Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Όλη η αθλιότητα σε μια συνέντευξη...

Οταν η δημοσιογραφική αθλιότητα συναντά κατά πρόσωπο την πολιτική μυθοπλασία και την πολιτική εξαθλίωση, τότε το αποτέλεσμα είναι αρκούντως ψευδεπίγραφο και....
κωμικοτραγικό ταυτόχρονα.


Του Στέλιου Συρμόγλου 

Η χθεσινή συνέντευξη του...
Διαβάστε περισσότερα...

Τι Αντώνης, τι Αντουανέτα: Αν δεν έχει ο λαός να φάει, ας φάει Wi-Fi

Αντώνη Σαμαρά (ΓΑΠ2),
Όταν τον πολίτη της Ελλάδας τον καταντάς, με την πολιτική σου την απάνθρωπη, δυστυχισμένο: να έχει ως μοναδικό μέλημα την τροφή• όταν, με άλλα λόγια, τον καταντάς να μην έχει να φάει, τότε είναι απόλυτη ειρωνεία να του υπόσχεσαι δωρεάν Wi-Fi (ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο).
Αυτό θα είναι το...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα, υπό δημοσίευση δημοσκόπηση, δείχνει ότι πλειοψηφία της κοινής γνώμης υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή!


Γράφει ο Γιάννης Ιωάννου:
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μια νέα έγκυρη δημοσκόπιση που τρέχει αυτήν την ώρα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στη χώρα μας υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που έχει πανικοβάλλει το κατεστημένο, το οποίο...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια σε τεμένη και τζαμιά

Ελληνίδες και Έλληνες, φίλοι και συναγωνιστές,
Η αντίσταση ενάντια στις αντισυνταγματικές πρακτικές του κατοχικού καθεστώτος αποτελεί μονόδρομο για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα και ο αγώνας ενάντια στις επιβουλές και τα προστάγματα των εντολοδόχων κέντρων με στόχο την πλήρη υποταγή και αποδόμηση της Ελληνικής κοινωνίας είναι διαρκής και μακρύς. Οι άρπαγες της δημόσιας περιουσίας, και εδώ και καιρό και της ιδιωτικής μας περιουσίας, δεν έπαψε να εφευρίσκει τρόπους ώστε να επιφέρει πιο καίρια πλήγματα στην ζωή των Ελλήνων Πολιτών και να τους εξωθεί στην μετανάστευση και στην ανεργία.

Προς τέρψιν της εγχώριας πλουτοκρατίας, προβάλει εντέχνως έναν δήθεν ανθρωπισμό και προωθεί την δουλική συμμόρφωση προς τις επιταγές της πιο φασιστικής ηγεμονίας που πέρασε ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει τους αλλοδαπούς εισβολείς, με το πρόσχημα της «θρησκευτικής ελευθερίας» και να εγκαταστήσει αυτόν τον στρατό των φανατικών ισλαμιστών και δούλων φθηνών εργατών σε αντικατάσταση των Ελλήνων εργατών, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τον γηγενή πληθυσμό της Πατρίδας μας. 

Βέβαια, όλα τα παραπάνω, το δουλικό επιτελείο της έκνομης παρέας που...
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη πολίτης επειδή πέταξε φραγκοδίφραγκα στο αυτοκίνητο του Τόμσεν!

20131105-120720.jpgΑσφαλείς πληροφορίες λένε πως την σύλληψη διέταξε ο ίδιος ο Τόμσεν, ουρλιαζοντας οργισμένα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπή -> Δυο φίλοι για γέλια και για κλάματα

Δείτε πως σχολίασαν οι χρήστες του Τweeter την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ανατροπή και στον Γιάννη Πρετεντέρη...
Διαβάστε περισσότερα...

"Η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα φύγει απο την ευρωζώνη" λέει το κατοχικό τσιράκι του 4ου Ραιχ, Αλέξης Τσίπρας

Και ύστερα μας πουλάνε παραμύθια οι χρυσαυγίτες ότι αυτός ο τσάτσος του 4ου Ραιχ είναι τάχαμου αριστερός. Και του βγάζουν και σύνθημα συγκρίνοντάς τον με τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα! Όλοι οι κατοχικοί λακέδες υπέρ της διάσωσης της Ευρωζώνης κι απέναντί τους ο Ελληνικός  Λαός που στη συντριπτική του πλειοψηφία θέλει να γυρίσει στη Δραχμή.

  "Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και δεν θα το κάνει" διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του αμερικανικού πανεπιστημίου Όστιν.
Ο Α. Τσίπρας βρίσκεται στις ΗΠΑ από τη Δευτέρα, με την ιδιότητα του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προκειμένου να...
Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζουν επικοινωνιακό τσουνάμι με θέμα την δολοφονία των δύο Χρυσαυγητών και του τρίτου τραυματισμένου!

Ενδεχόμενα (σίγουρα λέμε εμείς) ακολουθώντας τακτική εξαπάτησης, να κατέβει από το ράφι υπηρεσιών και κάποια «καβάντζα τρομοκρατική οργάνωση» η οποία «θα αναλάβει την ευθύνη»!  
20131104-223233.jpgΕτοιμάζουν την επικοινωνιακή επίθεση οι φιλομνημονιακοί κυβερνώντες σε συνεννόηση με τα ΜΜΕ.

Ήδη κρατούνται στοιχεία που έχουν βρεθεί και ετοιμάζεται το σενάριο των “αποκαλύψεων” που θ’ ανακοινωθούν από την Τετάρτη και μετά, προκειμένου να καλύψουν τις αντιδράσεις, το λουκέτο και τις...
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛ.ΑΣ: Στη Σέχτα θέλουν να αποδώσουν τα εγκληματά τους

ΕΛ.ΑΣ, σε ρόλο Μαφίας: Τους εκτέλεσαν και ψάχνουν οι αλήτες, τον τρόπο για να αποποιηθούν για τα εγκλήματα τους. Να τα φορτώσουν τάχα στην Σέχτα, και άλλων μαϊμού οργανώσεων, που δεν είναι παρά οι δικές τους σφραγίδες των μυστικών υπηρεσιών.
Στη Σέχτα «πέφτει» το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ και άλλα παραμύθια

Οι άνδρες της...

Διαβάστε περισσότερα...

Οι καυτοί διάλογοι στην υπόθεση του Οίκου Ναύτου


Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι της δικογραφίας για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του "Οίκου Ναύτου", οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να λαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής.   
Όπως φαίνεται από τους διαλόγους αυτούς, ακόμη και στο παρά πέντε της σύλληψης τους, οι εμπλεκόμενοι δεν δίσταζαν να «παζαρεύουν» με τον...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP