Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τούρκοι "πολίτες" εμφανίστηκαν στην Κρήτη και ζητούν τις ακίνητες περιουσίες των προγόνων τους!

Tουλάχιστον 45 Τούρκοι πολίτες αφίχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Κρήτη και διεκδικούν τις περιουσίες των προγόνων τους, αναζητώντας σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών και τα υποθηκοφυλακεία. Τους τελευταίους μήνες στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά και σε άλλες περιοχές εμφανίστηκαν νομικοί εκπρόσωποι τους θέλοντας να καταγράψουν, τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν οι Τουρκοκρήτες πρόγονόί τους, μέσω των συμβολαίων που υπήρχαν στα κρατικά αρχεία της τουρκικής διοίκησης, μέχρι το 1898.

Όπως γράφει μάλιστα τοπική εφημερίδα, σε μερικές περιπτώσεις φαίνεται ότι η αναζήτηση αυτή έχει φτάσει μέχρι και στα αρχεία του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι απόγονοι εκείνων που αναχώρησαν από την Κρήτη πριν από ένα και πλέον αιώνα, ή με την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, γνωρίζουν ακριβώς πού πρέπει να αναζητήσουν τα ίχνη των πατρογονικών περιουσιών, γεγονός που σημαίνει ότι η έρευνά τους δεν ξεκινά μόλις τώρα, ούτε ότι αυτή γίνεται απλώς για ιστορικούς λόγους....
Διαβάστε περισσότερα...

Σκοπιανό φεστιβάλ προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα!

Εκδηλώσεις στην “Αιγαιατική” Μακεδονία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί για το καλοκαίρι!! Με τις κάμερες στο χέρι οι κύριοι του Maknews και του Ουράνιου Τόξου, έτοιμοι να αποθανατίσουν τη “Μακεδονική” μειονότητα εν ώρα πανηγυριού κάτω από τη μύτη μας, εφόσον οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με την οικονομικη κρίση και πόσο έπληξε την τσεπη τους…
Θα αφήσουμε να περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα; Θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας πεδίο αντιπάραθεσης του κάθε άνοητου που ψευδολογεί περί αλύτρωτης πατρίδας και μειόνοτητας, ή επιτέλους θα αντιδράσουμε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια ώστε να ακυρώσουμε τα εργαλεία προπαγάνδας των σκοπιανών φανατικών;....

περισσότερα εδώ Διαβάστε περισσότερα...

ΡΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρό πλήγμα στα στριπ κλαμπ

Όταν ξέσπασε το θέμα με την πετρελαιοκηλίδα σίγουρα δεν πέρασε από το μυαλό του εκπροσώπου της BP ότι θα είχε μπελάδες και με τα στριπ κλαμπ της Ν. Ορλεάνης όταν δήλωνε ότι θα λάβει μέτρα για τα προβλήματα του κοσμάκη που επλήγησε από τη διαρροή.

Τώρα η ένωση των στριπτιζέζ του κλαμπ Mimosa Dancing Girls στην περιοχή της Ν. Ορλεάνης ζητά άμεση αποζημίωση επικαλούμενη ότι εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας μειώθηκε η ζήτηση με τους ψαράδες που ήταν συχνοί πελάτες ολοένα να σπανίζουν.

Η BP ανακοίνωσε χθες ότι έχει ήδη δεχτεί 64.000 αιτήσεις για αποζημίωση, ενώ ανέφερε ότι έχει ήδη πληρώσει 104 εκατ. δολάρια στους κατοίκους της πληγείσας περιοχής. Μάλιστα περισσότερες από 1500 αιτήσεις κάθε μέρα ήταν από ψαράδες οι οποίοι δεν μπορούσαν να ασκήσουν το επάγγελμά τους λόγω της.. καταστροφής.

Παράλληλα, στο κέντρο παραπόνων της BP προσήλθαν πολλοί ιδιοκτήτες στριπ κλαμπ. Σερβιτόρες εστιατορίων, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι διαμαρτυρόμενοι ότι η ζωή τους χειροτέρεψε.

Ήδη η BP για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες αιτήσεις για αποζημίωση έχει συστήσει 33 γραφεία από τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα με μια ισχυρή ομάδα.
 
papatzides
Διαβάστε περισσότερα...

"Ασφαλές το Κέντρο" αλλά το πρόβλημα μεταφέρετε "σκοπίμως" στις γύρω γειτονιές


Κυριοι, πολυ καλη ιδεα το "ασφαλες κεντρο" που προσπαθει να περασει η ΕΛΑΣ και η Κυβερνηση κατ' επεκτασιν… Αλλα λυση δεν ειναι η μετατοπιση….. οχι Κυριοι, με το να αδειαζετε το Κεντρο απο τους αλλοδαπους και τις πασης φυσεως εγκληματικες ενεργειες τους.. (ενας θεος ξερει, τι συμφερον εχετε να το κανετε αυτο τη δεδομενη στιγμη) και να τους οδηγειτε σε αλλες περιοχες, οπως ειναι τα Πατησια (Αγιος Λουκας, και οχι μονο), οχι Κυριοι…αυτο δεν ειναι λυση… Εδω και αρκετο καιρο προσπαθειτε να προωθησετε την επιχειρηση "ασφαλες κεντρο", τα αποτελεσματα της επιτυχημενης σας επιχειρησης, ειναι ηδη εμφανη εκτος Κεντρου. Εχουν πια μετατραπει σε ΓΚΕΤΟ, μεχρι προτινος ησυχες γειτονιες, με τους αλλοδαπους-εγκληματιες να εχουν κυριευσει ολοκληρες περιοχες. Ειναι, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, κυριοι να γινεται εμποριο ναρκωτικων και να υπαρχει τετοιας εκτασης πορνεια σε κεντρικους δρομους, οπως η Πατησιων.  Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΘΗΝΑ"...
...

Λαθρομετανάστες, πλανόδιοι... πωλητές τσαντών, ζωνών, ομπρελών, μπρελόκ, ρούχων, φακών, λουλουδιών, μπανανών, ειδών ψαρέματος, λευκής και μαύρης σαρκός αλλά και ναρκωτικών, διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Ασφαλής Αθήνα" που εξήγγειλε η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εφαρμόζουν άνδρες της ΕΛΑΣ και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου της Αθήνας! Τους έδωσαν οι επαγγελματίες αντιρατσιστές και απο ένα πλακάτ γραμμένο σε ελληνικά -τα οποία ούτε γνωρίζουν οι λαθρομετανάστες τι λένε- και τους ξαμόλυσαν για να παραστήσουν τους... κακόμοιρους! Την ίδια ώρα εκατοντάδες ληστείες και επιθέσεις πραγματοποιούνται στο λεγόμενο "ιστορικό κέντρο" των Αθηνών απο τους ίδιους... κακόμοιρους εις βάρος των Ελλήνων!

ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

Ε, όχι και γραφικός ο Καρατζαφέρης, κύριε Μητσοτάκη!

Αλήθεια πότε ήταν γραφικός; Όταν στήριζε τη σύνθετη ονομασία της κυβέρνησής Μητσοτάκη το 1992 ή τώρα που βοηθάει τη κορη του στα σχεδιά της;

πηγη

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ: Ο ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟΚΕΝΤΡΩΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ…

Την προηγούμενη βδομάδα, ο Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με τον υπ’ ατμόν από την ΝΔ (για Ντόρα μεριά) Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κιλτίδη που ανεξαρτητοποιήθηκε (για να πάει αργότερα κατά Ντόρα μεριά). Την Παρασκευή, συναντήθηκε με τον επίσης υπ’ ατμόν από την ΝΔ (για Ντόρα μεριά) βουλευτή Χανίων Μαρκογιαννάκη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του τηλεκόμματος στη Βουλή, τις πρωϊνές ώρες, λίγο πριν από την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. του κόμματός του. Ο Μαρκογιαννάκης δικαιολογήθηκε ότι μπήκε στο γραφείο του ΛΑΟΣ, όχι γιατί είδε…φως, αλλά γιατί είδε μέσα έναν… γνωστό του και θέλησε να τον… χαιρετήσει. Όλως τυχαίως ήτανε μέσα και ο Καρατζαφέρης κι είπε ο άνθρωπος να κάτσει να πιει έναν… καφέ μαζί του. Για να σοβαρευτούμε, ο αρχηγός του τηλεκόμματος (που πνέει τα λοίσθια) έχει αναλάβει επίσημα το ρόλο του ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ μεταξύ της… σιδεροκέφαλης και των βουλευτών που επηρεάζει, και διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή τους από την ΝΔ και την ένταξή τους στο υπό εκκόλαψη κόμμα της… μεγαλειοτάτης, το οποίο φιλοδοξεί να συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, κόμμα Κουβέλη, τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και άλλες… σώφρονες και… υπεύθυνες δυνάμεις αυτού του τόπου.

Να τον χαίρονται οι… ακραίοι εθνικιστές (και οι «ναζισταί», και οι «ναζισταί») τον… ενδιάμεσο αρχηγό τους της… ρήξης και ανατροπής.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ... ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ... ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ;
 
Σεμινάριο για μικροκύματα θα διοργανώσει σε ψευδοπανεπιστήμιο της κατεχόμενης Κύπρου η διεθνούς φήμους ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) που εδρεύει στην Νέα Υόρκη και κατέχει γραφεία σε πολλές χώρες του κόσμου, τον ερχόμενο Αύγουστο του 2010.
Το θέμα ήρθε εις γνώσιν μας, μετά την καταγγελία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Γεώργιου Κυριάκου, ο οποίος ως μέλος της οργάνωσης αυτής διαμαρτυρήθηκε και απέσυρε την συμμετοχή του από το σεμινάριο.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη κινητοποιηθεί και αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τους διοργανωτές. Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η ακτιβιστική οργάνωση CANA (Cyprus Action Network of America), η «Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» και το προσφυγικό Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».
Προτρέπουμε τους Κύπριους και Ελλαδίτες επαγγελματίες που είναι μέλη αυτού του Ινστιτούτου, να αντιδράσουν και να ενημερώσουν την ηγεσία του Ινστιτούτου, ότι το εν λόγω σεμινάριο διοργανώνεται σε μια παράνομα κατεχόμενη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμη περισσότερο, προτρέπουμε τους ίδιους τους συμφοιτητές μας, κυρίως αυτούς που σπουδάζουν σχετικά με το θέμα αυτό, να ενημερώσουν αμέσως τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους, στα κατά τόπους σπουδαστικά κέντρα που βρίσκονται.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα...

Η ουρά του ποντικού

κουσα χθες στις ειδήσεις της ΝΕΤ μία εκφωνήτρια ν’ αναγγέλλει σοβαρά-σοβαρά πως η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην Ευρώπη στη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες.
Τώρα, θα μου πεις, εδω το πάν απόλλυται, εσυ ρε Εργοδότη αυτο βρήκες να σ’ ενοχλήσει; Εδω ο ποντικος έκανε μακροβούτια στο πιθάρι με το λάδι, εσυ κάνεις σαν τη δούλα, που τον έπιασε (με σιχαμάρα), τον έβγαλε έξω, και …προσέχει μη στάξει η ουρα του στο μαγαρισμένο λάδι;
Αυτο βρήκα! Όχι ότι κάνει κάποια σοβαρη ζημια (και σιγα μη …συγκινηθουν οι τηλεθεατες, να πάνε στις επόμενες εκλογες να …ψηφίσουν Σύριζα!), αλλα επειδη είναι χαρακτηριστικο:

  • και των εκπεμπομένων ναρκωτικων εναντίον των εγκεφαλικων λειτουργιων αυτου του φουκαρα λαου,
  • αλλα και του αποτελέσματος, που ήδη έχουν επιφέρει αυτα τα ναρκωτικα. (Ελάχιστοι αντιδρουν σε κάτι τέτοια!)
Κατ’ αρχην, και πέρα απ’ το γεγονος ότι είδηση είναι (και …εκπέμπεται απ’ την τηλεόραση) όταν άνθρωπος δαγκώσει σκύλο, ποιος είπε στους παπάρες της κρατικης τηλεόρασης ότι το άσυλο είναι κάτι σαν καραμέλλα, να χορηγείται αέρα-πατέρα; Ποιος τους είπε ότι η χορήγηση ασύλου είναι κάτι σαν ολυμπιακο αγώνισμα, ώστε να βγάλουμε …τελικη κατάταξη; (Μήπως να βγάλουμε και παγκόσμιο ρεκόρ, ρε σούργελα; )
Εδω δεν είμαστε μια παρέα, να κάνουμε πλάκα στον τσιγκούνη της παρέας, ότι μας κέρασε τις λιγώτερες φορες. Ναι μεν, η Ελλάδα έχει υπογράψει τις περι ασύλου διεθνεις συνθήκες, αλλα το άσυλο, “κύριοι”, χορηγείται υπο προϋποθέσεις! Μία απο τις οποίες sine qua non είναι το ότι ο αιτων πρέπει να προέρχεται απο εμπόλεμη χώρα, όπου δεν φαίνεται να υπάρχει γιατρεια στο ορατο μέλλον.
Συνεπως, άσυλο στον οποιοδήποτε λαθρομετανάστη μας κουβαλιέται εδω ΔΕΝ πρέπει να χορηγείται, και κακως, κάκιστα γίνονται δεκτες τέτοιες αιτήσεις.
(Παρένθεση: Ας μείνω στο θέμα! Να μη γίνω κακος, κι αρχίσω να μιλάω για εμπλεκόμενα κυκλώματα στην όλη ιστορία και τζίρο πολλων εκατομμυρίων ευρω! Αλλα αφελης δεν είμαι. Κατανοητο αυτο, “κύριοι” επαγγελματίες “ευαισθητούληδες”; )...
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέες διευθύνσεις των blogs που "έκλεισαν".


Οι διευθύνσεις στη wordpress από τα blog που "έκλεισαν".

Το ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είναι freskoprama wordpress.

Το ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ είναι arvanitis wordpress.

Το παπα-Ηλίας είναι papailiasyfantis wordpress.

Μπλοκαρισμένα ήταν πολλά ακόμη, το ΖΕΙΔΩΡΟΝ, το nemesis corfu, το ksipnistere, ΕΜΕΙΣ και δεν ξέρουμε πόσα ακόμη...

Τα πιό πάνω... "ξεκλέιδωσαν" μετά από κωδικούς αριθμούς που βάλαμε όταν αναγράψαμε τα κινητά μας τηλέφωνα!
Τι θα γίνει στην πορεία ουδείς γνωρίζει.
Είδομεν...

Και για να μην ξεχάσω... που είναι οι αντιδράσεις από τα "μεγάλα" blog?
Εκείνους όταν τους είχαν "κλείσει" βομβάρδιζαν με mail όλο τον κόσμο και εκείνος με την σειρά του έβγαζε άρθρα και φώναζε κ.τ.λ.
Τώρα που είστε εσείς ωρε ΛΕΒΕΝΤΕΣ;
 
Διαβάστε περισσότερα...

Βόρειοι, ακόμη κι αν είστε ''εθνικιστές'', άι σιχτιρ...μας τα έχετε πρήξει στην κυριολεξία πια.

Από την Καθημερινή 13/06/10, σχολιάζει το Γεράκι του Αιγαίου

Λιτότητα και ξενοφοβία κέρδισαν στην Ολλανδία

Eπειτα από έναν αιώνα, οι Φιλελεύθεροι του Μαρκ Ρούτε κατέκτησαν τη λαϊκή ψήφο
Της Ευρυδικης Mπερση

Οι ολλανδικές βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης ήταν υπόδειγμα αυτού που ο Αμερικανός οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν έχει χαρακτηρίσει «ευρωπαϊκό μαζοχισμό». Σε καιρό οικονομικής στενότητας, οι Ολλανδοί εξέλεξαν τους Φιλελευθέρους του Μαρκ Ρούτε, ένα κόμμα-σημαιοφόρο της πολιτικής λιτότητας που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Την Τετάρτη, οι Φιλελεύθεροι, το κόμμα που προτιμά ο ολλανδικός επιχειρηματικός κόσμος, κατέκτησαν τη λαϊκή ψήφο έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα. Εχουν συμμετάσχει στις περισσότερες κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, αλλά πάντοτε ως μικρότεροι εταίροι. Ο 43χρονος Ρούτε, πρώην διευθυντής προσωπικού της πολυεθνικής Unilever, αποδείχθηκε ικανότατος διαχειριστής, κατ' αρχήν του δικού του κόμματος. Ξεπερνώντας τη διάσπαση του 2007, που έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τους Φιλελευθέρους, ο Ρούτε αποκατέστησε την ενότητα και μετέθεσε την προεκλογική συζήτηση από τη μετανάστευση, στο δικό του προνομιακό πεδίο της οικονομίας. Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων θα καταγραφεί στα χρονικά ως ο άνθρωπος που κατάφερε να κερδίσει εκλογές παρόλο που υποσχέθηκε τις βαθύτερες περικοπές δαπανών απ' όλους τους αντιπάλους του, την άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και την επιβράβευση των θυσιών της επόμενης πενταετίας με ακόμη βαθύτερες περικοπές στη συνέχεια. Οι Εργατικοί του Γιομπ Κοέν προσπάθησαν να αντισταθούν. «Αυτό που προτείνετε είναι ηλεκτροσόκ και είναι γνωστό ότι το ηλεκτροσόκ κινδυνεύει να οδηγήσει σε παράλυση», είπε ο Κοέν. Το κόμμα του Κοέν έφθασε πολύ κοντά στους Φιλελευθέρους (απέσπασε 30 έδρες, αντί 31 των Φιλελεύθερων) αλλά έχασε τα πρωτεία, αφού σημαντική μερίδα παλιών ψηφοφόρων του διέρρευσαν προς δύο κόμματα με πιο αριστερό οικονομικό πρόγραμμα. Τους αριστερούς Σοσιαλιστές, που απέσπασαν 16 έδρες και τους... ακροδεξιούς του Κόμματος της Ελευθερίας που απέσπασαν 24.

Οι Ελληνες

Το ξενοφοβικό Κόμμα της Ελευθερίας και ο αρχηγός του, ο Χερτ Βίλντερς, σημείωσαν μετεωρική άνοδο πλαγιοκοπώντας και τους μεγάλους ηττημένους των εκλογών, τους χριστιανοδημοκράτες ακόμη και στα παραδοσιακά προπύργιά τους στα νότια της χώρας. Ο απλουστευτικός «χύμα» λόγος του Βίλντερς, η μαεστρία με την οποία φορτώνει στο 5% των μουσουλμάνων την ευθύνη για όλα τα δεινά της χώρας αλλά και οι φιλολαϊκές υποσχέσεις του στο οικονομικό πεδίο τον προίκισαν με 1,5 εκατ. ψήφους διαμαρτυρίας. Μια ιδέα για τον λόγο του Βίλντερς δίνουν οι απόψεις του για τους Ελληνες «Εμείς δουλεύουμε, αυτοί τρώνε σουβλάκια, εμείς παλεύουμε, αυτοί πίνουν ούζο, είναι μια χώρα όπου ο κόσμος συνταξιοδοτείται μόλις αποφοιτήσει».

Αλλά και ο εν αναμονή πρωθυπουργός Ρούτε έχει ενδιαφέρουσες απόψεις. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο Παρίσι και σε ό, τι βρίσκεται νοτίως αυτού. Εμπιστεύομαι μόνο τον άξονα Χάγης - Βερολίνου και το ΔΝΤ. Αρρωσταίνω όταν ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω ότι η Ελλάδα απεργεί. Σκέφτομαι ότι είναι ξιπασμένοι. Τους στέλνουμε δισεκατομμύρια. Οι Ελληνες θα μπορούσαν να ξυπνήσουν και να πουν: ίσως είναι περίεργο το ότι δεν πληρώνουμε ποτέ φόρους. Και ότι η παραοικονομία φθάνει το 40%. Και ίσως είναι περίεργο που όλοι ζούμε σε βίλες με πισίνες. Aυτό πώς γίνεται; Στην Ολλανδία δεν υπάρχουν τόσο πολλές βίλες». (De dagelijkse standaard, 6/5).

Εν τω μεταξύ, τα δισ. του ολλανδικού κράτους συνεχίζουν να αγνοούνται όχι στις αβαθείς ελληνικές πισίνες αλλά στην μαύρη τρύπα της διάσωσης του ολλανδικού τραπεζικού συστήματος. Για την ΑBN AMRO και την Fortis, το ολλανδικό Δημόσιο εκταμίευσε 30 δισ ευρώ - ποσό το οποίο, όπως παραδέχθηκε ο διοικητής της ABN AMRO, Χέρτ Ζαλμ, το ολλανδικό κράτος δεν θα λάβει ποτέ ακέραιο πίσω.

σχόλιο:

Το καλύτερο το άκουσα προ λίγων ημερών από κάποιον Έλληνα καλιτέχνη.

Πάνω κάτω ήταν το εξής:

"...Οι Δυτικοί (ή και οι Βόρειοι κατά μια άλλη οπτική) - ως προς την Ελλάδα - μοιάζουν με τους νεόπλουτους.

Έχετε δει Νεόπλουτο πως φέρεται απέναντι στα "παλιά τζάκια" και τους "αριστοκράτες"; Με απαξίωση, αλαζονεία, επιθετικότητα. Βλέπεις, αυτός μόλις απέκτησε κάτι που αυτοί το είχαν γενιές επί γενιών. Ακόμη και όταν αυτός δεν υπήρχε ούτε καν σαν σύλληψη ιδέας..."

Παραφρασμένο, κάπως έτσι ήταν.

Και νομίζω πως λέει πολλά. Πάρα πολλά.

Δεν νομίζω πως το Εθνικό Μέτωπο της Δύσης έχει αφήσει και πολλές πόρτες ανοιχτές για το Ελληνικό Εθνικό Μέτωπο.

Ίσως περισσότερους διαύλους θα μπορούσαμε να βρούμε με τους Ιταλούς.
Πιθανόν.

Κατά βάση όμως, να το πάρουμε απόφαση ότι το "Δυτικό Ανθελληνικό Μένος" που ξέσπασε το 1204 πάντοτε σιγοκαίει εναντίον μας και με κάθε ευκαιρία ξεσπάει στα εθνικά μας συμφέροντα.
Την διέξοδό του το Ελληνικό Εθνικό Μέτωπο για να την βρει θα πρέπει να σκεφτεί και να λειτουργήσει μάλλον κάπως "ασύμμετρα" και "αντισυμβατικά". Εντελώς παράδοξα θα έλεγα.

Ιστορικό δίδαγμα μπορεί να βγει ένα και μοναδικό.

Η Δύση θα μας βοηθήσει μόνον εαν φοβηθεί πως η Ελλάδα είναι ικανή για την χειρότερη γεωπολιτική εξέλιξη που θα μπορούσε ποτέ να οραματισθεί ανθρώπου νους. Μόνον εαν πιστέψουν πως είμαστε έτοιμοι για όλα (πχ έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία που θα βάλει παγκόσμια φωτιά) θα τολμήσουν να ξεπεράσουν το ανθελληνικό τους μένος και να ενεργήσουν πιο "δημιουργικά" για τις Ελληνικές υποθέσεις.

Μεγάλα ρίσκα μεγάλα κέρδη.

Αλλιώς, ας κάτσουμε να συνεχίσουμε να μετράμε σφαλιάρες μέχρι την ολοκληρωτική μας αλλοτροίωση και φυλετική αλλοίωση και εξαφάνιση.

Γεράκι του Αιγαίου
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP