Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το ΥΠΕΞ απομάκρυνε τον Θ. Οικονόμου από το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς

ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...

Το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος δεν μπόρεσε να αντέξει τον πονοκέφαλο που προκαλούσε με την πατριωτική του στάση ο μέχρι χθες Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου και αποφάσισε την ανάκληση του, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων της Ομόνοιας στην Κορυτσά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος που χρησιμοποίησε και η παρότρυνση του να δηλώσουν την Ελληνική καταγωγή στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού, «δαιμόνισε»πολλούς φορείς στην Αλβανία ενώ εξηγήσεις από τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα ζήτησε και το ΥΠΕΞ Αλβανίας αφού η Κορυτσά δεν θεωρείτε μειονοτική περιοχή.
Ο πρέσβης Πάζιος «άδειασε» τον πρόξενο, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την Αθήνα ενώ δήλωση στήριξης υπέρ του κ. Οικονόμο έκανε η πολιτική οργάνωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ο κ. Οικονόμου θα παραμείνει στην Αθήνα ενώ δεν αποφασίστηκε ακόμα ο αντικαταστάτης του.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Όπου τους βρίσκετε να...

... τους δείχνετε την 'αγάπη' σας



το είδαμε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιός ώθησε τον Κολοκοτρώνη να μην παραδοθεί;

ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...



το αλιεύσαμε από το οlympia
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα προς όλους τους φίλους...από το greek alert

Το greekalert από 3 Ιανουαρίου έχει ανακοινώσει πως αναστέλλει τις αναρτήσεις του...

Οι λόγοι είναι προσωπικοί των μελών της ομάδας του greekalert...
Την πρώτη ημέρα που ανακοινώσαμε την αναστολή αναρτήσεων είχαμε γράψει πως θα ακολουθήσει και κείμενο που θα εξηγεί κάποια πράγματα...

Αυτό δεν έγινε -παρότι το κείμενο ήταν έτοιμο- γιατί με το που βγάλαμε την ανακοίνωση κάποιοι άρχισαν να βγάζουν τα άγχη και τα κομπλέξ τους δημιουργώντας σενάρια για το ποιοί ήταν οι λόγοι αναστολής των αναρτήσεων...
έτσι προτιμήσαμε να παραμείνουμε σιωπηλοί και να παρακολουθούμε την "εφευρετικότητα" τους, γιατί είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που θα φτάσουν!

τώρα ενάμιση μήνα μετά μπορούμε να πούμε ένα-δύο πραγματάκια και αφορούν μόνο τους φίλους του greekalert...
  1. Προχωρήσαμε σε αναστολή αναρτήσεων και όχι σε κλείσιμο του ιστολογίου..
  2. Οι λόγοι ήταν προσωπικοί και μπορούν να τους γνωρίζουν μόνο οι πολύ κοντινοί μας...
  3. Αργά η γρήγορα θα επιστρέψουμε...ελπίζουμε καλύτεροι από πριν...

καλά να είστε όλοι και .....keep blogging

greekalert

Σχόλιο egersis: Ευχόμαστε καλή επιστροφή όταν το αποφασίσουν οι συντελεστές του.
Διαβάστε περισσότερα...

Με αυγά και γιαούρτια υποδέχτηκαν τον υφυπουργό Εργασίας

Με αυγά και γιαούρτια, υποδέχτηκε, πριν λίγο έξω από το κτίριο της «Αγοράς Αργύρη», ομάδα νεαρών τον υφυπουργό Εργασίας Γιώργο Κεγκέρογλου, στην Πάτρα.

Η αστυνομία είχε σπεύσει στο σημείο, όμως δεν έκανε χρήση χημικών. Ο Υφυπουργός κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του. Αυτή την ώρα έξω από το κτήριο, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέα και Ζαΐμη, εξακολουθεί να επικρατεί ένταση

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΞΑΝΑ!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ''ΣΚΑΙ'' ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ''ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ''...ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Tέλος στον Μπουργκάς-Αλεξ/πολη από την Ρωσία - Θερμοκρασίες Σιβηρίας στις σχέσεις με Ελλάδα

ImageΠαρά τις περί του αντιθέτου εγχώριες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας περνούν την χειρότερη φάση τους εδώ και πολλά χρόνια όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, με την Ρωσία μετά το "πάγωμα" της αμυντικής συνεργασίας από την πλευρά της Ελλάδας και τα προσκόμματα που έχει δημιουργήσει η Βουλγαρία (με την ελληνική υπόθαλψη) στον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, να αποφασίζει την αποχώρηση από το εν λόγω ενεργειακό project!

Ήδη οι ρωσικές εταιρείες ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline, οι OAO Transneft, OAO Rosneft and OAO Gazprom Neft, έλαβαν εντολή από το υπουργείο Ενέργειας να αποχωρήσουν και επισήμως αύριο στη Ρώμη στην συνάντηση των τριών μετόχων και να ανακοινώσουν ότι σταματούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου!
Πρόκειται για την πλέον αρνητική γεωπολιτική εξέλιξη σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, απόρροια της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την ελληνική πλευρά από το 2009 και μετά, ενώ ευθλυνες υπάρχουν και στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καρμανλή που δεν είχε επιταχύνει τις εξελίξεις.
Υπενθυμίζεται όιτι Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία είχαν συμφωνήσει το 2007 στην κατασκευή του αγωγού, μήκους 285 χιλιομέτρων, που θα μετέφερε πετρέλαιο από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη.

Το σχέδιο, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα είχε μεταφορική ικανότητα 35 εκατ. μετρικών τόνων πετρελαίου τον χρόνο και θα παρέκαμπτε για πρώτη φορά στην Ιστορία τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση του υψηλού κόστους που συνεπάγεται η μεταφορά πετρελαίου μέσω δεξαμενόπλοιων, αλλά κυρωίς δίνοντας στην Ελλάδα ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα, αφού έβαζε την Ρωσία, πρακτικά, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στον Έβρο κάνοντας ενέργειες όπως η "Βαριοπούλα" ακατόρθωτες.

Το 2010 η Ρωσία βλέποντας ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία κωλυσιεργούσαν προχώρησε σε συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων, με την Τουρκία και την Ιταλία για τη μεταφορά πετρελαίου από το τουρκικό λιμάνι της Σαμσούντας στη Μαύρη Θάλασσα, στο μεσογειακό (επίσης τουρκικό) λιμάνι του Τσεϊχάν.

Η ελληνική γεωοπολιτική ήττα το θέμα του αγωγού με την συνδρομή του αμερικανικού "πιονιού", του Μπόϊκο Μπορίσοφ, είναι κάτι παραπάνω από επώδυνη, σε όλα τα επίπεδα στρατηγικά και οικονομικά και το χειρότερο απ'όλα καταδεικνύεται ότι η χώρα δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε βασικές γεωοπολιτικές της επιλογές.
Σε ότι αφορά την ελληνορωσική αμυντική συνεργασία το κλίμα είναι στο ναδίρ, στο χαμηλότερο βαθμό από το 1990 και μετά, ενώ οι ίδιες πηγές από την Μόσχα διαψεύδουν τα όσα μετέφεραν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για "καλό κλίμα" στην πρόσφατη συνάντηση τπου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υφυπουργό αρμόδιο για την αμυντική συνεργασία, Μιχαήλ Δημήτριεφ: "Ο Μ.Δημήτριεφ αποσύρθηκε για να διαβουλευτεί με τον πρόεδρο και των πρωθυπουργό της Ρωσίας για τις επόμενες κινήσεις τους", αναφέρουν οι ίδιες απόλυτα έγκυρες πηγές... 

 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την προαναγγελία ακύρωσης του έργου από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου:





defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP