Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ταλαιπωρία για εκατομμύρια πολίτες - Χειρόφρενο σε όλα τα ΜΜΜ

Την Τετάρτη μας περιμένει μια μεγάλη ταλαιπωρία αφού οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τραβάνε χειρόφρενο για 24 ώρες. Ακινητοποιημένα λοιπόν θα είναι όλα τα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και προαστιακός.

Χιλιάδες εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να πάρουν τα αυτοκίνητα τους για να πάνε στην δουλειά προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων να απεργήσουν γιατί διεκδικούν και αυτοί τα δικαιώματα τους όμως θα έπρεπε να φροντίσουν με κάποιο τρόπο να μην ταλαιπωρηθούν οι απλοί πολίτες που θα πρέπει να πληρώσουν πολλά λεφτά για να πάνε στην δουλεία τους.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς τονίζουν ότι θα...μισθώσουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους απεργούς στις συγκεντρώσεις, αφού όπως γράφει η ανακοίνωση, η μετακίνηση τους θα είναι δύσκολη και ακατόρθωτη αφού δεν θα υπάρχουν...μέσα μεταφοράς! Δηλαδή φροντίζουν για τον εαυτό τους αλλά γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εκατομμύρια πολίτες αφού οι πολιτικοί που ευθύνονται για την κατάσταση στην οικονομία της χώρας μετακινούνται με τα...πολυτελή τους αυτοκίνητα.
Πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΕΚ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5/12/2010 η Γενική Συνέλευση της ΕΦΕΚ Αθήνας. Το ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ για άλλη μια φορά είπε τα πράγματα ξεκάθαρα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα και κανένα να φοβηθούμε. Οι θέσεις και οι απόψεις μας είναι πάγιες και ξεκάθαρες. Ας ενοχλούνται κάποιοι. Ας τις οικειοποιούνται κάποιοι άλλοι... Ο Αγώνας γίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Και οι αγώνες της κάθε παράταξης είναι γραμμένες στην ιστορία της.

Το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, όπως πάντα, τεκμηρίωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου την Εθνική γραμμή Απελευθέρωσης της Κύπρου. Η απεμπλοκή από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις σωστές του βάσεις, ως προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού. Οι προβλέψεις και προειδοποιήσεις του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ως προς τη διαδικασία ομοσπονδοποίησης της Κύπρου, δυστυχώς επαληθεύονται: η κυβέρνηση Χριστόφια έχει προβεί σε πρωτοφανείς υποχωρήσεις, η δε Κυπριακή Δημοκρατία έχει απομονωθεί τόσο, που οι ξένοι απειλούν με αναγνώριση της Διχοτόμησης. Και πάλιν προτείναμε την καταγγελία της Τουρκίας για τα εγκλήματά της στην Κύπρο, την άσκηση διεθνούς διαφώτισης για το Κυπριακό και την ισχυροποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Ελλάδα. Αυτός είναι ο δρόμος της Απελευθέρωσης κι όχι η ψευδοεπαναπροσέγγιση με τους έποικους και τους παρανομούντες Τουρκοκύπριους!

Μεταξύ άλλων, το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ κατέθεσε ψηφίσματα που αφορούν:
Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονική επίθεση σε βάρος πολίτη από τα αναρχοβλαμμένα....

ΜΕ ΡΩΓΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟΥ ΟΣΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ-ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΜΜΕ!
Με ρωγμή του μετωπιαίου οστού, αλλά σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται υπό την παρακολούθηση του Ηλία Σουρτζή, διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ, όπου μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ, ο 50χρονος άντρας τραυματιοφορέας στο επάγγελμα, που χτυπήθηκε χθες στο κεφάλι από πέτρα (κυβόλιθο) στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου.

Ανευ απροόπτου αναμένεται να εξέλθει από την κλινική εντός 3 ημερών.

Την παραπάνω...τηλεγραφική είδηση βρήκαμε στην "προοδευτική" Ελευθεροτυπία,που αν είχε χτυπηθεί έτσι κανένας "αγωνιστής" θα είχε χαλάσει τον κόσμο:Αντίθετα,για τον άνθρωπο που δέχτηκε δολοφονική απίθεση από τα καθάρματα της ακροαριστεράς,ελάχιστες λέξεις κι αυτές με το ζόρι!

ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι υποδοχή...

Όταν ο Γιωργάκης επέστρεφε στην πατρίδα, μετά τα πολλά ταξίδια του ανά τον κόσμο, τα blogs έγραφαν χαριτολογώντας: «Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αθήνα». Αυτή τη φορά κυκλοφορεί ο ίδιος τίτλος, ακόμα και στις εφημερίδες, αλλά η αναφορά γίνεται στον Στρος Καν. Όχι άδικα βέβαια, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ ορίζει τη σημερινή πολιτική στη χώρα μας.

Αν κι εν μέρει αυτό είναι ψέμα, καθώς πολλές από τις οδηγίες του Γάλλου, είναι προϊόντα πιέσεων του Γιωργάκη και των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο Ντομινίκ λοιπόν βρέθηκε εις τας Αθήνας, επισκέφτηκε αυτούς που έπρεπε να κοπεί πρώτα ο μισθός (πρωθυπουργό, Πρόεδρο Δημοκρατίας), έκανε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, επιβεβαιώνοντας την επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών κι έτυχε υποδοχής αρχηγού κράτους. Σαν πασάς. Ή ίσως και κάπως έτσι:

δείτε εδώ την υποδοχή του δόκτορα!!!  Διαβάστε περισσότερα...

"Μη νομίζετε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει"

Η φράση αυτή του Ντομινίκ Στρος Καν, πάγωσε την αίθουσα της συνέντευξης και τον Έλληνα Πρωθυπουργό που ήταν δίπλα του.
Λίγο αργότερα ανασκεύασε, λέγοντας ότι φταίνε τα "όχι καλά Αγγλικά του" και ότι εννούσε "το πρόγραμμα συνεχίζεται".
Εμείς πάντως καταλάβαμε... 
 
πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Τώρα στο Facebook εκτός από τα "μακεδονικά" έχουμε και τα "αρχαία μακεδονικά"!!!


Στο νέο προφίλ του Facebook που προς το παρόν είναι ακόμα προαιρετικό και μπορείτε να το ρυθμίσετε χειροκίνητα στο http://www.facebook.com/about/profile/ (μέχρι να μπει αυτόματα σε όλους), έχει μια επιπλέον πληροφορία για τις γλώσσες που μιλάει ο καθένας μας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων Αρχαία Ελληνικά, Κρητικά Ελληνικά, Κυπριακά Ελληνικά και βεβαίως βεβαίως:

ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ή Ancient Macedonian!!

δηλ. άλλο τα αρχαία ελληνικά και άλλο τα αρχαία μακεδονικά!!!

Έτσι είναι! Όποιοι δραστηριοποιούνται, ακούνε στα επιχειρήματά σου (τι γλώσσα μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος;) σκέφτονται και δρομολογούν απαντήσεις...

αμφιβάλει κανείς ότι σε 10 χρόνια όλη η υφήλιος θα ξέρει ότι οι πρόγονοι των "Μακεδόνων" δηλ. οι "Αρχαίοι Μακεδόνες" και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν "Αρχαία Μακεδονικά";

Δείτε και το screenshot...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijWZ1qreRqtgaVGy6iGYPJ0P9crNymKQ72Cp5gTyW2KrdZC64bJtl3Yprc6QZMjki8obh0SIml5tddUp6gZpdpBie_b5Uokb51dl9cvfPC1QMwfchgb6TahXVqzIQ9Sy_9TNi2KbNusdAh/s1600/Screenshot-Facebook+_+%25CE%2595%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25BE%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CE%25A0%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25AF%25CE%25BB+-+Google+Chrome-1.png

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Ξαφνική αλλαγή ξενοδοχείου για τον Στρος Καν - Δεν θα μείνει στη Μ.Βρετανία

- ''Μυστικό'' το ξενοδοχείο που θα καταλύσει για να αποφύγει τους διαδηλωτές
- Στις 2.15 συναντάται με τον πρωθυπουργό - Στις 18.30 στην Βουλή
- Συλλαλητήρια στις 5 και στις 7 σε Κλαυθμώνος και Σύνταγμα 
 
Σε συννενόηση με τις ελληνικές αρχές η ασφάλεια του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ αποφάσισε τελευταία στιγμή να ακυρώσει την διαμονή του σε ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας και να μην ανακοινωθεί ο νεος τόπος που θα καταλύσει εκείνος και οι συνεργάτες του.
Τόσο τα χθεσινά επεισόδια όσο και τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια έκαναν απ' οτι φαίνεται απαγορευτική την διαμονή του στο κέντρο της Αθήνας.
Ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, θεωρείται βέβαιο οτι στις δημόσιες δηλώσεις του θα μιλήσει με πολύ κολακευτικά λόγια για τους έλληνες και την προσπάθειά μας να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο.
Δεν παύει όμως να ηγείται του πιο σκληρού χρηματοπιστωτικού οργανισμού του πλανήτη που έχει δώσει δείγματα γραφής απέναντι σε χώρες που έφτασαν στο χείλος της χρεοκοπίας. Τα δυο πρόσωπα που θα παρουσιάσει ο Στρος Καν έχουν να κάνει και με το γεγονός οτι επιθυμεί διακαώς να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Θα τον υποδεχθούν με συλλαλητήρια
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP