εγώ ως πραγματικός χρυσαυγίτης (κι όχι της στιγμής, ή της τελευταίας ώρας), δεν σε συνομιλώ με μπουρδολογίες και κατηγορίες τύπου "χιτλερστρασσερικέ", "αναρχομπολσεβίκε", "εθνικοκομμονιστή" κλπ. Αντιθέτως, θεωρώ ανίδεους ως και επιδερμικά αναμοχλεμένους κι όχι απασχολούμενους με τον Εθνικισμό την πλειοψηφία όσων σχολιάζουν έτσι. Είναι θεμιτά ή αθέμιτα, άτομα που εκθέτουν το Κίνημα, τις Ιδέες κι όλα όσα πρεσβεύουμε. Περιμένω λοιπόν από εσένα να έχεις την ίδια αντιμετώπιση κι όχι επιθετική συμπεριφορά.
Παίρνοντας τα από την αρχή, αντιλαμβάνομαι πως εννοείς ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα. Για εσένα, όλα τα συστημικά κόμματα ανήκουν στην ίδια συνομοταξία, των κατοχικών "φασιστικών" μορφωμάτων που νέμονται της σημερινής εξουσίας. Καλώς, αλλά αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω, είναι πως έχεις συμπεριλάβει στην υποκειμενικότητα των ιδεών σου, την αγιοποίηση του όρου "αριστερός". Σημασία λοιπόν και κατά τη γνώμη μου, σωστά πράττει εδώ η ΧΑ, η "αριστερά" και η "δεξιά", με ή χωρίς τα εισαγωγικά δεν υφίστανται. Όταν δε το έκαναν, ήταν ουσιαστικότερα τα αμοιβαία συμφέροντα που τις διαχώριζαν από τα αντικρουόμενα. Γι' αυτό και δεν έχουμε διαρκώς έναν εμφύλιο σε εξέλιξη. Από εκεί και ύστερα, η κάθε μια παράταξη, είτε η δεξιά, είτε η αριστερά, έχει καταφέρει να σχηματίσει μια εντύπωση για τον εαυτό της, στα μάτια του συνονθυλεύματος που αποκαλούμε διαχρονική "κοινή γνώμη". Η αριστερά, θέλει να δείχνει εργατική και υπερασπιστής του καταπιεσμένου εργαζόμενου. Και η δεξιά πατριωτική και υπέρμαχος του συμφέροντος της Πατρίδος. Επομένως, ερχόμενοι αντιμέτωποι με αυτή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κι όχι με μια στενή αντίληψη απόρροια ταγμένης ιδεολογικοποίησης, όπως η δική σου και η δική μου, οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε αντιστρέφοντας τους όρους σε αυτό το πλαίσιο. Στα μάτια του Λαού, η σημερινή "αριστερά", εκτίθεται και αποκαλύπτεται επειδή συγκλίνει με όσα τον καταπιέζουν και τον περιορίζουν. Η "αριστερά" αυτή, είναι απότοκος κι όχι επίγονος, της παλαιότερης μορφής της, η οποία επίσης αποδεικνύεται σκάρτη καθώς μόνο ένα "στραβό" δέντρο θα γεννήσει "στραβούς" απογόνους. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ακόμα ιστορικά στελέχη της παλαιότερης αριστεράς, σαν δομικά στοιχεία της "νεότερης"... Ομοίως και η δεξιά, που λόγω πατριωτικής ρητορείας που χρησιμοποιούσε ως όχημα ενός ιδιοτελούς λαϊκισμού, προωθώντας τον καπιταλισμό και τις εξελίξεις του, πλησίαζε τις δικές μας επάλξεις περιμένοντας να είναι ατουφέκιστη. Κι αντλούσε από αυτή της την πράξη δυναμική, στερώντας την από εμάς. Ολοκληρώνοντας, θα επιμείνω, πως δεν είναι δυνατόν στη σημερινή πραγματικότητα που ευτυχώς αλλάζει, η Χρυσή Αυγή τοποθετεί απευθείας "δεξιά" κι "αριστερά" στον ίδιο πολιτικό χώρο, αλλά ταυτόχρονα τους διαφοροποιεί σύμφωνα με τα γνωρίσματα τόσο που πράγματι παρουσιάζουν ως δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όσο και στο πως έχουν αποτυπωθεί στην "κοινή γνώμη". Οφείλουμε ως Εθνικιστές, όχι να οδηγήσουμε, αλλά να πλάσουμε αυτό το πράγμα που λέμε "κοινή γνώμη", ώστε να επιτύχουμε να την σύρουμε στις ιδεολογικές μας (προσωπικές ή και γενικότερες) αντιλήψεις. Αυτό όμως δεν γίνεται πετώντας τες στα μούτρα της, σαν ψόγο, ή σαν αφορισμό.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 8:00 μ.μ.  

Εις ότι αφορά το ευρώ και την πρόταση της Χρυσής Αυγής. Κάνεις ένα μεγάλο λάθος, έχοντας την εντύπωση που έχουν επίτηδες δημιουργήσει διάφοροι για αυτό. Η Χρυσή Αυγή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, γενικά. Είναι υπέρ της επαναφοράς σε Εθνικό νόμισμα, που όμως θα ανταποκρίνεται σε Εθνική οικονομία. Όχι μια οικονομία που περικλείεται σε ένα κράτος, όπως έχουμε συνηθίσει να ακούμε όταν αναφέρουν τη φράση "Εθνική οικονομία", αλλά μια οικονομία, που θα βρίσκεται στα χέρια του Ελληνικού Λαού και θα κατευθύνεται προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του και της επιβίωσής του. Θεωρεί λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για αυτή στην παρούσα φάση και καθώς περνά ο χρόνος, χάνονται και οι προοπτικές. Επομένως, υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρξει μια αναγκαστική περίοδος μετάβασης κατά την οποία η Ελλάδα ενώ θα ετοιμάζεται για την έξοδό της, θα χρησιμοποιεί το ευρώ που για να το "αποκτήσει" έχασε δεκαετίες μόχθων σαν υπηρέτης των καπιταλιστικών συμφερόντων. Επίσης η Χρυσή Αυγή, έχει ήδη αναφέρει και το πως θα το πετύχει αυτό, αναγκάζοντας και την ΕΕ να μην αντιδράσει κατασταλτικά. Αυτά όλα αναφέρονται σε ένα μεγάλο άρθρο που είχε δημοσιευτεί πριν των εκλογών σε μια προσπάθεια επιμόρφωσης των στελεχών και φίλων της. Οι τοποθετήσεις του κειμένου αυτού, έχουν επαναληφθεί πολλές φορές τόσο γραπτά σε έντυπα όσο και με δηλώσεις εκπροσώπων κι στελεχών.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 11:09 μ.μ.  

καλησπέρα απο εμενα . Η πιο σοβαρή διαφωνία που έχουμε σαν ιστολόγιο με την ΧΑ είναι το ζήτημα της δραχμής . Θα τα αναλύσουμε ξανά μαζί σου . Πρέπει να ομολογήσουμε πως απο όλους αυτούς τους απίθανους που μπαίνουν για να ασχοληθούν με την μανα μας τα πιο ουσιώδη τα λες εσυ.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 11:27 μ.μ.  

http://egersis2.blogspot.gr/2012/05/blog-post_5790.html διάβασε αυτό , ειναι λιγάκι παλιό . Αυτά για το ζήτημα του νομίσματος . Τωρα για το ζητημα της φρασεολογίας που χρησιμοποιούμε και αποκαλούμε φασιστικο κόμμα το συριζα , ναι γίνεται για λόγους ευκολιας στην προσέγγιση του απλού κόσμου .

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 12:38 π.μ.  

δλδ ρε μακιαβελι τι λεει η χρυση αυγη πανω στο ζητημα του εθνικου νομισματος και διαφωνεις;

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 4:27 μ.μ.  

Θέλω να φωνάζει ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΕ ! Αυτό θέλω . Αν παρακολουθείς (που λογικά τ κάνεις) το εγερσις θα βρεις χιλιάδες λόγους για να υποστηρίξεις ανοιχτά αυτό που λέμε , όχι γιατί εμείς εδώ είμαστε οι γαμάτοι αλλά γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές . Άλλωστε νομίζω είδες τι φθορά έχει ο φΥΤΕΥΤΌς Τσίπρας που υποστηρίζει φανατικά το κωλοευρώ . Τωρα σχετικά με την περίοδο προσαρμογής είναι σωστό αλλά δεν μπορεί να αποφεχθεί , γνωστές οι συνέπειες ειδικά σε ζητήματα εισαγωγής, αλλά μήπως και η Αγγλία με την υποτίμηση τουυ 31 δεν ειχε τέτοιες ανατιμήσεις και μετά πήρε ανοδική πορεία ;

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 7:04 μ.μ.  

η θεση της χρυσης αυγης ειναι η επιστροφη στο εθνικο νομισμα αφου πρωτα επιστρεψουμε σε εθνικη παραγωγη με πρωτογενες πλεονασμα.μονο σε περιπτωση αυταρκειας δλδ.σε αυτη τη φαση δεν μας συμφερει να φυγουμε απο το ευρω το οποιο και εχουμε ακριβοπληρωσει.αυτο ακριβως λεω και εγω.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 11:13 μ.μ.  

Όσο ελέγχει δανεισμό και spreads κάποιος άλλος δεν θα σε αφήσει να έχεις πουθενά πλεόνασμα, εδώ σου χτυπάει ακόμη και την κρουαζιέρα μέσω σέγκεν και έχεις ανάγκη τον ρωσο τουρίστα , δεν σε αφήνει στα ναυπηγεία να έχεις άλλον πελάτη εκτός απο το ΠΝ και πόσα ακόμη . Εστιάζω στην έξοδο απο ΕΕ , πέρα απο ευρωσυντάγματα, δουβλίνα κλπ που σε οδηγούν σε εξαγωγή κεφαλαίου μεσω εμβασμάτων κλπ πράγμα που σημαίνει μόνιμη αιμοραγία.

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2013 στις 3:33 π.μ.  

..εξοδος απο Ε.Ε. μονο σε περιπτωση πληρους γεωπολιτικης στρατηγικης συνεργασιας με τους ρωσους.αλλιως παιζεις κορωνα-γραμματα το κεφαλι σου σαν εθνος.ειναι πολλοι εκεινοι που εποφθαλμιουν να κανουν χερσαια εισβολη στην πατριδα μας.οι κινδυνοι εχουν αρχισει και αχνοφαινονται στον οριζοντα οσο κι αν ειρωνευονται κατι σαχλοκουμμουνια.με διαλυμενο και τον Ελληνικο στρατο που θελουν οι τροϊκανοι και οι κυβερνωντες,καταλαβαινει ο καθενας τι επικειται.μη το γελας καθολου.ετσι το γελουσαν και οι γιουγκοσλαβοι καποτε.δεν ειμαστε και ο πιο συμπαθης λαος για τους αμερικανοσιωνιστες βλεπεις..το κκε μιλαει αοριστα για εξοδο απο ΕΕ διχως να διευκρινιζει βασικα θεματα.δεν μας λεει το ποια θα ειναι η επομενη μερα για την Ελλαδα και πως θα χειριστουμε τη νεα κατασταση που θα προκυψει.ωραια ηχουν τα λογια,αλλα οταν ερθει η ωρα για εργα εκει καπου χανονται και λακιζουν οι περισσοτεροι "ιδεολογοι" και "αγωνιστες" του δρομου..μονο για καμια απεργιουλα ειναι και φωνες με τις ντουντουκες για να καπελωνουν το εργατικο κινημα και να μη το αφηνουν ελευθερο να διεκδικησει και να κερδισει αυτα που δικαιουται.για να χαραξεις εθνικη στρατηγικη πολιτικη πρεπει να 'χεις οραμα και ιδανικα και προπαντως να εισαι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ. κατι που τα παρταλια της αναρχοαριστερας δεν γνωριζουν καν τι εστι..εχουν ξεπουλησει και την ιδια τη μανα τους και το μονο προβλημα που εχουν ειναι η ανοδος της "ακροδεξιας χρυσης αυγης"....τυχαιο; ΔΕ νομιζω..

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2013 στις 9:53 μ.μ.  

Ένα λεπτό ένα- ενα τα θεματα . Όσο είσαι στην ΕΕ θα είσαι στην σεγκεν και στο μααστριχτ, το ευρωσύνταγμα, τα δουβλίνα. Σου λέω χαρακτηριστικά το τελευταίο λόγω σεγκεν πρόβλημα είναι η δυσκολίες στην βίζα πχ ρωσοι τουρίστες. Σου ανέφερα την ντόπια παραγωγή , η Γερμανική ΕΕ δεν θα σε αφήσει να κάνεις την παραμικρή παραγωγή, τώρα για το κκε δεν ασχολούμαι . Αυτό φύλαξε την βουλή , θα είναι συνεπής με την έξοδο απο ΕΕ ; Για να μην γίνω κουραστικός εντός ΕΕ το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών είναι ένα προς 6 εναντίον μας που σημαίνει πως για κάθε δανεικό ευρώ πληρώνεις κάργα. Είπαμε , έξοδος απο ΕΕ και ευρώ , κλιδωνισμοί στην αρχή . άνοδος εισαγωμένων προιόντων σε τιμές αρχικά αλλά θα ανέβει το ντόπιο προιον πχ κατανάλωση τσίπουρο , ούζο αντι για ουισκι.

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2013 στις 1:23 π.μ.  

σου εγραψα στο πιο πανω σχολιο οτι η εξοδος απο την ΕΕ(που συνεπαγεται ασφαλως και με εξοδο απο μααστριχτ,δουβλινα,σενγκεν κλπ) περναει μονο μεσα απο γεωπολιτικη στρατηγικη συνεργασια με τους ρωσους και γιατι οχι και με τους κινεζους.χρειαζονται ισχυρες συμμαχιες για να επιτευχθει κατι τετοιο.αλλιως ξεχασε το.πρεπει να βρεθει εθνικη πολιτικη ηγεσια που να τολμησει ενα τετοιο εγχειρημα.με τσιπροκαμμενους παντως απο τη μια και σαμαροβενιζελοκουβεληδες απο την αλλη,καταλαβαινει κανεις οτι ΠΑΠΑΛΑ....

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2013 στις 5:58 μ.μ.  

φίλτατε αυτοί οι καπιταλισμοί που ενάφερες δηλ κινέζικος και ρωσικός ήδη έχουν αποδειχθεί αφερέγγυοι . Οι Κινέζοι σου έχουν λιώσει την παραγωγή μέσω κόσκο (ας όψονται οι κωνσταντακόπουλοι) , οι ρώσοι σε πουλάνε όπως πάντα και όπως έκαναν με την Συρία. Ο Ελληνικός καπιταλισμός έχει τρείς τάσεις φιλορωσική, φιλοασιατική και φιλογερμανική . Πατώντας στις βάρκες ταυτόχρονα πέφτεις στο νερό. Δεν θέλω να γίνουμε σαν τους αριστερούς που περίμεναν να τους σώσει η σοβιετική ρωσία και σαν τους δεξιούς που περίμεναν την ορθοδοξη ρωσία. Οι ρώσοι δεν σε πούλησαν όταν καιγόταν η Ελλάδα ;Οι ρώσοι δεν είναι συνδεδεμένοι με την Γερμανία ενεργειακά ; Τέλος πάντων όπως και να έχει με το συγκεκριμένο πολιτικό φάσμα δεν πάμε πουθενά . θα ακολουθήσουν πολλά οικονομικά κείμενα στο έγερσις καθώς εκεί εστιάζουμε και σε καλούμε να συμμετέχεις.

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2013 στις 7:50 μ.μ.  

1ον) δεν υπαρχει περιπτωση να συνεργαστω με καποιον προβοκατορα ο οποιος με στοχοποιει σαν "δημητρη σωτηροπουλο" απλα και μονο για να μου κατεβασει σχολια τα οποια και δεν δυναται να απαντησει.εκτος εαν ζητησεις συγγνωμη και παραδεχτεις δημοσιως την απατεωνια σου.
2ον) εκτος τοπου και χρονου η αναλυση που προσπαθησες να κανεις σχετικα με τους ρωσους.η Ελλαδα,πλην της περιοδου διακυβερνησεως καραμανλη,ποτε δεν ζητησε χειρα βοηθειας απο τη ρωσια.παντα ηταν γαντζωμενη στο σιωνιστικο αρμα το οποιο και λειτουργουσε απο μονο του αποτρεπτικα για την οποια περαιτερω γεωπολιτικη συνεργασια.περνας τους ρωσους για μαλακες; πως θα σε βοηθησουν εαν δεν δουν πραγματικη αλλαγη στασης; δλδ θελεις να πεις οτι δεν μας συμφερε η δημιουργια του αγωγου μπουργκας-αλεξ/πολης και η διελευση του αγωγου south stream απο τη χωρα μας; ε, απλα επιβεβαιωνεις τον πρακτορικο και σκοτεινο ρολο που σου εχω αποδωσει και δε χρειαζεται να κατσω να κανω επιπλεον αναλυση. οσο για την κοσκο που εγραψες,δεν ηταν και καμια γεωπολιτικη συνεργασια με στρατηγικο προσανατολισμο.απλη εμπορικη συναλλαγη που την εκλεισε κοψοχρονια ο βλακας ο γιωργακης μονο και μονο για να ξεζουμισει το αφεντικο της κινεζικης εταιρειας οσο μπορει το λιμανι του πειραια.εσκεμμενη ενεργεια ξεπουληματος.δωρο τους εκανε το λιμανι ο αμερικανοεβραιος τζεφρυ..αστοχο επομενως και αυτο σου το παραδειγμα.σκοπος σου το ξεπουλημα μας στους σιωνιστες λοιπον.αυτο φαινεται και αυτο διακρινω ΣΥΝΕΧΩΣ..εχετε μια ακρως φιλοεβραϊκη ταση εδω μεσα και σαφως πολυ υποπτη... ε,λοιπον εμεις δεν θα παρουμε και οσο μπορουμε θα σας ξεβρακωνουμε μεχρις οτου απεμπλακει η πατριδα μας απο τον αμερικανοεβραϊκο βραχνα...

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:16 μ.μ.  

Μια ζωή μαλακίες λες . Πούλα αλλού αντιεβραιίλικι που αν δεις εβραίο θα χεστείς πάνω σου απο τον φόβο σου, πάνω στα οικονομικά δεν απάντησες πουθενά γιατί είσαι με το κωλοευρώ και με τους λαθρομετανάστες. Αγνοείς τσομπάνη του ελέους οτι με εθνικο νομισμα υποτιμημένο ο λαθρο δεν θα έχει λόγο να μείνει και να κερδίζει απο την ισοτιμία.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:19 μ.μ.  

Ποιοί ρώσοι μωρέ ;με τι ; με το λάντα ;θα σου στήσουν αυτοί βιομηχανία ; εδώ δεν σου έστησαν οι γερμανοί. ποίοι ρώσοι ; αυτοί που σε άφησαν να καίγεσαι ; που δεν προστάτεψαν ποτέ την επένδυσή τους ; που πουλάνε τώρα την συρια ; Βλέπεις παντού εβραίους , εβραιοφοβικοί είστε , ανακαλύπτετε παντού σκοτεινές εβραικές δυνάμεις και βαφ΄τιζετε τα γερμανικά και πολυεθνικά κεφάλαια σε εβραικά μπας και πειστήτε ενώ οι ΗΠΑ πλέονδεν θα σου πουλάνε ούτε f16 (πας για eurofighter) , δεν λες τσιμουδιά για το ενεργειακό δέσιμο ρωσίας -γερμανίας...

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:22 μ.μ.  

μηδενική ανυπαρκτη ναυτοσύνη έχεις , θαλάσσιες μεταφορές απο το θρακικό πέλαγος προς τα κάτω στην δύσκολη Ελληνική θάλασσα με μια πιθανή οικολογική κατατστροφή που θα νέκρωνε τις ακτές σου 50 έτη, σιωνιστική κινδυνολογία και αυτό ε ;
Που ειπώθηκε οτι θα εργάζονταν Έλληνες εκεί ; που υπεγράφη ; ΠΟΥΘΕΝΑ. όπως έφερε Ανατολικούς στις πετρελαικές του επιχειρήσεις ο Λάτσης και κανέναν Έλληνα .

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:25 μ.μ.  

Τσιμουδια για το δράμα των Ελλήνων που δουλεύουν στις κινέζικες προβλήτες σε απάνθρωπες συνθήκες ...εκτός αν είναι σιωνιστές και οι κινέζοι.
Τσιμουδιά για το δράμα του Ελληνικού εμπορίου απο τα κινέζικα προιόντα , αλλά στα @@ σας όλων αν κλείνουν οι βιοτεχνίες και τα μαγαζιά μας, αρκεί να μην ειναι σιωνιστικό το λιμάνι... τσιμουδιά για τον Εφοπλιστή κωνσταντακοπουλο που έφερε την κοσκο , αλλά κραυγές εναντίον του μαλάκα γιωργάκη, κλασσικό κολπάκι. Οι σφογγοκωλλάριοι των εφοπλιστών μια ζωή ρίχνουν αλλού τις ευθύνες των καραβοκυραίων.

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:26 μ.μ.  

Γελάει ο κόσμος με τα απίθανα που λέτε για πράκτορες , μας διαβαζει κόσμος και όχι μόνο παπάδες, ταλιμπάν , ειστε μηδενικά !

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2013 στις 10:41 μ.μ.  

ποιοί δημιούργησαν τις ΑΟΖ ρε ξυπνητζή ; οι ηπα και το ισραηλ λόγω κοιτασμάτων και σου λένε αναγνώρισε τις . Αλλά πως να το κάνεις , με ποιούς συμμάχους ; την γερμανία, την κίνα 'η την ανύπαρκτη ρωσία ;Βγαίνεις και λες οτι ο σαμαράς , η άτια μακρή και όλοι οι φίλοι του ευρώ . Ε τέλος ! ΕΔΩ ΔΡΑΧΜΗ ΚΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ !

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:26 π.μ.  

προβοκάτορες σφογγοκωλάριοι του ξενου κεφαλαίου πείτε μας πως θα πουλάει ο Έλληνας παραγωγός εντός ευρώ χωρίς δασμολογική πολιτική ? που μας πουλάνε φθηνό μαροκινό ελαιόλαδο οι Γερμανοί που δεν μπορούμε να παίξουμε με το ευρώ ; Πως θα κόψουμε νόμισμα ; πως θα ναυπηγούνται εδώ πλοία που μας εμποδίζει η ΕΕ ; ΜΟΥΓΚΑ Ε ;

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:03 π.μ.  

31 Ιανουαρίου 2013 - 10:16 μ.μ.

θα χεστω λες;μη βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα για καποιον που δεν γνωριζεις μικρε.αλλα ξεχασα,εσυ εισαι γνωστοτατος δολιοφθορεας.εγω με το ευρω και τους λαθρομεταναστες; αρα και η χρυση αυγη το ιδιο,ετσι προβοκατορακο;


31 Ιανουαρίου 2013 - 10:19 μ.μ.

τα κρατη υπογραφουν μεταξυ τους διαφορες εμπορικες συμφωνιες,αν δεν το γνωριζεις μικρε.και που κολλαει δλδ οτι υπεγραψαν και η ρωσια με τη γερμανια καποια τετοια; μηπως τους εβαλαν νταβατζηδες στο κεφαλι τους οι ρωσοι και δεν το ξερω; συνελθε φιλοεβραιακο και μην πιανεσαι απο τα "λαντα"."ξεχνας" ασφαλως οτι εχουν την πιο εξελιγμενη αμυντικη βιομηχανια παγκοσμιως.τα αμερικανικα συστηματα ειναι παλιοσιδερα μπροστα τους και ειναι και πιο ακριβα.δεν σε συμφερει να το ξερεις αυτο ομως εσυ.επισης,αστοχο και αυτο που εγραψες οτι..πουλαν τη συρια.που βασιζεται παλι αυτο; στο οτι δεν ξεκινησαν ακομη τον γ'παγκοσμιο πολεμο; θα γινει και αυτο μικρε.μη βιαζεσαι.πολυ ανυπομονος μου εισαι..ουτε και αυτο το στοιχειο του χαρακτηρα σου νομιζω να ειναι τυχαιο.εισαι βαλτός και αυτο εμενα δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο...εγω βλεπω αυτο που υφισταται μικρε.και αυτο που υφισταται ειναι δυστυχως αυτο που σου λεω.θα ηθελα πολυ να μην ειναι ετσι.ομως απο οπου και αν το πιασω το θεμα παντου ειναι χωμενοι αυτοι οι δυσμορφοι αετονυχηδες...πες εναν μεγαλοτραπεζιτη που δεν ειναι εβραιος.πες επισης ενα ονομα μεγαλης πολυεθνικης εταιρειας(μεγαλης ομως) που να μην ειναι εβραϊκων συμφεροντων.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:17 π.μ.  

31 Ιανουαρίου 2013 - 10:22 μ.μ.

α, καλα,αυτο με την καταστροφη του περιβαλλοντος που μου τραγουδησες μου θυμισε οικολογους(αμερικανοεβραιολογους)πρασινους!!οπως το 'πες μικρε:σιωνιστικη κινδυνολογια.μεσα εισαι.για τα εργατικα που ανεφερες τον λατση,απλα θα σου υπενθυμισω οτι απαραιτητη προϋποθεση θα ειναι να εχουμε μια αληθινη ελληνικη κυβερνηση και οχι μαριονετες των σιωνιστων.αυτο να μη μας διαφευγει.


31 Ιανουαρίου 2013 - 10:25 μ.μ.

πω πω πω πω παραληρημα....εγω ευθυνομαι για ολα αυτα; τι λε ρε παιδι!ειλικρινα δεν ξαναματαδα τετοιον εμετο.....εισαι εκνευριστικά απιστευτος προβοκατορας! πραγματικα σου αξιζουν πολλλα πολλα συγχαρητηρια για αυτο.τοση λασπη στον ανεμιστηρα διχως να ξερεις τι σου γινεται..φταιω εγω υστερα που λεω οτι εισαι υποκινουμενος....τι να απαντησω,απαξιω...

31 Ιανουαρίου 2013 - 10:26 μ.μ.

δυστυχως μικρε,εσυ μου εδωσες αυτο το δικαιωμα...δεν ευθυνομαι εγω για αυτο...

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:39 π.μ.  

31 Ιανουαρίου 2013 - 10:41 μ.μ.

αρα; ποια ειναι η θεση σου επομενως; να παραδωσουμε και επισημως τα θαλασσια οικοπεδα σε ΗΠΑ-ισραηλ! πες το λοιπον! τι το κουραζεις; 2ον) ΠΑΛΙ επιμενεις να προβοκαρεις! μα καλα,εσυ κοιμασαι και ξυπνας με αυτο το αθλημα παραμασχαλα; τι σου εγραψα εγω πιο πανω ρε ανοητο κουτορνιθακι;

1 Φεβρουαρίου 2013 - 12:26 π.μ.

""προβοκάτορες σφογγοκωλάριοι του ξενου κεφαλαίου"". ειπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα; χαχαχα!! ευκολος τροπος για να αποπροσανατολισεις! για τα υπολοιπα που εγραψες θα με βαλεις να σου ξαναπω για πολλοστη φορα οτι με την παρουσα κατασταση της τρικολορε συγκυβερνησης δυστυχως δεν γινεται τιποτα.θα συμφωνησω ως προς το βασικο σκελος του σχολιου σου.


Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:00 π.μ.  

τελος,θα ηθελα να επισημανω την τεραστια επικοινωνιακη ΑΠΑΤΗ των ΜΜΕ του ΚΩΛΟΥ οτι βρισκεται σε εξελιξη ψυχρος πολεμος γερμανιας-ΗΠΑ!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ....μιλαμε οτι οι "ανθρωποι"(δλδ παλι τα σιωνιστικα κατακαθια) οχι απλα δεν εχουν το θεο τους(αυτο ειναι το μονο βεβαιο),αλλα δεν μας υπολογιζουν ουτε ισα με μια μυγα......δεν φταιω εγω εαν αυτοι χωνουν παντου τη μυτη τους μικρε...απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω..μπιλντερμπεργκ,τριμερης,φορουμ νταβος,διαφορα αντιρατσιστικα κινηματα,φεμινιστικες παπαριες κλπ κλπ κλπ και τελειωμο δεν εχουν....δεν ειπα παντως οτι ειναι ανικητοι.απλα χρειαζονται καποιοι "τρελοι" να μπουν μπροστα και να αναπτυξουν τις ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ γεωπολιτικες συμμαχιες(οι ρωσοι που σου λεω αλλα εσυ μικρο κ ανοητο δε θες να ακουσεις)ετσι ωστε να τους συντριψουμε ολοκληρωτικα και δια παντος..εσεις ομως επιμενετε να ειστε στο πλευρο των ισχυρων,οσο και αν αυτοι επιθυμουν(κατα δικη τους ομολογια) την εξοντωση του ελληνικου εθνους......βρες μου μια δηλωση επισημου ρωσου αξιωματουχου ή κινεζου που να εχει πει οτι και ο κισσινγκερ για την Ελλαδα...εκτος εαν τα θεωρεις παραμυθια της χαλιμας...η απαντηση σου θα φωτισει αφανταστα περισσοτερο το ποιον σου μικρε.....

Unknown 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:22 π.μ.  

Ή λες ναι στο Εθνικό νόμισμα ή όχι. Η μεσοβέζικη πολιτική του να βγω από το ευρώ αφού ''πρωτα επιστρεψουμε σε εθνικη παραγωγη με πρωτογενες πλεονασμα,μονο σε περιπτωση αυταρκειας'' είναι μια απάτη. Όσο είσαι στο ευρώ και την Ε.Ε με ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ δεν πρόκειται να γίνουν αυτά ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:32 μ.μ.  

...λεω ναι στο εθνικο νομισμα,αφου πρωτα κλειδωσουμε τις ισοτιμιες.και για να μπορεσουμε να το κανουμε αυτο πρεπει να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ προϊοντα. πρεπει να υπαρχει ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ για να μπορεις να πουλας οσο εσυ κρινεις και οχι να εξαρτασαι απο το τι θα δεχτουν να σου δωσουν οι ξενοι.στην παρουσα φαση ποιος ξενος θα δεχτει να μας πουλησει προϊοντα και να πληρωθει σε δραχμες; και να δεχτει ομως,με ποια τιμη θα το κανει; θα μπορεσεις να πληρωσεις οσο εσυ κρινεις ή οσο αυτος σου πει; οι καταθεσεις μας θα παραμεινουν οι ιδιες ή θα "πειραχτουν" καπως; ρωταω και θελω να μου εξηγησετε καποια πραγματα ρε παιδια. ειμαι υπερ του εθνικου νομισματος.δεν θελω ομως και να γινω βορα στις ορεξεις καποιων που εποφθαλμιουν να με κατασπαραξουν οσο οσο..με καταλαβαινετε φανταζομαι

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:59 μ.μ.  

Ο άνθρωπος απλά μιλάει για λέσχες μπιντελμπεργκ, μασώνους , εβραίους κλπ, φυσικά εκεί κόλλημα με την υπερ-τεχνολογία των ρώσων (λιακόπουλάδα τέρμα , ο νουρέγεφ των αιθέρων , σηκωθείτε απο καναπέδες να δέιτε τον Πούτιν) , ασφαλώς αποσιωπεί πως με το που κάνεις αγορά (αν σε αφήσουν οι γερμανοί) την ίδια στιγμή δεν σου δίνουν ανταλλακτικά για τον δυτικό εξοπλισμό σου οι ΗΠΑ, αλλά λεπτομέρεια μωρε...

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:02 μ.μ.  

ο άνθρωπος δεν είναι κακό , είναι με το ευρώ και με την ΕΕ. Θέλει τις συνθήκες μααστριχτ, δουβλίνα, ευρωσύνταγμα , σέγκεν για να έχει εδώ διεθνές νόμισμα που βολεύει την παρουσία ξένων εργατών. Και λέει να κλειδώσουμε ισοτιμίες εντός ορίων ΕΕ!!!που ακόμη και τα διεθνή δικαστήρια υποστηρίζουν τους ισχυρούς !!! Μιλάει για άνοδο του πρωτογενούς τομέα εντός ΕΕ ! Με την Γερμανία να μην σε αφήνει σε ναυπηγήσεις πλην ΠΝ ! Και είσαι ναυτική χώρα, δεν ναυπηγείς εδώ αλλά στην Νταεβού !!! και θέλει να μιλάει για πατριωτισμό !

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:05 μ.μ.  

δεν μας είπε πως θα πουλήσει ο Έλληνας αγρότης-κτηνοτρόφος τα προιόντα του εντός ελεύθερης αγορας που επικρατεί στην ΕΕ. Όταν ακόμη και οι γερμανοί σου πουλάνε φθνηνότερο ελαιόλαδο που εισάγουν απο χώρα με υποτιμημένο νόμισμα (μαρόκο), δεν μας λέει πως θα πουληθεί το Γάλα που στα ράφια μας είναι φθηνότερο το Γερμνικό εισαγώμενο απο τα Ελληνικά ελλείψει δασμών , αλλά τι λέω τώρα...ούτε φυσικά τον ενδιαφέρει η υγεία των Ελλήνων καθώς η "Ευρωπαική" Βουλγαρία δεν έχει νόμο διαχωρισμού φορτίου στα βυτία, δηλ σήμερα μαζούτ αύριο γάλα . να χαρώ εγώ ΕΕ !!!

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:07 μ.μ.  

Τολμάει και μιλάει για εθνική ανεξαρτησία αυτός που παρακαλάει την gazprom και τους ρώσους , όπως έκανε γαργάρα την αγορά της ζάχαρης απο τους ρώσους φυσικά αντι πινακίου φακής αλλά εκεί νταξ μωρέ αφού μας αγορασε η ορθόδοξη ρωσία δεν τρέχει τίποτα...το τρελό κλάσσιμο απο το γέλιο πέφτει όταν λέει σιωνιστική χώρα την Ελλάδα (όχι γερμανική εεεε) που εισάγει το 70% του πετρελαίου απο το αντισιωνιστικό Ιράν !!!!ε ρε γλέντια !!!

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:09 μ.μ.  

καλά ενοείτε γέλιο μέχρι δακρύων το ξεψυχισμένο "περιμένετε και θα δείτε" των ρώσων στην Συρία . Βασικά έχω πιαστεί να περιμένω την ρώσικη αρκούδα ή μήπως τέντυ μπερ ;;;;;;

Ανώνυμος 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:12 μ.μ.  

καλά εκεί που λέει ποιος θα δεχτεί να αγοράσει σε δραχμές βαραει κόκκινο ή μάλλον πράσινο θυμίζοντας κάτια μακρή !!! Πριν το ευρώ με δραχμούλα δεν έκανες οτι έκανες ; δεν είχες τα πάντα ; δεν έκανες εξαγωγές ; αλήθεια γιατί οι φίλοι σου οι εφοπλιστές τιμολογούν σε δολλάριο ευρωφιλε ;;;τόσο πολύ θες να κρατήσεις εδώ τα money transfer των φίλων σου των λαθρο ; μήπως το όνειρό σου είναι μια ελλάδα-κόσοβο-μαυροβούνιο ; Σου ανέφερα χώρες που χρησιμοποιούν το ευρω σύμφωνα με τον εφοπλιστή παναγόπουλο αλλά τι σου λέω τώρα...ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ !ΜΠΟΥ !

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:52 π.μ.  

...ενα καρο ανθελληνικες παραφιλολογιες μας τσαμπουνας μπολσεβικο μακιαβελι....ξεβρακωθηκες ασχημα και παραληρεις....δεν απαντησες σε βασικοτατα θεματα(και τι να πεις αλλωστε),παρα μονο κανεις γλυφοκωλι στους αμερικανοεβραιους αφεντες σου....μα καλα,ελλην πατριωτης και φιλοσιωνιστης; ποιους δουλευεις ρε φτιακα; την κατια μακρη τι μας την αναφερεις; φιλοσιωνιστρια του καρακερατα σαν κι εσενα ειναι ρε βλακα! δεν το ηξερες;δε νομιζω...καλα,το αλλο το κουφο που μας εγραψες για το ιραν;σου διεφυγε το γεγονος οτι κι η ελλαδα συμμετεχει στο εμπαργκο που κηρυξαν εναντιον του οι σιωνιστες; δε νομιζω.....σου διεφυγε το γεγονος οτι ειναι η μοναδικη χωρα που πουλα πετρελαιο επι πιστωσει για αυτο και η χωρα μας αγοραζε μεχρι προσφατα απο αυτους; και παλι δε νομιζω...σου διεφυγε το γεγονος οτι εξ αιτιας αυτης της ιδιαιτεροτητας(πωληση επι πιστωσει)εχει την μεγαλυτερη πελατεια στον κοσμο;παλι δε νομιζω...απλα εισαι προβοκατορακι και κανεις πουστικα τη δουλειτσα σου...


----Πριν το ευρώ με δραχμούλα δεν έκανες οτι έκανες ; δεν είχες τα πάντα ; δεν έκανες εξαγωγές ;----

σκοπος ηταν να μη φυγεις ποτε απο τη δραχμη.εφοσον εφυγες ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ...δεν ειναι καθολου ιδιες οι δυο περιπτωσεις.το ευρω το εχουμε χρυσοπληρωσει σα λαος και δε μπορουμε κατευθειαν σε αυτη τη φαση να αλλαξουμε νομισμα διχως να εχουμε σημαντικοτατες απωλειες.χρειαζεται να γινει αυτο που ειπα παραπανω.αλλιως μεγαλε,τραβα εσυ να πληρωνεις ενα λιτρο γαλα για δεκα χιλιαδες δραχμες.πατριωτισμος ειναι αυτος,ε;παπαγαλιζεις τη θεση του κκε.ακριβως το ιδιο με 'σενα λεει. τι εγινε; ξαφνικα μας προεκυψε πατριωτικο και αντιλαθρομεταναστευτικο κομμα; δλδ εαν επιστρεψουμε στη δραχμη τωρα αμεσως θα φυγουν οι λαθρο την επομενη μερα;;ΑΣ ΚΑΓΧΑΣΩ!!!! σα φιλοσιωνιστακος που εισαι σε βολευει να λες ετσι...ΑΛΛΟΣ ειναι ο σκοπος τους τσακαλε..για ΑΛΛΟ λογο τους εφεραν εδω οι κολλητοι σου οι σιωνιστες.... για οικονομικους λογους παντως δεν ηρθαν...αν ηταν ετσι θα πηγαιναν στις ΗΠΑ,θα πηγαιναν στην αυστραλια,θα πηγαιναν στον καναδα, κλπ κλπ..

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:00 π.μ.  

----το τρελό κλάσσιμο απο το γέλιο πέφτει όταν λέει σιωνιστική χώρα την Ελλάδα (όχι γερμανική εεεε) ----


τι θα πει "γερμανια"; τι θα πει "ΗΠΑ"; ποια ειναι η κινητηριος δυναμη αυτων; θες παλι να το διαβασεις; δεν σου εφτασαν οσα εγραψα και διαβασες παραπανω; τι εστι γιοζεφ ακερμαν; τι εστι ροθτσιλντ; δεν ξερεις,ε; δε νομιζω.....

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:04 π.μ.  

____Θέλει τις συνθήκες μααστριχτ, δουβλίνα, ευρωσύνταγμα , σέγκεν για να έχει εδώ διεθνές νόμισμα που βολεύει την παρουσία ξένων εργατών.___


να φανταστω,στο γραφειο τυπου του περισσου δουλευεις;

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:12 π.μ.  

"""δεν μας είπε πως θα πουλήσει ο Έλληνας αγρότης-κτηνοτρόφος τα προιόντα του εντός ελεύθερης αγορας που επικρατεί στην ΕΕ. Όταν ακόμη και οι γερμανοί σου πουλάνε φθνηνότερο ελαιόλαδο που εισάγουν απο χώρα με υποτιμημένο νόμισμα (μαρόκο), δεν μας λέει πως θα πουληθεί το Γάλα που στα ράφια μας είναι φθηνότερο το Γερμνικό εισαγώμενο απο τα Ελληνικά ελλείψει δασμών """.


τι να σου πω; εφοσον εισαι βλακας. τους ιδιους προβληματισμους εκφραζω και εγω. για αυτο και ειμαι υπερ της εθνικης μας παραγωγης και αυταρκειας και της επιστροφης μας σε εθνικο νομισμα.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:54 π.μ.  

___Και λέει να κλειδώσουμε ισοτιμίες εντός ορίων ΕΕ!!!που ακόμη και τα διεθνή δικαστήρια υποστηρίζουν τους ισχυρούς !!! Μιλάει για άνοδο του πρωτογενούς τομέα εντός ΕΕ ! Με την Γερμανία να μην σε αφήνει σε ναυπηγήσεις πλην ΠΝ ! Και είσαι ναυτική χώρα, δεν ναυπηγείς εδώ αλλά στην Νταεβού !!! και θέλει να μιλάει για πατριωτισμό !_____

ο παφιλης εισαι ή ο μαϊλης; απο τη στιγμη που θα γινεις αυταρκης χωρα θα μπορεις και να καθορισεις αρκετους κανονες βασει διεθνους εμπορικου δικαιου! και επι ιωαννου μεταξα τα δικαστηρια υποστηριζαν τους ισχυρους.και τοτε η Ελλαδα ηταν επισης σε παρα πολυ δυσκολη καμπη.ομως ο εθνικος ηγετης του "ΟΧΙ" δικαιωθηκε απεναντι στους τοκογλυφους και διεγραφη το 75% του χρεους μας!σε αυτο το δικαστικο τετελεσμενο βασιστηκε και η κυβερνηση κιρχνερ της αργεντινης..ποιος να το φανταζοταν,ε; η μικρη κι ασημαντη ελλαδιτσα εβαλε τους σιωνιστες στα σκελια τους! εθνικη πολιτικη ηγεσια θελουμε.μια νεα 4η αυγουστου και αμεσως θα φανει η διαφορα.με φιλοκουμμουνιστικα ιδεωδη σαν και τα δικα σας θα στηνομαστε στις ουρες με τα κουπονια για να εξασφαλισουμε τα απαραιτητα και οχι οσα ζητησουμε εμεις..οσα μας δωσουν αυτοι.


""την ίδια στιγμή δεν σου δίνουν ανταλλακτικά για τον δυτικό εξοπλισμό σου οι ΗΠΑ, αλλά λεπτομέρεια μωρε...""

σοβαρα,ε; ας μη μου δωσουν 1000 χρονια!! θα αντικαταστησω σταδιακα ΟΛΟ μου τον εξοπλισμο με τα ρωσικα υπεροπλα.ας τα βαλουν στον πατο τους τα πανακριβα βληματα και ανταλλακτικα τους οι σιωνιστες φιλοι σου!ετσι κι αλλιως,ενα φτερο απο f-16 κοστιζει ισα με ενα sukhoi αυτουσιο!!

γεια χαρα!

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:41 μ.μ.  

' θα αντικαταστησω σταδιακα ΟΛΟ μου τον εξοπλισμο με τα ρωσικα υπεροπλα.ας τα βαλουν στον πατο τους τα πανακριβα βληματα και ανταλλακτικα τους οι σιωνιστες φιλοι σου!ετσι κι αλλιως,ενα φτερο απο f-16 κοστιζει ισα με ενα sukhoi αυτουσιο!! " σταδιακά ; α καλά . Όσο σταδιακά σου έκαψαν τα δάση, οι αμερικάνοι. Έτσι σταδιακή απάντηση θα πάρεις ρωσογλυφοκώλι μου... ρωσικά υπερόπλα , λες και ακούω γεροκομμουνστή κολλημένο με την ΕΣΣΔ...

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:48 μ.μ.  

'ο παφιλης εισαι ή ο μαϊλης;'
Ο Μπεναρόγια είμαι ...

"απο τη στιγμη που θα γινεις αυταρκης χωρα θα μπορεις και να καθορισεις αρκετους κανονες βασει διεθνους εμπορικου δικαιου!"
Εντός ΕΕ θα γίνεις αυτάρκης χώρα...γελιο μεχρι δακρύων με τον φριντμανικό χρυσαυγίτη !!!


"και επι ιωαννου μεταξα τα δικαστηρια υποστηριζαν τους ισχυρους.και τοτε η Ελλαδα ηταν επισης σε παρα πολυ δυσκολη καμπη.ομως ο εθνικος ηγετης του "ΟΧΙ" δικαιωθηκε απεναντι στους τοκογλυφους και διεγραφη το 75% του χρεους μας!σε αυτο το δικαστικο τετελεσμενο βασιστηκε και η κυβερνηση κιρχνερ της αργεντινης..ποιος να το φανταζοταν,ε; η μικρη κι ασημαντη ελλαδιτσα εβαλε τους σιωνιστες στα σκελια τους! εθνικη πολιτικη ηγεσια θελουμε.μια νεα 4η αυγουστου και αμεσως θα φανει η διαφορα."
σου διαφέυγουν οι άψογες σχέσεις του κυβερνήτη με τους Εβραίους τότε για τις οποίες λάμβανε και επιστολές συγχαρητήριες, όπως και η έκθεση κούπερ (αλλά τι λέω τώρα) , η Ελλάδα θα είχε ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι φιλοβασιλικό όπως εκείνο αν είχε πεικρατήσει το κίνημα του Βενιζέλου ο οποίος ήθελε αυθεντικό φασιστικό καθεστώς.Στο καθεστώς Μεταξά παρέμειναν και ο οίκος και οι κανελλόπουλοι...



Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:52 μ.μ.  

"με φιλοκουμμουνιστικα ιδεωδη σαν και τα δικα σας θα στηνομαστε στις ουρες με τα κουπονια για να εξασφαλισουμε τα απαραιτητα και οχι οσα ζητησουμε εμεις..οσα μας δωσουν αυτοι."

όταν ξεκινήσαμε είπαμε θα χρησιμοποιήσουμε το κόκκινο χρώμα για να σας μπούμε στο ματι και εσάς και των ψευτοκομμουνιστών , είχαμε λαική φρασεολογία και όχι την γελοία , ξεπερασμένη λογάδικη καθαρεύουσα με λέξεις όπως "εθνικισταί" 'ελλην " κλπ που παρπέμπουν σε δεξιό του 50 , μπουραντάδες και καραβανάδες με αποτέλεσμα να στοχοποιείται ο πατριωτισμός ως συντήρηση και γραφικότητα Πλεύρηδων.Τα κουπόνια χρησιμοποιούνται και στον καπιταλισμό αλλά σου διαφέυγει . Όπως σου διαφέυγει πως ο κόσμος στήνεται ηδη στην ουράγια ένα πιάτο φαί χωρίς κομμουνισμό. Αλλά νταξ μωρέ για όλα φταίνε οι μπολσεβίκοι...φυσικά δικαίωμά σου να είσαι με τον Λάτση , τον Αλαφούζο, τον Μπόμπολα που καίει Κερατέα και χαλκιδική και δεν έχεις βγάλει μιλιά !ο κομμουνισμός φταίει και για αυτό...

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:56 μ.μ.  

ακόμη μούγκα για τα ναυπηγεία εεεε ; τσιμουδιά ! Και θελεις ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο εντός ΕΕ ! Εχοντας να αντιμετωπίσεις Γερμανικά, Ολλανδικά, Νορβηγικά ναυπηγεία εντός εε. Και φυσικά την κάνεις ακόμη και για σκραπ σε Ινδίες ή Κορέα. Και όταν έκανν ντου οι ναυπηγοί θυμώσατε οι ακροδεξιουληδες γιατί θίχτηκε η στρατάρα !!!Λες και τα σκάφη του ΠΝ φτιάχνονταν μόνα τους. Αλλά τι να πεις για την ναυτιλία όταν είσαι δεμένος στο άρμα των εφοπλιστών ; τσιμουδιά και εκεί. Συνεχείς κινητοποιήσεις απο τους ναυτεργάτες , τσιμουδιά όλος ο γαμηστερός πατριωτικός χώρος-αποχωρητήριο...

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:58 μ.μ.  

""""δεν μας είπε πως θα πουλήσει ο Έλληνας αγρότης-κτηνοτρόφος τα προιόντα του εντός ελεύθερης αγορας που επικρατεί στην ΕΕ. Όταν ακόμη και οι γερμανοί σου πουλάνε φθνηνότερο ελαιόλαδο που εισάγουν απο χώρα με υποτιμημένο νόμισμα (μαρόκο), δεν μας λέει πως θα πουληθεί το Γάλα που στα ράφια μας είναι φθηνότερο το Γερμνικό εισαγώμενο απο τα Ελληνικά ελλείψει δασμών """.


τι να σου πω; εφοσον εισαι βλακας. τους ιδιους προβληματισμους εκφραζω και εγω. για αυτο και ειμαι υπερ της εθνικης μας παραγωγης και αυταρκειας και της επιστροφης μας σε εθνικο νομισμα."


ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...Μα είσαι σοβαρός ; ή μένεις ή φεύγεις . Για πήγαινε πες τα αυτά τα ωραία σε κανέναν αγρότη που μένουν απούλητα τα προιόντα του λόγω σκληρού νομίσματος , που εισάγονται φθηνότερων χωρών προιόντα . Για πες τα σε κανέναν εργαζόμενο που έμεινε μπουκάλα απο τους κινέζους που εδώ εφεραν οι φίλοι σου οι εφοπλιστές. ΕΕ και ευρώ το θέλουυν οι συριζαίοι και οι προδότες.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:01 μ.μ.  

"τι θα πει "γερμανια"; τι θα πει "ΗΠΑ"; ποια ειναι η κινητηριος δυναμη αυτων; θες παλι να το διαβασεις; δεν σου εφτασαν οσα εγραψα και διαβασες παραπανω; τι εστι γιοζεφ ακερμαν; τι εστι ροθτσιλντ; δεν ξερεις,ε; δε νομιζω....." ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ! ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΛΕΦΤΑΔΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ , ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ , ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ, ΟΙ ΕΛ, ΚΑΤΩ Η ΣΙΩΝ , ΖΗΤΩ Ο ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΒΑΤΡΟΝ ...

Επειδή είσαι της πλάκας ο ρότσιλντ έχει πει "δώσε μου την δυνατότητα να εκδίδω το ν΄μισμα μιας χώρας και άσε τους άλλους να βγάζουν νόμους" . Εσύ λοιπόν που υποστηρίζεις την παραμονή στο Ευρώ είσαι ο σιωνιστης . Ροτσιλντάκο ! Το άστρο του δαυίδ μαζί σου νέε μου...

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:03 μ.μ.  

"____Θέλει τις συνθήκες μααστριχτ, δουβλίνα, ευρωσύνταγμα , σέγκεν για να έχει εδώ διεθνές νόμισμα που βολεύει την παρουσία ξένων εργατών.___


να φανταστω,στο γραφειο τυπου του περισσου δουλευεις;"

όχι αλλά εσύ δουλεύεις κουμουνδούρου στάνταρ για αυτό υποστηρίζεις παραμονή σε ΕΕ και ευρώ για να μένουν εδώ οι αλλοδαποί και να στέλνουν εμβάσματα μέσω διεθνούς νομίσματος.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:09 μ.μ.  


"σκοπος ηταν να μη φυγεις ποτε απο τη δραχμη.εφοσον εφυγες ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ..."

άρα δεν θα φύγουμε ποτέ , γιατί κλαφτα χαράλαμπε . Συνεχίζουμε να εκλιπαρούμε για την δόση μας, πατριώτη μου εσύ...



"δεν ειναι καθολου ιδιες οι δυο περιπτωσεις.το ευρω το εχουμε χρυσοπληρωσει σα λαος και δε μπορουμε κατευθειαν σε αυτη τη φαση να αλλαξουμε νομισμα διχως να εχουμε σημαντικοτατες απωλειες.χρειαζεται να γινει αυτο που ειπα παραπανω.αλλιως μεγαλε,τραβα εσυ να πληρωνεις ενα λιτρο γαλα για δεκα χιλιαδες δραχμες.πατριωτισμος ειναι αυτος,ε;παπαγαλιζεις τη θεση του κκε.ακριβως το ιδιο με 'σενα λεει. τι εγινε; ξαφνικα μας προεκυψε πατριωτικο και αντιλαθρομεταναστευτικο κομμα; δλδ εαν επιστρεψουμε στη δραχμη τωρα αμεσως θα φυγουν οι λαθρο την επομενη μερα;;ΑΣ ΚΑΓΧΑΣΩ!!!! σα φιλοσιωνιστακος που εισαι σε βολευει να λες ετσι...ΑΛΛΟΣ ειναι ο σκοπος τους τσακαλε..για ΑΛΛΟ λογο τους εφεραν εδω οι κολλητοι σου οι σιωνιστες.... για οικονομικους λογους παντως δεν ηρθαν...αν ηταν ετσι θα πηγαιναν στις ΗΠΑ,θα πηγαιναν στην αυστραλια,θα πηγαιναν στον καναδα, κλπ κλπ.."


κλασσικές παπαριές που τις έχω ακούσει σε συνέντευξη μιχαλολιάκου οτι το ευρώ ειναι ακριβό, το έχουμε πληρώσει...ε ας συνεχίσουμε να το πληρώνουμε ! τα πράγματα είναι απλά ξυπνητζί μου .οι λαθρο έρχονται γιατί βολεύει κάποιους. Δεν σου κάνει εντύπωση οτι είναι απο χώρες που σχετίζονται με τις ΗΠΑ ? Σε βαράνε οικονομικά στέλνοντάς τους , αιμοραγόντας οικονομικά το ευρώ , εσύ χρηματοδοτείς πχ το πακιστάν και όχι οι ΗΠΑ γιατί απλά είσαι δεμένος στο άρμα της Γερμανίας . Λογικό ειναι να σε χτυπανε οι ΗΠΑ. Οι συμμαχάρες σου τι κάνουν για αυτό ; τώρα ροτσιλντάκο μου με ταμπέλες περί σιωνισμού όχι μόνο δεν με αγγίζεις αλλά αντιθέτως με βολεύει αφάνταστα να μου τα λες γιατί ο κόσμος στον οποιό απευθυνόμαστε είναι κόκκινος , μου κάνεις απίστευτη εξυπηρέτηση λέγοντας με μπολσεβίκο.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:12 μ.μ.  

Τέλος επειδή πραγματικά έχει πλάκα , να έχει 65 views το θέμα και 50 σχόλια απο ένα κολλημένο χριστιαναρά ακροδεξιό χουντικό μπουραντά, μερκελικό ευρωλάγνο εθνικόφρωνα σου λέω τα τελευταία . Συκοφάντησε μας κι άλλο , αρκεί να συνεχίσεις να μας λες σιωνιστές και μπολσεβίκους , άντε σε παρακαλώ , στείλε μου τους εδώ . ευχαριστώ.

ΜΟΖΕΝ ΝΤΑΓΙΑΝ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:13 μ.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 6:41 μ.μ.


κομμουνιστακο,καμια σχεση η ΕΣΣΔ με τη ρωσια του πουτιν.ειναι σα να λες οτι ο ηλιος δυει απ' την ανατολη! κομμουνιστικο κομμα και η χρυση αυγη που ειναι υπερ της ελληνορωσικης συνεργασιας..μαλιστα...συνεχισε να προβοκαρεις εβραϊκο σκουπιδι..θα μου κλασουν τα παπαρια οι αμερικανοεβραιοι αφεντες σου.οργανωμενο κρατος σημαινει ασφαλως και οργανωμενες μυστικες υπηρεσιες..ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ! ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ...Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ,ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ....οι Ελληνες δεν μασαμε απο τετοια...Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ λενε...δεν το ηξερες ρε μπολσεβικουλη;αρκει μονο να υπαρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβερνηση και οχι απλα ελλαδικη κατσαπλιαδικη.ουτε αυτο το γνωριζες;μα τελικα τι γνωριζεις εσυ ρε ορφανο της ροζας λουξεμπουργκ;

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:35 μ.μ.  

Αμ έτσι πες μου , Ρωσία του Πούτιν με τον Ρωσικό λαό να πεινάει αλλά ζήτω ο Πούτιν ! Για πες μου ρε λεβέντη το ζηλεύεις πολύ αυτό το καθεστώς; Ή μήπως είναι πλούσιος ο Ρωσικός λαός και δεν το ξερω ; Απλά η σταλινική γραφειοκρατεία ανέλαβε τα ηνία της νέας ρωσίας και τρώνε ξανά με 10 μασέλες απλά πουλάνε εθνικοφροσύνη (κάποτε πούλαγαν εργατιά) . Τα καπιταλιστικά καθεστώτα που θαυμάζεις μπορεί να έχουν αξιόλογες στρατιωτικές μηχανές αλλά δεν σημαίνει πως οι λαοί τους δεν υποφέρουν και πως δεν είναι άξια για γκρέμισμα !

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:39 μ.μ.  

εθνική ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανεξαρτησία είναι ουτοπία και κοροιδία. όταν αποφασίζει το βερολίνο τι κονδύλια θα δώσεις για την ανάπτυξη της χώρας σου τότε προφανώς δεν θα επιτρέψει να αναπτυχθείς ποτέ. Η υποτίμηση δαιμονοποιείται απο οικονομολόγους τύπου Πισσαρίδη . Όταν η Αγγλία υποτίμησε το νόμισμά της το 31 ακρίβυναν αρχικά κάποια εισαγώμενα προιόντα , γεγονός που το αντιμετώπισε περιορίζοντας τις εισαγωγές μόνο στα απαράιτητα. Αυτό θα συμβεί και εδώ σε εισαγώμενα είδη . Ο κίνδυνος στα είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι σημαντικός καθώς εγκυάται η αγροτιά μας και η κτηνοτροφία την κάλυψη των αναγκών μας ακόμη και σε εμπάργκο κι ας λένε οι στουρνάρες για πείνα. Φαρμακα πάλι θα έχουμε γιατί ακόμη και τώραεξάγουμε φάρμακα σε 50 χώρες .

Unknown 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:47 μ.μ.  

Έχετε ξεφύγει και οι δύο. Σου λέω τούτο ανώνυμε και βάλε το μυαλό σου να δουλέψει για να το καταλάβεις. Εθνική κυριαρχία εντός Ε.Ε και Ευρωζώνης δεν υπάρχει κι ούτε πρόκειται. Ούτε η αυτάρκεια σε βασικά διατροφικά προιόντα που λες και συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει μπορεί να γίνει στα πλαίσια της ευρωζώνης και της Ε.Ε ό,τι κυβέρνηση και να χεις. Και το ΚΚΕ που αναφέρεις συνεχώς λέει το ίδιο με εσένα. Πως θα είναι καταστροφή να βγούμε τώρα από το Ευρώ. Όλα τα κόμματα της γιάφκας της πλατείας Συντάγματος συμφωνούν σε αυτό. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:58 μ.μ.  

Η Ελλάδα είναι χώρα με αγροτική υποδομη και τουρισμό δηλ χρειάζεται μαλακό νόμισμα για να είναι ανταγωνιστική. Αν έχει μαλακό νόμισμα θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην μεσογειακή λεκάνη στον τουρισμό γιατί πχ η Βόρεια Αφρική έχει έκρυθμη κατάσταση πολύ περισσότερο απο εμάς. Αλλά εκτός απο το σκληρό ευρώ πρόβλημα είναι η συνθήκη σέγκεν που δυσκολέυει την βίζα (κρουαζιέρα) . Εντός ΕΕ μειώθηκε ο βορειοευρωπαίος τουρίστας που πάντα μας προτιμούσε αλλά πλέον είχαμε κοινό νόμισμα . Το αγροτικό μας προιόν μένει να σαπίζει καθώς οι ισχυροί της ΕΕ δεν αγοράζουν απο εμάς ούτε καν χύμα καθώς προτιμούν μαλακότερα νομίσματα.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:03 μ.μ.  

Τω΄ρα η εξοδος απο το ευρώ και γενικά η αποδε΄σμευση ενός εθνικού νομίσματος απο ένα σκληρό ή χρυσό φέρνει πιο απότομη πτώση όχι όμως για διάστημα παραπάνω απο κάποιων μηνών . Εκδιδεται με φειδώ νόμισμα για να αποφεχθούν τρελοί πληθωρισμοί, κυκλοφορεί ταυτόχρονα το παλιό με το νέο νόμισμα για όσο χρειαστεί.Θυμίζω πως το κόσοβο και το μαυροβούνιο χρησιμοποιούν το ευρώ παρα τον θυμό της ΕΕ . Συνεπώςδεν υπάρχει μεταβατικό πρόβλημα σαν αυτά που λένε οι σπουδαίοι οικονομολόγοι των καναλιών . Στην μεταβατική περίοδο οι εισαγωγές περιορίζονται μόνο στις αναγκαίες για να μην ανοίγει το ισοζύγιο. Η ντόπια παραγωγή ανεβαίνει γιατί πχ το ουίσκι είναι ακριβό και αναγκάζεσαι να πας σε τσικουδιά κλπ , δεν τρως μοτσαρέλα , πας στην φέτα.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:06 μ.μ.  

το σημαντικότερο , η αιμοραγία μέσω των εμβασμάτων θα σταματήσει αν γίνονται οι συναλλαγές εδώ σε εθνικό, μαλακό νόμισμα.Οι λαθρο δεν θέλουν να κάνουν τίποτα άλλο απο το να εκμεταλλεύονται την ισοτιμια που υπάρχει και στον τρίτο κόσμο το ευρώ είναι μια περιουσία. Συνεπώς θα πρέπει να πάνε αλλού . Ο Τσίπρας δικαίωμα του να θέλει το ευρώ για να τους κρατάει εδώ, η Ελλάδα όμως και ο λαός δεν χρωστάει σε τίποτα.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:09 μ.μ.  

εκτός απο τα παραπάνω το σύμφωνο σταθερότητας δεν μπορεί να υπάρξει όσο η Τουρκία σε αναγκάζει σε φρενήρη κούρσα εξοπλισμών που σε εκτροχιάζει οικονομικά. άλλωστε είναι ουτοπία να πιστευουμε πως η απόλεμη ΕΕ θα παρενεβαινε υπερ ημών σε μια σύρραξη με τον Τούρκο όπως δεν κουνηθηκε το 96. Αντιθέτως δεν μας γίνονται καν διευκολύνσεις στις αγορές όπλων για την διασφάλιση των συνόρων μας που είναι και της ΕΕ , σε μια τέτοια ΕΕ δεν υπάρχει λόγος να μένουμε.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:10 μ.μ.  

Έξοδος απο ΕΕ και ευρώ και νέα ειδική σχέση . Ο τούρκος δεν είναι στην ΕΕ αλλά οφέλη έχει απο αυτην.

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:33 μ.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:35 μ.μ.


ασχετος ή προβοκατορας εισαι; εγω διαλεγω το δευτερο παντως! θελεις δλδ να πιστεψω οτι δεν ξερεις οτι ο πουτιν διπλασιασε τους μισθους; αϊντε ρε τραβα αλλου ρε μπλογκερ-τρολερ,νοσταλγε των γκουλαγκ..σα γνησιος μπολσεβικος που 'σαι θα 'σαι και αντιπουτινικος βεβαιως βεβαιως..χορτασε ψωμι ο σοβιετικος λαος απο τους μπολσεβικους και τωρα ηρθε ο κακος πουτιν και τον εριξε στη φτωχεια!!! α ρε νουμερο

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:38 μ.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:03 μ.μ.

αν υπηρχε ελληνικη κυβερνηση δεν θα αποτελουσε προβλημα αυτο. με μια αυστηρη φορολογηση των εμβασματων που εξερχονται της χωρας θα σου 'λεγα εγω αν θα τολμουσαν να στειλουν λεφτα στις πατριδες τους..

Ανώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:44 μ.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 6:48 μ.μ.

καλα τωρα,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..και ναζιστη γερμανοφιλο τον ελεγαν και μουσολινικο αλλα το "ΟΧΙ" στον αξονα αυτος το ειπε.ή μηπως πιστευεις και 'συ οτι το 'πε ο λαος; πες το να μας χαρισεις μερικες ακομη στιγμες αφθονου γελωτα!

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:06 π.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 6:52 μ.μ.

επομενως ομολογεις οτι εισαι γνησιος κομμουνιστης. εστω και με το τσιγκελι και εμμεσως,τουλαχιστον το παραδεχτηκες.οσο για τους μπομπολολατσηδες που λες,πες οτι θες.δεν τσιμπαω.γνωριζω αυτες τις μπολσεβικικες τακτικες του ταμπελωματος.πες πες κατι μενει,ετσι δολιοφορισκε;


2 Φεβρουαρίου 2013 - 6:56 μ.μ.

παμε τωρα και στο θεμα που γουσταρεις τοσο πολυ:τα ναυπηγεια..καταρχας,περιττο να σου πω οτι παραληρεις λογω απωλειας ψυχραιμιας.σαχλαμαριζεις ακαταπαυστα μικρε.κουλαρε λιγο.ειναι ντε φακτο οτι και αυτος ο κλαδος παει κατα διαολου. τι περιμενεις να γινει δλδ με τροϊκα και με αυτα τα τομαρια που κυβερνουν πανω απο τα κεφαλια μας; και για αυτη την καταντια ο παλι ο πατριωτικος χωρος σου φταιει κομμουνιστακο; ποιος εμποδιζει τη ναυπηγηση πλοιων στη χωρα μας; οι χρυσαυγιτες; ε εισαι χαζος εντελως.το κλεινω εδω γιατι η βλακεια ειναι ανικητη.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:27 π.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 6:58 μ.μ.

ετσι,συνεχισε να με δικαιωνεις για την ηλιθιοτητα που σου προσαπτω μικρε. ειναι χιλιογραμμενη εδω μεσα η θεση μου,αλλα εσυ συνεχιζεις την μπολσεβικικη τακτικη του ταμπελωματος.εχω πει λοιπον οτι βασικη προϋποθεση για να απεμπλακουμε απο το ευρω και τις κωλοσυνθηκες και τα μνημονια που μας επεβαλαν ειναι ΜΟΝΟ η ευρυτερη στρατηγικη-γεωπολιτικη συνεργασια μας με ρωσια και ακομη ακομη και με την κινα που τοσο πολυ πολεμας.οσο εισαι γαντζωμενος στο σιωνιστικο αρμα νεε μου ΔΕΝ θα βγεις απο το ευρω ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.αυτα τα δυο ειναι αλληλενδετα.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟ.ΚΑΙ συνεργασια με αμερικη-ισραηλ ΚΑΙ εκτος ευρω ΔΕΝ γινεται.ΗΠΑ-Ε.Ε.=ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ!! η συνεργασια με τη ρωσια σε πρωτο βαθμο θα αποφερει στη χωρα μας την πολυποθητη αυταρκεια και γενικη αναπτυξη και κατοπιν θα ερθει και η αποενταξη μας απο εε-ευρωζωνη.αυτος ειναι και ο μονος δρομος για τη σωτηρια μας.δεν πειραζει,βραστε κι αλλο στο ζουμακι σας και περιμενετε να βγειτε απο το ευρω οσο ειστε γιουσουφακια των ΗΠΑ-ισραηλ.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:10 π.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:01 μ.μ.

την απαντηση θα τη βρεις σε προηγουμενα μου σχολια.


2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:09 μ.μ.

αντε παλι αυτη η εικονικη διαμαχη μεταξυ ΗΠΑ-γερμανιας στο προσκηνιο!product by international zionism!ακυρο ολοκληρο το σχολιο σου.η απαντηση σου βρισκεται σε προηγουμενα σχολια μου.τι αλλο να πω;χιλιες φορες τα εγραψα.τι μπορει να περιμενει ομως κανεις απο εναν θιασωτη της ροζας λουξεμπουργκ...ετσι,να παραδεχεσαι τις ριζες σου και οχι να μας αυτοαποκαλεισαι εθνικιστης. "οι συμμαχαρες μου" για να κινηθουν υπερ μας χρειαζονται και μια κυβερνηση εμπιστοσυνης και οχι υπαλληλους των ροθτσιλντ και των ροκφελερ.σταματα να παριστανεις τον ηλιθιο.δεν πειθεις!



2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:12 μ.μ

αυτα να λες για να νομιζεις οτι θολωνεις τα νερα παλιοσουπια! περαστικα σου "εθνικιστη"!

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:39 π.μ.  

2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:39 μ.μ.

μπουρου μπουρου μπουρου μπουρου.....μπλα μπλα μπλα...τσαμπα σχολιο καθησες κι εγραψες.
-----------------------------------

εσυ ζαλευκος νομιζεις τωρα οτι κατι μας ειπες..το κκε μιλαει εναντιον του ευρωμονοδρομου συνεχως και παραπλανητικως και μας ειχε πρηξει τα ουμπαλα οτι "πρεπει να βγουμε εκτος ευρω".προεκλογικα εκανε μια κωλοτουμπα και μιλησε για αδυναμια εξοδου μας σε αυτη τη φαση(διοτι τα προβατα ξυπνησαν και δεν τσιμπανε)και κατοπιν των εκλογων επανηλθε στο γνωστο του τροπαρι περι επανοδου αμεσα στη δραχμη!καμια σχεση δεν εχουν αυτα που λεω εγω με αυτα που λεει το ρουφιανομαγαζο του περισσου.τα προηγουμενα που γραφεις τα εχω απαντησει.
----------------------------------
2 Φεβρουαρίου 2013 - 7:58 μ.μ.

συμφωνω.τσαμπα σχολιο εγραψες.η θεση μου ειναι γνωστη.


2 Φεβρουαρίου 2013 - 8:03 μ.μ.


επισης συμφωνω.απλως χρειαζομαστε ΠΛΑΤΕΣ και εθνικη ηγεσια για να καταφερουμε να απεμπλακουμε απο την ευρωζωνη.τα 'παμε αυτα.



2 Φεβρουαρίου 2013 - 8:06 μ.μ.

σωστη η βαση και αυτου του σχολιου.


2 Φεβρουαρίου 2013 - 8:09 μ.μ.

σωστοτατος.


2 Φεβρουαρίου 2013 - 8:10 μ.μ.

ετσι ακριβως.τα περαιτερω τα εγραψα παραπανω.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:51 μ.μ.  

"ασχετος ή προβοκατορας εισαι; εγω διαλεγω το δευτερο παντως!"
προβοκάτορας, πάλι τα ιδια θα λέμε ;



"θελεις δλδ να πιστεψω οτι δεν ξερεις οτι ο πουτιν διπλασιασε τους μισθους;"
μαλλον ο Πούτιν δεν υπηρετούσε δεκετίες το προηγούμενο καθεστώς , όπως δεν υπηρέτησε και τον Γέλτσιν , απο το μυαλό μου τα βγάζω...όπως και να έχει ο Πούτιν έκανες κάποιες εθνικοποιήσεις (όχι όλες) μετά το δραμα του ΔΝΤ στην Ρωσία. Ο Ρωσικός λαός διαχρονικά είναι σε άθλια κατάσταση. Πεινούσε επί φεουδαρχίας Τσάρου , πείνασε επι σταλινισμού και φυσικά και τώρα είναι μια χώρα προνομιούχων . Διάβασε το Δόγμα του Σοκ της Ναόμι Κλάιν . Οι αυξήσεις δεν αρκούν όταν δεν υπάρχει συνέχεια σε κοινωνικές παροχές και αποφορολογήσεις.



"αϊντε ρε τραβα αλλου ρε μπλογκερ-τρολερ,νοσταλγε των γκουλαγκ..σα γνησιος μπολσεβικος που 'σαι θα 'σαι και αντιπουτινικος βεβαιως βεβαιως..χορτασε ψωμι ο σοβιετικος λαος απο τους μπολσεβικους και τωρα ηρθε ο κακος πουτιν και τον εριξε στη φτωχεια!!! α ρε νουμερο"

έχεις θυμώσει αλλά δεν πειράζει καθόλου.τα γκουλάγκ υπήρξαν ντροπή της παγκόσμιας ιστορίας όπως και των Άγγλων τα στρατόπεδα εναντίον Μπόερ και Κυπρίων , όπως και των ναζί. Τώρα αν εσύ βλέπεις την...παναγία στον πούτιν και την λύση εγώ τι να σου κάνω ; Είπαμε στην ελλάδα απο δεξιά μέχρι αριστερά όλοι την ρωσία περιμένουν. Απάντησα ηδη για την ρωσικη επανάσταση , η οποία εκφυλίστηκε απο την αντεπανάσταση του Σταλιν, για αυτό και ενώ το σάβανο του στάλιν πετάχτηκε στα σκουπίδια , του Λένιν δεν το πείραξε κανείς. Ούτε καν ο Πούτιν.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:54 μ.μ.  

"αν υπηρχε ελληνικη κυβερνηση δεν θα αποτελουσε προβλημα αυτο. με μια αυστηρη φορολογηση των εμβασματων που εξερχονται της χωρας θα σου 'λεγα εγω αν θα τολμουσαν να στειλουν λεφτα στις πατριδες τους.."

αντε πάλι ...τους νόμους τους εφαρμόζει η ΕΕ όχι εσύ . Ας πούμε οτι έβγαινε τώρα επάνω ο μιχαλολιάκος και ήθελε να κάνει αυτό που λες θα είχε 2 επιλογές . Ή να προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες και να συνεχιστούν τα εμβάσματα ή να φύγει απο ΕΕ για να τα χτυπήσει (πράγμα που προτείνω) . Γενικά το τραπεζικό σύστημα στην ΕΕ είναι αυτό που διευκολύνει την διαφυγή κεφαλαίων είτε είσε λαθροορκ είτε εφοπλιστής και τα στελνεις στην Ελβετία.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:00 μ.μ.  

"καλα τωρα,περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..και ναζιστη γερμανοφιλο τον ελεγαν και μουσολινικο αλλα το "ΟΧΙ" στον αξονα αυτος το ειπε.ή μηπως πιστευεις και 'συ οτι το 'πε ο λαος; πες το να μας χαρισεις μερικες ακομη στιγμες αφθονου γελωτα!"
Για τον Μεταξά έχουμε γράψει τα καλύτερα πάρα πολλές φορές σε αυτό εδώ το ιστολόγιο . Εφόσον το παρακολουθείς θα το γνωρίζεις. Ο Μεταξάς παρέλαβε μια χώρα ρημαγμένη , την έφερε στην τριάδα ανάπτυξης μαζί με Ιαπωνία και ΕΣΣΔ , την εξόπλισε και ΚΥΡΙΩΣ κέρδισε τις μεγάλες εργατικές μάζες με τις φιλολαικές παρεμβάσεις του . Αυτός είναι και ο λόγος ή μαλλον ένας απο αυτούς που ο λαός έκανε πράξη με απίστευτο θάρρος το ΟΧΙ που αυτός είπε . Γιατί ένας λαός που πεινάει και υποφέρει δεν υπερασπίζεται ποτέ το καθεστώς που τον κάνει δυστυχισμένο. Υπήρξε πολιτικός πραγματικός ειδικά στις συμμαχίες. φρόντισε να μην έχει θέμα με την Τουρκία γιατί αλλού έβλεπε τότε την απειλή.
Γενικά μέχρι την έκρηξη του β ππ είχε καλές σ΄χεσεις με τους πιο πολλούς, ακόμη κι ο Γκαίμπελς είχε έρθει εδώ και γενικά στην εξωτερική πολιτική ήταν αρκετά έξυπνος.
Συνεπώς η επίθεση σου είναι άδικη.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:07 μ.μ.  

"επομενως ομολογεις οτι εισαι γνησιος κομμουνιστης. εστω και με το τσιγκελι και εμμεσως,τουλαχιστον το παραδεχτηκες.οσο για τους μπομπολολατσηδες που λες,πες οτι θες.δεν τσιμπαω.γνωριζω αυτες τις μπολσεβικικες τακτικες του ταμπελωματος.πες πες κατι μενει,ετσι δολιοφορισκε; "

προφανώς για σένα οποιοσδήποτε εθνικιστής βάζει μπροστά τα εργατικά και κοινωνικά συμφέροντα του Έλληνα ως θεμέλιο για ένα έθνος κράτος που θα το αγαπάει ο λαός του αφου θα περνάει καλά σε αυτό είναι κμμουνιστής. Εγώ βάζω τις ταμπέλες ; Και για να έχουμε καλό ρώτημα τι είδους νοοτροπία πορτιέρη είναι αυτή να βάζουμε απέναντι όποιον πιθανόν βρισκόταν στην αριστερά, βλέπει τα σημερινά της χάλια, απογοητεύεται και δεν έρχεται σε εμάς επειδή ορισμένοι τον δείχνετε σαν μιασμα ; Έτσι δεν μαζικοποιείται ένα κίνημα, η ιστορία δεν θα σε γράψει για το πόσους κομμουνσιτές έβρισες ή έδιωξες αλλά για το πόσους κέρδισες. Αν έχεις οργάνωση, λόγο, συνδικαλιστικό τότε θα φύγουν απο τους μαλάκες και θα έρθουν μαζί σου. Το παρελθόν μας έχει δώσει παραδείγματα όπου εθνκιστικά λαικά κινηματα απογύμνωσαν τα ΚΚ απο τον κόσμο τους. Εγώ περιμένω να πάρεις θέση εναντίον των μπομπολαίων και γενικά των κεφαλαιοκρατών. Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά για να μην δίνετε το παράδειγμα οτι αφηνετε στο απυροβλητο τους πλουτοκράτες. το "πες πες κατι μένει¨" του γκαίμπελς ήταν , τελικά είμαι κομμουνιστής γνήσιος ή ναζί ;

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:15 μ.μ.  

"παμε τωρα και στο θεμα που γουσταρεις τοσο πολυ:τα ναυπηγεια..καταρχας,περιττο να σου πω οτι παραληρεις λογω απωλειας ψυχραιμιας.σαχλαμαριζεις ακαταπαυστα μικρε.κουλαρε λιγο.ειναι ντε φακτο οτι και αυτος ο κλαδος παει κατα διαολου. τι περιμενεις να γινει δλδ με τροϊκα και με αυτα τα τομαρια που κυβερνουν πανω απο τα κεφαλια μας; και για αυτη την καταντια ο παλι ο πατριωτικος χωρος σου φταιει κομμουνιστακο; ποιος εμποδιζει τη ναυπηγηση πλοιων στη χωρα μας; οι χρυσαυγιτες; ε εισαι χαζος εντελως.το κλεινω εδω γιατι η βλακεια ειναι ανικητη."

αποφεύγεις να πάρεις θέση λέγοντας πως ο κλαδος πάει κατά διαόλου και αυτός. Σε παραπέμπω στο βιβλίο η απομυθοποίηση του ευρώ όπου υπάρχει ειδική αναφορά για τις ναυπηγήσεις που λέει για τα εμπόδια που βάζει η ΕΕ και εχεις πελάτη μόνο το ΠΝ. Είναι ΘΕΜΑ ΕΕ ΚΑΘΑΡΑ ! Για αυτό υποστηρίζω την αποδεσμευση απο αυτό το σφαγείο. Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι σημαντικότατος για να τον προσπερνάς καθώς δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας των ναυπηγων αλλά και η απώλεια χρημάτων προς το δημόσιο καθώς αν ο ...Ρέστης πάει για lng carrier στην daewοο τα χρηματα μένουν εκεί.Η Τρόικα και το ΔΝΤ είναι το ίδιο νόμισμα με την κυβέρνηση υπηρέτης . Αν δεν το δεις συνολικά μαζί με την ΕΕ δεν θα καταλάβεις πως να το λύσεις. Είπα εγώ οτι φταίνε οι χρυσαυγίτες που τα ναυπηγεία έχουν πελάτη μόνο το ΠΝ ; Εγώ υποστηρίζω πως η εμμονή στην ΕΕ οδηγεί σε αυτήν την κατάντια του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου . Η ΕΕ είναι υπεύθυνη συνεπώς δεν μπορεί κάποιος να υποστηριζει την παραμονή σε αυτήν και να μιλάει για ανταγωνιστηκά ναυπηγεία .

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:24 μ.μ.  

"εχω πει λοιπον οτι βασικη προϋποθεση για να απεμπλακουμε απο το ευρω και τις κωλοσυνθηκες και τα μνημονια που μας επεβαλαν ειναι ΜΟΝΟ η ευρυτερη στρατηγικη-γεωπολιτικη συνεργασια μας με ρωσια και ακομη ακομη και με την κινα που τοσο πολυ πολεμας."

Η Ρωσία μπορεί να σου δώσει ενέργεια και εξοπλισμούς . Αυτό έχει. Εσύ θέλεις βιομηχανία . Τι βιομηχανία να σου στήσουν οι Ρωσοι ; πως θα παράγεις προιόντα υψηλής έντασης κεφαλαίου , αφού η Ρωσία δεν εχει τέτοιον προσανατολισμό. 2) Πως θα αντιμετωπίσεις την αντίδραση των δυτικών που σε εξόπλιζαν και που τέτοιον εξοπλισμό έχεις κυρίως όταν άμεσα και όχι σταδιακά δεν θα σου δίνουν πυρομαχικά και ανταλλακτικά ; μηπως δεν έχει ηδη υπάρξει το φαινόμενο έλλειψης βλημάτων στον ΕΣ ; Φαντάσου και με πολεμικού υλικού εμπάργκο, θα έχεις εσύ ετοιμοπαράδοτα ντουκου 100-150 ρωσικά αεροσκάφη ; Πως θα γίνει αυτό κάτω απο την μύτη των ΗΠΑ και της ΕΕ ;


οσο εισαι γαντζωμενος στο σιωνιστικο αρμα νεε μου ΔΕΝ θα βγεις απο το ευρω ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.αυτα τα δυο ειναι αλληλενδετα.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟ.ΚΑΙ συνεργασια με αμερικη-ισραηλ ΚΑΙ εκτος ευρω ΔΕΝ γινεται.ΗΠΑ-Ε.Ε.=ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ!! η συνεργασια με τη ρωσια σε πρωτο βαθμο θα αποφερει στη χωρα μας την πολυποθητη αυταρκεια και γενικη αναπτυξη και κατοπιν θα ερθει και η αποενταξη μας απο εε-ευρωζωνη.αυτος ειναι και ο μονος δρομος για τη σωτηρια μας.δεν πειραζει,βραστε κι αλλο στο ζουμακι σας και περιμενετε να βγειτε απο το ευρω οσο ειστε γιουσουφακια των ΗΠΑ-ισραηλ.
H Kίνα καταρχήν δεν είναι όπως ήταν το 2005 , γιατί απλά μάζευε δολλαρια , οι ΗΠΑ το υποτιμησαν και πλέον σκουπίζουν τον κώλο τους με αυτά ! τα εργοστάσια τους κλείνουν , έχουν τρομερά προβλήματα και αυτοί . Τέλος η Κίνα λόγω φθηνού εργατικού κόστους χρησιμοποιώντας την πύλη που τους έδωσαν οι κυβερνωντες ξεσκίζουν την ντόπια παραγωγή, κλείνουν τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες μας , φέρνουν ανεργία. δεν είναι καν χονδρέμποροι αλλά στήνουν και μαγαζιά λιανικής οι ίδιοι ! τι να τον κάνω έναν τέτοιο σύμμαχο ; το λιμάνι πίσω στην Ελλάδα , αυτό πρέπει να γίνει και δασμοί σε όλα τα κινέζικα προιόντα κάτι που εντός ΕΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:26 μ.μ.  

ΤΣΆΜΠΑ σχολιο αυτό "εθνική ανεξαρτησία χωρίς οικονομική ανεξαρτησία είναι ουτοπία και κοροιδία. όταν αποφασίζει το βερολίνο τι κονδύλια θα δώσεις για την ανάπτυξη της χώρας σου τότε προφανώς δεν θα επιτρέψει να αναπτυχθείς ποτέ. Η υποτίμηση δαιμονοποιείται απο οικονομολόγους τύπου Πισσαρίδη . Όταν η Αγγλία υποτίμησε το νόμισμά της το 31 ακρίβυναν αρχικά κάποια εισαγώμενα προιόντα , γεγονός που το αντιμετώπισε περιορίζοντας τις εισαγωγές μόνο στα απαράιτητα. Αυτό θα συμβεί και εδώ σε εισαγώμενα είδη . Ο κίνδυνος στα είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι σημαντικός καθώς εγκυάται η αγροτιά μας και η κτηνοτροφία την κάλυψη των αναγκών μας ακόμη και σε εμπάργκο κι ας λένε οι στουρνάρες για πείνα. Φαρμακα πάλι θα έχουμε γιατί ακόμη και τώραεξάγουμε φάρμακα σε 50 χώρες ." αμφισβητησε το ή κατεριψε το τελείως ακτός αν δεν είναι έτσι τα πραγματα.

Ανώνυμος 3 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:35 μ.μ.  

θα ήθελα να μου πεις για ποιον λόγο η κάργα σιωνιστική Αγγλία , στην ουσία των ΗΠΑ πολιτεία δεν έχει ευρώ . Πως το άφησαν αυτό οι σιωνιστές ; δηλαδή η Ελλάδα μέσα (δεμένη στο σιωνιστικό άρμα) και η Αγγλία έξω (δεν είναι με τους αμερικανοσιωνιστές οι Άγγλοι;)

75 σχόλια συζητηση και δεν ειδα οικονομικη πρόταση . Είδα απλά μια επιμονή γεωστρατηγικής . Δικαίωμά σου βέβαια . Πιο πάνω ανέφερα οτι μπορείς να έχεις ειδική σχέση με την ΕΕ έξω απο αυτην όπως κάνει ο Τούρκος , δεν είπες κάτι. Και ναι υπάρχει διαμάχη ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ . Τώρα αν εσύ θέλεις να βλέπεις σιωνιστική την Γερμανία ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο δεν μπορώ να σε πείσω . Ου με πείσεις καν με πείσεις . Για αυτό δεν μας ακούσει και ο κόσμος γιατί αντί να του δείξουμε ως υπεύθυνο για το δράμα του τις πολυεθνικές και τον καπιταλισμό, αντί να πατήσουμε πάνω στο αντιγερμανικό μένος του λαού μας κάθεστε και του λέτε για σιωνιστές που ανάθεμα κι αν ξέρει ένας στους 10.000 τι είναι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP