Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ..

Με καθυστέρηση των τριών ωρών ξεκινούν αυτήν την ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων τη μηχανοκίνητη πορεία τους από το 12ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου με τελικό προορισμό την Ελευσίνα.

Συνοδευόμενο από περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, το κομβόι των φορτηγών και των βυτιοφόρων θα περάσει από τον Κηφισό και την Πέτρου Ράλλη για να καταλήξει εκεί όπου παρέμεναν τα φορτηγά σταθμευμένα από την προηγούμενη εβδομάδα, στα διόδια της Ελευσίνας.

Νωρίτερα, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα καθώς η αστυνομία είχε τοποθετήσει από νωρίς το πρωί κλούβα κάθετα στο δρόμο για να εμποδίσει τη μετακίνηση των βαρέων οχημάτων. Τα αίματα άναψαν και ένας οδηγός κινήθηκε με το βυτιοφόρο του κατά της κλούβας απειλώντας να την εμβολίσει. Την ίδια ώρα συνάδελφοί τους απειλούσαν να πυρπολήσουν τα οχήματά τους.

Αυτήν την ώρα η κλούβα των ΜΑΤ έχει μετακινηθεί ελαφρώς ώστε να απελευθερωθεί μία λωρίδα κυκλοφορίας από όπου θα περάσουν τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα.

Το ρεύμα προς Αθήνα παρέμενε κλειστό από τις 6 το πρωί προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στους οδηγούς. Το ρεύμα προς Κόρινθο έκλεινε κατά διαστήματα.

Για αύριο οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν προγραμματίσει πορεία- χωρίς τα οχήματά τους- προς τη Βουλή, όπου θα συζητείται το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Α.ΤΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΑ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένουν στις εθνικές τα φορτηγά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως εν όψει της προγραμματισμένης για την Τρίτη ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

Οκτακόσια οχήματα βρίσκονται σήμερα παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού στην Αττική. Οι οδηγοί έχουν παρατάξει τα φορτηγά τους στις Αφίδνες, τη Μεταμόρφωση και την Ελευσίνα, υπό τη διαρκή επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Μία λωρίδα κυκλοφορίας έχουν καταλάβει βυτιοφόρα και φορτηγά στην εθνική οδό κοντά στη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του.. νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Οι μεταφορείς προχώρησαν χθες σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις των διοδίων στις Αφίδνες και την Ελευσίνα, ενώ επιχείρησαν να σταματήσουν συναδέλφους τους που εκτελούσαν δρομολόγια. Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εθνικές οδούς.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομία δρα «πυροσβεστικά» με στόχο να μην αυξηθεί η ένταση και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα αυτοκίνητά τους.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα ενεργοποιήσει ξανά το καθεστώς της επίταξης, που έχει ήδη επιβληθεί, αν παρατηρηθούν προβλήματα στην αγορά. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, πέραν της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προβλέπει για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναθέσει το μεταφορικό έργο σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

Ήδη με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, διαπιστώνει προβλήματα στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων με πρώτες ύλες, καθώς εκατοντάδες κοντέινερ είναι καθηλωμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών, η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα διεξάγεται κανονικά.


ΠΗΓΉ
Διαβάστε περισσότερα...

Βόρειος Ήπειρος – Ελλάς: 40 μέρες από τον θάνατο του Παλληκαριού

Αριστοτέλης Γκούμας – ΑΘΑΝΑΤΟΣ – “ Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται…”

Σε βαρύ πένθος τελέστηκε το τρισάγιο για τις 40 μέρες από το θάνατο του Έλληνα βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα, τον οποίον σκότωσαν Αλβανοί, επειδή μιλούσε Ελληνικά. Το τρισάγιο τελέστηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου στην Ελληνική γλώσσα. Το παρών έδωσαν βορειοηπειρώτες, κρατώντας Ελληνικές Σημαίες και πανό που έγραφαν: «Η γη μας είναι η ψυχή μας, δεν πωλείται – δεν χαρίζεται – δεν απαλλοτριώνεται».

πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΝ ΟΨΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...

Πάλι βγήκαν παγανιά οι προβοκάτορες με σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας εν όψι της σημερινής συγκέντρωσης στον Άγιο Παντελεήμονα. Απομονώστε τους και κλείστε τ αυτιά σας στις κραυγές τους. Μην τους αφήσετε να σας φοβήσουν και να σπείρουν την αμφιβολία. Αύριο (σσ.σήμερα στις 6μμ)οι Έλληνες πατριώτες θα σταθούν ξανά απέναντι στο κράτος και τα τσιράκια του παντώς χρώματος. Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που το κάνουν; Mήπως πάλι είναι πρώτη φορά που οι δήθεν προφήτες χτυπούν τη κατάλληλη στιγμή προσπαθώντας να περιορίσουν τη δυναμική μιας τέτοιας συγκέντρωσης;

Κι επειδή το κεφάλι μου ακόμα βουίζει απ τη γκλοπιά του κομπλεξικού ρουφιάνου ματατζή...
Σ εσάς αναφερόμαι προβοκάτορες.
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_7697.html Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP