Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χριστιανοταλιμπάν και ακροδεξιοί...

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάντια των "ελληνόψυχων", "εθνικοφρόνων", "ακροδεξιών" που μισούν τον Έλληνα εργαζόμενο και αμέσως τον βρίζουν ή του κολλάνε την ταμπέλα του αναρχοκομμουνιστή κομματόσκυλου υπήρξαν και κάποιοι που στάθηκαν στο ύψος τους (τουλάχιστον για το θέμα της απεργίας) . Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι και να μην πούμε το σωστό . Ναι υπάρχουν και Εθνικιστές . Δείτε εδώ . Αν και είμαστε σίγουροι πως με την ηλιθιότητα που δέρνει τους "Ελληνόψυχους" και αυτή η...
ιστοσελίδα θα στοχοποιηθεί ως ''αναρχοκομμουνιστική'' όπως έγινε και με το Έγερσις...

16 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 7:02 μ.μ.  

ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΠΡΙΤΑΡΕ....ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΚΩΛΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙ.ΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ "ΙΝ"...ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕ ΑΛΗΤΑΚΟ

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 7:05 μ.μ.  

ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΑΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΚΩΛΟΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ,Ε;....ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΙΚΙΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:05 μ.μ.  

"ΚΩΛΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"."ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕ" χαχαχαχα τρικυμία εν κρανίω ο ακροδεξιός κόπανος . Περαστικά . Τελειώσατε ρε αγια-σοφιάδες .

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:21 μ.μ.  

"ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΑΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΚΩΛΟΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ,Ε;....ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΙΚΙΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;; " μπρίκια κολλάς ακροδεξιέ σαμαρικέ τι νομίζεις ; Ποιόν Εθνικιστικό χώρο μωρέ ανόητε , αυτούς τους γραφικούς που περιμέναν τα τανκς να κάνουν κίνημα ; Επειδή δήλωναν εθνικιστές δεν πάει να πει οτι ήταν . Απλά εσείς τώρα έχετε πάθει κωλούμπρα γιατί τρώτε κράξιμο κι απο τους χρυσαυγίτες , τρώτε κι απο μας και δεν έχει μείνει τίποτα πια για σας. Ο Λεγόμενος πατριωτικός χώρος τόσα χρόνια δυσφημουσε τον εθνικισμό και τον τεύτισε με την δεξιουλα και τους μπάτσους . Ναι αυτόν τον εθνικισμό τον κράζουμε. ο εθνικισμός ή θα είναι λαικός ή δεν θα είναι εθνικισμός.

Unknown 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:24 μ.μ.  

Οι ακροδεξιοί που είναι εναντίων κάθε απεργίας δεν είναι Εθνικιστές αλλά ακροδεξιά γιουσουφάκια της κατοχικής κυβέρνησης. Αυτό που γράφεις ότι θέλω να διασπάσω δεν είναι τίποτα άλλο από αποχωρητήριο (και όχι χώρος). Οι πραγματικοί Εθνικιστές δε βρίζουν το Λαό, στέκονται δίπλα στο Λαό. Οι πραγματικοί Εθνικιστές δε βρίζουν τους εργαζόμενους που απεργούν στέκονται δίπλα σε αυτούς που απεργούν. Αλλά τι να λέμε τώρα; ''Τα εργασιακά και τα οικονομικά είναι υπόθεση των ''κομμουνιστών''. Εμείς θα ασχοληθούμε με τη Τουρκία, το Σκοπιανό, την Αγία Σοφία και κανένα μνημόσυνο. Άντε και τη λαθρομετανάστευση''. Έτσι σκέφτονται οι ακροδεξιοί. Κι αυτό το ξέρω καλά επειδή έχω περάσει αυτό το στάδιο. Μόνο που ευτυχώς πρόλαβα σχετικά γρήγορα και απέβαλα το ακροδεξιό δηλητήριο.

Κι επειδή άφησαν συνειδητά το εργατικό λαϊκό κίνημα στα χέρια των εργατοκάπηλων της ''αριστεράς'' - αυτοί επέλεξαν το ρόλο του πατριδοκάπηλου - έρχονται τώρα και ταμπελοποιούν ως κομμουνιστή όποιον στηρίζει τους απεργούς και ΟΧΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥΣ. Μόνο που εμένα δε με ενοχλεί να με χαρακτηρίζουν οι ακροδεξιοί ως κομμουνιστή. Ίσα ίσα. Το ότι προσπαθούν να με ταυτίσουν με τους ψευτοκομμουνιστές (Παπαρήγα, Τσίπρας και ΑΝΤΑΡ-CIA) απλά με κάνει και γελάω.

Κι επειδή μου ζαλίσατε τα .... σας αφιερώνω το παρακάτω από έναν πραγματικό Αγωνιστή, Εθνικιστή, Κοινοτιστή και Σοσιαλιστή.

«Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος.»

και ακόμα:
«Μια περίοδο της ζωής μου εθνικιστική (από τα 1902 ως τα 1914 απάνω κάτω). Έπειτα έβαλα μια pétition de principe στο νασιοναλισμό μολονότι ενεργούσα σύμφωνά του. Τώρα μπαίνω σε μια σοσιαλιστική και ανθρωπιστική περίοδο. Αρχίζω να λαβαίνω συνείδηση του αναρχισμού μου (1917-1919) και προχωρώ. Και σ' αυτό πρέπει να βάλω une pétition de principe. Στην πρώτη περίοδο επίδραση του Nietsche και Barrès. Στη δεύτερη Τολστόϊ, Rousseau, Κροπότκιν, Gide. Στην πρώτη περίοδο Μακεδονική ενέργεια. Στη δεύτερη Ρωσική επανάσταση και κοινωνική επανάσταση παντού . Στη Μακεδονική ενέργεια έλαβα μέρος, στην κοινωνική επανάσταση όχι ακόμα...''

ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ -στην ωριμότερη περίοδο της ζωής του..

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:30 μ.μ.  

Πραγματικά, ορισμένοι είναι τόσο ΖΩΑ που απλά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι άσπρο και τι είναι μαύρο.
Ναι, υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, εργαζόμενοι του μετρό που μπήκαν "από το παράθυρο".
Ναι, ο αρχισυνδικαλιστής τους είναι ένας καραγκιόζης του ΑΡΝΤΑΡΣΥΑ.
Ναι, η απεργία σήμερα είναι μια ευκαιρία για γκρίνια και για να μην δουλέψουν οι αργόσχολοι και οι πρώην ΠΑΣΟΚοι.
ΠΟΣΟ ΣΧΕΣΗ έχουν όμως αυτά με τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ σαν πλειοψηφία; Εκτός κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι το 80% των εργαζόμενων είναι προϊόντα πολιτικής πελατείας! Κατά τα άλλα, βλέπουμε κάτι τυπάκια που θέλουν να τους λένε αντιμνημονιακούς. Όχι γιατί ζημιώνεται η Πατρίδα. κλέβουν από τον Εθνικό μόχθο και υποθηκεύουν το μέλλον του Ελληνικού Λαού, αλλά γιατί ζημιώνεται η τσέπη τους! Γιατί πληρόθηκαν λιγότερα την πρώτη ή την τελευταία του μήνα!
ΑΙΔΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟ ΑΠΕΡΓΟ! ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΑΝΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΛΗ ΣΑΣ!

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 1:51 π.μ.  

"σαμαρικος";;; ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχααχαχαχαχαχαχααχχααχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχ!!!ΜΑ ΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ!!!

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 1:56 π.μ.  

τρωω κραξιμο απο τους χρυσαυγιτες;;;;;; αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχχχχχχχχχααααααααα!!!!! ρε δε μπορω αλλο με 'σενα το βλακα,εχω κλασει στο γελιο!!

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 3:01 μ.μ.  

μα φυσικά τρως κράξιμο ! όπως την πατήσατε με την απεργία των χαλυβουργών που περιμένατε η ΧΑ να καταδικάσει τους απεργούς και τελικά σας άδιασε, τους συμπαραστάθηκε , εσείς μείνατε μαλάκες με την...αγια-σοφιά και τα τανκς στο χέρι.

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 8:38 μ.μ.  

και που ξερεις εσυ ρε βλακα μακιαβελι τι ειμαι εγω; γκεμπελιζεις μηπως; τι με πας στην απεργια των χαλυβουργων; ητανε ιδια περιπτωση;

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 11:15 μ.μ.  

μα είσαι εκτός τόπου και χρόνου ! Η ΧΑ δεν καταδίκασε τους απεργούς ούτε την απεργία ! Τ α golden boys , υπουργούς και εργατοπατέρες έκραξε. Θα εκτεθείτε ξανά ακροδεξιοί όπως τότε .

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 12:59 π.μ.  

μα και εγω τους εργατοπατερες εκραξα μονο και ειπα οτι δεν ειναι δυνατον μια ολοκληρη απεργια 10 ημερων να γινεται για μερικα ακροαριστερα ρεμαλια επειδη δε θελουν να χασουν τη μαρμιτα.δεν ειναι δυνατον τοσες μερες να πληρωνει ο εργαζομενος του ιδ.τομεα ταξι για να παει στη δουλεια του διοτι καποια αναρχοκουμμουνιστικα αρχιτεμπελοσκυλα που διοριστηκαν γλυφοντας βρωμικα πασοκικα αρχιδια και κωλοτρυπιδες δεν θελουν να χασουν τα προνομια τους.δλδ ολος αυτος ο ταλαιπωρημενος κοσμακης των 15 και 20 ευρω μεροκαματου που εκραζε τις προηγουμενες ημερες τον σταματοπουλο λογω καταχρηστικης απεργιας και τα αλλα κοκκινα κοπροσκυλα ειναι σαμαρικος και ακροδεξιος;δεν μας τα λες καθολου μα καθολου καλα τσακαλακι μου...κανεις δεν εκραξε τον απλο εργαζομενο των 1000 ευρω που δουλευει στα ΜΜΜ.λαθος,πολυ λαθος καταλαβες μικρε και απειρε μακιαβελακο..

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 4:36 μ.μ.  

Τα μπλογκς τα οποία εμείς κράξαμε πήραν θέση ξεκάθαρα εναντίον της απεργίας και των απεργών μιλώντας για ταλαιπωρία του κοσμάκη και για απώλεια χρημάτων στα ταξί. Και στην τελική μάθε πως όταν γίνεται απεργία δεν στρέφεις τους εργαζόμενους εναντίον των απεργών , με την ιδια λογική κάνε πέσιμο στους αγρότες αν κλείσουν τους δρόμους . Αυτές σου οι απόψεις είναι αντιδραστικές , υπηρετούν την κυβέρνηση , το κεφάλαιο και εκθέτουν τους εθνικιστές ως ακροδεξιούς. Απο το να εκτεθεί ο Εθνικιστής προτιμώ να χαρακτηριστουν όσοι εχουν τέτοιες απόψεις ως ακροδεξιοί και να τους δείχνουμε ως κακούς . Αρα μου κάνεις μια χαρά για να σε δείχνω .

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 7:25 μ.μ.  

οσο και να με δειχνεις τιποτα δεν πετυχαινεις.τον εαυτουλη σου εκθετεις μικρουλη..ακου τι σου λεω.φαινεσαι σα τη μυγα μες το γαλα οτι προσπαθεις να κανεις ζημια.οι εθνικιστες δεν υποστηριζουν τους εργατοπατερες και τα συνδικατα τους ουτε και την καπιταλιστικη νεοταξικη μασωνοκυβερνηση.οι εθνικιστες υποστηριζουν την διατηρηση των συλλογικων συμβασεων εργασιας και την προσαρμογη ολων των μισθοδοσιων σε ιδια περιπου επιπεδα.οχι να παιρνει ο ενας 5 χιλιαρικα και ο αλλος 1. η ολη συμπεριφορα σου ευνοει μονο την αναρχοαριστερα και αυτο το γνωριζεις.βριζεις αγιες σοφιες,στρατους,ευζωνες,ειρωνευεσαι γενικα την εξουσιαστικη δυναμη των μασονων και αλλα πολλα τα οποια σε βγαζουν οφσαϊντ...μικρος εισαι,θα..μαθεις!!

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 11:18 μ.μ.  

ΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΆΚΗ Θα εχει και συνέχεια , πιάσε το ψαλτήρι και μέτρα κόμπους...

Ανώνυμος 30 Ιανουαρίου 2013 στις 6:03 μ.μ.  

τα σχόλια εθνικοφροσύνης θα διαγράφονται , παπαδολαγνείες, χούντες , αγιες-σοφιές κλπ εδώ δεν θα μπαίνουν . Όταν με το καλό θα δέχεστε κι εσείς τα δικά μας σχόλια στα μπλογκ σας τότε θα τα πούμε . Άλλωστε τι να αφήσουμε ; Το οτι βρίζετε μάνες και νεκρούς 15χρονους ;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP