Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ο Μπουτάρης και η εθνοκεντρική αντίληψη της Θεσσαλονίκης

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΚΡΑΣΟΦΤΙΑΧΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΡΧΗ ΑΝΘΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΕΙ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ!!!

Όχι που δε θα χανε ευκαιρία ο Mπουτάρης να τα βάλει με τον εθνοκεντρισμό. Σύμφωνα με την χαφιεδοτυπία:
Να παραιτηθεί από βουλευτής και να πάρει θέση για τα οικονομικά σκάνδαλα που ερευνά η δικαιοσύνη στον Δήμο Θεσσαλονίκης κάλεσε τον συνυποψήφιο του Κώστα Γκιουλέκα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά επιτέθηκε εναντίον του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του μητροπολίτη Άνθιμου, επισημαίνοντας πως έχουν υποτάξει τη Θεσσαλονίκη σε μια εθνικοκεντρική αντίληψη.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι συμφώνησαν σε όλα.
Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα τόνισε ότι θα κατέβει ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα κάνουν τα κόμματα και ότι είναι καλοδεχούμενες τυχόν στηρίξεις.

Eνώ το άλλο μπουμπούκι της πολυπολιτισμικότητας ο προιστάμενος της Άφρα Αλ Σάλεχ στο υφυπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, Σπύρος Βούγιας δηλώνει ότι τον στηρίζει όπως και άλλοι βουλευτές ''διαμάντια'' του ΠΑΣΟΚ όπως ο Καστανίδης και ο Ρομπόπουλος.

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ...ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ!!!

Μεταφέρουμε δημοσίευμα της εφημερίδας ''Μακεδονία'' για να δέιτε τι μαγειρεύτηκε τους προηγούμενους μήνες και πως τα χάλασαν οι ψευτοπροοδευτικοί.


Το ώριμο αίτημα για ριζική αλλαγή στο δήμο και το όραμα της «άλλης Θεσσαλονίκης», δηλαδή μιας πόλης ανοικτής, ανθρώπινης, που θα σέβεται τους πολίτες της, το περιβάλλον, την ιστορία της και δεν θα σκιάζεται από το «φάντασμα» του εθνικολαϊκισμού ούτε θα στιγματίζεται από το «πνεύμα» Άνθιμου, Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου, ένωσαν έξι παρατάξεις και κινήσεις πολιτών. Ο λόγος για τη λεγόμενη συμμαχία για τη «Ριζική αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης» ή άλλως «Διαπαραταξιακό». 
Της Μαρούλας Πλήκα


Μέχρι πρότινος φάνταζε αδύνατον εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, που στηρίχτηκαν από διαφορετικά πολιτικά κόμματα, και κινήσεων πολιτών να ξεπεράσουν ηγεμονισμούς, κομματικά στεγανά, καχυποψίες ή και προσωπικές φιλοδοξίες και να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι, βάζοντας μπροστά το συμφέρον της πόλης. Και όμως… Πριν από τρεις μήνες επιτεύχθηκε το «αδύνατο» και την προηγούμενη εβδομάδα οι έξι δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις πολιτών παρουσίασαν ένα κοινό πρόγραμμα, το οποίο μέσα από 30 δεσμεύσεις υπόσχεται μεγάλες τομές και συνδυάζει το όραμα της «άλλης Θεσσαλονίκης» με την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Τι τους ενώνει
Όπως τονίζουν εκπρόσωποί τους, αυτά που τους ενώνουν είναι:
- «Το όραμά μας για μία άλλη πορεία της πόλης, όπου η οικονομική ανάπτυξη θα είναι συνώνυμη με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, συνοχή ως ολοκληρωμένη απάντηση στην οικονομική ύφεση και την αντιμετώπιση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής και της κοινωνικής κρίσης».
- «Η ισχυρή θέληση να φτάσουμε σε ένα νέο μοντέλο δημοτικής αυτοδιοίκησης, στο οποίο οι πολίτες θα παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις που τους αφορούν».
- «Η διατύπωση όλων των παραπάνω ως ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο δημοτικής αυτοδιοίκησης από εκείνο του 24χρονου αυταρχικού και φαύλου καθεστώτος που καταρρέει. Σε ριζική αντίθεση με την πολιτική αντίληψη της παράταξης, που στήριξε όλα αυτά τα χρόνια το δημοτικό καθεστώς της πόλης μας, ενώ τώρα προσπαθεί να μας πλασάρει ως υπερκομματικό υποψήφιο τον υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος της ΝΔ!».

Τι άλλαξε το «Διαπαραταξιακό»
Ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι αυτή η προσπάθεια συνεννόησης θα καταλήξει σε κοινή κάθοδο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Πολλοί εξάλλου «ποντάρουν» στην αποτυχία του όλου εγχειρήματος… Ωστόσο όλοι οι συμμετέχοντες και συνδιαμορφωτές του κοινού προγράμματος συμφωνούν πως αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία συνεννόησης αποτελεί από μόνη της «μεγάλη προίκα» για τη Θεσσαλονίκη. Και αυτό διότι υιοθετείται μία διαφορετική κουλτούρα, που στηρίζεται στο διάλογο και τη συνεργασία, ενώ το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για το μέλλον της πόλης αποτελεί δέσμευση για κοινή δράση, προκειμένου το όραμα της «άλλης Θεσσαλονίκης» να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Οι πρωταγωνιστές
Στο «Διαπαραταξιακό» συμμετέχουν δύο ή τρεις εκπρόσωποι από κάθε παράταξη ή κίνηση πολιτών. Όλοι τους αναγνωρίζουν ότι η πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου ευθύνεται εν πολλοίς για την επικυριαρχία των πλέον συντηρητικών έως «σκοταδιστικών» δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη. Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο συνεργάστηκαν σε πάρα πολλά θέματα που προέκυψαν και αυτή η συνεργασία άνοιξε διαύλους επικοινωνίας. Στη μέχρι στιγμής τρίμηνη συμπόρευση των δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων πολιτών συνέβαλαν η πρόσκληση της Χρύσας Αράπογλου για διάλογο όλων των παρατάξεων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης του δήμου, καθώς και η πρώτη εκδήλωση της κίνησης «Αλλάζουμε την Πόλη», την οποία συναπαρτίζουν 120 κινήσεις πολιτών, που διεκδικούν έμπρακτα και με παρεμβάσεις μία πιο ανθρώπινη πόλη. Την τελευταία στο «Διαπαραταξιακό» εκπροσωπούν σταθερά ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Αντωνόπουλος και η αρχιτέκτονας-ιστορικός Βιβιάννα Μεταληνού, η οποία ως γνωστόν πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις για την υποθαλάσσια αρτηρία του Γ. Σουφλιά. Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» εκπροσωπείται από το δημοτικό σύμβουλό της Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τον Όμηρο Ταχματζίδη, ενώ από τη «Θεσσαλονίκη-Πρωταγωνίστρια» συμμετέχει ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. Σχεδόν σε όλες τις συναντήσεις την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» εκπροσωπεί ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και από τη «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη» συμμετέχουν ο Τάσος Τζήκας και ο Νίκος Στεφανίδης. Την κίνηση των «Δώδεκα» εκπροσωπούν ο καθηγητής του ΑΠΘ Κώστας Νικολάου, ο οποίος ανέλαβε να συνθέσει τις προτάσεις για το κοινό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε, και ο Λάζαρος Αγγέλου, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ.

Στις 20 Αυγούστου τα νεότερα…
Όπως γίνεται εμφανές, από τα πρόσωπα που συμμετέχουν σήμερα στο «Διαπαραταξιακό» αρκετοί μπορούν να έχουν τη φιλοδοξία να τεθούν επικεφαλής του εγχειρήματος και κάποιοι ήδη έχουν δηλώσει δημοσίως διαθεσιμότητα. Εμφανές είναι επίσης ότι ορισμένοι από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» θα σεβαστούν τις όποιες αποφάσεις λάβουν τα πολιτικά κόμματα, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος άλλοι να συμπράξουν σε κοινή κάθοδο και άλλοι να αποχωρήσουν ή να συμμετάσχουν σε άλλους συνδυασμούς. Οι εκπρόσωποι των έξι δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων πολιτών δεσμεύτηκαν πάντως ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τον υποψήφιο δήμαρχο που προτείνουν, αν βέβαια καταφέρουν να καταλήξουν…

Έθεσε εαυτόν εκτός «Διαπαραταξιακού»

Στην εκκίνηση της όλης προσπάθειας και μέχρι τη διατύπωση των κοινών προγραμματικών θέσεων στο «Διαπαραταξιακό» συμμετείχε και η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», την οποία εκπροσώπησαν κυρίως ο Ανδρέας Κουράκης και ο Νίκος Φωτίου. Όμως οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» διαφώνησαν με τον τρόπο ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου, επιμένοντας ότι το πρόσωπο πρέπει να προκύψει από δημοσκόπηση, κάτι που απέρριψαν όλοι οι άλλοι. Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και αυτό ενόχλησε ιδιαίτερα τους υπόλοιπους. Η ρήξη φαίνεται να είναι οριστική και εκπρόσωποι του «Διαπαραταξιακού» σχολιάζουν με νόημα ότι, «όπως αποδείχτηκε, κάποιοι ήρθαν εξ αρχής με την πρόθεση να επιβάλουν την υποψηφιότητά τους και όχι να συμβάλουν στην ενότητα των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της πόλης για την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου».
Διαβάστε περισσότερα...

O Nταβούτογλου έφυγε το "Πϊρι Ρέiς" ήρθε! - Η επιστροφή στην υφαλοκρηπίδα και οι μυστικές συμφωνίες

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ImageImageΟ Αχμέτ Νταβούτογλου έφυγε, το "Πϊρι ΡέΙς" ήρθε! Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα επέστρεψε πριν λίγες ώρες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο, λίγες ώρες αφ'ότου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωνε λίγα μίλια δυτικότερα, στη Ρόδο, ενώπιον του Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα, ότι "Ελλάδα και Τουρκία είναι μία οικογένεια που μοιράζονται την ίδια γεωγραφία". Μία έμμεση, αλλά σαφή αναφορά στην υφαλοκρηπίδα για την οποία δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς Δ.Δρούτσα. Το ερώτημα είναι πλέον αν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ενσυνείδητα σε πράξεις μειοδοσίας και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων ή η αφέλεια της έχει σπάσει κάθε ρεκόρ; Άλλωστε ουδείς από την κυβέρνηση έχει διαψεύσει την δήλωση Πάγκαλου για "υφαλοκρηπίδα βάθους 200 μέτρων"! Άρα όλω καταδεικνύουν πλέον συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι", προς την κατεύθυνση του διαμοιρασμού των φυσικών πόρων περιοχών στις οποίες τα δικαιώματα εκμετάλλευσης ανήκουν στην Ελλάδα. Ο συνδυασμός της επίσκεψης του Α.Νταβούτογλου και τα πριβέ γεύματα με τον επικεφαλή της ελληνικής διπλωματίας, ακριβώς στήν ίδια περιοχή όπου λίγες ώρες αργότερα το ερευνητικό σκάφος καταπατά για άλλη μιά φορά τις συμφωνίες του 1976 και του 1987, μόνο αυτό μπορεί να σημαίνει. Το τουρκικό σκάφος υποτίθεται ότι επιτηρείται από σκάφος του Λιμενικού, αλλά μάλλον φυλάσσεται μήπως χρειαστεί κάποια εξυπηρέτηση. Αυτή την στιγμή επιχειρεί μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου στο σημείο "Ι" του χάρτη του επισυνάπτουμε. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη των τεσσάρων Επιτελείων εκφράζουν σε κατ"ιδίαν συνομιλίες τους την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη τακτική που έχει επιβάλει το υπουργείο Εξωτερικών με την ύπαρξη ενός μόνο σκάφους του Λιμενικού στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών του "Πϊρι ΡέΙς". "Στέλνουμε το εντελώς αντίθετο μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να στείλουμε" σημειώνει ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ: "Αν δεν αντιδρούμε στην καταπάτηση των συμφωνιών με προβολή ισχύος και επίδειξη πυγμής, τότε τα χειρότερα έρχοντσι. Εκτός και αν υπάρχουν συμφωνίες που αγνοούμε" κατέληξε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταξιαρχία Τουρκαλβανών και Βουλγαροσκοπιανών κομιτατζήδων σε 10 μήνες στον Τύρναβο !!! Προετοιμαστείτε ψυχολογικώς και για... «Ρουμανοκουτσοβλαχικό» (από την Ιταλία και τη Ρουμανία) στην Ηπειροθεσσαλία !!!..

SEEBRIG HQ is due to be relocated from its current location in Istanbul,   to Larissa,  in June 2011. In this respect, a SEEBRIG team consisting of six officers and two NCOs conducted the first site RECCE to Nation 3 from July 19 to July 23, 2010.

The team met the respective representatives of Nation 3  and worked together on all the SEEBRIG related relocation issues. Moreover, the team visited the next SEEBRIG HQ buildings and facilities as well as the SEEΒRIG HQ accommodation area. In addition, the program included a cultural day during which SEEBRIG HQ members and Nation 3  officers had the chance to visit the archeological site of Dion and the Saint Paraskevi church in Tembi valley.

The overall activity was fruitful for both parties and paved the way for closer future cooperation between SEEBRIG HQ and Nation 3 authorities. The next site RECCE is scheduled for February 2011.

δείτε τι μας ετοιμάζουν εδώ Διαβάστε περισσότερα...

Λέσβος: Έφαγε κράξιμο ο Σηφουνάκης και έφυγε βιαστικά για να γλιτώσει τις... "ψιλές"

  • Έφυγε τρέχοντας για να γλιτώσει από τις "θερμές" εκδηλώσεις του λαού προς το πρόσωπό του!!!
  • Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δούλεμα...

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και στη Λέσβο φαίνεται πως ο κύριος Σηφουνάκης δεν είναι και πολύ γνωστός ως φιλαλήθης. Έτσι, κι ενώ πλησιάζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να κλείσει έναν χρόνο στην εξουσία, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα της ανταποδοτικότητας του λαού προς τα ευεργετήματα του κυβερνώντος θιάσου. Κι επειδή, ο Νίκος Σηφουνάκης έχει "ιδιαίτερες σχέσεις" με την Λέσβο, δέχθηκε και την "ιδιαίτερη περιποίηση" των κατοίκων της...
Κράξιμο έφαγε από τον κόσμο ο Εξοχότατος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης μόλις εμφανίστηκε στην Ερεσό της Λέσβου, κι αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να φύγει άρον-άρον. Φαίνεται ότι κάποιοι θυμήθηκαν τι τους έλεγε εκεί πριν τις εκλογές (και συγκεκριμένα σε προεκλογική ομιλία που είχε πραγματοποιήσει στην Ερεσό στις 21 Σεπτεμβρίου 2009):
«Το σημείο αιχμής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης έγκειται στη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προσέγγιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας και στην πρακτική που πρέπει να ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που εξαγγέλλει πάγωμα μισθών και συντάξεων, βασίζεται στην πάταξη της πελατειακής σπατάλης και διαφθοράς, στην αναδιοργάνωση του εθνικού εισοδήματος, ώστε από εκεί να προκύψουν οι πόροι για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και την αναθέρμανση της αγοράς. Αυτή τη διαφορά αντίληψης στη διακυβέρνηση της χώρας, οφείλουμε να την αποσαφηνίσουμε στο λαό, για να την αξιολογήσει και να μας εμπιστευθεί την ψήφο του».
Ε, την αξιολόγησε, μετά «αξιολόγησε» την ψήφο που σας εμπιστεύθηκε, και τώρα «αξιολογεί» κι εσάς, κύριε Σηφουνάκη. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, πάντως. Ίσως τώρα να καταλάβατε ότι μόνο στο Politeia Tennis Club ή στο GB Corner μπορείτε να πιείτε ανενόχλητος τον καφέ σας, χωρίς οι τριγύρω αργόσχολοι να σχολιάζουν το σόι σας... Εναλλακτικά, κουβαλήστε καμιά διμοιρία ΜΑΤ να απωθούν την ενοχλητική και αχάριστη πλέμπα...
Α, και κάτι ακόμη κύριε Σηφουνάκης μας: Το γιούχα ήταν απλά η πρόγευση... στο κυρίως γεύμα να δείτε "περιποίηση" που έχει να πέσει...

πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική...

Ενδιαφέρουσα κίνηση. Ελπίζουμε μόνο να μην κάνουν τα γνωστά επιστημονικά στρογγυλέματα και αρχίσουν τις μπουρδολογίες για την δήθεν ελληνοτουρκική φιλία και άλλα τέτοια φαιδρά.

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική», συνδιοργανώνουν φορείς που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς Λαούς της Ανατολής Έλληνες, Αρμενίους, Ασσυρίους που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα (Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, Ένωση Σμυρναίων, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.
Στόχος του Συνεδρίου είναι όχι μόνο η ευρεία ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για το έγκλημα που πραγματοποιήθηκε σε βάρος των χριστιανικών λαών της Ανατολής, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε διεθνείς αναγνωρίσεις του εγκλήματος αυτού, το οποίο ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως «έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας»... Διαβάστε περισσότερα...

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου η διπλή εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου στην Ημαθία, με αφορμή την δολοφονική επίθεση συμμορίας σεσημασμένων Αλβανών λαθρομεταναστών σε ανήλικα Ελληνόπουλα. Παρά την τρομολαγνεία των ΜΜ”Ε”, τα οποία ενώ αρχικά “έθαψαν” τελείως την δολοφονική επίθεση, τις τελευταίες μέρες “ενημέρωναν” για δήθεν επεισόδια στη Βέροια από τη Χρυσή Αυγή, η συμμετοχή συναγωνιστών, φίλων και απλού κόσμου από την περιοχή υπήρξε μαζική.

Καταρχάς, όπως είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση συμπαράστασης στις έξι το απόγευμα στο Διαβατό Ημαθίας, στο κέντρο του χωριού όπου και οι σεσημασμένοι Αλβανοί κακοποιοί μαχαίρωσαν τα ανήλικα Ελληνόπουλα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο πατέρας του ενός θύματος, το οποίο είναι σε ανάρρωση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα από τα τέσσερα θύματα της επίθεσης, με τους οποίους υπήρξε συζήτηση και αναγνώρισαν πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ο μοναδικός πολιτικός οργανισμός που ενδιαφέρθηκε για το περιστατικό.


Στη συνέχεια, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ελιάς στη Βέροια, όπου και είχε ανακοινωθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία όμως ήταν αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, καθώς στον χώρο κόπριζαν περίπου 30 θλιβερές φυσιογνωμίες του αναρχικού “χώρου” καταλαμβάνοντας τον χώρο, προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Αλβανούς εγκληματίες. Οι πολυπληθείς δυνάμεις τις αστυνομίας εμπόδισαν τον κύριο όγκο των συντεταγμένων Χρυσαυγιτών που έφτασαν από το Διαβατό και αριθμούσαν τα 200 περίπου άτομα να προσεγγίσει τον χώρο της συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί τελικά στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο Βέροιας, 100 μέτρα μακριά από την Ελιά.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε συσπειρώνοντας και εκατοντάδες περαστικών κατοίκων της Βέροιας, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του Πυρήνα Πέλλας της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Γ. Σαχινίδης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι η αλληλεγγύη των Ελλήνων αποτελεί το μόνο όπλο μας απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Στη συνέχεια, η συγκέντρωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε πορεία από το Δημαρχείο μέχρι το γήπεδο της πόλης, περνώντας μέσα από τους κεντρικούς δρόμους.


Αυτό που πραγματικά είχε την περισσότερη σημασία ήταν η θετική ανταπόκριση του κόσμου και στο Διαβατό και στη Βέροια, ο οποίος πλέον βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της “πολυπολιτισμικής κοινωνίας” και δείχνει επιτέλους να αναγνωρίζει την αγωνιστικότητα και τη συνέπεια πολιτικού λόγου και πράξεων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Για όλους τους υπόλοιπους ισχύει ένα ιδιαίτερα εύστοχο σύνθημα: “Όταν οι ξένοι σκοτώσουν τα παιδιά σας, τότε θα βγήτε κι εσείς απ’ τα κλουβιά σας”!πηγή Διαβάστε περισσότερα...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP