Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΡΙΟ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Τὴν 12.1.2011, ἡμέραν Τετάρτην καὶ ὥραν 6ην μ.μ.εἰς τὸ Πολεμικὸν Μουσεῖον Ἀθηνῶν θὰ ἔχωμεν τὴν μεγάλην ἐκπολιτιστικήν μας βραδιάν.

Ἐκτὸς ἀπὸ τὸ μουσικοχορευτικὸν συγκρότημα τοῦ κ. Γεωργίου Δαλιάνη μὲ παραδοσιακὰ χορευτικὰ τραγούδια, ὅπου θὰ μᾶς τραγουδήσῃ καὶ ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρῖστος Κυριακόπουλος, ὡς γνωστὸν θὰ βραβεύσωμεν:
α) Τὸν πρώην Πρόεδρον τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, ἀείμνηστον Τάσσον Παπαδόπουλον. Τὶς τιμητικὲς διακρίσεις θὰ παραλάβῃ ὁ Πρέσβυς τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας κ. Ἰωσήφ Ἰωσήφ.
β) Τὴν διδασκάλισσα, Ἑλένην Φωκᾶ, ποὺ ἦτο ἐγκλωβισμένη ἐπὶ 23 ὁλόκληρα ἔτη εἰς τὰ κατεχόμενα τῆς Κύπρου καὶ δὲν
ἠδύνατο νὰ μεταβῇ οὔτε σὲ ἰατρούς. Ὅταν τελικῶς κατώρθωσεν νὰ πάῃ εἰς τοὺς ἰατρούς, δὲν τῆς ἐπέστρεψαν οἱ Τοῦρκοι νὰ ἐπιστρέψῃ εἰς τὴν κατοικίαν της.
γ) Τὴν ἐπίτιμον Γενικὴ Γραμματέα τοῦ Καλλιτεχνικοῦ Ἐπιμελητηρίου τῆς Ἑλλάδος, ἐκπαιδευτικὸν τέχνης, κυρία Ρένα Ἠλία-Ἀνούση.

Κύρια ὁμιλήτρια θὰ εἶναι ἡ ἡρωίδα δασκάλα Χαρὰ Νικοπούλου ἀπὸ τὰ Πομακοχώρια, τὴν ὁποίαν ἀπεμάκρυνε τὸ Ὑπουργεῖον Παιδείας κατόπιν παρεμβάσεως τοῦ Σάρνιτς, ὀργάνου τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων εἰς τὸ Κοσσυφοπέδιον, σήμερον Προξένου τῆς Τουρκίας εἰς τὴν Κομοτηνὴν, «ἐργαζομένου» διὰ «Κοσσοβοποίησιν» τῆς Θράκης μας καὶ Ἕλληνες ἰθύνοντες γίνονται ἐκτελεστικά του ὄργανα.

Παρακαλοῦμεν, ὅπως ἔχομεν τὴν τιμὴν νὰ λαμπρύνετε διὰ τῆς παρουσίας σας ἐσεῖς, συγγενεῖς σας, φίλοι σας (καὶ ἐπισκέπτες τῆς ἐγκρίτου ἱστοσελίδος σας) τὴν ἑορτήν μας.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Τα κατεστημένα media δαιμονοποιούν το Tea Party, μετά το φονικό στην Αριζόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΤΟ ''ΤΕΑ PARTY'' ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ...




Σε εξέλιξη, από ότι φαίνεται, βρίσκονται οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν οι πυροβολισμοί του 22χρονου Τζάρεντ Λι Λόουνερπου (Jared Loughner) που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό της Gabrielle Giffords, γερουσιαστή των Δημοκρατικών, εναντίον του κινήματος του Tea Party.


Το MSNBC, το CNN και τα υπόλοιπα ‘παπαγαλίζοντα’ μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν εκατομμύρια Αμερικανούς, ως «άτομα επιρρεπή στην βία» και «φανατικούς αντικυβερνητικούς».



Το Fox News αποδίδει τους πυροβολισμούς σε αντικυβερνητικά συναισθήματα.

Λίγες ώρες μετά τους πυροβολισμούς ‘φιλελεύθεροι’ bloggers κατηγόρησαν την ρητορική της Σάρα Πέιλιν, για τους πυροβολισμούς. 


Ο Markos Moulitsas (ύποπτος ως συνεργάτης της CIA) έγραψε σαρκαστικά στη Daily Kos: «Η αποστολή εξετελέσθη, Sarah Palin».

Κι όλα αυτά την ώρα που μία συμμαθήτρια του δολοφόνου της Αριζόνα τον περιέγραψε ως «αριστερό» και ότι «κάπνιζε μαριχουάνα».

Η Caitie Parker, που πήγαινε στο Mountain View High School στο Tucson. μαζί με τον Jared Loughner, είπε ότι ήταν "ηλίθιος και κουτός", ενώ τα τελευταία χρόνια είχε γίνει «απομονωμένος».

συνέχεια εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Κράξιμο και σε μεγαλοδημοσιογράφο..Άγνωστος πελάτης έβρισε και περιέλουσε με κρασί τον Παπαχελά

Το δημοσίευμα από το ''Ποντίκι'' που περιγράφει το περιστατικό γράφτηκε προφανώς στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης. Έγκριτο και καλό συνάδελφο χαρακτηρίζει το τσιράκι του καθεστώτος Παπαχελά που δεν γλίτωσε από την οργή των πολιτών. Το αναρτούμε στα πλαίσια της ενημέρωσης σας έτσι όπως το είδαμε στο limeri

Ότι το κλίμα και κατά των δημοσιογράφων στην κοινωνία βαραίνει είναι γνωστό και το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τόσο θα γίνεται και χειρότερο, ιδιαίτερα όταν η ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων, κυρίως τηλεοπτικών, συνεχίζεται. Θύμα του γενικότερου κλίματος που έχει επικρατήσει έπεσε παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος προπηλακίστηκε από αγνώστους ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με φίλους του.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όπου ο καλός συνάδελφός βρέθηκε με παρέα σε ταβέρνα του χωριού Σπήλαιο. Ένας άγνωστος πελάτης τον πλησίασε και αφού τον έβρισε αναίτια, έφθασε στο σημείο να του πετάξει και το κρασί στο πρόσωπο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο μέσα στην ταβέρνα, αλλά ο διευθυντής της «Καθημερινής», ο οποίος ας σημειωθεί δεν έχει προκαλέσει με τα σχόλιά του, αντέδρασε με ψυχραιμία και έτσι δεν προκλήθηκε γενική σύρραξη! Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας φώναξε την αστυνομία, αλλά όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες δεν δόθηκε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα και έτσι το θέμα έληξε εκεί.

Είναι πάντως ένα θέμα αυτή η επίθεση στον διευθυντή της «Καθημερινής», αφού δείχνει ότι ακόμη και έγκυροι δημοσιογράφοι, όπως είναι ο Παπαχελάς, μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο αγανακτισμένων πολιτών για τους γνωστούς λόγους που αυτή την περίοδο βρίζουν και τους δημοσιογράφους, εκτός από τους πολιτικούς. Ίσως αιτία για το συγκεκριμένο επεισόδιο να είναι οι σκληρές φιλελεύθερες θέσεις που εκφράζει πολλές φορές γενικότερα το Συγκρότημα του Φαλήρου, τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ραδιόφωνο (ΣKAΪ 100,3), που πρωτοστατεί στις επιθέσεις εναντίον εργαζομένων αλλά και ολόκληρων κοινωνικών τάξεων.

Πλήρωσε δηλαδή ο Αλέξης τον πολιτικό φανατισμό που βγάζουν, με ευθύνη της ιδιοκτησίας, τα ΜΜΕ του Συγκροτήματος και από αυτή την πλευρά έχει τη συμπαράστασή μας. Κρίμα που σ’ αυτή την κρίση τα ΜΜΕ βρίσκονται στο πεδίο έντονης κριτικής και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

το Ποντίκι Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσε ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού - Πέντε νεκροί

Eλικόπτερο UH-1H του τουκικού Στρατού με τρία μέλη του πληρωμάτός του και δύο επιβάτες, κατέπεσε κατά την διάρκεια εκτέλεσης εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή της Άγκυρας.

Νεκροί είναι και οι πέντε επιβαίνοντες, Δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πτώσης, αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για πρόβλημα στον κινητήρα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας και συγκεντρώνουν τα συντρίμμια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ


Στη δύση του 2010 και μπροστά στην αυγή του 2011 στεκόμαστε σκεπτικοί, κουρασμένοι,
αηδιασμένοι , τρομοκρατημένοι , αλλά αποφασισμένοι για το που θέλουμε και πρέπει να πάει η ζωή μας , η πορεία της χώρας μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Προβληματισμένοι και απογοητευμένοι για την «Παιδεία» που προωθούν τα τελευταία χρόνια , όπου μεθοδικά και συστηματικά εντεταλμένοι εντολοδόχοι Υπουργοί στοχεύουν στον ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ και στην ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ της Νέας Γενιάς . Μια Παιδεία ανίκανη να δώσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος, να μεταλαμπαδεύσει τον ηρωισμό και να μεταδώσει την Υπερηφάνεια και την λεβεντιά των προγόνων μας στους νεώτερους.

Αηδιασμένοι για τους κλέφτες, αγύρτες , ανήθικους απατεώνες πολιτικούς που με περισσή αναίδεια, θράσος και αλαζονεία, επιτελούν το προδοτικό τους καθήκον εκτελώντας το ένταλμα διάλυσης και εξαφάνισης της Ελλάδας , χωρίς ίχνος μεταμέλειας, μεθυσμένοι και παραδομένοι στην προκλητική χλιδή της πολυτέλειας που δημιούργησαν από τα λεφτά και τον πλούτο του ελληνικού λαού και εφησυχασμένοι από την ατιμωρησία της βουλευτικής ασυλίας. Αηδιασμένοι από την εκκωφαντική σιωπή του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ , Προέδρου της, κατ΄επίφαση, Δημοκρατίας, προδότη του Έθνους.

Αηδιασμένοι από την βρωμερή κλίκα των δημοσιογράφων που στο 99% της ανήκει στο 2% του ΣΥΡΙΖΑ και στο 7% του ΚΚΕ , υπό την προστασία των πληρωμένων Διαχειριστών, κλητήρων της Παγκοσμιοποίησης , που πανηγυρίζουν και θριαμβολογούν για οτιδήποτε γκρεμίζει και μολύνει λίγο λίγο ( μέχρι να διαλύσει εντελώς) αυτά που κράταγαν δυνατή, αρραγή, υγιή την Ελληνική Κοινωνία (ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ).
Αυτοί οι ρουφιάνοι που κραύγαζαν και ούρλιαζαν ζητώντας το κεφάλι του αστυνομικού που έσκισε το μπακαλόχαρτο δήθεν κοράνι από τον σεσημασμένο Σύριο εγκληματία , του αστυνομικού που δήθεν κακοποίησε τον επίσης σεσημασμένο Χιλιανό εγκληματία που ξανασυνελήφθη άλλες 3 φορές, αλλά που χασκογελάνε χυδαία σαν την πόρνη στον υποψήφιο πελάτη μπροστά στο κάθε πολιτικό η για το DVD της Τζούλιας η της Πετρούλας.

Μπουχτισμένοι από τις προγραμματισμένες-καθοδηγούμενες εφόδους-επιδρομές των δήθεν
αναρχικών-αντιεξουσιαστών-γνωστών αγνώστων , κατ’ εντολή του Παρακράτους της Κυβέρνησης, που τους ξαμολάει κάθε φορά που η φωνή διαμαρτυρίας μας πάει να υψωθεί, ώστε να την τρομοκρατήσει και στο τέλος να την κάνει να σιωπήσει.(Δεκέμβρης του 2008, Marfin,μια εβδομάδα πριν και κατά την διάρκεια της πορείας της 15ης Δεκεμβρίου) .

Κουρασμένοι από την Εκκλησία που τόσα χρόνια τώρα υπερασπίζεται, στηρίζει και ταΐζει τους αλλοδαπούς και τους λαθρομετανάστες και δεν της περίσσεψε ούτε μια λέξη για τους έλληνες (ας θυμηθούμε πόσοι γονείς έχουν βγει στην τηλεοπτική ζητιανιά για να βρουν λεφτά να εγχειρήσουν το παιδί τους για να το σώσουν) , για την κατάντια που μας οδήγησαν οι πολιτικοί ( αλλά εμφανίζονταν μαζί στα Υπουργικά Συμβούλια-λαθρονομοσχέδιο), για την εξαθλίωση της Χώρας μας .
Μια εκκλησία ανίκανη να κάνει πρώτα την δική της αυτοκάθαρση , πνιγμένη στα δικά της οικονομικά σκάνδαλα και στιγματισμένη από τα ιδιαίτερα πάθη κάποιων κληρικών και που την καθιστούσε ανήμπορη να ηγηθεί μια νέας επανάστασης και να ορθώσει ανάστημα μπροστά στην κατ’ εξακολούθηση μετατροπή των πλατειών της Αθήνας σε μουσουλμανικό τζαμί (η 2 φορά στα Προπύλαια μπροστά στο άγαλμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε που έγδαραν και σκότωσαν οι Μουσουλμάνοι) καθώς και για την αφαίρεση των εικόνων από τις σχολικές τάξεις και τις δικαστικές αίθουσες.

Αηδιασμένοι από τους χρυσοπληρωμένους συνδικαλιστές που με τους υπέρογκους μισθούς τους και την αγωνία τους για το βουλευτικό έδρανο ξεπούλησαν εδώ και χρόνια τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους , χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο.

Η σήψη, η διαφθορά , η ρεμούλα , η ανηθικότητα , η βρώμα και η δυσωδία της πολιτικής , μαζί με την ΕΘΝΙΚΗ τους ΠΡΟΔΟΣΙΑ (παράγραφος στο Μνημόνιο για την παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας) σε Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο , οδήγησαν στην μεγάλη αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τους πρωταγωνιστές αυτής της Καταστροφής. Ο Λαός , παρότι τρομοκρατημένος, αποπροσανατολισμένος, και ίσως ακόμα κοιμισμένος και ανυποψίαστος αντέδρασε με την αποχή του 70%. Όμως και αυτό δεν τους έγινε μάθημα.

Έλληνες , όλοι αυτοί, Πολιτικοί, Δικαστές, Δημοσιογράφοι, Συνδικαλιστές , Λαθρομετανάστες ντροπιάζουν με τα λόγια τους , την στάση τους, τις πράξεις τους και την ασέβεια τους την Χώρα μας και εμάς τους Έλληνες και γι αυτό πρέπει να τιμωρηθούν.
Όμως αυτό τον τόπο τον πληγώσαμε και τον τραυματίσαμε και εμείς οι ίδιοι, με την
αδιαφορία μας, τον ωχαδερφισμό μας, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

Το ξεκίνημα του 2011 πρέπει να μας βρει ΟΡΘΙΟΥΣ , ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ
για έναν ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ μια ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ . Να ξαναγίνει η Πατρίδα μας , η όμορφη χώρα που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και δημιουργήσαμε για εμάς και τις νέες γενιές, υγιείς και όχι ναρκωμένες, καμένες , αποπροσανατολισμένες, αποδεκατισμένες, ξενιτεμένες.

Τώρα πια , οι σημαίες πρέπει να ανεμίζουν πιο ψηλά από ποτέ έχοντας στην μνήμη μας τις μάχες που δώσαμε με ΑΡΧΟΝΤΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, ΤΟΛΜΗ, ΛΕΒΕΝΤΙΑ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και τις νίκες που κατακτήσαμε για τη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ μας, για την πραγματική δημοκρατία που πραξικοπηματικά την ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ οι δήθεν Σοσιαλιστές. Τώρα πιο επίκαιρο παρά ποτέ το σύνθημα

Μια νέα χρονιά ανατέλλει με ΣΤΟΧΟ και ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΝΑ
ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ την καταστροφή που είχαν προσχεδιάσει και εφαρμόζουν, με έναν ΑΝΕΝΔΟΤΟ
ΑΓΩΝΑ , ο ένας δίπλα στον άλλο ,έτσι όπως μόνο εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε να πράττουμε με την λεβεντιά της ψυχής μας, που μέσα από την ανέχεια μας, πάντα έχουμε έστω και ένα ευρώ να δώσουμε στον διπλανό μας που το έχει ανάγκη, όλοι μαζί να καταφέρουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα που είχαμε, την Ελλάδα που μας αξίζει και ακόμα καλύτερη. Κανένας διάλογος τα θύματα με τους θύτες παρά μόνο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ και γιατί εμείς οι Έλληνες πάντα αγωνιζόμασταν ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ και ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Γιατί η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ήταν και είναι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ και ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ , ενάντια σε αυτούς τους πολιτικούς που τους κατηγορούμε ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και που ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ορίζουν τις τύχες μας, όχι όμως για πολύ.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ . ΟΡΘΙΟΙ, ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, agiospanteleimonas@gmail.com Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP