Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αυτοί ορίζουν το μέλλον μας!...(video)

Δεν είναι καλά οι άνθρωποι, κι αυτό μέρα με τη μέρα το διαπιστώνουμε μέσα από όλα όσα συμβαίνουν!

Αυτοί, όχι μόνο συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, να μας κοροϊδεύουν χοντρά, αλλά εξακολουθούν να ζούνε στην κοσμάρα τους, αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον μας...

Για το μέλλον των παιδιών μας...

Δείτε το video...
Διαβάστε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο ο Τόμισλαβ Νίκολιτς λόγω της απεργίας πείνας

Μην διανοηθείτε στο ελάχιστο να συγκρίνετε καταστάσεις με τους Έλληνες πολιτικάντηδες...

Ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας πιέζοντας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Σερβία, κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Νίκολιτς σταμάτησε να δέχεται τροφή και νερό από το Σάββατο, προσπαθώντας να πείσει τον πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τάντιτς να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

«Ο Νίκολιτς αρνείται τη θεραπεία, η κατάστασή του είναι σοβαρή και έχει υψηλή πίεση», είπε...
Διαβάστε περισσότερα...

Χάρρυ Κλυνν: Ο λαός θα σας πληρώσει τοις μετρητοίς κύριοι... τοις μετρητοίς

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Αλέξης Παπαχελάς «Αν το μοντέλο Κερατέας γίνει αποδεκτό ως μέθοδος διαμαρτυρίας η χώρα θα εισέλθει σε μία πολύ ταραγμένη περίοδο»

Δίκαιο έχει ο αμερικανοσκυφτοσαβουρογράφτης τώρα «είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε και αείμνηστος Ηλιόπουλος.

Άκου να σου πω Καρατζαφερογλύφτη...
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου από τη Πόλη για εργατικούς Τούρκους και τεμπέληδες Έλληνες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την Κων/πολη επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος , ο οποίος με τις δηλώσεις του στη Hürriyet χάϊδεψε τα αυτιά των Τούρκων , υποτίμησε την Ελλάδα και χαρακτήρισε τους Έλληνες ως τεμπέληδες!

O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα Hürriyet τόνισε, " οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι'αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού" .Γι'αυτο...
Διαβάστε περισσότερα...

Πάλι μας βάλαν τα γυαλιά οι Βούλγαροι στο Σκοπιανό...

Έκλεισαν τα σύνορα σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους στη Βουλγαρία! 

Ακολουθεί μεταφρασμένο άρθρο από εφημερίδα των Σκοπίων. Η μετάφεραση έγινε από τον blogger Γιώργο Εχέδωρο.


«Αν και η Βουλγαρία είναι στην ΕΕ, η συμπεριφορά της δεν είναι ευρωπαϊκή». Απαγορευτικές ράμπες βάλανε στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης. Σήμερα (17/4)), η δημοσιογραφική ομάδα του Ντνέβνικ, εμποδίστηκε από τις συνοριακές αρχές να εισέλθουν στη Βουλγαρία για την «πανμακεδονική» συνάντηση στο Μέλνικ, που διοργανώθηκε από (τους σλαβοσκοπιανούς της Βουλγαρίας) ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν» , αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η σκοπιανή τηλεόραση.
«Μας ρώτησαν που πηγαίναμε. Τους είπαμε ότι πηγαίνουμε με τα πόδια στο Μέλνικ σε ένα συνέδριο «Μακεδόνων». Μας έδωσαν πάλι τα διαβατήρια πίσω, μας είπαν να υπογράψουμε ένα έγγραφο ότι απαγορεύεται η είσοδός μας , χωρίς να μας πουν το λόγο», δήλωσε η Ιβάνα Κοστόφσκα δημοσιογράφος από το Ντνέβνικ.

Νωρίτερα...
Διαβάστε περισσότερα...

Αποχωρούν οι τσατσάδες των μεγαλοεργολάβων από τη Κερατέα

Αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή της Κερατέας, μετά από συνάντηση και συμφωνία που είχαν σήμερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής και ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογείας κ.κ. Νικόλαος.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν...
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη άνοδος των ''Αληθινών Φινλανδών''

Το εθνικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών σημείωσε μεγάλη άνοδο στις βουλευτικές εκλογές της Φινλανδίας, καθώς κατάφερε να αυξήσει εντυπωσιακά το ποσοστό και τις έδρες του στο νέο κοινοβούλιο που θα προκύψει, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Ο 48χρονος ηγέτης των Αληθινών Φινλανδών Τίμο Σόινι δήλωσε...
Διαβάστε περισσότερα...

Αποδοκιμασίες πολιτικάντηδων στο Μεσολόγγι (Βίντεο)

Στο βίντεο παρακολουθούμε τις ανούσιες δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και τις αποδοκιμασίες που εισέπραξαν –με συνθήματα του τύπου «κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες», οι πολιτικάντηδες που βρέθηκαν στο Μεσολόγγι.
Το ωραίο είναι ότι σε λίγο όπως πάει θα βγάζουμε ημερήσιο Δελτίο γιουχαρίσματος αφού το πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών δεν μπορεί να βρεθεί σε καμιά δημόσια εκδήλωση χωρίς να εισπράξει τα «κοσμητικά επίθετα» που του αρμόζουν.

Δείτε το βίντεο...
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι - Δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά (video)

Τότες ἐταραχτήκανε τὰ σωθικά μου, καὶ ἔλεγα πὼς ἦρθε ὥρα νὰ ξεψυχήσω· κ᾿ εὑρέθηκα σὲ σκοτεινὸ τόπο καὶ βροντερό, ποὺ ἐσκιρτοῦσε σὰν κλωνὶ στάρι ῾ς τὸ μύλο ποὺ ἀλέθει ὀγλήγορα, ὡσὰν τὸ χόχλο ῾ς τὸ νερὸ ποὺ ἀναβράζει᾿ ἐτότες ἐκατάλαβα πὼς ἐκεῖνο ἤτανε τὸ Μεσολόγγι· ἀλλὰ δὲν ἔβλεπα μήτε τὸ κάστρο, μήτε τὸ στρατόπεδο, μήτε τὴ λίμνη, μήτε τὴ θάλασσα, μήτε τὴ γῆ ποὺ ἐπάτουνα, μήτε τὸν οὐρανό᾿ ἐκατασκέπαζε ὅλα τὰ πάντα μαυρίλα καὶ πίσσα, γιομάτη λάμψι, βροντή, καὶ ἀστροπελέκι· καὶ ὕψωσα τὰ χέρια μου καὶ τὰ μάτια μου νὰ κάνω δέηση, καὶ ἰδοὺ μές᾿ ῾ς τὴν καπνίλα μία μεγάλη γυναίκα μὲ φόρεμα μαῦρο σὰν τοῦ λαγοῦ τὸ αἷμα, ὅπου ἡ σπίθα ἔγγιζε κ᾿ ἐσβενότουνε· καὶ μὲ φωνή, ποὺ μοῦ ἐφαίνονταν πὼς νικάει τὴν ταραχὴ τοῦ πολέμου, ἄρχισε·

«Τὸ χάραμα ἐπῆρα
Τοῦ Ἥλιου τὸ δρόμο,
Κρεμώντας τὴ λύρα
Τὴ δίκαιη ῾ς τὸν ὦμο,
Κι᾿ ἀπ᾿ ὅπου χαράζει
Ὡς ὅπου βυθᾶ,

Τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι

δείτε το video...
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Μεσολόγγι
Από τον Απρίλιο ως το Δεκέμβριο του 1825 κράτησε η πρώτη φάση της πολιορκίας, οι Τούρκοι έφτασαν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το τείχος. Μια ισχυρή επίθεση του Κιουταχή στις 21 Ιουλίου 1825 απέτυχε και τρεις μέρες αργότερα μια ελληνική νυκτερινή αντεπίθεση προκάλεσε σοβαρότατες απώλειες στο τουρκικό στρατόπεδο. Ελληνικά πλοία...
Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP